Törökbálint Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2018. (XII.19.) önkormányzati rendelete

a gépjárművel való várakozás rendjéről szóló 4/2016.(II.26.) önkormányzati rendelet módosítása

Hatályos: 2018. 12. 20- 2018. 12. 20

Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő – testülete a közúti közlekedésről szóló, többször módosított 1988. évi I. törvény 48. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:




  1. A gépjárművel való várakozás rendjéről szóló 4/2016.(II.26.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 2. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A rendelet hatálya Törökbálint város közigazgatási területén, az Önkormányzat tulajdonában lévő Munkácsy Mihály utcának a Szent István utca és a Dr. Grimm Ferenc tér közötti szakaszára, a Kápolna utcának a korlátozott várakozási övezettel érintett szakaszára, valamint a Nyár utcának a Csokonai utca és a Géza fejedelem útja közötti szakaszára, és a Baross Gábor utcának a Szent István utca és a József Attila utca közötti szakaszának, valamint a „Csupaszív” Kétnyelvű Óvoda előtti parkoló, és a Kazinczy Ferenc utcában a Flóra utca menti 6 állásos parkoló várakozási területére terjed ki.”


2. §


  1. A Rendelet 6. § (2) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) a) akinek a személyi adat- és lakcímnyilvántartás adatai alapján lakóhelye Munkácsy Mihály utcának a Szent István utca és a Dr. Grimm Ferenc tér közötti szakaszán lévő korlátozott várakozási övezet alá eső területén, illetve a Kápolna utcának a korlátozott várakozási övezettel érintett szakaszán, és a Baross Gábor utcának a Szent István utca és a József Attila utca közötti szakaszán lévő korlátozott várakozási övezet alá eső területén van, és”


  1. A Rendelet 6. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(5) Gazdálkodási várakozási engedély adható kérelemre a Nyár utcának a Csokonai utca és a Géza fejedelem útja közötti szakaszán a Segítőkéz Szolgálat dolgozói, valamint a „Csupaszív” Kétnyelvű Óvoda előtti parkolóban az óvoda dolgozói részére.



3. §


  1. A Rendelet 7. § (3) pontja bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) A várakozási engedélyt és a hozzá tartozó parkolási kártyát a polgármester adja ki. A várakozási engedély kiadása önkormányzati hatósági ügy, az eljárásra az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény (továbbiakban: Ákr.)  rendelkezéseit kell alkalmazni.”

Záró rendelkezések

4. §


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

Mellékletek