Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 17.) önkormányzati rendelete

a 2022. évi költségvetésről

Hatályos: 2022. 02. 18- 2022. 05. 26

Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 17.) önkormányzati rendelete

a 2022. évi költségvetésről

2022.02.18.

Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Az Önkormányzat kiadásainak és bevételeinek főösszege, a hiány mértéke és finanszírozásának módja

1. § (1) Törökbálint Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete az Önkormányzat 2022. évi költségvetésének

a) kiadási főösszegét 9 038 392 358 Ft-ban,

b) bevételi főösszegét 9 038 392 358 Ft-ban

állapítja meg a (2) bekezdésben foglalt részletezettséggel.

(2) Az Önkormányzat

a) költségvetési kiadási főösszegét 8 814 897 068 Ft-ban,

b) költségvetési bevételi főösszegét 6 043 256 646 Ft-ban,

c) költségvetési egyenlegét (hiányát) 2 771 640 422 Ft-ban,

d) finanszírozási kiadását 223 495 290 Ft-ban,

e) finanszírozási bevételét 2 995 135 712 Ft-ban

állapítja meg.

2. § Az 1. § (2) bekezdés c) pontja szerinti költségvetési hiány finanszírozását az Önkormányzat a 1. melléklet III. pontja szerint biztosítja.

3. § (1) Az Önkormányzat összevont tervezett bevételeit kiemelt előirányzatonként az 1. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat összevont tervezett kiadásait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 2. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(3) Az Önkormányzat 2022. évi bevételi előirányzatait kiemelt előirányzatonként a 3. mellékletben foglaltak szerint fogadja el.

(4) Az Önkormányzat 2022. évi kiadási előirányzatait kiemelt előirányzatonként a 4. mellékletben foglaltak szerint fogadja el.

(5) Az Önkormányzat felújítási kiadásait felújításonként a 4.1 melléklet szerint hagyja jóvá.

(6) Az Önkormányzat beruházási kiadásait beruházásonként a 4.2 mellékletben foglaltak szerint fogadja el.

(7) Az Önkormányzat egyes 2022. évi működési kiadási előirányzatainak részletezését az 5. mellékletben foglaltak szerint fogadja el.

(8) Az Önkormányzat általános és céltartalékokat képez a gazdálkodás biztonságossá tétele érdekében, melynek részletezését a 6. mellékletben felsoroltak szerint hagyja jóvá.

(9) A Vízügyi Építési Alap és a Környezetvédelmi Alap bevételeit és kiadásait a 7. mellékletben foglaltak szerint fogadja el.

(10) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek kiadási és bevételi előirányzatait a 8. mellékletben foglaltak szerint fogadja el.

(11) Az Önkormányzat által irányított költségvetési szervek engedélyezett létszámát a 9. melléklet tartalmazza.

(12) Az Önkormányzat 2022. évi bevételeinek és kiadásainak működési-felhalmozási mérlegét a 10. mellékletben rögzítettek szerint állapítja meg.

(13) Az Önkormányzat saját bevételeit és az adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettségét a teljes futamidőre a 11. melléklet mutatja be.

(14) A költségvetés az Önkormányzat, valamint az általa irányított költségvetési szervek költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait kötelező feladatok, önként vállalt feladatok szerinti bontásban tartalmazza, államigazgatási feladatot a költségvetés nem tartalmaz.

(15) Az Önkormányzatnak európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programja, projektje nincs.

II. Fejezet

A költségvetés végrehajtásának szabályai

1. Általános szabályok

4. § (1) A jogszabályokban, központi intézkedéseken alapuló, polgármesteri hatáskörben, költségvetési szerv saját hatáskörében, valamint a Képviselő-testület határozatai alapján végrehajtott előirányzat-változások miatt szükségessé váló költségvetési rendelet-módosításról a Képviselő-testület – az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési szerv számára a költségvetési beszámoló irányító szervhez történő megküldésének külön jogszabályban meghatározott határidőig, december 31-i hatállyal dönt.

(2) A 7.-10. § szerint végrehajtott előirányzat-átcsoportosítások az (1) bekezdés szerinti költségvetési rendelet-módosítások során átvezetésre kerülnek.

2. Költségvetési szervek

5. § (1) A Képviselő-testület – Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 62. § (6) bekezdésében foglaltak alapján – a Törökbálint Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalnál (a továbbiakban: Polgármesteri Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre vonatkozóan az illetményalapot 2022. január 1-től 63 000 Ft-ban állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél jutalmazásra – a Polgármesteri Hivatalnál a 7. § (5) bekezdésében foglaltakon túl - az egységes rovatrend K1101. Törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 24%-áig vállalható kötelezettség. Jutalmazásra a költségvetési szervnél jóváhagyott személyi juttatás előirányzat felhasználása során keletkező bérmegtakarítás felhasználható.

(3) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél – a Polgármesteri Hivatalnál a 7. § (5) bekezdésében foglaltakon túl - az egységes rovatrend K1103. Céljuttatás, projektprémium terhére a K1101. Törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 8 %-áig vállalható kötelezettség. Céljuttatás (célfeladat) céljára a költségvetési szervnél jóváhagyott személyi juttatás előirányzat felhasználása során keletkező bérmegtakarítás felhasználható.

(4) A Képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3)-(5) bekezdése alapján a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek illetménykiegészítését 2022. évre vonatkozóan az alábbi mértékekkel állapítja meg:

a) felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező köztisztviselők esetében a köztisztviselő alapilletményének 30%-a,

b) középfokú iskolai végzettséggel rendelkező köztisztviselők esetében a köztisztviselő alapilletményének 20 %-a.

(5) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél határozott időre szóló kereset-kiegészítés legfeljebb a költségvetési év végéig adható.

(6) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél foglalkoztatottak részére a cafetéria-keret 2022. évben bruttó 315 000 Ft.

(7) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél foglalkoztatott részére a fizetési számlához kapcsolódóan adható bankszámla-hozzájárulás mértéke 2022. évben 1000 Ft/fő/hó.

6. § A rendszeres bér kifizetése minden tárgyhónapot követő hónap 3. napján esedékes, amennyiben a Magyar Államkincstár a járandóságok kifizetéséhez szükséges állományt átadta. Amennyiben a hónap 3. napja szabadnapra, vagy munkaszüneti napra esik, úgy az azt megelőző utolsó munkanap a kifizetés esedékessége.

3. A költségvetés végrehajtásának speciális szabályai

7. § (1) A céltartalékok felhasználása e §-ban foglaltak szerint történhet.

(2) A Környezetvédelmi Alap cél szerinti felhasználásáról a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság határozata szerint történhet.

(3) A polgármesteri keret felhasználására a Polgármester jogosult. Az Alpolgármesteri keret felhasználásáról az Alpolgármester javaslatára a Polgármester dönt.

(4) A céltartalékként elkülönített bizottsági keretek – a Humánpolitikai Bizottság, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Ügyrendi Bizottság keretei – bizottsági feladatkörhöz kapcsolódó célokra történő felhasználásáról a bizottságok döntenek.

(5) Az Érdekeltségi Alap felhasználása a Képviselő-testület 29/2012 (IX.10.) önkormányzati rendeletének 6-7. §-ában foglaltak szerint történhet. A céltartalék előirányzatának felhasználás szerinti átcsoportosítására a kifizetéssel egyidejűleg a jegyző kezdeményezésére a Polgármester jogosult.

(6) A gyermekek táboroztatása céljára elkülönített tartalék felhasználására a Polgármester jogosult. A felhasználásról a Képviselő-testületnek a soron következő testületi ülésen be kell számolni.

(7) A törökbálinti iskolák szakmai programjainak támogatására elkülönített céltartalék felhasználására a Humánpolitikai Bizottság dönt.

(8) Humán Alap felhasználása a 14/2020. (XII.09.) Önkormányzati rendeletben foglaltak szerint történik.

(9) Pályázati céltartalék fedezetet nyújt az Önkormányzat által benyújtott európai uniós és egyéb pályázatok önrészének biztosításához, pályázatok előkészítésének kiadásaira, pályázati támogatások fel nem használt részének visszafizetésére. A céltartalék felhasználásáról a Polgármester dönt esetenként 6 M Ft összegig, melyről a Képviselő-testületet a soron következő ülésén tájékoztatja. A 6 M Ft összeg feletti felhasználásról a Képviselő-testület dönt.

(10) A helyi esélyegyenlőségi program céltartalék felhasználását a 8/2021. (II.09.) ÖK_PM. határozat alapján a Polgármester engedélyezi.

(11) A gazdálkodási céltartalék az Önkormányzat és az irányítása alá tartozó költségvetési szervek évközi zavartalan működése biztosítása érdekében, a költségvetési év során felmerülő önkormányzati feladatok végrehajtásához jelentkező kiadásokra, működési zavarok elhárítására használható fel. A gazdálkodási céltartalék forrást biztosít továbbá a költségvetési év során megvalósítandó egyéb beruházás, felújítási feladat fedezetére vagy jóváhagyott felhalmozási célú feladat előirányzatának emelésére is. A céltartalék felhasználásáról a Képviselő-testület dönt.

(12) Közösségi költségvetés tervezésére képzett céltartalék felhasználásáról a Képviselő-testület hoz döntést.

4. Előirányzat-átcsoportosítás a Polgármester hatáskörében

8. § (1) A Képviselő-testület az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 34. §-a alapján előirányzat-átcsoportosítási jogot ruház át a Polgármesterre.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert az Önkormányzat költségvetésében szereplő költségvetési bevételek és kiadások előirányzatainak teljesítésére, a költségvetési kiadások közötti átcsoportosításra, a kiadások kiemelt előirányzatai közötti átcsoportosításra. A kiemelt előirányzatokon belül a rovatok közötti átcsoportosításra a polgármester az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról 368/2011/(XII.31.) Kormányrendelet (a továbbiakban Ávr.) 43./A.§ (3) bekezdés felhatalmazása alapján jogosult.

(3) A Polgármester (2) bekezdés szerinti felhatalmazása kiterjed a dologi kiadások előirányzatán belül elvégzett beruházásnak, vagy felújításnak minősülő feladatok beruházási, vagy felújítási feladatokhoz történő átcsoportosításra, és kiterjed a beruházási, vagy felújítási feladatok előirányzatára elvégzett karbantartásnak minősülő feladatok dologi kiadások közé történő átcsoportosításra is.

(4) A Polgármester a költségvetési szervek, továbbá a költségvetési szervek és az Önkormányzat között előirányzat-átcsoportosítást hajthat végre, különösen

a) a feladatellátás csökkenése miatt,

b) év közben jelentkező új feladatellátás és indokolt többletigény esetén,

c) a feladatellátás tervezett módjának változása esetén.

(5) A polgármesteri hatáskörben történő e § szerinti átcsoportosításra két testületi ülés között ugyanazon feladathoz kapcsolódóan egy ízben 6 millió Ft értékhatárig kerülhet sor. Az átcsoportosításokról a Polgármester a soron következő testületi ülésen köteles beszámolni a Képviselő-testületnek.

5. Előirányzatok módosítása, átcsoportosítása költségvetési szerveknél

9. § Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerv a kiadási és bevételi előirányzatok módosítását, átcsoportosítását az Áht. 30. §-a, 34. §-a és 35. §-a, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 35. §-a, 36. §-a, 42. §-a, 43. §-a, 43/A. §-a és 44. §-a szerint végezheti.

10. § (1) A költségvetési rendelet szerint jóváhagyott, költségvetési szervek által felhasználható felújítási, beruházási előirányzatokon belül, valamint felújítási, beruházási és dologi kiemelt előirányzatok között – a jóváhagyott feladat végrehajtásának kötelezettségével – feladatonként 200 000 Ft-ot meg nem haladó mértékben a költségvetési szerv saját hatáskörében előirányzat-átcsoportosításra jogosult, míg ezt meghaladó mértékben a Polgármester előzetes engedélye szükséges.

(2) A közhatalmi bevételek, az intézményi működési bevételek és a felhalmozási célú bevételek esetében a Képviselő-testület előzetes engedélyt ad az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknek arra, hogy az eredeti, vagy – ha az módosításra került – a módosított bevételi előirányzaton felül pénzügyileg teljesült többletbevétellel, de éves szinten legfeljebb 500 000 Ft összegig saját hatáskörben előirányzat-módosítást hajtsanak végre és az előirányzatot felhasználják. E fölött a többletbevétel a Képviselő-testület hatáskörében végrehajtott előirányzat-módosítás után használható fel.

(3) A költségvetési szervek a feladataikhoz kapcsolódó kiemelt előirányzataik és a kiemelt előirányzatokon belüli rovatok között átcsoportosítást hajthatnak végre. Az átcsoportosítást a költségvetési szerv vezetője, vagy az általa írásban felhatalmazott, a költségvetési szerv állományába tartozó személy rendelheti el a kötelezettségvállalások pénzügyi ellenjegyzésére kijelölt személy pénzügyi ellenjegyzése mellett. Az előirányzat-módosítás önkormányzati támogatási igénnyel sem a tárgyévben, sem a következő költségvetési években nem járhat.

(4) A (3) bekezdés szerinti átcsoportosítás abban az esetben irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére, ha

a) azt a Képviselő-testület engedélyezte, vagy

b) a Polgármester előzetes engedélyével a K33. Szolgáltatási kiadások rovatai előirányzatai terhére történik, és annak célja, hogy a korábban szolgáltatásvásárlással ellátott feladatokat a költségvetési szerv az állományába tartozó személyekkel lássa el.

(5) Ha a költségvetési szerv a pályázaton elnyert, vagy más támogató által céljelleggel juttatott támogatási összeget, vagy annak egy részét olyan módon használja fel, hogy azt az utólagos elszámolás során a támogató nem finanszírozza, a kiadást a költségvetési szerv saját bevételeiből fedezi, arra többlettámogatást az Önkormányzattól nem igényelhet.

6. A létszám-engedélyezés szabályozása

11. § A költségvetési szerv részére engedélyezett létszáma – amennyiben a személyi juttatások előirányzata erre fedezetet biztosít – a költségvetési éven belül átmenetileg túlléphető. A költségvetési szervek 2022. évi üres álláshelyeiknek betöltését az intézményvezetők előzetes javaslata alapján a Polgármester engedélyezi.

7. Irányítószervi támogatás

12. § (1) A költségvetési szervek finanszírozása az általuk készített éves likviditási terv alapján kidolgozott finanszírozási ütemtervben foglaltak szerint történik. A pénzellátásnak biztosítania kell a költségvetési szervek folyamatos működőképességét.

(2) Amennyiben a költségvetési szervek gazdálkodása során rendkívüli esemény következik be, úgy az (1) bekezdéstől eltérően az indokolt igénynek megfelelő finanszírozás történhet. Eseti finanszírozás alkalmával a finanszírozási ütemterv korrekcióját el kell végezni.

13. § (1) Az Önkormányzat és az irányítása alá tartozó költségvetési szervek Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének a költségvetési gazdálkodás hosszú távú szabályairól szóló 19/2015. (VI.29.) önkormányzati rendelete 7. § (1) és (2) bekezdései szerint igényelhetik készpénz felvételét a fizetési számláról és teljesíthetik azokat készpénzben.

(2) A házipénztárban történő kifizetés havonta és szerződésenként nem haladhatja meg az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 114. § (3) bekezdésében rögzített összeget.

8. Pénzintézeti kapcsolatok

14. § A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert arra, hogy a költségvetés végrehajtása során az átmenetileg szabad pénzeszközöket a bevételek növelése céljából betétként elhelyezze vagy abból a jóváhagyott előirányzat mértékéig államilag garantált értékpapírt vásároljon, mellyel a fizetőképességet nem veszélyeztetheti.

III. Fejezet

Záró rendelkezések

15. § Az Önkormányzat fenntartása alá tartozó költségvetési szervek a 30 napot meghaladó tartozásállományukról a polgármesteri hivatal által meghatározott formában és tartalommal kötelesek adatszolgáltatást teljesíteni.

16. § A közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez és terjesztéséhez fűződő jog érvényesítése érdekében a költségvetésre vonatkozóan a 2011.évi CXII. törvényben foglaltak szerinti általános közzétételi adatokat közzé kell tenni Törökbálint Város hivatalos honlapján.

17. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

Törökbálint Önkormányzat összevont 2022. évi bevételi előirányzatai

Előirányzat megnevezése

Eredeti Előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt feladat 2022

I. Működési költségvetés bevételei

1.Működési célú támogatások államháztartások belülről

1.1 Önkormányzat működési támogatásai

1 217 729 631

1 217 729 631

0

1.2. Egyéb működési célú támogatások bev. államházt. belülről

60 734 400

60 734 400

0

2. Közhatalmi bevételek

4 335 000 000

4 335 000 000

0

3. Működési bevételek

188 890 960

188 890 960

0

4. Működési célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről

I. Működési költségvetés bevételei összesen

5 802 354 991

5 802 354 991

0

II. Felhalmozási költségvetés bevételei

5. Felhalmozási célú támogatások államháztartások belülről

5.1.Felhalmozási célú támogatások kp-i költségvetésből

0

0

0

5.2. Egyéb felhalmozási c. támogatások államháztart.belülről

0

0

0

6. Felhalmozási bevételek

240 000 000

0

240 000 000

7. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz államházt. kívülről

901 655

0

901 655

II. Felhalmozási költségvetés bevételei összesen

240 901 655

0

240 901 655

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I+…+II)

6 043 256 646

5 802 354 991

240 901 655

KÖLTSÉGVETÉSI EGYENLEG

-2 771 640 422

-1 724 391 342

-1 047 249 080

Ebből: Működési egyenleg

-590 546 176

47 944 177

-638 490 353

Felhalmozási egyenleg

-2 181 094 246

-1 772 335 519

-408 758 727

III. Finanszírozási bevételek

8. Költségvetési hiány belső finanszírozása

8.1 Költségvetési maradvány

495 135 712

495 135 712

0

8.2 Szabad pénzeszközök betétként való visszavonása

2 500 000 000

2 500 000 000

0

8.3 Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

Költségvetési hiány belső finanszírozása

2 995 135 712

2 995 135 712

0

9. Költségvetési hiány külső finanszírozása

9.1. Működési célú hitel

0

0

0

9.2. Felhalmozási célú hitel

0

0

0

Költségvetési hiány külső finanszírozása összesen

0

0

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I+…+III)

9 038 392 358

8 797 490 703

240 901 655

2. melléklet

Törökbálint Önkormányzat összevont 2022. évi kiadási előirányzatai

Előirányzat megnevezése

Eredeti Előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt feladat 2022

I. Működési költségvetés kiadásai

1. Személyi juttatások

2 163 849 761

2 063 655 090

100 194 671

2. Munkaadót terhelő járulékok , szociális. hozzájár.

327 402 211

312 627 882

14 774 329

3. Dologi kiadások (ÁFA-val)

2 070 756 069

1 941 588 868

129 167 201

4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

40 000 000

23 000 000

17 000 000

5. Egyéb működési célú kiadások

5.1 Működési célú támogatás államháztartáson belülre

1 097 895 859

1 090 395 859

7 500 000

5.2 Működési célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre

355 200 000

194 100 000

161 100 000

5.3 Tartalékok

337 797 267

129 043 115

208 754 152

I. Működési költségvetés kiadásai összesen

6 392 901 167

5 754 410 814

638 490 353

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai

6. Beruházási kiadások (ÁFA-val)

1 935 468 533

1 298 332 313

637 136 220

7. Felújítási kiadások (ÁFA-val)

474 003 206

474 003 206

0

Beruházási és felújítási kiadások összesen:

2 409 471 739

1 772 335 519

637 136 220

8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

8.1 Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülre

12 524 162

0

12 524 162

8.2 Felhalmozási célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre

0

0

0

8.3 Kölcsönök nyújtása, törlesztése

0

0

0

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai összesen

2 421 995 901

1 772 335 519

649 660 382

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN(I+II)

8 814 897 068

7 526 746 333

1 288 150 735

III. Finanszírozási kiadások

9. Finanszírozási célú pü. műveletek, hiteltörlesztés

180 645 200

180 645 200

0

10. Szabad pénzeszközök betétként való elhelyezése

11. Államháztart. belüli megelőlegezések visszafiz.

42 850 090

42 850 090

0

12. Forgatási célú belföldi értékpapírok

KIADÁSOK ÖSSZESEN(I+…+III)

9 038 392 358

7 750 241 623

1 288 150 735

3. melléklet

Törökbálint Önkormányzat 2022. évi bevételi előirányzatai

Önkormányzat

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt feladat 2022

BEVÉTELEK

I. Működési költségvetés bevételei

1. Önkormányzat működési támogatásai kp-i költségvetésből

1.1 Önk. általános működési és ágazati felad. támogatása

1 217 729 631

1 217 729 631

0

- helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

320 906 316

320 906 316

0

- egyes köznevelési feladatok támogatása

414 017 600

414 017 600

0

- egyes szociális és gyermek jóléti feladatok támogatása

176 400 636

176 400 636

0

- gyermekétkeztetési feladatok támogatása

261 789 608

261 789 608

0

- kulturális feladatok támogatása

44 615 471

44 615 471

0

- Önkormányzatok műk. célú kiegészítő támogatásai

0

0

0

1.2. Elvonások és befizetések bevételei kp-i ktgvetésből

1.3. Működési célú kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

1.4. Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

- NEAK támogatás

59 654 400

59 654 400

0

- mezőőri támogatás

1 080 000

1 080 000

0

- Társulástól és ktgvet.szervétől működési célú támogatás

0

0

0

- Egyéb fejezeti kezelésű előirányzatok

0

0

0

- Helyi önkormányzattól

0

0

0

Egyéb működési célú támog. bev. államháztart. belülről össz.

60 734 400

60 734 400

0

2. Közhatalmi bevételek

2.1. Iparűzési adó

3 200 000 000

3 200 000 000

0

2.2 Építmény, telek adó (725+410 M Ft)

1 135 000 000

1 135 000 000

0

2.3 Idegenforgalmi adó

0

0

0

2.4 Gépjárműadó

0

0

0

2.5 Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen

4 335 000 000

4 335 000 000

0

3. Működési bevételek

3.1 Készletértékesítés ellenértéke

3.2 Szolgáltatások, továbbszlázott szolgáltatások bevétele

19 400 000

19 400 000

0

3.3 Tulajdonosi bevételek

30 848 000

30 848 000

0

- Közterület használat

- ÉTV bérleti díj

28 848 000

28 848 000

0

- Egyéb bérleti díj

2 000 000

2 000 000

0

3.4 Ellátási díjak

3.5 Kiszámlázott ÁFA bevételek

7 788 960

7 788 960

0

3.6 ÁFA visszatérítése

3.7 Kamatbevételek

3.8 Egyéb működési bevételek

4 000 000

4 000 000

0

Működési bevételek összesen

62 036 960

62 036 960

0

4. Működési célú átvett pénzeszköz államházt. kívülről

4.1 Működési célú kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

4.2 Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

Működési célú átvett pénzeszköz államházt. kívülről össz.

I. Működési költségvetés bevételei összesen

5 675 500 991

5 675 500 991

0

II. Felhalmozási költségvetés bevételei

1. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

1.1. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

1.2 Felhalmozási célú kölcsönök visszatérülése

1.3. Egyéb felhalmozási c. támogatások államháztart.belülről

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről összesen

2. Felhalmozási bevételek

2.1 Immateriális javak értékesítése

2.2 Ingatlanok értékesítése

240 000 000

0

240 000 000

2.3 Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

2.4 Részesedések értékesítése

0

0

0

Felhalmozási bevételek összesen

240 000 000

0

240 000 000

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszköz államházt. kívülről

3.1. Felhalm. c. visszatér.tám.,kölcsön visszatérülése áh-n kívülről

901 655

0

901 655

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz államházt. kívülről

901 655

0

901 655

II. Felhalmozási költségvetés bevételei összesen

240 901 655

0

240 901 655

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I+II)

5 916 402 646

5 675 500 991

240 901 655

III. Finanszírozási bevételek

1. Belföldi finanszírozás bevételei

1.1 Betétlekötés visszavonása

2 500 000 000

2 500 000 000

1.2 Belföldi értékpapírok bevételei

1.3 Maradvány igénybevétele

495 135 712

495 135 712

1.4 Államháztartáson belüli megelőlegezés

Belföldi finanszírozás bevételei összesen

2 995 135 712

2 995 135 712

0

2. Külföldi finanszírozás bevételei

III. Finanszírozási bevételek összesen

2 995 135 712

2 995 135 712

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I+…+III)

8 911 538 358

8 670 636 703

240 901 655

4. melléklet

Törökbálint Önkormányzat 2022. évi kiadási előirányzatai

Önkormányzat

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt feladat 2022

KIADÁSOK

Működési költségvetés kiadásai

1. Személyi juttatások

Személyi juttatások összesen

254 715 077

203 315 077

51 400 000

Engedélyezett létszám

11 fő

2. Munkaadót terhelő járulékok , szociális. hozzájár.

35 454 682

28 772 682

6 682 000

3. Dologi kiadások (ÁFA-val)

3.1 Településüzemeltetés

351 480 985

231 477 785

120 003 200

3.2 Szociális, egészségügyi szolgáltatások

86 748 220

86 748 220

0

3.3 Közművelődési, kulturális szolgáltatások

60 552 000

60 552 000

0

3.4 Ifjúsági Önkormányzat

1 000 000

1 000 000

0

3.5 Idősek Tanácsa

1 000 000

1 000 000

0

3.6 Tervtanács, tervzsűri működése

3 500 000

3 500 000

0

3.7 Helyi értékvédelem

5 000 000

5 000 000

0

3.8 Környezetvédelmi Feladatok

22 029 895

22 029 895

0

3.9 Lakás és helyiséggazdálkodás

18 034 000

18 034 000

0

3.10 Egyéb dologi kiadások

37 614 000

37 614 000

0

3.11 Vagyongazdálkodási feladatok

24 312 650

24 312 650

0

3.12 Törvényszerinti Fordított Áfa kiadásai **

226 741 202

226 741 202

0

Dologi kiadások (ÁFA-val) összesen

838 012 952

718 009 752

120 003 200

4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

4.1 Önk. által folyósított szociális ellátások (segélyek)

40 000 000

23 000 000

17 000 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen

40 000 000

23 000 000

17 000 000

5. Egyéb működési célú kiadások

5.1 Elvonások és befizetések kp-i költségvetésbe

20 000 000

20 000 000

0

5.2 Szolidaritási hozzájárulás

1 005 600 259

1 005 600 259

0

6. Egyéb működési célú támogatás államháztartáson belülre

6.1 Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, támogató szolgáltatás

9 795 600

9 795 600

0

6.2 Rendőrség támogatása

5 000 000

0

5 000 000

6.3 Helyi nemzetiségi önkorm. működési támog.

55 000 000

55 000 000

0

6.4 Ösztöndíj (Bursa)

2 500 000

0

2 500 000

6.5 Egyéb műk.célú támogatás állháztartáson belülre

0

0

0

Egyéb működési célú támogatás államháztartáson belülre össz.

72 295 600

64 795 600

7 500 000

7. Egyéb működési célú pénzeszközátadás államháztart. kívülre

7.1 Orvosok,fogorvosok támogatása

3 000 000

0

3 000 000

7.2. Városőrség támogatása

7 000 000

0

7 000 000

7.3 Hegyőrség támogatása

600 000

0

600 000

7.4 Volán Busz Zrt támogatása

88 000 000

0

88 000 000

7.5. Helyi tömegközlekedés támogatása (OMI Kft)

52 000 000

0

52 000 000

7.6 Civil szervezetek támogatása

6 500 000

0

6 500 000

7.7 Egyházak támogatása

2 000 000

0

2 000 000

7.8 Sportszervezetek támogatása

41 500 000

41 500 000

0

7.9 PR-Evolution Dance Company támogatása

12 600 000

12 600 000

0

7.10 Sport Kft működtetése

140 000 000

140 000 000

0

7.11. Kincses Állatotthon Alapítvány

2 000 000

0

2 000 000

Egyéb működési célú pénzeszközátadás államházt. kívülre összesen

355 200 000

194 100 000

161 100 000

8. Tartalékok

8.1. Céltartalékok

208 754 152

0

208 754 152

8.2. Általános tartalék

129 043 115

129 043 115

0

Tartalékok összesen

337 797 267

129 043 115

208 754 152

Egyéb működési célú kiadások összesen

1 790 893 126

1 413 538 974

377 354 152

I. Működési költségvetés kiadásai összesen (1+…+8)

2 959 075 837

2 386 636 485

572 439 352

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai

9. Beruházási kiadások (ÁFA-val)

1 903 830 283

1 266 694 063

637 136 220

10. Felújítási kiadások (ÁFÁ-val)

474 003 206

474 003 206

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11. Egyéb felhalmozási pénzeszközátadás államháztartáson belülre

11.1 Csupaszív tornaszoba

12 524 162

0

12 524 162

Összesen:

12 524 162

0

12 524 162

12. Egyéb felhalmozási célú pénzeszközátadás államházt. kívülre

12.1.

0

0

0

Összesen:

0

0

0

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai összesen

2 390 357 651

1 740 697 269

649 660 382

KÖLSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (I+II)

5 349 433 488

4 127 333 754

1 222 099 734

III. Finanszírozási kiadások

16. Hitel, kölcsön törlesztés államháztartáson kívülre

180 645 200

180 645 200

0

17. Irányítás alá tartozó költségv.szerveknek folyósított támog.*

3 338 609 580

3 272 558 579

66 051 001

18. Szabad pénzeszközök betétként való elhelyezése

19. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafiz. (2022. évi állami támog. előleg)

42 850 090

42 850 090

0

20. Forgatási célú belföldi értékpapírok

KIADÁSOK ÖSSZESEN (I+…+III)

5 572 928 778

4 350 829 044

1 222 099 734

* Irányítás alá tartozó költségvetési szerveknek folyósított támogatás tájékoztató jelleggel jelenik meg a táblában, halmozódás miatt az összesenben nem szerepel.

** Törvény szerinti Fordított ÁFA kiadásai dologi kiadásnak minősül

I. 4.1. melléklet

Törökbálint Önkormányzat 2022. évi felújítási kiadási felújításonként

sor-szám

Felújítást végző szerv/Felújítási munka megnevezése

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt feladat 2022

Önkormányzat felújításai

1

Dózsa György utca felújítása

4 800 000

4 800 000

0

2

Munkácsy M.u.3.ütem tervezése (Grimm tér és Szabadság tér között)

0

0

0

3

Közösségiterek felújítása

0

0

0

4

Járdafelújítás

40 000 000

40 000 000

0

5

ÉTV ivóvízrendszer felújítás

0

5.1 ivóvíz hálózaton víziközmű eszközök váratlan meghibásodásának értéknövelő felújítást eredményező helyreállításai

3 810 000

3 810 000

0

5.2 Fővízmérők cseréje

13 970 000

13 970 000

0

5.3 Rendkívüli helyzetből adódó azonnali feladatok elvégzése (1-15%)

2 540 000

2 540 000

0

5.4 Józsefhegy utca: Ivóvíz gerincvezeték és bekötések kiváltása

70 000 000

70 000 000

0

5.5 Dózsa György u. (M.M.u-Rác tér) Ivóvízvezeték kiváltási munkái

0

0

0

5.6 Akácos, Tölgyfa, Hársfa u. ivóvízvezeték kiváltás

25 400 000

25 400 000

0

6

ÉTV Szennyvíz rendszer felújítás

0

6.1 csatorna hálózaton és eszközökön váratlan meghibásodásának értéknövelő felújítást eredményező helyreállításai

2 540 000

2 540 000

0

6.2 Szennyvíztelepi levegőztető rendszer felújítása (IV. ütem)

2 540 000

2 540 000

0

6.3 Átemelők vezérlő és villamos szekrényeinek cseréje (I. ütem)

10 160 000

10 160 000

0

6.4 Rendkívüli helyzetből adódó azonnali feladatok elvégzése (1-15%)

1 117 600

1 117 600

0

6.5 Józsefhegy utca: szennyvíz gerincvezeték és bekötések kiváltása

135 000 000

135 000 000

0

6.6. Árpád utcában 4. sz. szennyvízátemelő kiváltása

25 400 000

25 400 000

0

7

Bóbia Óvoda,(Árpád u., Bajcsy-Zs.u.) szükséges felújítások

27 139 456

27 139 456

0

8

Walla óvoda belső elektromos és fűtési hálózat kiváltás, és belső burkolat, udvari gumiburkolat és eszközök felújítása

24 000 000

24 000 000

0

9

Nyitnikék óvoda gazdasági bejárat, bontás és építés

5 000 000

5 000 000

0

10

Harangláb körforgalom belső járható kör átépítése

2 000 000

2 000 000

0

11

Egyéb kisebb felújítások

9 586 150

9 586 150

0

12

Árpád u. felújítás

69 000 000

69 000 000

0

13

Meredek utca felújítása

0

0

0

14

Katona J. utca felújítás

0

0

0

összesen:

474 003 206

474 003 206

0

Összesen:

474 003 206

474 003 206

0

II. 4.2. melléklet

Törökbálint Önkormányzat 2022. évi beruházási kiadásai beruházásonként

sor-szám

Beruházást végző szerv/Beruházás megnevezése

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt feladat 2022

Önkormányzat

1

Új Bölcsőde építése **

1 009 111 250

1 009 111 250

0

2

Piac kialakítása

157 352 800

0

157 352 800

4

Sportközpont területén strandmedence tervezése, előkészítése

571 500

0

571 500

5

Extrém sportpálya

97 969 461

0

97 969 461

6

Lakossági forrás bevonásával megvalósuló útfejlesztések

50 000 000

50 000 000

0

7

Közlekedési koncepció 2. - Közúti biztonsági felülvizsgálat

12 001 500

0

12 001 500

8

Közlekedési koncepció 3.- Fenntartható Városi Mobilitási terv (SUMP)

9 334 500

0

9 334 500

9

Belső városi tó

345 451 459

0

345 451 459

10

Térfigyelő kamera rendszer fejl.

0

0

0

11

HÉSZ módosítása, egyéb szellemi termék főépítészi feladat keretében

0

0

0

12

Dulácska horgásztó, száraztár. kialakítása

12 255 000

0

12 255 000

13

Füves focipálya és futókörök kialakítása

0

0

0

14

Temető fejlesztése

20 000 000

20 000 000

0

15

Strandröplabdapálya kialakítása

2 200 000

0

2 200 000

16

Játszóterek megvilágítása

15 000 000

15 000 000

0

17

Gyermekorvosi rendelőben betegirányító rendszer kiépítése

0

0

0

18

Szabadság téren körforgalom kiépítése

26 000 000

26 000 000

0

19

Gyalogos-kerékpáros összeköttetés építésének folytatása a Dulácska hídnál

0

0

0

20

Sétatér (Szent I.u.-Alsóerdősor u., Munkácsy Mihály u. páros oldal, 2.ütem)

0

0

0

21

Hortenzia utca helyenkénti korrekciója

15 000 000

15 000 000

0

22

Fácán köz út-, közműtervezése

5 000 000

5 000 000

0

23

Őrház utca kétirányúsításához elektromos hálózat kiváltása, tervezése

129 454 600

129 454 600

0

24

Idamajori út mellett földárok kialakítása és gyalogos kapcsolat kialakítása

10 700 000

10 700 000

0

25

Szent I.u.-Meredek u.-Érdi út csomópont tervezése

0

0

0

26

Géza fejedelem u.-Bajcsy-Zs.u.-Árpád köz csomópont tervezése

0

0

0

27

Gyalogosátkelőhely létesítése a Szent I.utcán (Meredek u.-val szemben)

15 252 600

15 252 600

0

28

Buszmegállók tervezése és kialakítása

0

0

0

29

Kerékpáros nyomvonalak, útvonalak tervezése, felfestése

8 000 000

8 000 000

0

30

Városgondnokság telephelyén sótároló kialakítása (85m2) tervezés

0

0

0

31

Vízkárelhárítási Stratégia végrehajtása

0

0

0

32

Segítő Kéz Szolgálat épületében tűzjelző rendszer kialakítása

0

0

0

33

Lakáscélú mobilházak telepítése

16 820 000

16 820 000

0

34

Művelődési Ház belső udvar burkolatcsere, zajvédőfal

25 129 490

25 129 490

0

35

Kazincy F. u.1. vízkiépítés

3 810 000

3 810 000

0

36

Útlejegyzési eljárások ( Jázmin u., OTÉK)

10 000 000

10 000 000

0

37

Óvoda utcai önkormányzati lakások beruházás befejezés

11 430 000

11 430 000

0

38

Spar (Feketerét u.) melletti ingatlanok megvétele

9 525 000

9 525 000

0

39

Vértes u. útrész megvétele

1 270 000

1 270 000

0

40

Ingatlan vásárlás

0

0

0

41

Egyéb kisebb beruházások

1 682 325

1 682 325

0

42

1848/1849-es emlékmű kialakítása

0

0

0

43

ÉTV Ivóvíz rendszer fejlesztés

0

0

43.1. Szabadházi-hegy ellátott és Pistály ellátatlan területei vízellátásának megoldása I. és II. ütem - Villányi és Somlyói utak vezetékhálózatának megerősítése és új D200 Pe cső a Raktárvárosi úttól a Villányi úti új nyomásfokozóig

95 250 000

95 250 000

0

43.2. Víztorony létesítésének tervezési és engedélyezési feladata

0

0

0

44

ÉTV Szennyvíz rendszer fejlesztés

0

0

44.1. Szennyvíztisztító telep fejlesztése (kapacitásfejlesztés) 1.ütem, tervezés

15 000 000

15 000 000

0

45

Ady E. utca József Attila és Szent István közötti szakaszának felújítása.

0

0

0

46

Arany János utca: forgalomlassító fekvőrendőrök telepítése

0

0

0

47

Karácsonyi díszvilágítás cseréje

0

0

0

összesen

2 130 571 485

1 493 435 265

637 136 220

Polgármesteri Hivatal

1

Kis- és nagyértékű tárgyieszköz beszerzések

5 340 350

5 340 350

0

összesen

5 340 350

5 340 350

0

Intézmények

1

Intézmények eszközbeszerzései ( saját költségvetésben tervezve)

26 297 900

26 297 900

0

összesen

26 297 900

26 297 900

0

Összesen:

2 162 209 735

1 525 073 515

637 136 220

** Törvény szerinti Fordított Áfa dologi kiadások között tervezve

-226 741 202

-226 741 202

0

Korrigált Összesen:

1 935 468 533

1 298 332 313

637 136 220

5. melléklet

Törökbálint Önkormányzat egyes 2022. évi működési kiadási előirányzatainak részletezése

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt feladat 2022

1. Személyi juttatások

1.1. Polgármester, Alpolgármester, Képviselők, Bizottsági tagok tisztelet díja

97 145 063

97 145 063

0

1.2 Önkormányzati feladtok személyi juttatása

45 036 660

45 036 660

1.3 Tanulmányi Ösztöndíjak

4 000 000

0

4 000 000

1.4 Pedagógusnapi juttatás

16 000 000

0

16 000 000

1.5. Foglalkoztatottak részére csoportos egészségügyi biztosítás

22 000 000

0

22 000 000

1.6 Védőnői szolgálat személyi juttatásai

61 133 354

61 133 354

0

1.7 Testvérvárosi kapcsolatok

4 200 000

0

4 200 000

1.8. Rendezvények ünnepi megemlékezések ( Rét fesztivál, stb.)

5 200 000

0

5 200 000

Összesen:

254 715 077

203 315 077

51 400 000

3. Dologi kiadások (ÁFA-val)

3.1 Településüzemeltetés

3.1.1 Településüzemeltetési feladatok

203 938 685

203 938 685

0

3.1.2 Közutak, járdák üzemeltetése, fenntartása

100 000 000

100 000 000

0

3.1.3 Közterületek, zöldfelületek fenntartása

6 500 000

6 500 000

0

3.1.4 Forgalomtechnikai kiadások

40 000 000

40 000 000

0

3.1.5 Közvilágítás fenntartás

1 042 300

1 042 300

0

Összesen:

351 480 985

351 480 985

0

3.2. Szociális, egészségügyi szolgáltatások

3.2.1 Egészségügyi alapellátás és Védőnői Szolgálat működési kiadásai

48 411 020

48 411 020

0

3.2.2 Járóbeteg szakellátás - nőgyógyászat

5 660 000

0

5 660 000

3.2.3 Elhelyezés családok átmeneti otthonában

6 307 200

0

6 307 200

3.2.4 Elhelyezés gyermekek átmeneti otthonában

5 000 000

0

5 000 000

3.2.5 Betegszállítás

2 400 000

0

2 400 000

3.2.6 Gyermekek egyéb napközbeni ellátása

2 470 000

0

2 470 000

3.2.7 Kedvezményes oltás

5 000 000

0

5 000 000

3.2.8 Járványügyi védekezéssel kapcsolatos kiadások

10 000 000

0

10 000 000

3.2.9 Időskorúak nappali ellátása

1 000 000

1 000 000

0

3.2.10 Fogyatékos személyek nappali ellátása

500 000

500 000

0

Összesen:

86 748 220

49 911 020

36 837 200

3.3. Közművelődési, kulturális szolgáltatások

3.3.1 Médiaszolgáltatások

12 192 000

0

12 192 000

3.3.2 Rendezvények, ünnepi megemlékezések ( Rét fesztivál, stb.)

48 360 000

0

48 360 000

3.3.3. Egyéb közművelődési kiadások

0

0

0

Összesen:

60 552 000

0

60 552 000

3.4. Ifjúsági Önkormányzat

1 000 000

0

1 000 000

3.5 Idősek Tanácsa

1 000 000

0

1 000 000

3.6. Tervtanács, tervzsűri működése

3 500 000

3 500 000

0

3.7. Helyi értékvédelem

5 000 000

0

5 000 000

3.8. Környezetvédelmi Feladatok

3.8.1. Környezetegészségügy, illegális hulladéklerakók felszámolása

8 000 000

8 000 000

0

3.8.2. Helyi környezet és természetvédelem

14 029 895

14 029 895

0

Összesen:

22 029 895

22 029 895

0

3.9. Lakás- és helyiséggazdálkodás

18 034 000

18 034 000

0

3.10. Egyéb dologi kiadások

37 614 000

22 000 000

15 614 000

3.11. Vagyongazdálkodási feladatok

3.11.1 Temető túlhasználat rendezés

3 810 000

3 810 000

0

3.11.2 Tölgyfa utca birtokhatár- és tereprendezés

1 270 000

1 270 000

0

3.11.3 Pilis utca leszabályozása

1 905 000

1 905 000

0

3.11.4.Pincék és lovasudvar felmérése

0

0

0

3.11.5 Annahegyi utak belterületbe vonása,telekalakítása

2 540 000

2 540 000

0

3.11.6 Ingatlan érétkesítések kiadásai

762 000

762 000

0

3.11.7 Szakértői, egyéb igazgatási szolgáltatási díjak

12 121 400

12 121 400

0

3.11.8 Egyéb máshová nem sorolt kiadások

1 904 250

1 904 250

0

Összesen:

24 312 650

24 312 650

0

Dologi kiadások (ÁFÁ-val) összesen:

611 271 750

491 268 550

120 003 200

6. melléklet

Tartalékok

Megnevezés

2022.évi tervezett előirányzat

1. Általános tartalék

129 043 115

2. Céltartalékok

208 754 152

2.1. Környezetvédelmi Alap

5 000 000

2.2. Polgármesteri keret

4 000 000

2.3. Alpolgármesteri keret

3 500 000

2.4. Humánpolitikai Bizottság kerete

2 000 000

2.5. Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság kerete

2 000 000

2.6. Pénzügyi, Jogi és Ügyrendi Bizottság kerete

2 000 000

2.7. Érdekeltségi alap

24 000 000

2.8. Gyermekek táboroztatása

6 000 000

2.9. Törökbálinton működő iskolák szakmai programjainak támogatása

3 000 000

2.10. Humán Alap

8 254 152

2.11. Pályázati céltartalék

100 000 000

2.12 Helyi esélyegyenlőségi program 8/2019.(I.21.) ÖK

4 000 000

2.13. Gazdálkodási céltartalék

40 000 000

2.14. Közösségi költségvetés tervezése

5 000 000

Összesen:

337 797 267

7. melléklet

I. Vízügyi Építési Alap Bevételei és Kiadásai

Megnevezés

2022. évi bevételi előirányzat

2022. évi kiadási előirányzat

BEVÉTELEK

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

36 636 384

Működési bevételek

36 636 384

1.1. Tulajdonosi bevételek

28 848 000

ÉTV bérleti díj és alapdíj

28 848 000

1.2. Kiszámlázott általános forgalmi adó

7 788 384

1.3. Szolgáltatás bevétele

1.4. Rácz Zug vízbekötés lakossági befizetések

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

385 022 216

Önkormányzat által biztosított forrás

385 022 216

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

421 658 600

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

Belföldi finanszírozás bevételei

1.1. Maradvány igénybevétele

KIADÁSOK

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

Tartalékok

1.1. Vízügyi Építési Alap céltartaléka

Dologi kiadások

Pistály-Szabadházihegy ivóvíz tanulmányterv

6 731 000

Egyéb kiadás

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

Beruházások (Ivóvíz és szennyvíz)

110 250 000

GFT fejlesztési feladatai ivóvíz

95 250 000

GFT fejlesztési feladatai szennyvíz

15 000 000

Felújítások (Ivóvíz és szennyvíz)

292 477 600

Rácz Zug vízbekötés

0

ÉTV ivóvíz felújítás

115 720 000

ÉTV szennyvíz felújítás

176 757 600

Tartalékok

Vízügyi Építési Alap céltartaléka

ebből 144/2019.(VIII.21.)ÖK alapján

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

421 658 600

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

II. Környezetvédelmi Alap Bevételei és Kiadásai

Megnevezés

2022. évi bevételi előirányzat

2022. évi kiadási előirányzat

BEVÉTELEK

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

300 000

0

Közhatalmi bevételek

300 000

0

Környezetvédelmi bírság

0

Természetvédelemmel kapcsolatos bírság

300 000

Talajterhelési díj

0

Működési bevételek

1.1. Kamatbevételek

1.2. Egyéb bevételek

Működési célú átvett pénzeszközök

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

300 000

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

5 000 000

0

Belföldi finanszírozás bevételei

5 000 000

0

1.1. Maradvány igénybevétele

KIADÁSOK

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

0

5 300 000

Dologi kiadások

0

300 000

Egyéb működési célú kiadások

5 000 000

Környezetvédelmi Alap céltartaléka

5 000 000

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

Beruházások

Felújítások

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

5 300 000

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

8. melléklet

I. Törökbálint Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 2022. évi bevételi előirányzatai

Polgármesteri Hivatal

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt feladat 2022

BEVÉTELEK

Működési bevételek

1. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

1.1 Választás bevétele központi forrásból

Működési célú támogatás államháztartáson belülről összesen

2. Közhatalmi bevételek

3. Működési bevételek

2 540 000

2 540 000

0

4. Működési célú átvett pénzeszköz államházt. kívülről

Működési bevételek összesen

2 540 000

2 540 000

0

Felhalmozási bevételek

5. Felhalmozási célú támogatás államházt. belülről

6. Immateriális javak, tárgyi eszközök értékesítése

7. Felhalmozási átvett pénzeszköz államházt. kívülről

8. Felhalm. c. visszatérítendő tám.,kölcsön visszatér.áh-n kívülről

Felhalmozási bevételek összesen

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+…+17)

2 540 000

2 540 000

0

Finanszírozási bevételek

18. Költségvetési maradvány

19. Irányító szervi (önkormányzati ) támogatás

1 003 452 498

950 581 380

52 871 118

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+…+19)

1 005 992 498

953 121 380

52 871 118

II. Törökbálint Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 2022. évi kiadási előirányzatai

Polgármesteri Hivatal

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt feladat 2022

KIADÁSOK

Működési költségvetés kiadásai

1. Személyi juttatások

1.1 Hivatal személyi juttatások

656 057 388

616 697 365

39 360 023

- Önkormányzati igazgatási feladatok

656 000 388

616 640 365

39 360 023

- Egyéb államigazgatási feladatok

57 000

57 000

0

1.2 Választás személyi juttatások

7 120 000

7 120 000

0

Személyi juttatások összesen

663 177 388

623 817 365

39 360 023

Engedélyezett létszám

84

2. Munkaadót terhelő járulékok , szoc. hozzájár.

113 227 560

106 433 906

6 793 654

3. Dologi kiadások (ÁFA-val)

3.1 Hivatal dologi kiadásai

223 914 700

217 197 259

6 717 441

3.2 Választás dologi kiadásai

332 500

332 500

0

Dologi kiadások (ÁFA-val) összesen

224 247 200

217 529 759

6 717 441

4.Ellátottak pénzbeli juttatásai

4.1 Önk. által folyósított szoc.ellátások (segélyek) jegyzői hatáskörben

5. Egyéb működési célú kiadások

5.1 Működési célú támogatás államháztartáson belülre

5.2 Működési célú támogatás államháztartáson kívülre

Működési költségvetés kiadásai összesen (1+…+5)

1 000 652 148

947 781 030

52 871 118

Felhalmozási kiadások

6. Beruházási kiadások (ÁFA-val)

5 340 350

5 340 350

0

7. Felújítási kiadások (ÁFA-val)

8. Egyéb felhalmozási kiadások

8.1. Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülre

8.2. Felhalmozási célú támogatás államháztartáson kívülre

8.3. Lakástámogatás, munkáltatói kölcsön (köztisztviselők) nyújtása

Felhalmozási kiadások összesen (6+…+8)

5 340 350

5 340 350

0

KÖLSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+….+8)

1 005 992 498

953 121 380

52 871 118

9. Finanszírozási kiadások

KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+…+ 9)

1 005 992 498

953 121 380

52 871 118

III. Törökbálint Önkormányzat költségvetési szerveinek 2022. évi kiadási, bevételi előirányzatai

Óvodák Összesen

Walla Óvoda

Nyitnikék Óvoda

Bóbita Óvoda

Törökbálint Baross u. 27.

Törökbálint Óvoda u. 4.

Törökbálint Árpád u 63.

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt fel. 2022

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt fel. 2022

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt fel. 2022

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt fel. 2022

KIADÁSOK

Működési költségvetés kiadásai

1. Személyi juttatások

60 120 292

60 120 292

0

162 717 377

162 717 377

0

271 721 616

271 721 616

0

494 559 285

494 559 285

0

Engedélyezett létszám

13,0

32,0

56,0

101,0

2. Munkaadót terhelő járulékok , szoc. hozzájár.

8 295 600

8 295 600

0

25 199 300

25 199 300

0

42 450 212

42 450 212

0

75 945 112

75 945 112

0

3. Dologi kiadások (ÁFA-val)

16 801 000

16 801 000

0

44 581 000

44 581 000

0

78 019 000

78 019 000

0

139 401 000

139 401 000

0

4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

5. Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

5.1 Működési célú támogatás államháztartáson belülre

0

0

0

5.2 Működési célú támogatás államháztartáson kívülre

0

0

0

Felhalmozási költségvetés kiadásai

0

0

0

6. Beruházási kiadások (ÁFA-val)

359 410

359 410

0

1 841 500

1 841 500

0

1 358 900

1 358 900

0

3 559 810

3 559 810

0

7. Felújítási kiadások (ÁFA-val)

0

0

0

8. Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

8.1 . Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülre

0

0

0

8.2. Felhalmozási célú támogatás államháztartáson kívülre

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN(1+…+8)

85 576 302

85 576 302

0

234 339 177

234 339 177

0

393 549 728

393 549 728

0

713 465 207

713 465 207

0

9. Finanszírozási kiadások

KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+…+ 9)

85 576 302

85 576 302

234 339 177

234 339 177

0

393 549 728

393 549 728

0

713 465 207

713 465 207

0

BEVÉTELEK

Működési költségvetés bevételei

10. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

11. Működési bevételek

1 270 000

1 270 000

0

3 810 000

3 810 000

7 874 000

7 874 000

12 954 000

12 954 000

0

12. Működési célú átvett pénzeszköz államházt. kívülről

Felhalmozási költségvetés bevételei

13. Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülről

14. Immateriális javak, tárgyi eszközök értékesítése

15. Felhalmozási átvett pénzeszköz államházt. Kívülről

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+…+15)

1 270 000

1 270 000

0

3 810 000

3 810 000

0

7 874 000

7 874 000

0

12 954 000

12 954 000

0

Finanszírozási bevételek

16. Költségvetési maradvány

17. Irányító szervi (önkormányzati ) támogatás

84 306 302

84 306 302

0

230 529 177

230 529 177

0

385 675 728

385 675 728

0

700 511 207

700 511 207

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+…+17)

85 576 302

85 576 302

0

234 339 177

234 339 177

0

393 549 728

393 549 728

0

713 465 207

713 465 207

0

IV. Törökbálint Önkormányzat költségvetési szerveinek 2022. évi kiadási, bevételi előirányzata

Munkácsy Mihály Művelődési Ház

Volf György Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

Közművelődési Intézmények Összesen

Törökbálint Munkácsy M. u. 83

Törökbálint Munkácsy M. u.85.

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt fel. 2022

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt fel. 2022

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt fel. 2022

KIADÁSOK

Működési költségvetés kiadásai

1. Személyi juttatások

87 379 124

87 379 124

0

34 307 811

24 873 163

9 434 648

121 686 935

112 252 287

9 434 648

Engedélyezett létszám

16,0

5,5

21,5

0

0

0

2. Munkaadót terhelő járulékok , szoc. hozzájár.

11 950 000

11 950 000

0

4 722 457

3 423 782

1 298 675

16 672 457

15 373 782

1 298 675

3. Dologi kiadások (ÁFA-val)

167 986 000

167 986 000

0

27 184 000

24 737 440

2 446 560

195 170 000

192 723 440

2 446 560

4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

5. Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

5.1 Működési célú támogatás államháztartáson belülre

0

0

0

5.2 Működési célú támogatás államháztartáson kívülre

0

0

0

Felhalmozási költségvetés kiadásai

0

0

0

6. Beruházási kiadások (ÁFA-val)

13 337 540

13 337 540

0

3 384 550

3 384 550

0

16 722 090

16 722 090

0

7. Felújítási kiadások (ÁFA-val)

0

0

0

8. Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

8.1 . Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülre

0

0

0

8.2. Felhalmozási célú támogatás államháztartáson kívülre

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN(1+…+8)

280 652 664

280 652 664

0

69 598 818

56 418 935

13 179 883

350 251 482

337 071 599

13 179 883

9. Finanszírozási kiadások

KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+…+ 9)

280 652 664

280 652 664

0

69 598 818

56 418 935

13 179 883

350 251 482

337 071 599

13 179 883

BEVÉTELEK

Működési költségvetés bevételei

10. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

0

0

0

11. Működési bevételek

18 415 000

18 415 000

0

18 415 000

18 415 000

0

12. Működési célú átvett pénzeszköz államházt. kívülről

0

0

0

Felhalmozási költségvetés bevételei

13. Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülről

0

0

0

14. Immateriális javak, tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

15. Felhalmozási átvett pénzeszköz államházt. kívülről

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+…+15)

18 415 000

18 415 000

0

0

0

0

18 415 000

18 415 000

0

Finanszírozási bevételek

16. Költségvetési maradvány

17. Irányító szervi (önkormányzati ) támogatás

262 237 664

262 237 664

0

69 598 818

56 418 935

13 179 883

331 836 482

318 656 599

13 179 883

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+…+17)

280 652 664

280 652 664

0

69 598 818

56 418 935

13 179 883

350 251 482

337 071 599

13 179 883

V. Törökbálint Önkormányzat költségvetési szerveinek 2022. évi kiadási, bevételi előirányzata

Törökbálint Önkormányzat Segítő Kéz Szolgálat

Szérüskert Bölcsőde

Szociális Intézmények Összesen

Törökbálint Köztársaság tér

Törökbálint Kazinczy F. u. 12

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt fel. 2022

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt fel. 2022

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt fel. 2022

KIADÁSOK

Működési költségvetés kiadásai

1. Személyi juttatások

125 537 928

125 537 928

162 433 567

162 433 567

287 971 495

287 971 495

0

Engedélyezett létszám

20,0

24,0

44,0

0

0

0

Engedélyezett létszám 2022.09.01-től

31,0

2. Munkaadót terhelő járulékok , szoc. hozzájár.

17 049 000

17 049 000

22 125 400

22 125 400

39 174 400

39 174 400

0

3. Dologi kiadások (ÁFA-val)

71 571 000

71 571 000

0

36 813 965

36 813 965

0

108 384 965

108 384 965

0

4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

5. Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

5.1 Működési célú támogatás államháztartáson belülre

0

0

0

5.2 Működési célú támogatás államháztartáson kívülre

0

0

0

Felhalmozási költségvetés kiadásai

0

0

0

6. Beruházási kiadások (ÁFA-val)

0

0

0

1 016 000

1 016 000

0

1 016 000

1 016 000

0

7. Felújítási kiadások (ÁFA-val)

0

0

0

8. Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

8.1 . Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülre

0

0

0

8.2. Felhalmozási célú támogatás államháztartáson kívülre

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN(1+…+8)

214 157 928

214 157 928

0

222 388 932

222 388 932

0

436 546 860

436 546 860

0

9. Finanszírozási kiadások

KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+…+ 9)

214 157 928

214 157 928

0

222 388 932

222 388 932

0

436 546 860

436 546 860

0

BEVÉTELEK

Működési költségvetés bevételei

10. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

11. Működési bevételek

10 160 000

10 160 000

0

6 985 000

6 985 000

0

17 145 000

17 145 000

12. Működési célú átvett pénzeszköz államházt. kívülről

Felhalmozási költségvetés bevételei

13. Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülről

14. Immateriális javak, tárgyi eszközök értékesítése

15. Felhalmozási átvett pénzeszköz államházt. kívülről

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+…+15)

10 160 000

10 160 000

0

6 985 000

6 985 000

0

17 145 000

17 145 000

0

Finanszírozási bevételek

16. Költségvetési maradvány

17. Irányító szervi (önkormányzati ) támogatás

203 997 928

203 997 928

0

215 403 932

215 403 932

0

419 401 860

419 401 860

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+…+17)

214 157 928

214 157 928

0

222 388 932

222 388 932

0

436 546 860

436 546 860

0

VI. Törökbálint Önkormányzat költségvetési szerveinek2022. évi kiadási, bevételi előirányzata

Törökbálinti Városgondnokság

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt fel. 2022

KIADÁSOK

Működési költségvetés kiadásai

1. Személyi juttatások

341 739 581

341 739 581

0

Engedélyezett létszám

68,75

2. Munkaadót terhelő járulékok , szoc. hozzájár.

46 928 000

46 928 000

0

3. Dologi kiadások (ÁFA-val)

565 539 952

565 539 952

0

4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

5. Egyéb működési célú kiadások

5.1 Működési célú támogatás államháztartáson belülre

5.2 Működési célú támogatás államháztartáson kívülre

Felhalmozási költségvetés kiadásai

6. Beruházási kiadások (ÁFA-val)

5 000 000

5 000 000

0

7. Felújítási kiadások (ÁFA-val)

8. Egyéb felhalmozási kiadások

8.1 . Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülre

8.2. Felhalmozási célú támogatás államháztartáson kívülre

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN(1+…+8)

959 207 533

959 207 533

0

9. Finanszírozási kiadások

KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+…+ 9)

959 207 533

959 207 533

0

BEVÉTELEK

Működési költségvetés bevételei

10. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

11. Működési bevételek

75 800 000

75 800 000

12. Működési célú átvett pénzeszköz államházt. kívülről

Felhalmozási költségvetés bevételei

13. Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülről

14. Immateriális javak, tárgyi eszközök értékesítése

15. Felhalmozási átvett pénzeszköz államházt. kívülről

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+…+15)

75 800 000

75 800 000

0

Finanszírozási bevételek

16. Költségvetési maradvány

17. Irányító szervi (önkormányzati ) támogatás

883 407 533

883 407 533

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+…+17)

959 207 533

959 207 533

0

VII. Törökbálint Önkormányzat költségvetési szerveinek kiadási, bevételi előirányzatai összesen

Önkormányzat Költségvetési Szervei Összesen

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat Ft-ban 2022

Kötelező feladat 2022

Önként vállalt fel. 2022

KIADÁSOK

Működési költségvetés kiadásai

1. Személyi juttatások

1 909 134 684

1 860 340 013

48 794 671

Engedélyezett létszám

319,25

2. Munkaadót terhelő járulékok , szoc. hozzájár.

291 947 529

283 855 200

8 092 329

3. Dologi kiadások (ÁFA-val)

1 232 743 117

1 223 579 116

9 164 001

4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

5. Egyéb működési célú kiadások

5.1 Működési célú támogatás államháztartáson belülre

5.2 Működési célú támogatás államháztartáson kívülre

Felhalmozási költségvetés kiadásai

6. Beruházási kiadások (ÁFA-val)

31 638 250

31 638 250

0

7. Felújítási kiadások (ÁFA-val)

0

0

0

8. Egyéb felhalmozási kiadások

8.1 . Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülre

8.2. Felhalmozási célú támogatás államháztartáson kívülre

8.3. Lakástámogatás, munkáltatói kölcsön nyújtása

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN(1+…+8)

3 465 463 580

3 399 412 579

66 051 001

9. Finanszírozási kiadások

KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+…+ 9)

3 465 463 580

3 399 412 579

66 051 001

BEVÉTELEK

Működési költségvetés bevételei

10. Működési célú támogatás államháztartáson belülről

11. Közhatalmi bevételek

12. Működési bevételek

126 854 000

126 854 000

0

13. Működési célú átvett pénzeszköz államházt. kívülről

Felhalmozási költségvetés bevételei

14. Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülről

15. Immateriális javak, tárgyi eszközök értékesítése

16. Felhalmozási átvett pénzeszköz államházt. kívülről

17. Felhalm.c.visszatérítendő tám.,kölcsön visszatér.áh-n kívülről

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+…+17)

126 854 000

126 854 000

0

Finanszírozási bevételek

18. Költségvetési maradvány

19. Irányító szervi (önkormányzati ) támogatás

3 338 609 580

3 272 558 579

66 051 001

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+…+19)

3 465 463 580

3 399 412 579

66 051 001

9. melléklet

Az Önkormányzat és Költségvetési szerveinek létszámkerete

Intézmény megnevezése

Engedélyezett létszám eredeti ei.

2022. év

Gazdasági szervezettel rendelkező költségvetési szervek

Önkormányzat

11,00

Polgármesteri Hivatal

84,00

Összesen:

95,00

Gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szervek

Walla József Óvoda

13,00

Törökbálinti Nyitnikék Óvoda

32,00

Törökbálinti Bóbita Óvoda

56,00

Munkácsy Mihály Művelődési Ház

16,00

Volf György Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

5,50

Segítő Kéz Szolgálat

20,00

Szérűskert Bölcsőde

24,00

Szérűskert Bölcsőde 2022.09.01-től

31,00

Városgondnokság

68,75

Összesen:

235,25

Önkormányzat összesen:

330,25

10. melléklet

Törökbálint Önkormányzat 2022. évi bevételek, kiadások működési- felhalmozási mérlege

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

Működési mérleg

Előirányzat megnevezése

Eredeti előir Ft 2022

Előirányzat megnevezése

Eredeti előir Ft 2022

Önkormányzat műk. támogatásai kp-i költségvetésből

1 217 729 631

Személyi juttatások

2 163 849 761

Egyéb működési c.támogatások bev. államházt. belül

60 734 400

Munkaadót terhelő járulékok,szociális. hozzájár.

327 402 211

Közhatalmi bevételek

4 335 000 000

Dologi kiadások (ÁFA-val)

2 070 756 069

Működési bevételek

188 890 960

Ellátottak pénzbeli juttatásai

40 000 000

Működési célú átvett pénzeszközök áh-n kívülről

0

Működési célú támogatás államházt.belülre

1 097 895 859

Működési célú pénzeszközátadás áh.-n kívülre

355 200 000

Tartalékok

337 797 267

Összesen:

5 802 354 991

Összesen:

6 392 901 167


-590 546 176

Felhalmozási mérleg

Előirányzat megnevezése

Eredeti előir Ft 2022

Előirányzat megnevezése

Eredeti előir Ft 2022

Felhalmozási célú támogatások kp-i költségvetésből

0

Beruházási kiadások (ÁFA-val)

1 935 468 533

Egyéb felhalmozási c. támogatások államházt.belülről

0

Felújítási kiadások (ÁFA-val)

474 003 206

Felhalmozási bevételek

240 000 000

Felhalmozási célú támogatás államházt. belülre

12 524 162

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz államházt. kívül

901 655

Felhalmozási célú pénzeszközátadás áht.-n kívül

0

Kölcsönök nyújtása

0

Összesen:

240 901 655

Összesen:

2 421 995 901

Felhalmozás egyenlege

-2 181 094 246

Finanszírozási bevételek

Finanszírozási kiadások

Költségvetési maradvány

495 135 712

Finanszírozási célú pü. műveletek, hiteltörlesztés

180 645 200

Betétlekötés visszavonása

2 500 000 000

Betétlekötés

0

Működési célú hitel

0

Áh-n belüli megelőlegezések visszafiz.(2022. évi előleg)

42 850 090

Felhalmozási célú hitel

0

Finanszírozási bevételek összesen:

2 995 135 712

Finanszírozási kiadások összesen:

223 495 290

Finanszírozás egyenlege

2 771 640 422

Mindösszesen:

9 038 392 358

Mindösszesen:

9 038 392 358

Egyenleg:

0

11. melléklet

Az önkormányzat saját bevételeinek és az adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettség bemutatása

Kötelezettség

2022

2023

2024

2025

2026

Összesen

Saját bevételek

Helyi adók és települési adók

4 335 000 000

4 335 000 000

4 335 000 000

4 335 000 000

4 335 000 000

21 675 000 000

Tulajdonosi bevételek

30 848 000

30 848 000

30 848 000

30 848 000

30 848 000

154 240 000

Díjak, pótlékok, bírságok

0

0

0

0

0

0

Imm. javak, ingatlanok, egyéb tárgyieszköz értékesítése

240 000 000

0

0

0

0

240 000 000

Garancia- és kezesség vállalásból származó megtérülések

0

0

0

0

0

0

Saját bevételek összesen:

4 605 848 000

4 365 848 000

4 365 848 000

4 365 848 000

4 365 848 000

22 069 240 000

Saját bevétel 50 %-a

2 302 924 000

2 182 924 000

2 182 924 000

2 182 924 000

2 182 924 000

11 034 620 000

Adósságot keletkeztető ügylet

1. Városháza létrehozásához fejlesztési célú hitel

Tőke

180 645 200

180 645 200

180 645 200

180 645 200

135 483 870

858 064 670

Kamat

43 134 904

18 290 284

12 870 929

7 451 574

2 032 259

83 779 950

Összesen

223 780 104

198 935 484

193 516 129

188 096 774

137 516 129

941 844 620

Fizetési kötelezettség összesen

223 780 104

198 935 484

193 516 129

188 096 774

137 516 129

941 844 620