Tardos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2019.(II.15.) önkormányzati rendelete

Tardos Helyi Építési Szabályzatáról szóló 8/2001.(VII. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 03. 01

Tardos Község Önkormányzata Képviselő-testülete, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX Törvény 13.§ (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet 40. §-ban biztosított véleményezési jogkörében eljáró állami főépítész és az 5/2017- (III. 14.) számú önkormányzati rendeletben partnerségi egyeztetés szabályzatában megjelöltek véleményének kikérésével a következőket rendeli el:



  1. Módosuló rendelkezések


1. §    (1) Tardos Helyi Építési Szabályzatáról szóló 8/2001. (VII. 15.) számú önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 6.§ (8) bekezdés felvezető szövege, valamint az a) és a b) pontja helyébe a következő rendelkezés kerül:

„(8)Az épületek elő-, oldal- és hátsókertjeinek legkisebb méreteit a kialakult állapothoz kell igazítani vagy a szabályozási terven ábrázoltak szerint kell betartani. Ki nem alakult, vagy illeszkedéssel meg nem határozható esetben az OTÉK 35. §-ban foglaltakat kell figyelembe venni az alábbi kiegészítésekkel:

a)  Kialakult beépítés esetében az új épület elhelyezésénél az előkert méretét a szomszédos 2-2 telek előkert méretéhez igazodóan kell meghatározni. Új beépítésnél az előkert legalább 6,0 m legyen. Eltérés alkalmazható, ha a telekbejáratot jelentő utca felé esően a telek az épület előtt 10%-nál nagyobb meredekségű, amely esetben az előkert 3,0 m-ig csökkenthető, valamint a szabályozási tervlapon másként jelölt helyeken.

b)  Oldalhatáron álló beépítésnél az oldalkert mérete az övezetre előírt építménymagasság értékénél kisebb nem lehet. Ez alól kivételt képez a szabályozási terven rehabilitációs területként megjelölt terület beépítése, ahol az "utca-udvaros" telkek kialakult sajátos beépítését kell figyelembe venni.”

(2)Az R. mellékletet képező SZ-2 jelű szabályozási terv e rendelet 1. melléklete szerinti SZ-2/m 2018 jelű tervlappal egészül ki.






  1. Záró rendelkezések


2. §    (1)   A rendelet 2018. március 1-én lép hatályba.

(2)     Az R.

1.    3. § (1) bekezdésben az „LKE/1-től /7-ig” szövegrész helyébe az „Lke/1-től Lke/7-ig” szövegrész,

2.    az R. 7. § (6) bekezdés g) pontjában „KEL-7” szövegrész helyébe az „Lke/7” szövegrész kerül.

(3)     Hatályát veszti az R. 7. § (6) bekezdés g) pontjában „ a szabályozási terven ábrázolt helyeken” szövegrész.





                               Csabán Béla                                      Szakmáry Lászlóné                             

                               polgármester                                                jegyző

Mellékletek