Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 17.) önkormányzati rendelete

a 2022. évi költségvetésről

Hatályos: 2023. 02. 18- 2023. 05. 26

Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 17.) önkormányzati rendelete

a 2022. évi költségvetésről

2023.02.18.

Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Az Önkormányzat kiadásainak és bevételeinek főösszege, a hiány mértéke és finanszírozásának módja

1. § (1) Törökbálint Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete az Önkormányzat 2022. évi költségvetésének

a)1 kiadási főösszegét 11 131 816 523 Ft-ban,

b)2 bevételi főösszegét 11 131 816 523 Ft-ban

állapítja meg a (2) bekezdésben foglalt részletezettséggel.

(2) Az Önkormányzat

a)3 költségvetési kiadási főösszegét 10 131 217 325 Ft-ban,

b)4 költségvetési bevételi főösszegét 6 734 977 440 Ft-ban,

c)5 költségvetési egyenlegét (hiányát) 3 396 239 885 Ft-ban,

d)6 finanszírozási kiadását 1 000 599 198 Ft-ban,

e)7 finanszírozási bevételét 4 396 839 083 Ft-ban

állapítja meg.

2. § Az 1. § (2) bekezdés c) pontja szerinti költségvetési hiány finanszírozását az Önkormányzat a 1. melléklet III. pontja szerint biztosítja.

3. § (1) Az Önkormányzat összevont tervezett bevételeit kiemelt előirányzatonként az 1. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat összevont tervezett kiadásait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 2. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(3) Az Önkormányzat 2022. évi bevételi előirányzatait kiemelt előirányzatonként a 3. mellékletben foglaltak szerint fogadja el.

(4) Az Önkormányzat 2022. évi kiadási előirányzatait kiemelt előirányzatonként a 4. mellékletben foglaltak szerint fogadja el.

(5) Az Önkormányzat felújítási kiadásait felújításonként a 4.1 melléklet szerint hagyja jóvá.

(6) Az Önkormányzat beruházási kiadásait beruházásonként a 4.2 mellékletben foglaltak szerint fogadja el.

(7) Az Önkormányzat egyes 2022. évi működési kiadási előirányzatainak részletezését az 5. mellékletben foglaltak szerint fogadja el.

(8) Az Önkormányzat általános és céltartalékokat képez a gazdálkodás biztonságossá tétele érdekében, melynek részletezését a 6. mellékletben felsoroltak szerint hagyja jóvá.

(9) A Vízügyi Építési Alap és a Környezetvédelmi Alap bevételeit és kiadásait a 7. mellékletben foglaltak szerint fogadja el.

(10) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek kiadási és bevételi előirányzatait a 8. mellékletben foglaltak szerint fogadja el.

(11) Az Önkormányzat által irányított költségvetési szervek engedélyezett létszámát a 9. melléklet tartalmazza.

(12) Az Önkormányzat 2022. évi bevételeinek és kiadásainak működési-felhalmozási mérlegét a 10. mellékletben rögzítettek szerint állapítja meg.

(13) Az Önkormányzat saját bevételeit és az adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettségét a teljes futamidőre a 11. melléklet mutatja be.

(14) A költségvetés az Önkormányzat, valamint az általa irányított költségvetési szervek költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait kötelező feladatok, önként vállalt feladatok szerinti bontásban tartalmazza, államigazgatási feladatot a költségvetés nem tartalmaz.

(15) Az Önkormányzatnak európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programja, projektje nincs.

II. Fejezet

A költségvetés végrehajtásának szabályai

1. Általános szabályok

4. § (1) A jogszabályokban, központi intézkedéseken alapuló, polgármesteri hatáskörben, költségvetési szerv saját hatáskörében, valamint a Képviselő-testület határozatai alapján végrehajtott előirányzat-változások miatt szükségessé váló költségvetési rendelet-módosításról a Képviselő-testület – az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési szerv számára a költségvetési beszámoló irányító szervhez történő megküldésének külön jogszabályban meghatározott határidőig, december 31-i hatállyal dönt.

(2) A 7.-10. § szerint végrehajtott előirányzat-átcsoportosítások az (1) bekezdés szerinti költségvetési rendelet-módosítások során átvezetésre kerülnek.

2. Költségvetési szervek

5. § (1) A Képviselő-testület – Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 62. § (6) bekezdésében foglaltak alapján – a Törökbálint Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalnál (a továbbiakban: Polgármesteri Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre vonatkozóan az illetményalapot 2022. január 1-től 63 000 Ft-ban állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél jutalmazásra – a Polgármesteri Hivatalnál a 7. § (5) bekezdésében foglaltakon túl - az egységes rovatrend K1101. Törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 24%-áig vállalható kötelezettség. Jutalmazásra a költségvetési szervnél jóváhagyott személyi juttatás előirányzat felhasználása során keletkező bérmegtakarítás felhasználható.

(3) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél – a Polgármesteri Hivatalnál a 7. § (5) bekezdésében foglaltakon túl - az egységes rovatrend K1103. Céljuttatás, projektprémium terhére a K1101. Törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 8 %-áig vállalható kötelezettség. Céljuttatás (célfeladat) céljára a költségvetési szervnél jóváhagyott személyi juttatás előirányzat felhasználása során keletkező bérmegtakarítás felhasználható.

(4) A Képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3)-(5) bekezdése alapján a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek illetménykiegészítését 2022. évre vonatkozóan az alábbi mértékekkel állapítja meg:

a) felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező köztisztviselők esetében a köztisztviselő alapilletményének 30%-a,

b) középfokú iskolai végzettséggel rendelkező köztisztviselők esetében a köztisztviselő alapilletményének 20 %-a.

(5) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél határozott időre szóló kereset-kiegészítés legfeljebb a költségvetési év végéig adható.

(6) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél foglalkoztatottak részére a cafetéria-keret 2022. évben bruttó 315 000 Ft.

(7) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél foglalkoztatott részére a fizetési számlához kapcsolódóan adható bankszámla-hozzájárulás mértéke 2022. évben 1000 Ft/fő/hó.

6. § A rendszeres bér kifizetése minden tárgyhónapot követő hónap 3. napján esedékes, amennyiben a Magyar Államkincstár a járandóságok kifizetéséhez szükséges állományt átadta. Amennyiben a hónap 3. napja szabadnapra, vagy munkaszüneti napra esik, úgy az azt megelőző utolsó munkanap a kifizetés esedékessége.

3. A költségvetés végrehajtásának speciális szabályai

7. § (1) A céltartalékok felhasználása e §-ban foglaltak szerint történhet.

(2) A Környezetvédelmi Alap cél szerinti felhasználásáról a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság határozata szerint történhet.

(3) A polgármesteri keret felhasználására a Polgármester jogosult. Az Alpolgármesteri keret felhasználásáról az Alpolgármester javaslatára a Polgármester dönt.

(4) A céltartalékként elkülönített bizottsági keretek – a Humánpolitikai Bizottság, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Ügyrendi Bizottság keretei – bizottsági feladatkörhöz kapcsolódó célokra történő felhasználásáról a bizottságok döntenek.

(5) Az Érdekeltségi Alap felhasználása a Képviselő-testület 29/2012 (IX.10.) önkormányzati rendeletének 6-7. §-ában foglaltak szerint történhet. A céltartalék előirányzatának felhasználás szerinti átcsoportosítására a kifizetéssel egyidejűleg a jegyző kezdeményezésére a Polgármester jogosult.

(6) A gyermekek táboroztatása céljára elkülönített tartalék felhasználására a Polgármester jogosult. A felhasználásról a Képviselő-testületnek a soron következő testületi ülésen be kell számolni.

(7) A törökbálinti iskolák szakmai programjainak támogatására elkülönített céltartalék felhasználására a Humánpolitikai Bizottság dönt.

(8) Humán Alap felhasználása a 14/2020. (XII.09.) Önkormányzati rendeletben foglaltak szerint történik.

(9) Pályázati céltartalék fedezetet nyújt az Önkormányzat által benyújtott európai uniós és egyéb pályázatok önrészének biztosításához, pályázatok előkészítésének kiadásaira, pályázati támogatások fel nem használt részének visszafizetésére. A céltartalék felhasználásáról a Polgármester dönt esetenként 6 M Ft összegig, melyről a Képviselő-testületet a soron következő ülésén tájékoztatja. A 6 M Ft összeg feletti felhasználásról a Képviselő-testület dönt.

(10) A helyi esélyegyenlőségi program céltartalék felhasználását a 8/2021. (II.09.) ÖK_PM. határozat alapján a Polgármester engedélyezi.

(11) A gazdálkodási céltartalék az Önkormányzat és az irányítása alá tartozó költségvetési szervek évközi zavartalan működése biztosítása érdekében, a költségvetési év során felmerülő önkormányzati feladatok végrehajtásához jelentkező kiadásokra, működési zavarok elhárítására használható fel. A gazdálkodási céltartalék forrást biztosít továbbá a költségvetési év során megvalósítandó egyéb beruházás, felújítási feladat fedezetére vagy jóváhagyott felhalmozási célú feladat előirányzatának emelésére is. A céltartalék felhasználásáról a Képviselő-testület dönt.

(12) Közösségi költségvetés tervezésére képzett céltartalék felhasználásáról a Képviselő-testület hoz döntést.

(13)8 A Sport Kft részére létrehozott céltartalék felhasználásáról a Képviselő-testület dönt.

4. Előirányzat-átcsoportosítás a Polgármester hatáskörében

8. § (1) A Képviselő-testület az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 34. §-a alapján előirányzat-átcsoportosítási jogot ruház át a Polgármesterre.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert az Önkormányzat költségvetésében szereplő költségvetési bevételek és kiadások előirányzatainak teljesítésére, a költségvetési kiadások közötti átcsoportosításra, a kiadások kiemelt előirányzatai közötti átcsoportosításra. A kiemelt előirányzatokon belül a rovatok közötti átcsoportosításra a polgármester az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról 368/2011/(XII.31.) Kormányrendelet (a továbbiakban Ávr.) 43./A.§ (3) bekezdés felhatalmazása alapján jogosult.

(3) A Polgármester (2) bekezdés szerinti felhatalmazása kiterjed a dologi kiadások előirányzatán belül elvégzett beruházásnak, vagy felújításnak minősülő feladatok beruházási, vagy felújítási feladatokhoz történő átcsoportosításra, és kiterjed a beruházási, vagy felújítási feladatok előirányzatára elvégzett karbantartásnak minősülő feladatok dologi kiadások közé történő átcsoportosításra is.

(4) A Polgármester a költségvetési szervek, továbbá a költségvetési szervek és az Önkormányzat között előirányzat-átcsoportosítást hajthat végre, különösen

a) a feladatellátás csökkenése miatt,

b) év közben jelentkező új feladatellátás és indokolt többletigény esetén,

c) a feladatellátás tervezett módjának változása esetén.

(5) A polgármesteri hatáskörben történő e § szerinti átcsoportosításra két testületi ülés között ugyanazon feladathoz kapcsolódóan egy ízben 6 millió Ft értékhatárig kerülhet sor. Az átcsoportosításokról a Polgármester a soron következő testületi ülésen köteles beszámolni a Képviselő-testületnek.

5. Előirányzatok módosítása, átcsoportosítása költségvetési szerveknél

9. § Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerv a kiadási és bevételi előirányzatok módosítását, átcsoportosítását az Áht. 30. §-a, 34. §-a és 35. §-a, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 35. §-a, 36. §-a, 42. §-a, 43. §-a, 43/A. §-a és 44. §-a szerint végezheti.

10. § (1) A költségvetési rendelet szerint jóváhagyott, költségvetési szervek által felhasználható felújítási, beruházási előirányzatokon belül, valamint felújítási, beruházási és dologi kiemelt előirányzatok között – a jóváhagyott feladat végrehajtásának kötelezettségével – feladatonként 200 000 Ft-ot meg nem haladó mértékben a költségvetési szerv saját hatáskörében előirányzat-átcsoportosításra jogosult, míg ezt meghaladó mértékben a Polgármester előzetes engedélye szükséges.

(2) A közhatalmi bevételek, az intézményi működési bevételek és a felhalmozási célú bevételek esetében a Képviselő-testület előzetes engedélyt ad az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknek arra, hogy az eredeti, vagy – ha az módosításra került – a módosított bevételi előirányzaton felül pénzügyileg teljesült többletbevétellel, de éves szinten legfeljebb 500 000 Ft összegig saját hatáskörben előirányzat-módosítást hajtsanak végre és az előirányzatot felhasználják. E fölött a többletbevétel a Képviselő-testület hatáskörében végrehajtott előirányzat-módosítás után használható fel.

(3) A költségvetési szervek a feladataikhoz kapcsolódó kiemelt előirányzataik és a kiemelt előirányzatokon belüli rovatok között átcsoportosítást hajthatnak végre. Az átcsoportosítást a költségvetési szerv vezetője, vagy az általa írásban felhatalmazott, a költségvetési szerv állományába tartozó személy rendelheti el a kötelezettségvállalások pénzügyi ellenjegyzésére kijelölt személy pénzügyi ellenjegyzése mellett. Az előirányzat-módosítás önkormányzati támogatási igénnyel sem a tárgyévben, sem a következő költségvetési években nem járhat.

(4) A (3) bekezdés szerinti átcsoportosítás abban az esetben irányulhat a személyi juttatások előirányzatának növelésére, ha

a) azt a Képviselő-testület engedélyezte, vagy

b) a Polgármester előzetes engedélyével a K33. Szolgáltatási kiadások rovatai előirányzatai terhére történik, és annak célja, hogy a korábban szolgáltatásvásárlással ellátott feladatokat a költségvetési szerv az állományába tartozó személyekkel lássa el.

(5) Ha a költségvetési szerv a pályázaton elnyert, vagy más támogató által céljelleggel juttatott támogatási összeget, vagy annak egy részét olyan módon használja fel, hogy azt az utólagos elszámolás során a támogató nem finanszírozza, a kiadást a költségvetési szerv saját bevételeiből fedezi, arra többlettámogatást az Önkormányzattól nem igényelhet.

6. A létszám-engedélyezés szabályozása

11. § A költségvetési szerv részére engedélyezett létszáma – amennyiben a személyi juttatások előirányzata erre fedezetet biztosít – a költségvetési éven belül átmenetileg túlléphető. A költségvetési szervek 2022. évi üres álláshelyeiknek betöltését az intézményvezetők előzetes javaslata alapján a Polgármester engedélyezi.

7. Irányítószervi támogatás

12. § (1) A költségvetési szervek finanszírozása az általuk készített éves likviditási terv alapján kidolgozott finanszírozási ütemtervben foglaltak szerint történik. A pénzellátásnak biztosítania kell a költségvetési szervek folyamatos működőképességét.

(2) Amennyiben a költségvetési szervek gazdálkodása során rendkívüli esemény következik be, úgy az (1) bekezdéstől eltérően az indokolt igénynek megfelelő finanszírozás történhet. Eseti finanszírozás alkalmával a finanszírozási ütemterv korrekcióját el kell végezni.

13. § (1) Az Önkormányzat és az irányítása alá tartozó költségvetési szervek Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének a költségvetési gazdálkodás hosszú távú szabályairól szóló 19/2015. (VI.29.) önkormányzati rendelete 7. § (1) és (2) bekezdései szerint igényelhetik készpénz felvételét a fizetési számláról és teljesíthetik azokat készpénzben.

(2) A házipénztárban történő kifizetés havonta és szerződésenként nem haladhatja meg az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 114. § (3) bekezdésében rögzített összeget.

8. Pénzintézeti kapcsolatok

14. § A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert arra, hogy a költségvetés végrehajtása során az átmenetileg szabad pénzeszközöket a bevételek növelése céljából betétként elhelyezze vagy abból a jóváhagyott előirányzat mértékéig államilag garantált értékpapírt vásároljon, mellyel a fizetőképességet nem veszélyeztetheti.

III. Fejezet

Záró rendelkezések

15. § Az Önkormányzat fenntartása alá tartozó költségvetési szervek a 30 napot meghaladó tartozásállományukról a polgármesteri hivatal által meghatározott formában és tartalommal kötelesek adatszolgáltatást teljesíteni.

16. § A közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez és terjesztéséhez fűződő jog érvényesítése érdekében a költségvetésre vonatkozóan a 2011.évi CXII. törvényben foglaltak szerinti általános közzétételi adatokat közzé kell tenni Törökbálint Város hivatalos honlapján.

17. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

11. melléklet

Az önkormányzat saját bevételeinek és az adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettség bemutatása

Kötelezettség

2022

2023

2024

2025

2026

Összesen

Saját bevételek

Helyi adók és települési adók

4 335 000 000

4 335 000 000

4 335 000 000

4 335 000 000

4 335 000 000

21 675 000 000

Tulajdonosi bevételek

30 848 000

30 848 000

30 848 000

30 848 000

30 848 000

154 240 000

Díjak, pótlékok, bírságok

0

0

0

0

0

0

Imm. javak, ingatlanok, egyéb tárgyieszköz értékesítése

240 000 000

0

0

0

0

240 000 000

Garancia- és kezesség vállalásból származó megtérülések

0

0

0

0

0

0

Saját bevételek összesen:

4 605 848 000

4 365 848 000

4 365 848 000

4 365 848 000

4 365 848 000

22 069 240 000

Saját bevétel 50 %-a

2 302 924 000

2 182 924 000

2 182 924 000

2 182 924 000

2 182 924 000

11 034 620 000

Adósságot keletkeztető ügylet

1. Városháza létrehozásához fejlesztési célú hitel

Tőke

180 645 200

180 645 200

180 645 200

180 645 200

135 483 870

858 064 670

Kamat

43 134 904

18 290 284

12 870 929

7 451 574

2 032 259

83 779 950

Összesen

223 780 104

198 935 484

193 516 129

188 096 774

137 516 129

941 844 620

Fizetési kötelezettség összesen

223 780 104

198 935 484

193 516 129

188 096 774

137 516 129

941 844 620

1

Az 1. § (1) bekezdés a) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 3. § a) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (1) bekezdés a) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (1) bekezdés a) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. § (1) bekezdés a) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (1) bekezdés a) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (1) bekezdés a) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja szerint módosított szöveg.

2

Az 1. § (1) bekezdés b) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 3. § b) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (1) bekezdés b) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (1) bekezdés b) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. § (1) bekezdés b) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (1) bekezdés b) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (1) bekezdés b) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja szerint módosított szöveg.

3

Az 1. § (2) bekezdés a) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 3. § c) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés a) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés a) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés a) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés a) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés a) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja szerint módosított szöveg.

4

Az 1. § (2) bekezdés b) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 3. § d) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés b) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 2. § d) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés b) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés b) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § d) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés b) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § d) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés b) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 2. § d) pontja szerint módosított szöveg.

5

Az 1. § (2) bekezdés c) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 3. § e) pontja szerint módosított szöveg.

6

Az 1. § (2) bekezdés d) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 3. § f) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés d) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 2. § e) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés d) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés d) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § e) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés d) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § e) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés d) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 2. § e) pontja szerint módosított szöveg.

7

Az 1. § (2) bekezdés e) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 3. § g) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés e) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 2. § f) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés e) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés e) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § f) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés e) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. § f) pontja szerint módosított szöveg. Az 1. § (2) bekezdés e) pontja a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 2. § f) pontja szerint módosított szöveg.

8

A 7. § (13) bekezdését a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

9

Az 1. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdés - 1. mellékletével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdés - 1. mellékletével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 2. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdés - 2. mellékletével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdés - 2. mellékletével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 3. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdés - 3. mellékletével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdés - 3. mellékletével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 4. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdés - 4. mellékletével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdés - 4. mellékletével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

13

Az 5. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdés - 5. mellékletével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. § (5) bekezdés - 5. mellékletével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 6. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdés - 6. mellékletével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. § (6) bekezdés - 6. mellékletével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 7. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdés - 7. mellékletével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. § (7) bekezdés - 7. mellékletével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 8. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdés - 8. mellékletével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. § (8) bekezdés - 8. mellékletével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 9. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdés - 9. mellékletével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. § (9) bekezdés - 9. mellékletével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 10. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 1. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (VII. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdés - 10. mellékletével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. § (10) bekezdés - 10. mellékletével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 1. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.