Kömlőd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009. (I. 1.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati beruházásban megvalósított közművek létesítéséhez való közműfejlesztési hozzájárulás megfizetésének rendjére

Hatályos: 2021. 03. 27- 2021. 05. 30

Kömlőd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009. (I. 1.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati beruházásban megvalósított közművek létesítéséhez való közműfejlesztési hozzájárulás megfizetésének rendjére[1]

Kömlőd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (Ötv.) és az épített környezet alakításáról szóló 1997. évi LXXVIII. törvény alapján kapott felhatalmazás alapján az önkormányzati beruházásban megvalósított közművek létesítéséhez való közművesítési hozzájárulás megfizetésének rendjére a következő rendeletet alkotja:

1. §

.

E rendelet hatálya Kömlőd község közigazgatási területén kiterjed az önkormányzati beruházásban megvalósított közművek létesítéséhez való közművesítési hozzájárulás megfizetésének rendjére.

2. [2] §.

(1) Kömlőd község közigazgatási területén önkormányzati beruházásban megvalósított közművek létesítéséhez való hozzájárulásként az alábbi közműfejlesztési hozzájárulást kell megfizetni.

(2) Szennyvízcsatorna hálózat létesítése után:

a/ Magánszemélyek által fizetendő hozzájárulás mértéke: 100.000.-Ft/ingatlan

b/ Közület által fizetendő hozzájárulás mértéke: 150.000.-Ft/ingatlan

(3) A csatorna rákötéssel felmerülő minden költség az érintettet terheli.

3. §

.

(1) A közműfejlesztési hozzájárulás megfizetése magánszemélyek esetében egy összegben, vagy 4 havi részletfizetési lehetőséggel, közület esetében egy összegben, átutalással történik.

(2) A közműfejlesztési hozzájárulások befizetéséről, teljesítéséről a Polgármesteri Hivatal nyilvántartást vezet.

(3) A rendeletben szereplő közművekre történő rácsatlakozáshoz a hozzájáruló nyilatkozat abban az esetben adható ki, ha a fejlesztéssel érintett érdekeltek a közműfejlesztési hozzájárulás díját az önkormányzat számára befizette, vagy annak befizetését részletekben megkezdte.

(4) Azon magánszemélyek esetében, akik részletfizetés igénybevételével kívánják megfizetni a közműfejlesztési hozzájárulást, a részletfizetés feltételeit és a fizetési kötelezettség nem teljesítésének jogi következményeit a Polgármesteri Hivatal és az igénybevevő között megkötendő megállapodásban kell rögzíteni.

4. §

.

Záró rendelkezések

E rendelet 2009. január 1-én lép hatályba.

Kihírdetés napja: 2009. január 1.

Kiss Ferenc Schvarczné Stieber Rita

polgármester jegyző


[1] A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2021. március 28. napjával.
[2] 5/2017 (III.23.) önkormányzati rendelet módosította. Hatályba lépés: 2017. március 24.