Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (VI.25.) önkormányzati rendelete

közterületen történő szeszesital fogyasztás tilalmáról

Hatályos: 2015. 07. 01

Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (VI.25.) önkormányzati rendelete

közterületen történő szeszesital fogyasztás tilalmáról

2015.07.01.

Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a közterületen történő szeszesital fogyasztás tilalmáról az alábbi rendeltet alkotja:

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Tárnok Nagyközség közigazgatási területére.

(2) A rendelet hatálya nem terjed ki az érvényes közterület-használati engedéllyel rendelkező vendéglátó egységekre nyitvatartási időben, valamint a szervezett és közterület-használati engedéllyel rendelkező alkalmi rendezvényekre.

2. § E rendelet alkalmazása szempontjából :

a) közterület: a közhasználatra szolgáló minden olyan állami, vagy önkormányzati tulajdonban álló terület, amelyet rendeltetésének megfelelően bárki használhat, ide értve a közterületnek közútnak szolgáló és magánterületnek a közforgalom számára a tulajdonos (használó) által megnyitott és kijelölt részét, továbbá a magánterület, amelyet azonos feltételekkel bárki használhat.

b) szeszes ital: minden alkohol tartalmú ital, kivéve a gyógynövények gyógyászati jellegű szeszes kivonatát és az ezek felhasználásával készült terméket, továbbá az 1,2%-nál kevesebb alkoholtartalmú üdítőitalokat

3. § Szeszes ital közterületen nem fogyasztható.

4. § Jelen rendelet 2015. július 1. napján lép hatályba.