Solymár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 04/2020. (IV.9.) önkormányzati rendelete

a koronavírussal összefüggő kijárási korlátozás helyi szabályairól

Hatályos: 2020. 04. 10- 2020. 04. 12

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény (a továbbiakban: Katv.) 46. § (4) bekezdésében foglaltak szerint Solymár Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének hatáskörében Solymár polgármestereként Magyarország Kormányának a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló 95/2020. (IV. 9.) Korm. rendelet 6. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a koronavírus-járvány terjedésének lassítása és a solymári lakosok egészségének védelme érdekében az alábbi önkormányzati rendeletet (a továbbiakban „Rendelet”) alkotom.


1. §


Solymár teljes közterületén és a közforgalom számára megnyitott magánterületein a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III.27.) kormányrendelet 4. § (1) d) pontja szerinti tevékenységet (az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés) a solymári lakóhellyel (tartózkodási hellyel, vagy állandó lakcímmel) nem rendelkező személyeknek megtiltom.


2. §


Az 1. §-ban foglaltakon túlmenően Solymár, Rózsika-forrást és a megközelítését szolgáló Jegenye-völgy turistaútvonalat, így lezárásra kerül az érintett terület a Rózsika sétánytól (Shell-kút) a Solymári várig húzódó erdei út. Ezen időtartam alatt az érintett területek környezetében a gépjárművel történő várakozást megtiltom (Major utca, Várhegy utca, Rózsika sétány), a tiltást KRESZ-táblával kell jelölni.


3. §


A Solymár, Mészégető utca felső részén található önkormányzati tulajdonban álló területet lezárom.


4. §


A Rendelet végrehajtását a rendőrség és a közterület-felügyelet ellenőrzi, a Rendeletben foglaltak megsértése esetén kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III.27.) kormányrendeletben megállapított szabálysértési bírság kiszabásának van helye.


5. §


Felkérem a Solymári Településüzemeltetési Kft-t, hogy a Rendelet végrehajtását szolgáló KRESZ-jelzések, valamint a tájékoztató táblák kihelyezéséről gondoskodjon, felkérem továbbá a Solymári Polgárőrséget, hogy munkájukkal segítsék a határozat végrehajtását.


6. §


E Rendelet a 2020. április 10. napján 00.00 órakor lép hatályba és 2020. április 13. 24.00 óráig hatályos, a kihirdetésről a jegyző gondoskodik.




Dr. Szente Kálmán sk.

Polgármester

Dr. Beregszászi Márk sk.

Jegyző



Záradék:

A rendelet 2020. április 9. napján kifüggesztésre került.


Solymár, 2020. április 9. nap


                Dr. Beregszászi Márk

              Jegyző