Dorog Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (VII. 15.) önkormányzati rendeletének indokolása

Dorog Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 18/2019. (XI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 08. 15
Dorog Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 18/2019. (XI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Első lépésben a módosítás miatt vélemény-nyilvánítási kérelemmel (környezeti vizsgálat szükségességének és tematikájának meghatározása) fordultunk a környezet védelemért felelős szervekhez a 2/2005. (I.11) Korm. rendelet alapján. A visszaérkezett vélemények alapján nem vált szükségessé a környezetei hatásvizsgálat lefolytatása.
Második lépésben 2021. áprilisában előzetes tájékoztatási szakaszt tettünk, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) kormány rendelet (továbbiakban Rendelet) 37. § valamint a 7/2014. (II.07.) képviselő-testület határozat, azaz az úgynevezett „partnerségi egyeztetési szabályzat” alapján a helyben szokásos módon (honlap, Közhírré tétetik, faliújság). Meglettek keresve a jogszabályon felül a helyi legnagyobb adózó cégek is.
Harmadik lépésben a Váti Kft. által elkészített tervdokumentációt megküldtük véleményezésre a Rendelet 38. § szerint, illetve 2021. november 16-án lakóssági fórumot tartottunk az elkészített tervdokumentáció bemutatásával.
Negyedik lépésben elkészítettük a véleményekkel kapcsolatos tervezői válaszokat.
Ötödik lépésben egyeztető tárgyalást tartottunk 2022. április 5-én.
Hatodik lépésben a Rendelet 39. § (2) bekezdése szerint a véleményezést követően a beérkezett véleményeket, jegyzőkönyvet ismertettük a képviselő-testület előtt, amelyek elfogadásáról képviselő-testület döntés született a 33/2022. (IV.29.) számú határozatban.
Hetedik lépésben a teljes eljárási dokumentációt és az állami főépítész számára készült záró véleményezési anyagot (A. számú melléklet) megküldtük az állami főépítésznek záró véleményezésre 2022. május 23-án.
Végezetül elkészült az állami főépítész záróvéleménye (B. számú melléklet), melyben javasolja az elkészült dokumentum elfogadását a Képviselő-testület részére.