Törökbálint Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2015. (VI.29.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselők és a bizottsági tagok tiszteletdíjáról szóló 37/2012. (X. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 06. 30- 2015. 06. 29

Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


(1) Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati képviselők és a bizottsági tagok tiszteletdíjáról szóló 37/2012. (X. 15.) önkormányzati rendelet 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


(1) Az önkormányzati képviselőt önkormányzati tevékenységével összefüggő feladatainak ellátásáért megválasztása napjától megbízatása megszűnéséig tiszteletdíj (alapdíj) illeti meg, melynek összege megegyezik a tárgyév első napján érvényes minimál bérrel.

(2) Az állandó bizottságok tagjait a képviselői alapdíj 50 %-ának megfelelő bizottsági tiszteletdíj illeti meg. Amennyiben egy képviselő több állandó bizottság tagja, akkor a képviselői alapdíj 80 %-ának megfelelő bizottsági tiszteletdíj illeti meg.

(3) Az állandó bizottság elnökét a képviselői alapdíj 115 %-ának megfelelő bizottsági tiszteletdíj illeti meg.

(4) A tanácsnokot a képviselői alapdíj 115 %-ának megfelelő tanácsnoki tiszteletdíj illeti meg.

(5) A tiszteletdíjakat utólag, a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig kell kifizetni.


(2) A rendelet 3. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(1) Ha a képviselő vagy a bizottsági tag két, a munkaterv szerinti egymást követő, vagy hat hónapon belül két, a munkaterv szerinti rendes testületi vagy bizottsági ülésről igazolatlanul hiányzik, a következő 6 hónapra járó tiszteletdíját – testületi ülésről történő hiányzás esetén az alapdíjat, bizottsági ülésről történő hiányzás esetén a bizottsági tiszteletdíjat –50 %-kal csökkenteni kell.


(3) A rendelet 3. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(4) Jelen rendelet alkalmazása szempontjából a képviselő, illetve a bizottsági tag az ülésen résztvevőnek minősül, amennyiben a szavazások több mint felén jelen van.


2. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezésit 2015. július 1-től kezdődően kell alkalmazni.