Solymár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017. (IV. 27.) önkormányzati rendelete

a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról, azok igénybevételéről és az ellátások intézményi térítési díjainak megállapításáról szóló 16/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 04. 27- 2017. 04. 27

Solymár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017. (IV. 27.) önkormányzati rendelete

a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról, azok igénybevételéről és az ellátások intézményi térítési díjainak megállapításáról szóló 16/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról1

2017.04.27.

Solymár Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról, azok igénybevételéről és az ellátások intézményi térítési díjainak megállapításáról szóló 16/2013. (VI.27.) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban „Rendelet”) e rendeletben foglaltak szerint módosítja:

1. § (1) E rendelet a Rendelet 2. §-át az alábbi (5)-(6) bekezdéssel egészíti ki:

„2. § (5) A jegyző a fellebbezés kézhezvételét követően 30 napon belül érdemi döntést hoz a gyermek felvételéről, vagy a felvételi kérelem elutasításáról. A fellebbezés illetékmentes.

(6) A jegyző eljárására egyebekben a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény szabályait kell alkalmazni.

(2) E rendelet a Rendelet 2. §-át az alábbi (7)-(8) bekezdéssel egészíti ki:

„2. § (7) Az intézményvezető a Gyvt. 29. § (2) c) pontjában részletezett külön ellátás nyújtására nem jogosult.

(8) A Gyvt. 29. (2) d) alapján a bölcsődei ellátás megszűnik a bölcsőde felvételi szabályzatában foglalt esetekben.

(3) E rendelet a Rendelet 3. §-át az alábbiak szerint módosítja:

Térítési díjak

(1) Az Önkormányzata által fenntartott bölcsődében alkalmazandó intézményi térítési díjakat (bölcsőde és időszakos gyermekfelügyelet) e rendelet 1. mellékletben foglaltak szerint határozza meg.

(2) Az intézményi térítési díj magában foglalja a bölcsődei étkezés nyersanyagköltségét (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna), valamint a gondozási díjat.

(3) A bölcsődei gondozás személyi térítési díja a napi gondozási díj és a teljesített gondozási nap szorzata (bölcsőde).

(4) A bölcsőde időszakos gyermekfelügyeletet láthat el, a bölcsőde szakmai programjában foglaltak szerint. Az időszakos gyermekfelügyelet díját e rendelet 1. melléklet tartalmazza (időszakos gyermekfelügyelet).

(5) A térítési díjakra vonatkozó kedvezményt vagy mentességet az intézményvezető az önkormányzat gyermekjóléti és szociális ellátásokról szóló rendeletében foglaltak szerinti rászorultság esetén, valamint a Gyvt-ben foglalt esetekben jogosult megállapítani.”

Záró rendelkezések

4. § (1) E rendelet kihirdetést követő napon lép hatályba, a képviselő-testület felhatalmazza a jegyzőt, hogy e rendeletet a Rendelettel egységes szerkezetbe foglalja.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2017. április 28. napjával.