Solymár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013. (III. 26.) önkormányzati rendelete

a települési hulladék kezelésére vonatkozó hulladékkezelési közszolgáltatás díjáról szóló 27/2012. (XII. 18.) sz. helyi rendeletének módosításáról

Hatályos: 2013. 04. 01- 2013. 04. 01

Solymár Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a települési hulladék kezelésére vonatkozó hulladékkezelési közszolgáltatás díjáról szóló 27/2012. (XII. 18.) sz. helyi rendeletét („Rendelet”) az alábbiak szerint módosítja:


1. §


A Rendelet 1. § az (4) bekezdéssel egészül ki:


4. § (1) E rendelet alkalmazásában a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás a közszolgáltatás körébe tartozó hulladék átvételét, elszállítását, kezelését, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással érintett hulladékgazdálkodási létesítmény fenntartását, üzemeltetését biztosító, kötelező jelleggel igénybe veendő szolgáltatást jelenti.”


2. §


  1. A Rendelet 2. §-a az alábbi (4)-(5) bekezdéssel egészül ki:


2. § (4) Az üdülőingatlanokra és időlegesen használt ingatlanokra vonatkozóan, amennyiben az érintett ingatlanban a 2. § (1) bekezdésre figyelemmel a Közszolgáltatást Igénybe Vevő az ingatlan címével azonos bejelentett lakóhellyel rendelkezik, úgy a rendeletben foglalt általános szabályok szerint díjfizetésre köteles.


(5) Azon üdülőingatlanokra és időlegesen használt ingatlanokra vonatkozóan, amelyekben érvényes lakcímmel senki nem rendelkezik, illetve székhelyéül sincs megjelölve, hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat nem kell fizetni, és a rendelkezésre jogosult a rendelet 5. sz. mellékletben meghatározott díjakon zsákokat igényelhet a Közszolgáltatótól.”


(2) A Rendelet 2. §-a az alábbi (6)-(7) bekezdéssel egészül ki:


2. § (6) A 6 lakásnál több lakásos társasházi ingatlanok esetében a társasház döntésétől függően a Közszolgáltatást Igénybe Vevő

  1. a társasház, vagy

  2. a társasházi lakás, vagy

  3. a társasház által megadott litermennyiség alapján, egyedi szerződéssel a rá eső arányos rész tekintetében a társasházi lakás.

(7) Társasház döntésének hiányában az adott társasházat kell Közszolgáltatást Igénybe Vevőnek tekinteni.”


3. §


(1) A Rendelet 3. §-a az alábbi (3)-(5) bekezdéssel egészül ki:


3. § (3) Az Önkormányzat 2013. április 1. napjától a Közszolgáltatást Igénybe Vevők részére, - a társasházi Közszolgáltatást Igénybe Vevő esetén a társasházi lakóegységre eső arányos rész vonatkozásában - legfeljebb 60 literes edényzet igénybevételével a szociálisan rászorult személy az e rendeletben meghatározott mértékű támogatásra jogosult.


(4) A Polgármester legfeljebb 600 forint/hónap összegű támogatást biztosíthat egyedi kérelem benyújtásával és környezettanulmány lefolytatásával az alábbi együttes feltételek fennállása mellett

a) legfeljebb 60 literes edényzet igénybe vétele, és

b) az egy főre eső mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének legfeljebb 2,7-szeresét meg nem haladó egy főre eső jövedelem esetén; valamint

c) solymári állandó lakosú magánszemélyek részére.


(5) A támogatási kérelem benyújtására és elbírálására az önkormányzat szociális rendeletében foglalt eljárási szabályok az irányadóak.




4. §


A Rendelet 4. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


4. § (1) A zöldhulladék gyűjtésére a lakosság a Közszolgáltató által meghatározott áron vásárolhat zsákokat, amiket a szolgáltató április 1. és október 31. közötti időszakban havi egy alkalommal szállít el.”



5. §



  1. A Rendelet 5. § helyébe az alábbi rendelkezés lép és a korábbi 5. § száma a 7. §-ra változik és a (4) bekezdését hatályon kívül helyezi.


5. § A közszolgáltatással összefüggő személyes adatok kezelésére a Polgármesteri Hivatal és a KÖZCSAT Kft. jogosult a hatályos jogszabályok szerint.”



6. §


  1. A Rendelet az alábbi 6. §-sal egészül ki:


6. § A Közszolgáltató az e rendelet 4. sz. mellékletében foglalt tárgyévi járatterv és hulladékszállítási naptár szerint látja el közszolgáltatást.”


  1. A Rendelet 3. sz. mellékleteként e rendelet 1. sz. mellékletével egészül ki.


  1. A Rendelet 4. sz. mellékleteként e rendelet 2. sz. mellékletével egészül ki.


  1. E rendelet a Rendelet 3. § (2) bekezdését, valamint a Rendelet 2. sz. mellékletét hatályon kívül helyezi.


(5) E rendelet 2013. április 1-jén lép hatályba, rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik. A képviselő-testület felhatalmazza a jegyzőt, hogy e rendeletet egységes szerkezetbe foglalja a Rendelettel.




Dr. Szente Kálmán

polgármester

Dr. Beregszászi Márk

jegyző




ZÁRADÉK

A rendelet kihirdetve: 2013. március 26. napján.


Solymár, 2013. március 26.


Dr. Beregszászi Márk

jegyző







1. sz. melléklet


4. sz. melléklet


járatterv – hulladékszállítási naptár”


2. sz. melléklet


5. sz. melléklet


60 literes zsák bruttó 480 forint/zsák

120 literes zsák bruttó 695 forint/zsák”

Mellékletek