Kömlőd Község Önkormányzata 6/2019 (IV.25..)

KÖMLŐD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVESELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2019 (IV.25.) rendelete a 4/2019 (II.13.) költségvetéséről szóló képviselő-testületi rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 04. 26- 2019. 04. 26

Kömlőd Község Képviselő-testülete a 2019. évi költségvetéséről szóló 4/2019 (II.13.) képviselő-testületi rendeletét (továbbiakban: rendelet) az alábbiakban módosítja:


Kömlőd Község Önkormányzata Képviselő-Testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f, pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Gazdasági Bizottság véleményének a kikérésével a következőket rendeli el:

                                    Az önkormányzat kiadásai és bevételei                

1.§ Kömlőd Község Önkormányzata Képviselő-Testülete (továbbiakban: Képviselő-Testület) az

önkormányzat 2019. évi költségvetése         

                                   

                        Költségvetési bevétel előirányzatát             123.808.700 Ft

                                    működési bevétel                               105.773.307 Ft

                                    felhalmozási bevétel                                            0 Ft

                                    finanszírozási bevételek                       18.035.393 Ft                      

                        Költségvetési kiadás előirányzatát              123.808.700 Ft

                                    működési kiadás                                   68.043.400 Ft

                                    felhalmozási kiadás                              28.900.000 Ft

                                    finanszírozási kiadás                            26.865.300 Ft

                        Költségvetési egyenleg összegét                                    0 Ft

                                    működési egyenleg                            37.729.907 Ft

                                    felhalmozási egyenleg                       -28.900.000 Ft

                                    finanszírozási egyenleg                        -8.829.907 Ft 

állapítja meg.



2.§ A képviselő-testület az előző évi 18.035.393 Ft pénzmaradvány igénybevételét


a)                 0 forintban hagyja jóvá a működési költségvetési hiány finanszírozására,

b) 52.532.951 forintban hagyja jóvá a felhalmozási költségvetési hiány finanszírozására.

c) 13.115.694 forintban hagyja jóvá a finanszírozási költségvetési hiány finanszírozására.


3. § A Képviselő-testület az önkormányzat 1. § a) pontjában megállapított költségvetés bevételeit működési bevételek és felhalmozási bevételek szerinti bontásban az 1. melléklet szerint hagyja jóvá.

4. § A Képviselő-testület az önkormányzat 1. § b) pontjában meghatározott költségvetési kiadásait működési kiadások és felhalmozási kiadások szerinti bontásban a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

5. § A Képviselő-testület a fejlesztési céljait, amelyek megvalósításához  Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. tv.(a továbbiakban: Stabilitási törvény) 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik szükségessé, a 4. melléklet szerint állapítja meg.

 6. § (1) A Képviselő-testület a Stabilitási törvény 45. § (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerint bevételeit és kiadásait az 5. melléklet szerinti részletezettségben hagyja jóvá.

(2) Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. tv.(a továbbiakban: Stabilitási törvény) 3. § (1) bekezdése alapján az önkormányzat nem rendelkezik adósságot keletkeztető és kezességvállalásból fennálló kötelezettséggel.

  7.§(1) Az önkormányzat 2019. évi általános tartaléka 0 forint.





2. Kömlődi Gézengúz Napközi Otthonos Óvoda költségvetése

8. § (1) A Képviselő-testület a Kömlődi Gézengúz Napközi Otthonos Óvoda, mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv 2019. évi működési költségvetés

a) költségvetési bevételi főösszegét

26 865 300 forintban

b) költségvetési kiadási főösszeget

26 865 300 forintban

c) költségvetési egyenleg összegét

0 forintban



állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület Kömlőd Község Önkormányzata és az Óvoda- közalkalmazottjai részére, évi bruttó 100.000 Ft/fő összegű cafeteria juttatást állapítja meg.

9. § A Képviselő-testület a Kömlődi Gézengúz Napközi Otthonos Óvoda bevételeit és kiadásait a 7. melléklet szerint fogadja el.

10.§ A Képviselő-testület az óvoda létszámkeretét 6 főben állapítja meg.


4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

11. § Kömlőd  Község Önkormányzatának Képviselő-testülete számláját az OTP és Kereskedelmi Bank Rt. Oroszlányi Fiókja vezeti.

12. § Az átmeneti gazdálkodási időszak - 2019. január 1. napja és a költségvetési rendelet elfogadása közti időszak - bevételeit és kiadásait e rendelet tartalmazza.

13. § Az önkormányzat és az önkormányzat  által irányított költségvetés szerv: Kömlődi Gézengúz Naközi Otthonos Óvoda bevételi előirányzatainak összesítését kötelező feladat, önként vállalt feladat és államigazgatási feladat szerinti, valamint kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 3. melléklet tartalmazza.

14. § Az önkormányzat és az önkormányzat által irányított költségvetési szerv:Kömlődi  Gézengúz Naközi Otthonos Óvoda kiadási előirányzatainak összesítését kötelező feladat, önként vállalt feladat és államigazgatási feladat, valamint kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 3. melléklet tartalmazza.

15. § Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 68. § (4) bekezdése szerinti, a Képviselő-testület által elfogadott kiadási előirányzatok felhasználásáról a közbeszerzési értékhatárig a polgármester dönt.

16. § Kömlőd Község Önkormányzati Képviselő-testülete Az önkormányzat és az önkormányzat által irányított költségvetési szerv: Kömlődi Gézengúz Napkozi Otthonos Óvoda esetében is az előirányzatok átcsoportosításának jogát magának tartja fenn.

17. § Kömlőd Község Önkormányzati Képviselő-testülete a polgármester előterjesztésére a költségvetési rendeletét szükség szerint módosítja, figyelemmel a következőkre: a költségvetési év első hat hónapjához, a költségvetési év első kilenc hónapjához kapcsolódóan és az éves beszámoló készítését megelőzően december 31-i állapotnak megfelelően.

18. § (1) Kömlőd Község Önkormányzati Képviselő-testülete meghatározza, hogy az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős. A költségvetési szervek éves költségvetésének végrehajtásáért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős.      

(2) A költségvetési szerv kizárólag a Képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

    (3) Az Önkormányzat költségvetési szerve éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a Képviselő-testület előzetes jóváhagyásával vállalhatnak.

19. § (1) Kömlőd Község Önkormányzati Képviselő-testülete Kömlőd Község Önkormányzata 2019. évi előirányzat-felhasználási tervét a  6. melléklet szerint fogadja el.

(2) Kömlőd Község Önkormányzati Képviselő-testülete a Kömlődi Gézengúz Napközi Otthonos Óvoda 2019. évi előirányzat-felhasználási tervét a 6. melléklet szerint fogadja el.

20. §Kömlőd Község Önkormányzati Képviselő-testülete többéves kihatással járó döntéseket nem állapít meg.


21. § Kömlőd Község Önkormányzati Képviselő-testülete a költségvetési egyenleg mérlegét működési bevételek és működési kiadások egyenlege és a felhalmozási bevételek és a felhalmozási kiadások egyenlege szerinti bontásban

a)Kömlőd Község Önkormányzata vonatkozásában a 7. melléklet

b)Kömlődi Gézengúz Napközi Otthonos Óvoda vonatkozásában a 7. melléklet

szerint fogadja el.

.

5. Záró rendelkezések


22. § 

(1)A Képviselő-testület a 2020. évi költségvetési rendeletének hatályba lépéséig felhatalmazza a polgármestert, hogy a 2020. évi költségvetési gazdálkodás zavartalan megkezdéséhez, az önkormányzatot a jogszabályok alapján megillető bevételeket beszedje és az előző évi kiadási előirányzaton belül, az időarányos kiadásokat teljesítse.

  (2) Ez a rendelet 2019. április 26-án lép hatályba és 2019. április 27-én hatályát veszti.





                      Bogáth István                                                               Kovács Laura

                       polgármester                                                                     jegyző




A kihirdetés napja:

2019. április 25.




Kovács Laura

     jegyző