Lábatlan Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2017(IV.26.) önkormányzati rendelete

Lábatlan Város Képviselő-testületének 8/2017. (IV. 26.) önkormányzati rendelete Lábatlan Város Önkormányzatának tulajdonában lévő lakások bérbeadásának feltételeiről szóló 12/2007. (IV. 25.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 04. 27- 2018. 02. 07

Lábatlan Város Képviselő-testületének

8/2017. (IV. 26.) önkormányzati rendelete

Lábatlan Város Önkormányzatának tulajdonában lévő lakások bérbeadásának feltételeiről szóló 12/2007. (IV. 25.)

rendelet módosításáról




1. § Lábatlan Város Önkormányzatának tulajdonában lévő lakások bérbeadásának feltételeiről szóló 12/2007. (IV.25.) számú rendelet 5.§ (6) bekezdését hatályon kívül helyezi.


2. § Lábatlan Város Önkormányzatának tulajdonában lévő lakások bérbeadásának feltételeiről szóló 12/2007. (IV.25.) számú rendelet 7/A.§-sal egészül ki:


7/A.§          (1) Lakbértámogatás kérelemre adható annak az önkormányzati szociális bérlakásban lakó bérlőnek, akinek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, egyedülálló esetén a 110 %-át és vagyonának mértéke nem haladja meg a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdésének b) pontjában meghatározott mértéket.


                   (2) A támogatás maximális összege a bérlő részére megállapított havi lakbér  5 %-a, de az Önkormányzat helyi szociális rendelete alapján nyújtott lakásfenntartás költségeihez nyújtott települési támogatás összegével együtt sem haladhatja meg a havi 5000,- Ft-ot. A támogatás összegét a bérbeadó számlájára kell utalni.


                   (3) A kérelmet a Polgármesteri Hivatalban lehet benyújtani. A kérelmek elbírálásával kapcsolatos hatáskört a jegyző gyakorolja, a jogosultságot évente felül kell vizsgálni.


                   (4) A jövedelemigazolás módjára, eljárására, a támogatás folyósítására az Önkormányzat helyi szociális rendeletének lakásfenntartás költségeihez nyújtott települési támogatásra vonatkozó szabályai irányadóak.


5.§  E rendelet 2017. május 1-jén lép hatályba.


Schantzl Edit                                                                       Dinnyés István

     jegyző                                                                                polgármester           



Záradék:

A rendeletet kihirdettem.





                                   Schantzl Edit

                                      jegyző