Törökbálint Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2019. (XI.19.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 28/2016. (XII. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 11. 20- 2019. 11. 20

Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 48. § (2)-(4) bekezdés, 53. § (1) bekezdés, 57. § (1)-(2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


  1. §


Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 28/2016. (XII. 19.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: R.) 9. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A képviselő-testület az alakuló ülését a választás eredményének jogerőssé válását követő 15 napon belül tartja meg. Az alakuló ülést az újonnan megválasztott polgármester hívja össze és vezeti.”


  1. §



Az R. 12. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) A meghívót és az írásos előterjesztéseket az ülés előtt legalább 5 nappal kell a képviselők részére megküldeni. A képviselők részére történő megküldésen a meghívó és az előterjesztések TTT rendszerbe való feltöltését kell érteni. Amennyiben a megküldés határnapján a TTT rendszer nem üzemel, erről a tényről a képviselőket telefonon, vagy SMS-ben tájékoztatni kell. Egyidejűleg tájékoztatni kell őket arról is, hogy a meghívóhoz és az előterjesztésekhez milyen módon juthatnak hozzá.

  1. §


Az R. 14. § (6) bekezdése a következő szöveggel egészül ki:


„A rendkívüli ülés összehívásáról és az előterjesztések TTT-be történő feltöltéséről a képviselőket telefonon vagy SMS-ben értesíteni kell.


  1. §


Az R. 42. § (3) bekezdés c) pontja a következő szöveggel egészül ki:


„Amennyiben a szavazatok száma alapján megállapítható, hogy egy vagy több képviselő több jelöltre is szavazott, a titkos szavazást papíralapon meg kell ismételni az (5) – (7) bekezdésekben meghatározott eljárási szabályok szerint.”


  1. §


Az R. 57. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) A bizottságok tagjainak száma 10 fő.”


  1. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.




Elek Sándor                                                                           Kailinger Ildikó

polgármester                                                                                jegyző



Záradék: A rendelet a Törökbálinti Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján 2019. november 19-én kihirdetésre került.





                                                                                               Kailinger Ildikó

                                                                                                      jegyző