Tardos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2020.(VI.30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról

Hatályos: 2020. 07. 01

Tardos Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


  1. § (1) A rendelet hatálya Tardos Község Önkormányzati Képviselő-testületi tagokra és a Képviselő-testület állandó bizottságainak nem képviselő tagjaira terjed ki.
  1. A rendelet hatálya nem terjed ki a polgármesterre és az alpolgármesterre.


2.§ Az önkormányzati képviselőket és a Képviselő-testület állandó bizottságainak nem képviselő tagjait – megválasztásuk időpontjától megbízatásuk megszűnéséig – e minőségében végzett munkájukért tiszteletdíj illeti meg.


3.§ Az önkormányzati képviselő havi tiszteletdíja a Tardosi Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozó köztisztviselők illetményalapjának a 20 %-a.


4.§ (1) Az állandó bizottság elnökének a tiszteletdíja a 3.§-ban megállapított tiszteletdíjon felül a Tardosi Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozó köztisztviselők illetményalapjának a 20 %-a.

(2) Az állandó bizottság képviselő tagjának tiszteletdíja a 3.§-ban megállapított tiszteletdíjon felül a Tardosi Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozó köztisztviselők illetményalapjának a 10 %-a.

(3) Az állandó bizottság nem képviselő tagjainak tiszteletdíja a Tardosi Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozó köztisztviselők illetményalapjának 10%-a.


5.§ A tiszteletdíjat a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig kell megfizetni.


6.§ A tiszteletdíj a megbízatás keletkezése, megszűnése esetén időarányosan jár.


7.§ (1) Hatályát veszti az önkormányzat 2006. évi költségvetésének módosításáról és kiegészítéséről szóló 7/2006.(VI.10.) számú önkormányzati rendelete.

  1. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.




     Csabán Béla                                                Szakmáry Lászlóné

     polgármester                                                         jegyző