Törökbálint Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2019. (II.27.) önkormányzati rendelete

a közterületen elhelyezett képfelvevőkről szóló 6/2014. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 02. 28- 2019. 02. 28


Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közterület felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 1. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 17. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


 A közterületen elhelyezett képfelvevőkről szóló 6/2014. (III. 31.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) 3. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) A Városrendészet részéről eljáró közterület-felügyelő a közterületi térfigyelő rendszer üzemeltetésére és kezelésére, a térfigyelő rendszer által készített álló- és mozgókép felvételek rögzítésére, törlésére, felhasználására, továbbítására, valamint bármely más adatkezelésre kizárólag a közterület felügyeletről szóló szóló 1999. évi LXIII. törvény (a továbbiakban: Ktftv.), az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendeletében (GDPR), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben, illetve Törökbálint Város Önkormányzata közterületi térfigyelő rendszerének adatvédelmi, üzemeltetési és adatbiztonsági szabályzatában meghatározottak szerint jogosult.”

                                                           

                                                                  2.   §


  1. A R. 4. § helyébe a következő rendelkezés lép:


                                                                 „4. §


(1) A képfelvevő elhelyezéséről, a megfigyelt közterületek kijelöléséről – az ideiglenes telepítésű képfelvevők kivételével – a Ktftv. 7.§ (3) bekezdése alapján a képviselő-testület dönt, mely helyeket és a képfelvevők számát e rendelet függeléke tartalmazza. Az ideiglenes telepítésű képfelvevők elhelyezéséről és az elhelyezés időtartamáról való döntést a képviselő-testület a polgármesterre ruházza át.


(2) A Városrendészet köteles a képfelvevők elhelyezéséről szóló közzétételt, valamint tájékoztatást a Ktftv. 7. § (4) és (5) bekezdésében foglaltaknak megfelelően megtenni.  Ideiglenes telepítésű képfelvevők igénybevétele esetén a képfelvevő használatát megelőzően – lehetőség szerint – 10 nappal az önkormányzat honlapján közzé kell tenni a megfigyelés tervezett helyét, időtartamát, továbbá a megfigyelés helyszínén szembetűnő módon biztosítani kell a képfelvevőre vonatkozó tájékoztatást.”


                                                                          3. §

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.




Elek Sándor                                                                           Kailinger Ildikó

polgármester                                                                               jegyző



Záradék: A rendelet 2019. február 27-én a Törökbálinti Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján kihirdetésre került.


Kailinger Ildikó

jegyző