Törökbálint Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2017. (V.29.) önkormányzati rendelete

a pedagógus ösztöndíjról szóló 20/2015. (VI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 05. 30- 2017. 05. 29

Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


A pedagógus ösztöndíjról szóló 20/2015. (VI. 29.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A rendelet hatálya a törökbálinti székhelyű óvodákban és iskolákban (a továbbiakban együtt: köznevelési intézmények) közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott óvoda-és iskolapedagógusokra (a továbbiakban együtt: pedagógus) terjed ki.

(2) A pedagógus kizárólag az (1) bekezdésben meghatározott jogviszony keretében végzett tevékenységgel, megvalósított programmal pályázhat.”


2. §


(1) Az R. 3. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(6) Pályázni a pedagógus által a pályázat benyújtását megelőző két tanévben megvalósított programmal, elvégzett tevékenységgel lehet. Korábban már benyújtott pályázat – függetlenül attól, hogy ösztöndíjban részesült vagy nem részesült – változatlan formában ismételten nem nyújtható be.”


(2) Az R. 3. §-a a következő (6a) bekezdéssel egészül ki:


„(6a) A korábban nem díjazott pályázat akkor tekinthető új pályázatnak, ha a pályázó a korábban nem díjazott pályázatot a bírálatban megfogalmazott szempontok figyelembe vételével módosította, illetve, az időközben eltelt időszakra vonatkozó tartalommal (a pályázati tevékenység folytatására vagy utóéletére vonatkozóan) is kiegészítette.”


3. §


(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti az R. 4. § (4) bekezdése.