Törökbálint Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2016. (V.27.) önkormányzati rendelete

a gépjárművel való várakozás rendjéről szóló 4/2016. (II. 22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 05. 28- 2016. 05. 27

Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:


1. §


A gépjárművel való várakozás rendjéről szóló 4/2016. (II. 22.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A rendelet hatálya Törökbálint város közigazgatási területén, az Önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő Munkácsy Mihály utcának a Szent István utca és a Dr. Grimm Ferenc tér közötti szakaszára, a Kápolna utcának a korlátozott várakozási övezettel érintett szakaszára, valamint a Nyár utcának a Csokonai utca és a Géza fejedelem útja közötti szakaszára terjed ki.”


2. §


Az R. 6. § (2) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) Lakossági várakozási engedély kérelemre annak a lakosnak adható,

a)           akinek a személyi adat- és lakcímnyilvántartás adatai alapján lakóhelye a Munkácsy Mihály utcának a Szent István utca és a Dr. Grimm Ferenc tér közötti szakaszán lévő korlátozott várakozási övezet alá eső területén, illetve a Kápolna utcának a korlátozott várakozási övezettel érintett szakaszán van, és (…)”


3. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.