Törökbálint Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2017. (II.27.) önkormányzati rendelete

a helyi közutak nem közlekedési célú igénybevételéért fizetendő díjak mértékéről szóló 7/2014. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 02. 28- 2017. 02. 27

Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 8. § (1) bekezdés a) pontjában és 37. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:


1. §


(1) A helyi közutak nem közlekedési célú igénybevételéért fizetendő díjak mértékéről szóló 7/2014. (III.31.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.)  2. § (6) bekezdése a következő d) ponttal egészül ki:


(Nem kell igénybevételi díjat fizetni)


„d)  az önkormányzati, valamint az önkormányzat által támogatott vagy preferált rendezvények esetén.”


(2) Az R. 2. §-a a következő (7) bekezdéssel egészül ki:


„(7) A (6) bekezdés d) pont alkalmazása szempontjából önkormányzat által támogatott vagy preferált rendezvénynek minősülnek az önkormányzat által anyagilag támogatott rendezvények, valamint azok a nyilvános, nagy érdeklődésre számot tartó kulturális, sport és szórakoztató rendezvények, amelyek megtartása az önkormányzat számára marketing vagy egyéb szempontból jelentőséggel bír. A polgármester jogosult annak megállapítására, hogy a rendezvény önkormányzat által támogatott vagy preferált rendezvénynek minősül.”


2. §


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.