Solymár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2016. (XII. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat átmeneti gazdálkodásának 2017. évi szabályairól

Hatályos: 2017. 01. 01- 2016. 12. 30

Solymár Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az átmeneti gazdálkodás szabályairól a következő rendeletet alkotja:


1. §


Solymár Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete – 2017. január 1-jétől az önkormányzat 2017. évi költségvetési rendeletének megalkotásáig – felhatalmazza a Polgármestert, az Önkormányzatot megillető bevételek beszedésére, valamint a működési kiadások teljesítésére havonta legfeljebb az 3/2016. (II. 18.) önkormányzati rendelettel megállapított 2016. évi eredeti működési előirányzatok 1/12-ed részének erejéig.


2. §


Solymár Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete – 2017. január 1-jétől az önkormányzat 2017. évi költségvetési rendeletének megalkotásáig – felhatalmazza a Polgármestert az Önkormányzatot terhelő működési kiadási előirányzatok az 1. §-ban meghatározott összeget meghaladó teljesítésére, amennyiben az időarányos érték fölötti teljesítését jogszabály vagy testületi határozat eredményezi.


3. §


Solymár Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete – 2017. január 1-jétől az önkormányzat 2017. évi költségvetési rendeletének megalkotásáig –, finanszírozási körébe tartozó intézményei (beleértve a Polgármesteri Hivatalt is) – az intézmények lehívása alapján – havonta, legfeljebb az 3/2016. (II. 18.) önkormányzati rendelettel megállapított 2016. évi eredeti működési előirányzatuk 1/12-ed részéig finanszírozhatók.


4. §


A 2016. évi működési előirányzatok maradványa terhére csak a 2016. évben, írásban vállalt kötelezettségek teljesíthetők.

A kötelezettségvállalással vagy felhasználási kötöttséggel nem terhelt maradványok az átmeneti gazdálkodás során nem használhatók fel.


5. §


Solymár Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete – 2017. január 1-jétől az önkormányzat 2017. évi költségvetési rendeletének megalkotásáig – felhatalmazza az intézmények vezetőit a soros illetményemelések miatt szükségessé váló átsorolásokat tartalmazó okmányok kiadására, az emelt illetmények folyósítására.


6. §


(1)       Solymár Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a Polgármestert az önkormányzat pályázataival összefüggő kifizetések teljesítésére a pályázati kiírásnak, illetve a támogatási szerződésnek megfelelően.

(2)       A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy a központi költségvetéssel, uniós forrásokkal összefüggő, önkormányzati forrásbővítő pályázatokon történő részvételekhez szükséges intézkedéseket megtegye.


7. §


  1. Az átmeneti gazdálkodás során létrejött likviditási hiány finanszírozási módja a 174/2016. (XI.30.) számú Képviselő-testületi határozat alapján az OTP Bank Nyrt-től történő folyószámlahitel felvétel. A polgármester a hitelszerződésről az annak aláírását követő képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.


8. §


A 2017. évi költségvetési rendelet megalkotásáig

a)         új beruházás – a már megkötött, valamint képviselő-testületi határozat alapján beadott vis maior pályázatokhoz szükséges kötelezettségvállalások kivételével – nem indítható;

b)         beruházási kiadások a 2016. évi költségvetési rendeletben foglalt beruházási feladatokkal kapcsolatosan, feladatonként, a 2016. évi maradvány értékek erejéig vállalhatók és teljesíthetők.


9. §


Az átmeneti gazdálkodás időszakában a már korábban megkötött szerződésekből eredő kifizetések a szerződéseknek megfelelően teljesíthetők. A folyamatos, de éves díj-megállapítású szerződések díjait a takarékosság jegyében felül kell vizsgálni.


10. §


A beszedett bevételeket és a teljesített kiadásokat a 2017. évi költségvetési rendeletbe be kell illeszteni.


11. §


  1. E rendelet 2017. január 1-jén lép hatályba.


  1. E rendelet rendelkezései Solymár Nagyközség Önkormányzatának 2017. évi költségvetési rendelete hatályba lépésének napjáig alkalmazhatók.


(3)       A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.



Dr. Szente Kálmán

polgármester

Dr. Beregszászi Márk

jegyző


Záradék:


A rendelet 2016. december hó 15. napján kifüggesztésre került.


2016.december 15.


                                                                                               Dr. Beregszászi Márk

                                                                                                           jegyző



Mellékletek