Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2012. (II.24.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület által alapított és adományozott címekről, díjakról, elismerésekről

Hatályos: 2012. 10. 29- 2015. 12. 18

Dorog Város Önkormányzat Képviselő- testületének 4/2012. (II.24.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület által alapított és adományozott címekről, díjakról, elismerésekről


(Egységes szerkezetben: 20/2012.(X.26) rendelettel)



Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) i) pontjában meghatározott felhatalmazás, valamin az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében  kapott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


 A DÍSZPOLGÁRI CÍM


1. §


Dorog város képviselő-testülete a város lakossága nevében a "Dorog város díszpolgára" címmel tünteti ki és az ezzel járó jogokkal ruházza fel azokat, akik kiemelkedő jelentőségű tevékenységükkel Dorog legszélesebb értelemben vett értékeit gazdagították, Dorog megbecsültsége, elismertsége növekedését szolgálták.


2. §


(1)[1]   A cím adományozása korlátozás nélkül kezdeményezhető a díszpolgári címre előterjesztett személy - Dorog   legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett - munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció Dorog polgármesterének való előterjesztésével, november 1-től november 30-ig.



  1. A díszpolgári cím adományozását kezdeményező javaslatokat, a város közvéleményére és a javasolt személyek tevékenysége szakterületének megfelelő szakértői véleményekre támaszkodva, a képviselő-testület által létrehozott ad hoc bizottság terjeszti a képviselő-testület elé. A bizottság összetételét a képviselő-testület határozza meg.



(3)[2] A benyújtott javaslatot a polgármester köteles átadni véleményezésre a testület által létrehozott ad hoc bizottságnak. Az ad hoc bizottság december 15-ig befejezi előkészítő munkáját és a képviselő-testület elé terjeszti javaslatát.


3. §


(1)[3] A képviselő-testület a díszpolgári cím adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. Ugyanezen határozatában dönt a képviselőtestület a díszpolgári cím átadásának időpontjáról és helyszínéről.


(2) A díj adományozására évente kerülhet sor, évente egy díszpolgári cím adományozható. A díszpolgári címet a polgármester adja át oklevél és díszpolgári plakett formájában. 


4. §


A díszpolgári címben részesítettnek az adományozáskor a polgármester oklevelet és díszdobozban elhelyezett bronz plakettet ad át.


(1)           A díszpolgári oklevél tartalmazza

  1. a cím és az adományozó megnevezését,
  2. a díszpolgár nevét,
  3. az adományozó határozat számát és keltét,
  4. Dorog város polgármesterének és jegyzőjének aláírását és
  5. az adományozó pecsétjét.

(2)           Díszdobozban elhelyezett bronz plakett

  1. egy oldalas
  2. átmérője: 95 mm
  3. vastagsága: 5 mm és
  4. az előlapon középen kidomborítva Dorog Város címere, az alsó köríven nagybetűkkel DOROG VÁROS DÍSZPOLGÁRA, domborbetűs felirat látható.


  1. A képviselő-testületi határozathozatali dokumentáció egy példányát az adományozott életrajzával, fényképével együtt el kell juttatni az illetékes levéltárba.


  1. Posztumusz díszpolgári cím átvételére a kitüntetett hozzátartozója jogosult a következő sorrendben: özvegy, gyermek, szülő, testvér, felmenő rokoni ág.





5. §


A város díszpolgára az adományozástól kezdve viselheti a kitüntető címet, valamint élhet a címmel járó jogokkal, amelyek e rendelet szerint a díszpolgárokat megilletik.

(1)   Jogosult tanácskozási joggal részt venni a képviselő-testület döntés-előkészítési munkájában, a képviselőtestület nyilvános ülésein,

(2)   A díszpolgár jogosult megkérni a képviselőtestületi munka minden írásos anyagát,

(3)   A Dorogon lakó díszpolgár jogosult minden testületi ülés meghívóját és napirendjét megkapni,

(4)   A nem Dorogon lakó díszpolgár meghívást kap az ünnepi testületi-ülésekre, városi ünnepségekre,

(5)   A díszpolgár a városi ünnepek és ünnepi ülések elnökségében jogosult helyet foglalni,

(6)   A képviselő-testület külön határozata alapján a díszpolgár kinevezhető az önkormányzatot képviselő városi delegáció tagjának vagy vezetőjének,

(7)   Díjtalanul látogathatja az önkormányzat valamennyi közművelődési intézményét, valamint ilyen jellegű rendezvényeit,

(8)   Halála esetén a város saját halottjának tekinti, és a család kérésének megfelelően, a Polgármesterrel történt előzetes egyeztetés alapján, a temetés költségeinek meghatározott részét magára vállalja.


 A PRO URBE DÍJ


6.§


(1) Dorog város képviselő-testülete a város lakossága nevében Pro Urbe díjjal tünteti ki azokat, akik nagy jelentőségű tevékenységükkel Dorog legszélesebb értelemben vett értékeit gazdagították, Dorog megbecsültsége, elismertsége növekedését szolgálták.


7. §


(1)[4] A Pro Urbe díj adományozása korlátozás nélkül kezdeményezhető a Pro Urbe díjra előterjesztett személy - Dorog legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett - munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció polgármesternek való előterjesztésével, november 1-től november 30-ig.


(2) A Pro Urbe díj adományozását kezdeményező javaslatokat, a város közvéleményére és a javasolt személyek tevékenysége szakterületének megfelelő szakértői véleményekre támaszkodva a képviselő-testület által létrehozott ad hoc bizottság terjeszti a képviselő-testület elé. A bizottság összetételét a képviselő-testület határozza meg.


(3)[5] A benyújtott javaslatot a polgármester köteles átadni véleményezésre a testület által létrehozott ad hoc bizottságnak. Az ad hoc bizottság december 15-ig befejezi előkészítő munkáját és a képviselő-testület elé terjeszti javaslatát.


8. §



(1)[6] A képviselő-testület a Pro Urbe díj adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. Ugyanezen határozatában dönt a képviselőtestület a Pro Urbe díj átadásának időpontjáról és helyszínéről. A Pro Urbe díjat, a hozzá tartozó oklevelet, emlékplakettet és pénzjutalmat a polgármester adja át.


(2) A Pro Urbe díj adományozására évente kerülhet sor, évente egy Pro Urbe díj adományozható.


(3)Pro Urbe díjjal díszoklevél, bronzplakett és nettó 200.000 Ft  összegű pénzjutalom jár.


(4) A Pro Urbe díj oklevél tartalmazza

  1. a cím és az adományozó megnevezését,
  2. a Pro Urbe díjjal kitüntetett személy nevét,
  3. az adományozó határozat számát és keltét,
  4. Dorog város polgármesterének és jegyzőjének aláírását és
  5. az adományozó pecsétjét.

(5) A Bronz plakett

  1. kétoldalas
  2. átmérője: 78 mm
  3. vastagsága: 3 mm
  4. az előlapon középen kidomborítva Dorog Város címere, a felső köríven nagy domborbetűkkel PRO URBE, az alsó köríven nagy domborbetűkkel DOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁTÓL – felirat olvasható és
  5. a hátlapon az alsó köríven két ágon felfelé futó domborított babérkoszorú látható


(6) A képviselőtestületi határozathozatali dokumentáció egy példányát az adományozott életrajzával, fényképével együtt el kell juttatni az illetékes levéltárba.



  1. Posztumusz Pro Urbe díj átvételére az adományozott hozzátartozója jogosult a  következő sorrendben: özvegy, gyermek, szülő, testvér,  felmenő rokoni ág.


 A RAUSCHER GYÖRGY DÍJ


9. §


  1. Dorog város Képviselő-testülete a város lakossága nevében Rauscher György díjjal tünteti ki azokat, akik művészeti tevékenységükkel Dorog legszélesebb értelemben vett értékeit gazdagították, Dorog megbecsültsége, elismertsége növekedését szolgálták.


(2)[7] A Rauscher György díj adományozása korlátozás nélkül kezdeményezhető, a Rauscher György díjra előterjesztett személy - Dorog legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett - munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció polgármester elé terjesztésével, november 1-től november 30-ig.


  1. A Rauscher György díj adományozását kezdeményező javaslatokat, a város közvéleményére és a javasolt személyek tevékenysége szakterületének megfelelő szakértői véleményekre támaszkodva a képviselő-testület által létrehozott ad hoc bizottság terjeszti a képviselő-testület elé. A bizottság összetételét a képviselő-testület határozza meg


(4)[8] A benyújtott javaslatot a polgármester köteles átadni véleményezésre a testület által létrehozott ad hoc bizottságnak. Az ad hoc bizottság december 15-ig befejezi előkészítő munkáját és a képviselő-testület elé terjeszti javaslatát.



(5)[9] A képviselő-testület a Rauscher György díj adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. A Rauscher György díj átadásának időpontja és helyszíne január 22-e a Magyar Kultúra Napja.  A Rauscher György díjat, a hozzá tartozó oklevelet és pénzjutalmat a polgármester adja át.


10. §



(1)  A Rauscher György díj adományozására évente kerülhet sor, évente egy Rauscher György díj adományozható.


(2)      Rauscher György díjjal díszoklevél, emlékérem és nettó 100.000 Ft  összegű pénzjutalom jár.


(3)    A képviselőtestületi határozathozatali dokumentáció egy példányát az adományozott életrajzával,  fényképével együtt el kell juttatni az illetékes levéltárba.




11.  §


(1)    Az emlékérem 10 cm átmérőjű két oldalas bronz plakett, rajta Rauscher György domború portréja,  mellette  „Rauscher György díj” felirat látható, alatta a következő szöveggel: „Alapítva a művész születésének centenáriumán 2002-ben ” . A második oldalon a díjazott megnevezése szerepel, az évszám megjelölésével, valamint a „Dorog Város Önkormányzatától” szövegrész látható, háttérben a „Dorogi Rauscher György” hasonmás aláírású festmény részletével.


(2)    Az oklevélnek tartalmaznia kell

  1. a cím és az adományozó megnevezését,
  2. a Rauscher György díjjal kitüntetett személy nevét,
  3. az adományozó határozat számát és keltét,
  4. Dorog város polgármesterének és jegyzőjének aláírását és
  5. az adományozó pecsétjét.


(3) Posztumusz Rauscher György díj átvételére az adományozott hozzátartozója jogosult a következő sorrendben: özvegy, gyermek, szülő, testvér,  felmenő rokoni ág.





 ELISMERŐ EMLÉKLAP


12.§


Elismerő Emléklap adományozható elismerésre méltó tevékenysége iránti tisztelet és köszönet kifejezése céljából azon városunkban tevékenykedő személyeknek, akik közéleti, gazdasági, kulturális, szellemi tevékenységükkel hozzájárultak a városi  értékek gyarapításához.


13.§



(1)[10] Az Elismerő Emléklap adományozása korlátozás nélkül kezdeményezhető, az előterjesztett személy – Dorog legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett – munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció polgármester elé terjesztésével, november 1-jétől november 30-ig.


(2) Az Elismerő Emléklap adományozásáról szóló kezdeményező javaslatokat, a javasolt személyek tevékenysége szakterületének megfelelő szakértői véleményekre támaszkodva a képviselő-testület által létrehozott ad hoc bizottság terjeszti a képviselő-testület elé.



(3)[11] A benyújtott javaslatot a polgármester köteles átadni véleményezésre a testület által létrehozott ad hoc bizottságnak. Az ad hoc bizottság december 15-ig befejezi értékelő munkáját és a képviselő-testület elé terjeszti javaslatát.


(4)[12] A Képviselő-testület az Elismerő Emléklap adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. Ugyanezen határozatban dönt a képviselő-testület az Elismerő Emléklap átadásának időpontjáról és helyszínéről. Az Elismerő Emléklapot, a hozzá tartozó pénzjutalmat a polgármester adja át.



14.§


Az Elismerő Emléklap adományozására évente kerül sor.


  1. Az Elismerő Emléklap elismeréssel nettó 50.000,-Ft összegű pénzjutalom jár.
  2. A képviselő-testületi határozathozatali dokumentáció egy példányát az adományozott életrajzával, fényképével együtt el kell juttatni az illetékes levéltárba.
  3. Az Elismerő Emléklapnak tartalmaznia kell
  1.  az elismerés és az adományozó megnevezését,
  2. az elismerésben részesülő személy nevét,
  3. az adományozó határozat számát és keltét,
  4. Dorog város polgármesterének és jegyzőjének aláírását és
  5. az adományozó pecsétjét.              


 AZ ÉV PEDAGÓGUSA DÍJ


15. §


Az Év Pedagógusa díj adományozható azon személyek érdemei elismeréseként, akik a nevelés–oktatás terén kiemelkedő tevékenységükkel Dorog legszélesebb értelemben vett értékeit gazdagították, Dorog megbecsültsége, elismertsége növekedését szolgálták.


16. §


(1)[13] Az Év Pedagógusa díj adományozását Dorog város területén működő közoktatási intézmények pedagógusai és a pedagógiai szakszolgálat szakalkalmazottai kezdeményezhetik az előterjesztett személy – Dorog legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett – munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció polgármester elé terjesztésével, november 1-től november 30-ig.



 (2)[14] A Dorog Város polgármesteréhez beérkezett javaslatokat összesítés után, a polgármester haladéktalanul átadja a Dorog illetékességi területén működő közoktatási intézmények szakmai közösségeihez. A pedagógus ill. szakalkalmazott munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottak titkos szavazással döntenek a támogatott jelölt személyéről. A titkos szavazás eredményéről az intézményvezetők december 15-ig tájékoztatják a polgármestert.


(3)    A közoktatási intézmények szavazási eredményei alapján az Emberi erőforrás Bizottság terjeszti a képviselő-testület elé határozati javaslatát az Év pedagógusa díj adományozásáról.



(4)[15] A képviselő-testület az Év Pedagógusa díj adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. A díj átadására a Pedagógus Napon kerül sor. A hozzá tartozó oklevelet és pénzjutalmat a polgármester adja át.


(5)   Az Év Pedagógusa díj adományozására évente kerülhet sor, évente egy az Év Pedagógusa díj adományozható.

17. §


(1)   Az Év Pedagógusa díjjal díszoklevél  és nettó  100.000 Ft  összegű pénzjutalom jár.


(2) A képviselőtestületi határozathozatali dokumentáció egy példányát az adományozott életrajzával,    fényképével együtt el kell juttatni az illetékes levéltárba.


 (3)  Az Év Pedagógusa díj  oklevélnek tartalmaznia kell


  1. a díj és az adományozó megnevezését,
  2. az Év Pedagógusa díjjal kitüntetett személy  nevét,
  3. az adományozó határozat számát és keltét,
  4. Dorog város polgármesterének és jegyzőjének aláírását és
  5. az adományozó pecsétjét.


(4) Posztumusz az Év Pedagógusa díj átvételére az adományozott hozzátartozója jogosult a következő sorrendben: özvegy, gyermek, szülő, testvér,  felmenő rokoni ág.


 Az ÉV KÖZTISZTVISELŐJE DÍJ


18. §


Az Év Köztisztviselője díj adományozható azon köztisztviselők érdemei elismeréseként, akik tartósan kiemelkedő köztisztviselői tevékenységükkel Dorog legszélesebb értelemben vett értékeit gazdagították, Dorog megbecsültsége, elismertsége növekedését szolgálták.





19. §


 (1)[16] Az Év Köztisztviselője díj adományozása korlátozás nélkül kezdeményezhető, az előterjesztett személy -  Dorog legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett - köztisztviselői munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció polgármester elé terjesztésével, év november 1-től november 30-ig.


(2)[17] Az Év Köztisztviselője díj adományozására Dorog Város Polgármesteri Hivatalának köztisztviselői tehetnek javaslatot. A beérkezett javaslatokat a polgármester haladéktalanul visszaküldi a köztisztviselők közösségéhez, akik titkos szavazással döntenek a javasolt személyről. A szavazás lebonyolítása és eredményének megállapítása a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete Dorog Városi Polgármesteri Hivatal Munkahelyi Szervezetének titkára feladata.

Dorog Város Önkormányzata képviselőtestülete elé az a köztisztviselő kerülhet előterjesztésre, aki az Év Köztisztviselője díj adományozása döntés előkészítése során a Polgármesteri Hivatalban dolgozó köztisztviselők legalább 50%+1 arányú támogatását élvezi.


 (3) A szavazás eredménye alapján az Emberi erőforrás Bizottság elkészíti és a képviselő-testület elé terjeszti javaslatát.


(4)[18] A képviselő-testület az Év Köztisztviselője díj adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. A díj átadására a Köztisztviselők Napján kerül sor. A hozzá tartozó oklevelet és pénzjutalmat a polgármester adja át.


(5) Az Év Köztisztviselője díj adományozására évente kerülhet sor, évente egy az Év Köztisztviselője  díj adományozható.


20.§


  1. Az Év Köztisztviselője díjjal díszoklevél  és nettó 100.000 Ft  összegű pénzjutalom jár.


  1. Az Év Köztisztviselője díj  oklevélnek tartalmaznia kell
  1. a díj és az adományozó megnevezését
  2. a díjjal kitüntetett személy  nevét,
  3. az adományozó határozat számát és keltét,
  4. Dorog város polgármesterének és jegyzőjének aláírását és
  5. az adományozó pecsétjét.


  1. A képviselőtestületi határozathozatali dokumentáció egy példányát az adományozott életrajzával, fényképével együtt el kell juttatni az illetékes levéltárba.


  1. A Posztumusz  Év Köztisztviselője díj átvételére az adományozott hozzátartozója jogosult a következő sorrendben: özvegy, gyermek, szülő, testvér, felmenő rokoni ág.




 AZ ÉV EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓJA DÍJ


21. §


Az Év Egészségügyi Dolgozója díj adományozható azon személyek érdemei elismeréseként, akik az egészségügy terén kiemelkedő tevékenységükkel Dorog legszélesebb értelemben vett értékeit gazdagították, Dorog megbecsültsége, elismertsége növekedését szolgálták.


22. §


(1)[19] Az Év Egészségügyi Dolgozója díj adományozására javaslatot tehetnek az egészségügyi intézmények és szolgáltatók szakdolgozói az előterjesztett személy – Dorog legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett – munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció polgármester elé terjesztésével, november 1-től november 30-ig.


(2)  A javaslattételre és szavazásra jogosultak köre:

  1. a Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő Kht. egészségügyi dolgozói,
  2. a  Dorogon alapellátást végző egészségügyi dolgozók

ba) felnőtt háziorvosi ellátásban,

bb) házi gyermekorvosi ellátásban,

bc) fogorvosi ellátásban,

bd) foglalkozás-egészségügyi ellátásban dolgozók,

be) védőnők

  1. a Dorogi Mentőállomás egészségügyi dolgozói
  2. gyógyszerészek.


 (3)[20] Az Emberi erőforrás Bizottság előterjesztése alapján a képviselő-testület dönt a díj adományozásáról.


(4)[21] A képviselő-testület az Év Egészségügyi Dolgozója díj adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. A díj átadására a Semmelweis Napi ünnepségen kerül sor. A hozzá tartozó oklevelet és pénzjutalmat a polgármester adja át.


(5)   Az Év Egészségügyi Dolgozója díj adományozására évente kerülhet sor, évente egy az Év Egészségügyi Dolgozója díj adományozható.


23. §


(1)   Az Év Egészségügyi Dolgozója díjjal díszoklevél  és nettó 100.000 Ft  összegű pénzjutalom jár.


(2) A képviselőtestületi határozathozatali dokumentáció egy példányát az adományozott életrajzával, fényképével együtt el kell juttatni az illetékes levéltárba.


 (3) Az Év Egészségügyi Dolgozója díj oklevélnek tartalmaznia kell


  1. a díj és az adományozó megnevezését,
  2. az Év Egészségügyi Dolgozója díjjal kitüntetett személy  nevét,
  3. az adományozó határozat számát és keltét,
  4. Dorog város polgármesterének és jegyzőjének aláírását és
  5. az adományozó pecsétjét.



(4) Posztumusz az Év Egészségügyi Dolgozója díj átvételére az adományozott hozzátartozója jogosult a következő sorrendben: özvegy, gyermek, szülő, testvér, felmenő rokoni ág.


 AZ ÉV SZOCIÁLIS DOLGOZÓJA DÍJ


24. §


Az Év Szociális Dolgozója díj adományozható azon személyek érdemei elismeréseként, akik a szociális ellátás terén kiemelkedő tevékenységükkel Dorog legszélesebb értelemben vett értékeit gazdagították, Dorog megbecsültsége, elismertsége növekedését szolgálták.



25. §


(1)[22] Az Év Szociális Dolgozója díj adományozását a szociális intézményekben dolgozó szakalkalmazottak kezdeményezhetik az előterjesztett személy – Dorog legszélesebb értelemben vett értékei gazdagítása, Dorog megbecsültsége, elismertsége szolgálatában végzett – munkássága hiteles bemutatására alkalmas dokumentáció polgármester elé terjesztésével, november 1-től november 30-ig.


(2)[23]  A javaslattételre és szavazásra jogosultak köre:

  1. A Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ szakszolgáltatást nyújtó alkalmazottai,
  2. A Dr. Magyar Károly Városi Bölcsőde szakszolgáltatást nyújtó alkalmazottai és
  3. A Térségi Alapellátó Szolgálat dorogi intézményének szakszolgáltatást nyújtó alkalmazottai.
  4. A Dorog és Térsége Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakszolgáltatást nyújtó alkalmazottai.



 (3) A benyújtott javaslatokat a polgármester köteles átadni véleményezésre a (2) bekezdésben felsorolt dorogi szociális intézmények szakalkalmazottainak, akik döntenek a jelölt személyekről. A javaslatokat Dorog Város Polgármesteréhez kell eljuttatni.

Az Emberi erőforrás Bizottság előterjesztése alapján a képviselő-testület dönt a díj adományozásáról.


(4)[24] A képviselő-testület az Év Szociális Dolgozója díj adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. A díj átadására a Szociális Gondozók Napja ünnepségen kerül sor. A hozzá tartozó oklevelet és pénzjutalmat a polgármester adja át.


(5)   Az Év Szociális Dolgozója díj adományozására évente kerülhet sor, évente egy az Év Szociális Dolgozója díj adományozható.

26. §


(1) Az Év szociális Dolgozója díjjal díszoklevél és nettó 100.000 Ft  összegű pénzjutalom jár.

(2) A képviselőtestületi határozathozatali dokumentáció egy példányát az adományozott életrajzával, fényképével együtt el kell juttatni az illetékes levéltárba.


(3) Az Év Szociális Dolgozója díj oklevélnek tartalmaznia kell


  1. a díj és az adományozó megnevezését,
  2. az Év Szociális Dolgozója díjjal kitüntetett személy  nevét,
  3. az adományozó határozat számát és keltét,
  4. Dorog város polgármesterének és jegyzőjének aláírását ls
  5. az adományozó pecsétjét.


(4) Posztumusz az Év Szociális Dolgozója díj átvételére, a nyilvántartás aláírására az adományozott hozzátartozója jogosult a következő sorrendben: özvegy, gyermek, szülő, testvér, felmenő ág.



 DOROG VÁROS JÓ TANULÓJA – JÓ SPORTOLÓJA DÍJ


27 .§


        Dorog Város jó tanulója - jó sportolója díj adományozásának célja a tanulóifjúság ösztönzése a szellemi és fizikai képességek folyamatos fejlesztésére, a fair-play szellemének ápolása, az eredményes tanulásra és magasabb szintű sportolásra való ösztönzés, az utánpótlás-nevelés célkitűzéseinek segítése és a legkiválóbbak méltó elismerésben részesítése.


28.§

(1)[25]Dorog Város jó tanulója - jó sportolója” díj adományozására Dorogon állandó bejelentett lakcímmel rendelkező, nappali jogviszonyban álló tanuló javasolható. Kezdeményezés korlátozás nélkül benyújtható az előterjesztett tanuló tanulmányi és sport eredményeinek pályázati adatlapon való hiteles bemutatása polgármester elé terjesztésével, november 1-től november 30-ig.


 (2) A Dorog Város jó tanulója - jó sportolója díj adományozását kezdeményező javaslatokat, a város közvéleményére és a javasolt személyek tevékenysége szakterületének megfelelő szakértői véleményekre támaszkodva az Emberi erőforrás Bizottság tagjaiból, a dorogi sport egyesületek képviselőiből és a dorogi közoktatási intézmények vezetőiből álló bizottság bírálja el és készíti elő a Képviselő-testület döntését.


(3)[26] A képviselő-testület a Dorog Város jó tanulója - jó sportolója díj adományozásáról a decemberi testületi ülésen minősített többséggel dönt. Ugyanezen határozatában dönt a képviselőtestület a  Dorog Város jó tanulója - jó sportolója díj átadásának időpontjáról és helyszínéről. A Dorog Város jó tanulója - jó sportolója díjat, a hozzá tartozó oklevelet és pénzjutalmat a polgármester adja át.


29. §


A Dorog Város jó tanulója - jó sportolója díj adományozására évente kerülhet sor, évente egy Dorog Város jó tanulója - jó sportolója díj  adományozható.


  1. A Dorog Város jó tanulója - jó sportolója díjjal díszoklevél  és nettó  50.000 Ft  összegű pénzjutalom jár.


(2)   A képviselőtestületi határozathozatali dokumentáció egy példányát az adományozott életrajzával, fényképével együtt el kell juttatni az illetékes levéltárba.


(3) A Dorog Város jó tanulója - jó sportolója díjjal járó oklevélnek tartalmaznia kell


  1. a díj és az adományozó megnevezését,
  2. a Dorog Város jó tanulója - jó sportolója díjjal kitüntetett személy  nevét,
  3. az adományozó határozat számát és keltét,
  4. Dorog város polgármesterének és jegyzőjének aláírását és
  5. az adományozó pecsétjét.



(4) Posztumusz a Dorog Város jó tanulója - jó sportolója díj átvételére, a nyilvántartás aláírására az adományozott hozzátartozója jogosult a következő sorrendben: szülő, testvér, felmenő ág.


 Vegyes  rendelkezések


30.§


(1)  A címmel kitüntetett, díjazott vagy elismerésben részesülő (vagy képviselője) indokolás nélkül, írásban bármikor lemondhat címéről, díjáról, elismeréséről.

(2)   A cím, díj, elismerés visszavonása korlátozás nélkül kezdeményezhető a visszavonás alapos indokait alátámasztó hiteles dokumentáció polgármester elé terjesztésével.

(3)   A cím, díj, elismerés visszavonásáról a képviselő-testület minősített döntéssel dönt.

(4)   A visszavonási indítvány másolatát az érdekelt (képviselője, hozzátartozója) részére meg kell küldeni, számára biztosítani kell a tisztázás lehetőségét a kézbesítéstől számított 30 napon belül.

(5)   A képviselő-testület döntését a címeket, díjakat, elismeréseket nyilvántartó könyvben is rögzíti.

(6)   A címről, díjról, elismerésről történő lemondás vagy visszavonása esetén az adományozást tanúsító oklevelet és érmet a volt díjazott köteles az önkormányzatnak visszaszolgáltatni.

(7) Az elismerések és juttatások költségeinek fedezetét a képviselő-testület éves költségvetésében   biztosítja.


 Záró rendelkezések


31. §


  1. E rendelet 2012. március 1-én lép hatályba
  2. Hatályát veszti  a Dorog Város  Önkormányzat Képviselő-testületének  a Képviselő-testület által alapított és adományozott címekről, díjakról, elismerésekről szóló 6/2011. (II. 25.)  önkormányzati rendelete


                      





                        Dr. Tittmann János                                                                                            Kecskésné Patos Szilvia

                            polgármester                                                                                                                  jegyző


[1]

  Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[2]

  Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[3]

  Módisította  a 20/2012.(X.26.) rendelet

[4]

  Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[5]

  Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[6]

  Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[7]

  Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[8]

  Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[9]

  Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[10]

  Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[11]

  Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[12]

  Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[13]

Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[14]

Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[15]

Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[16]

Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[17]

Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[18]

Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[19]

Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[20]

Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[21]

Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[22]

Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[23]

Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[24]

Módosította a  20/2012.(X.26.) rendelet

[25]

Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet

[26]

Módosította a 20/2012.(X.26.) rendelet