Nagysáp Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2013. (X. 31.) önkormányzati rendelete

Nagysáp Község Képviselő-testületének 18/2013 (X.31.) rendelete Nagysáp község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/1995 (III.30.) sz. KT rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 10. 31- 2014. 01. 13

Nagysáp Község Képviselő-testületének 18/2013 (X.31.) rendelete Nagysáp Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/1995 (III.30.) sz. KT rendelet módosításáról


Nagysáp Község Önkormányzatának képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. Tv 143.§ (4) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján és 53. § j.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbiakat rendeli el:

Szerkes

Az Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/1995 (III.30.) sz. KT rendelet (továbbiakban: R)az alábbi 29/A §-sal egészül ki

„29/A § (1) A jegyzőt távollétének ideje alatt Sándor Noémi helyettesíti teljes jog és hatáskörrel.


(2) A Bajóti Közös Önkormányzati Hivatalban (továbbiakban: KÖH) a jegyző távollétének ideje alatt minden köztisztviselőt a saját munkakörében teljes körű kiadmányozási jog illet meg.


(3) Egyéb esetben a KÖH kiadmányozás rendje az alábbiak szerint alakul:


A) Kiadmányozási jog illeti meg a köztisztviselőket:


a) KÖH belüli intézkedés során,


b) az ügy érdemét nem érintő ún. közlendő intézkedések (hiánypótlás, időpontközlés, határozati kivonat kiadása, stb.) esetén,


c) külső szervektől, intézményektől, képviselőktől, stb. a hozzájuk érkező, megkeresések alkalmával, amennyiben az ügy nem tartozik a képviselő-testület, polgármester, bizottság, vagy jegyző kizárólagos hatáskörébe.


 d) akit a jegyző a munkaköri leírásában arra felhatalmaz


e) egyéb esetben a jegyző kiadmányoz, akadályoztatása esetén kiadmányozásra az az előadó jogosult, akinek a munkaköri leírása a feladatot tartalmazza vagy akit helyettesítésére a körjegyző megjelöl.


f) Az adóügyi előadók jogosultak az adóívek, különböző felszólítások, letiltások, értesítések aláírására.


g) Anyakönyvvezetők, népesség-nyilvántartók saját hatáskörükben eljárva kiadmányozási joggal rendelkeznek.


h) Önkormányzati ügyekben a polgármester a kiadmányozó, helyettesítését az alpolgármesterek látják el.


i) A képviselő-testület által átruházott hatáskör esetén, az átruházott hatáskör gyakorlója (polgármester, bizottság elnöke)a kiadmányozó, akadályoztatásuk esetén a jogszabályokban és az önkormányzatok SZMSZ-ében meghatározott helyettesek (alpolgármesterek, elnökhelyettesek).

ztés...

Sze

Jelen rendelet 2013 oktüber 31-én lép hatályba.



Balogh Miklós                                                            Tarnóczy Tünde

polgármester                                                                           jegyző


Kihirdetve: 2013. október 31.



Tarnóczy Tünde

Jegyző



Indoklás:


törvényességi észrevétel során megállapításra került, hogy a Közös Önkormányzati Hivatal Ügyrendjében a jegyző helyettesítését tartalmazó rendelkezéseket az Önkormányzat SZMSZ-ébe is bele kell foglalni.

rkesztés...