Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2021. (VIII.6.) önkormányzati rendelete

Tárnok kiválósága díjról

Hatályos: 2021. 08. 07

Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2021. (VIII. 6.) önkormányzati rendelete

Tárnok kiválósága díjról

Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a Tárnok kiválósága díjról az alábbi rendeletet alkotja:

1. § (1) Tárnok Nagyközség Önkormányzata „Tárnok Kiválósága Díj”-at alapít.

(2) "Tárnok Kiválósága Díj” adományozható annak a természetes személyeknek, aki személyével vagy tevékenységével a településhez kapcsolódóan maradandót, mindenkor nagybecsű értéket képviselőt alkotott vagy hazai, nemzetközi szinten elismerést szerzett.

2. § (1) A „Tárnok Kiválósága Díj” emlékplakettből és a hozzá tartozó díszoklevélből áll.

(2) Az emlékplaketten a kitüntetett neve, Tárnok címere, „Tárnok Kiválósága Díj” felirat és adományozásának éve található.

(3) A díszoklevél az adományozó megjelölését, az adományozásról szóló képviselő-testületi határozat számát és keltét, a kitüntetett nevét, az adományozás indokát, a polgármester és a jegyző aláírását, az adományozó bélyegzőlenyomatát tartalmazza.

3. § (1) "Tárnok Kiválósága Díjra” bárki tehet indoklással ellátott, a polgármesternek eljuttatott javaslatot. A díj bármikor, egy személynek több alkalommal is adományozható.

(2) A beérkezett javaslatokat a polgármester összesíti és tesz javaslatot az elismerés adományozására a Képviselő-testületnek.

(3) A Képviselő-testület határozattal dönt a díj adományozásáról és átadásának időpontjáról.

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.