Törökbálint Önkormányzat Képviselő-testületének 37/2013. (IX.23.) önkormányzati rendelete

az Oktatásunkért Működtetői Ösztöndíjról

Hatályos: 2013. 09. 24- 2015. 02. 02

Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. A rendelet célja

1. §


Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) az ösztöndíj alapításával lehetővé kívánja tenni a törökbálinti köznevelési intézmények kiváló színvonalának megőrzését a törökbálinti iskola-pedagógusok jövedelméhez való működtetői hozzájárulás útján.


2. A rendelet hatálya

2. §


A rendelet hatálya kiterjed a törökbálinti székhelyű, állami köznevelési alapfeladatot ellátó, az állami intézményfenntartó központ által fenntartott, a nemzeti köznevelésről szóló törvény alapján a Törökbálinti Városgondnokság által működtetett köznevelési intézményekben (Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola, Zimándy Ignác Általános Iskola, Szőnyi Erzsébet Zeneiskola) foglalkoztatott iskola-pedagógusokra.


3. Értelmező rendelkezések

3. §


E rendelet alkalmazásában:

1. iskola-pedagógus: a 2. §-ban meghatározott köznevelési intézményben közalkalmazotti jogviszonyban, pedagógus-, valamint nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatott személy és az iskolatitkár.

2. ösztöndíjas időszak: az az időszak, amelyben a 2. §-ban meghatározott intézményben az iskola-pedagógusi jogviszony fennáll.

3. költségvetési rendelet: a Képviselő-testületnek a mindenkori tárgyévre vonatkozó költségvetési rendelete.


4. Hatáskör

4. §


A Képviselő-testület az e rendeletben szabályozott ösztöndíjakkal kapcsolatos hatáskörét

a) a köznevelési intézmények minőségi jellemzőknek való megfelelősége tárgyában a Humánpolitikai Bizottságra (a továbbiakban: HPB),

b) az ösztöndíjra való jogosultság és az ösztöndíj megszűnésének megállapítása tárgyában, a folyósításból kizárással kapcsolatos ügyekben, valamint a jogosulatlanul felvett összeg visszafizetésére kötelezés tárgyában a polgármesterre ruházza át.



5. Az ösztöndíjra való jogosultság feltétele


5. §


(1) Az ösztöndíjra való jogosultság feltétele, hogy a köznevelési intézmény, amelyben az iskola-pedagógust foglalkoztatják, a tárgyévet megelőző évben megfeleljen a rá vonatkozó minőségi jellemzőknek.

(2) A minőségi jellemzőket az 1. melléklet tartalmazza. A minőségi jellemzőket a Képviselő-testület évente, legkésőbb augusztus 31-ig felülvizsgálja. A HPB a köznevelési intézmény minőségi jellemzőknek való megfelelősége tárgyában legkésőbb szeptember 30-ig dönt.


6. Az ösztöndíj formája, mértéke és jogosultjai


6. §


(1) Az ösztöndíj alap-, és változó havi ösztöndíjrészből áll.

(2) Az alap ösztöndíjrész mértékét és a változó ösztöndíjrész össztömegét a költségvetési rendelet állapítja meg.

(3) Alap ösztöndíjrészre az ösztöndíjas időszakban – a (7) bekezdésben foglalt kivétellel - valamennyi, az 5. § (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelő iskola-pedagógus valamint az intézményvezető jogosult.

(4) A változó ösztöndíjrész össztömege az adott intézmény ösztöndíjra jogosult foglalkoztatottjainak létszámával arányosan az éves költségvetési rendeletben intézményi keretösszegként kerül megállapításra.

(5) Változó ösztöndíjrészre az alap ösztöndíjrészben részesülő, az intézmény vezetője által erre javasolt iskola-pedagógus jogosult, az intézményvezető által javasolt mértékben, a keretösszeg keretein belül. Változó ösztöndíjra jogosult továbbá az intézményvezető, a polgármester által megállapított mértékben, a keretösszeg keretein belül.

(6) Az ösztöndíj után a kifizető viseli a kifizetői közterheket, a jogosult az őt terhelő közterheket. A jogosult részére az ösztöndíj személyi jövedelemadóval és a jogosultat terhelő egyéb közterhekkel csökkentett összege kerül kifizetésre.

(7) Nem jogosult az ösztöndíjra az iskola-pedagógus a tartós távollét időtartama alatt. Tartós távollétnek minősül a 60 napot meghaladó egybefüggő távollét (táppénz, fizetés nélküli szabadság, szülési szabadság).


7. Az ösztöndíj igénylése, értesítési kötelezettség


7.  §


(1) Az ösztöndíjat az iskola-pedagógus a 2. melléklet szerinti pályázati adatlapon, egyénileg igényelheti, az ösztöndíjra jogosító jogviszonya egyidejű igazolásával. A pályázati adatlapot a tárgyév január 31-ig, illetve az iskola-pedagógusi jogviszony létesítését követő 30 napon belül lehet benyújtani a polgármesterhez. Késedelmes benyújtás esetén legfeljebb 90 napra visszamenőleg állapítható meg ösztöndíj.

(2) Az igénylő az ösztöndíj hivatalos igénylésével egyidejűleg kötelezettséget vállal iskola-pedagógusi jogviszonya fenntartására, valamint e rendelet szabályainak megtartására.

(3) A benyújtott igazolások, nyilatkozatok tartalmát

a) a Polgármesteri Hivatal és

b) az illetékes adóhatóság és társadalombiztosítási szerv ellenőrizheti az igazolást kiállító szerv, munkáltató megkeresésével.




8. Az ösztöndíjra való jogosultság megállapítása


8. §


(1) Az ösztöndíjra való jogosultságot - változó ösztöndíj esetén annak mértékét és a folyósítás időpontját - az intézményvezető javaslatára a polgármester állapítja meg, szükség esetén dönt az ösztöndíj megszűnéséről és a folyósításból kizárásról, valamint a jogosulatlanul felvett ösztöndíj visszafizetéséről is.

(2) Az intézményvezető változó ösztöndíjának mértékéről és a folyósításának időpontjáról a polgármester dönt.  

(3) Nem tagadható meg az ösztöndíjra való jogosultság megállapítása, ha az igénylő az e rendeletben meghatározott feltételeknek megfelel. 

(4) A polgármester az (1) bekezdésben meghatározott ügyekben az önkormányzati hatósági ügyekre vonatkozó szabályok szerint, a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény rendelkezései szerint jár el.


9. Az ösztöndíj folyósítása


9. §

(1) Az ösztöndíjból

a) az alap ösztöndíjrészt a tárgyévben első alkalommal a költségvetési rendelet elfogadásától számított 30 napon belül (a jogosultság tartamára visszamenőleg is, maximum 90 napig), azt követően pedig havonta, a tárgyhónapot követő hónap 5. napjáig,

b) a változó ösztöndíjrészt az intézményvezető javaslatával megegyező időpontban, az ösztöndíjas által megadott számlaszámra átutalással kell folyósítani.

(2) Az ösztöndíj folyósításáról a Polgármesteri Hivatal gondoskodik. 


10. Az ösztöndíjas kötelezettségei, a mulasztás következményei


10. §


(1) Az ösztöndíjas az ösztöndíjas időszak alatt köteles a 2. §-ban meghatározott, az őt foglalkoztató köznevelési intézményben kifejteni iskola-pedagógusi tevékenységét, hozzájárulva az intézmény színvonalának megőrzéséhez.

(2) Az ösztöndíjban részesülő köteles az ösztöndíjra való jogosultságot, illetve a folyósítást érintő lényeges tények, körülmények megváltozását 15 napon belül írásban bejelenteni a polgármesternek.

(3) Ha az ösztöndíjas értesítési kötelezettségét ismételt írásbeli felszólítás ellenére sem teljesíti, az ösztöndíj folyósításából kizárható.


11. Az ösztöndíjra való jogosultság megszűnése


11. §


Az ösztöndíjra való jogosultság megszűnik, ha az annak alapjául szolgáló iskola-pedagógusi jogviszony bármilyen okból megszűnik. Az esetlegesen jogalap nélkül folyósított összeget az érintett a folyósítás napjától számított 30 napon belül köteles visszafizetni az Önkormányzatnak. Ennek elmulasztása esetén a 31. naptól kezdődően a tartozást késedelmi kamat terheli, melynek mértéke minden naptári nap után a felszámítás időpontjában érvényes jegybanki alapkamat kétszeresének 365-öd része.


12. Záró rendelkezések


12. §



(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti az Oktatásunkért Működtetői Ösztöndíjról szóló 12/2013. (II. 25.) önkormányzati rendelet.

(3) Az alap-és a változó ösztöndíjrész 2013-ban első alkalommal október 15-ig kerül kifizetésre. Ezt követően az       ösztöndíjak kifizetésére a 9. §-ban foglaltakat kell alkalmazni.

1. melléklet a 37/2013. (IX. 23.) önkormányzati rendelethez



A köznevelési intézmények 5. § szerinti minőségi jellemzői


1. Az intézményben a pedagógiai programban meghatározott pedagógiai elvárások alapján történik a munkavégzés.


2. Az intézmény a törökbálinti hagyományok szerint közreműködik az intézmények közötti együttműködés keretében megvalósuló szakmai programokban.


3. Az intézmény tanulói rendszeresen részt vesznek a helyi, megyei és országos tanulmányi versenyeken.

2. melléklet a 37/2013. (IX. 23.) önkormányzati rendelethez


Pályázati adatlap

Az Oktatásunkért Működtetői Ösztöndíj igénylőlapja



Az igénylő


Neve:


Születési neve:


Anyja neve:


Szül. hely, idő:


Állandó lakása:


Levelezési címe:


Adóazonosító jel:


Társadalombiztosítási szám:


Bankszámlaszáma:


Köznevelési Intézmény megnevezése:


Közalkalmazotti jogviszony kezdő időpontja:


Beosztása:


Fizetési osztály:


Egyéb megjegyzés:



Kérem, hogy Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testülete 37/2013. (IX. 23.) rendeletének megfelelően szíveskedjék megállapítani számomra az Oktatásunkért Működtetői Ösztöndíjra való jogosultságot, továbbá kérem az ösztöndíj folyósítását.

Az Ösztöndíj-folyósítási Szabályzatban foglaltakat magamra nézve kötelezőnek ismerem el.

Az ösztöndíjra való jogosultság megállapítása és folyósítása céljaira hozzájárulok az Igénylőlapon szereplő személyes adataim kezeléséhez Törökbálint Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala részéről.


Törökbálint, 2013. …………… hó ….. nap

                                                                                                        ……………………………..

                                                                                                                     igénylő


Igazolom, hogy az igénylő a ………………..………………….. köznevelési intézményben iskola-pedagógusként dolgozik, az igénylőlap szerinti adatokkal közalkalmazotti jogviszonyban áll.


Törökbálint, 2013. ………………… hó ….. napján

                                                                                                       ………………………………..

                                                                                                               intézményvezető