Nagykovacsi Nagyközség Önkormányzat képviselő testületének 3/2017 (II.27.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről

Hatályos: 2017. 02. 27- 2023. 03. 27

Nagykovacsi Nagyközség Önkormányzat képviselő testületének 3/2017 (II.27.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről

2017.02.27.

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában lévő feladatkörében eljárva, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 23. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján, figyelembe véve az Áht és az Áht. végrehajtásáról szóló 368/2011 Kormányrendeletet (a továbbiakban: Ávr.) rendelkezéseit, Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának 2017. évi költségvetésről az alábbiakat rendeli el:

Általános rendelkezések

1. § A rendelet hatálya kiterjed az Önkormányzatra, a Polgármesteri Hivatalra és a költségvetési szervekre.

2. § (1) Az Önkormányzat gazdasági szervezettel rendelkező költségvetési szerve: Polgármesteri Hivatal

(2) Az Önkormányzat gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szervei:

a) Nagykovácsi Kispatak Óvoda

b) Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár

c) Lenvirág Bölcsőde és Védőnői Szolgálat

(3) Az (1) és (2) bekezdésben felsorolt intézmények e rendeletben külön-külön címet alkotnak.

A költségvetés főösszegei

3. § (1)1 Az Önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal, valamint a 2. § (2) bekezdésben meghatározott költségvetési szervek 2017. évi költségvetésének

a) bevételi főösszege 1.326.338 ezer Ft

b) kiadási főösszege 1.326.338 ezer Ft

(2) Az önkormányzat az Áht. 24. § (4) a) bekezdés szerinti költségvetési mérlegét, továbbá az Áht. 23. § (2) bekezdés aa) pontja szerinti működési és felhalmozási bevételeket és kiadásokat az 1. számú melléklet határozza meg.

(3) Az Áht. 23. § (2) bekezdés ab) és bb) pontjai szerint az önkormányzat és szervei költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 2. számú melléklet szerint hagyja jóvá.

(4) Az önkormányzat és szervei Áht. 23. § (2) bekezdés aa) és ba) pontjai szerinti kiadásokat és bevételeket kiemelt előirányzat szerinti bontásban a 3. számú melléklet tartalmazza.

A költségvetési bevételek

4. § (1) A 3. §-ban megállapított bevételi főösszegek kiemelt előirányzatonkénti részletezését az önkormányzat vonatkozásában a 4. számú melléklet, a Polgármesteri Hivatalét a 4/a, a Nagykovácsi Kispatak Óvodáét a 4/b, az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtárét a 4/c, a Lenvirág Bölcsőde és Védőnői Szolgálat kiadásait a 4/d számú mellékletek tartalmazzák.

(2) Az önkormányzat 2017. évben tervezett felhalmozási bevételeit a 4.2. számú melléklet, az Ávr. 24. § (1) bekezdés a) pontja alapján az önkormányzatot megillető központi költségvetésből származó egyéb költségvetési támogatások részletezését az 5. számú melléklet határozza meg.

A költségvetési kiadások

5. § (1) A 3. §-ban megállapított kiadási főösszegek kiemelt előirányzatok szerinti részletezését a 6. számú melléklet, a Polgármesteri Hivatalét a 6/a, a Nagykovácsi Kispatak Óvodáét a 6/b, az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtárét a 6/c, a Lenvirág Bölcsőde és Védőnői Szolgálat kiadásait a 6/d számú mellékletek tartalmazzák.

(2) Az Ávr. 24. § (1) bekezdés ba) pontja szerint az önkormányzat 2017-ban tervezett felhalmozási kiadásait a 6.2. számú melléklet hagyja jóvá.

6. § A működési célú támogatásokat, kiadásokat a 7. számú, az a felhalmozási célú támogatásokat a 7.2. számú melléklet részletezi.

Általános és céltartalékok

7. § (1)2 Az Önkormányzat

a) általános tartaléka 6.550 ezer Ft

b) céltartaléka 23.903 ezer Ft

(2) Az év közbeni működési-gazdálkodási gondok enyhítésére, a nem tervezett kötelezettségek forrása az általános tartalék. Az általános tartalékból 1.000 ezer forint a Polgármester, 1.000 ezer forint a Jegyző által szabadon felhasználható keret. A tartalékokat a 8. sz. melléklet részletezi.

Tájékoztató adatok

8. § (1) A megállapított bevételek és jóváhagyott kiadások várható teljesüléséről elkészült előirányzat-felhasználási ütemtervet (likviditási terv) a 9. számú melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat fennálló hiteleit és a kibocsátott kötvény állományát a 10. számú melléklet tartalmazza.

(3) Az európai uniós támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit, kiadásait a 11. számú melléklet tartalmazza.

(4) Az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat a 12. sz. melléklet tartalmazza. A közvetett támogatások összege év közben, a ténylegesen benyújtott kérelmek alapján, egyedileg kerül megállapításra.

A költségvetési létszámkeret

9. § (1) A Képviselő-testület az engedélyezett álláshelyek megosztását költségvetési szervenkénti bontásban a 13. számú mellékletben feltüntetettek szerint állapítja meg.

(2) Az engedélyezett álláshelyek számának módosítására a Képviselő-testület jogosult.

(3) Az átmenetileg betöltetlen álláshelyekre jutó személyi juttatások előirányzatával úgy kell gazdálkodni, hogy az álláshely az év bármely időpontjában betölthető legyen.

(4) A közalkalmazottak, köztisztviselők és munkavállalók részére a törvényi felhatalmazások alapján az alábbi béren kívüli juttatások kerülnek biztosításra:

- munkavállalók és közalkalmazottak részére havi nettó 12.400 Ft/fő béren kívüli juttatás formájában,
- a köztisztviselői jogviszonnyal rendelkezők részére évi bruttó 200.000 Ft/fő keretösszeg.
(5) A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) és (4) bekezdésében leírt illetménykiegészítés mértéke a felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselők esetében 30%, a középiskolai végzettségű köztisztviselők esetében 20%.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

10. § (1) A költségvetési szerveknek a jóváhagyott éves költségvetés alapján, a vonatkozó jogszabályokban, valamint az alapító okiratukban meghatározott követelmények és feltételek érvényesítésével kell működniük és gazdálkodniuk, törekedve a gazdaságosságra, a hatékonyságra és az eredményességre vonatkozó előírások, a gazdálkodási és számviteli szabályok maradéktalan betartására az ellenőrizhetőség szempontjainak biztosítása mellett.

(2) Felhatalmazást kap a Polgármester, a Jegyző, valamint a költségvetési szervek vezetői a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(3) A költségvetésben jóváhagyott feladatok csak akkor valósíthatók meg, ha finanszírozásuk megoldható, a fedezet a forrás oldalon rendelkezésre áll.

11. § (1) A Polgármester az Áht. 34. § (2) bekezdés szerint az Önkormányzat bevételeit és kiadásait módosíthatja, a kiadási előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre esetenként 5 millió forint értékhatárig

(2) A költségvetési szervek a jóváhagyott előirányzatokon belül - beleértve az álláshelyeket is - kötelesek gazdálkodni. A fel nem használt kiadási előirányzatát a költségvetési szerv felügyeletét ellátó szerv felülvizsgálja.

(3) A költségvetési szerveknél a tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után az önkormányzati támogatás növekedését.

(4) Év közben új kötelezettségvállalás csak a tényleges pénzügyi, likviditási helyzet függvényében lehetséges.

12. § (1) A költségvetési szervek a jelen rendelet mellékleteiben foglalt kiemelt előirányzataik között saját hatáskörben előirányzat módosítást nem hajthatnak végre.

(2) A kiemelt előirányzatokon belüli részelőirányzat módosítására a költségvetési szerv vezetője jogosult.

13. § A Képviselő-testület a Polgármester előterjesztésére a végrehajtott és bejelentett előirányzat-módosítások alapján költségvetési rendeletét szükség szerint módosíthatja, figyelemmel a következőkre

a) az első félévben az előző évi költségvetési maradvány elfogadását követően, a féléves beszámoló időpontját megelőzően,

b) a 3/4 éves költségvetési tájékoztató készítését megelőzően szeptember 30-i állapotnak megfelelően;

c) az éves beszámoló készítését megelőzően december 31-i állapotnak megfelelően.

14. § Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek szabadon használhatják fel a jóváhagyott bevételi előirányzataikon felüli többletbevételüket, az éves költségvetésében meghatározott célokra és módon.

15. § (1) Önkormányzati támogatás csak a támogatási szerződés megkötését követően nyújtható. A támogatási szerződésnek tartalmaznia kell legalább az Ávr. 76. §-ában meghatározott elemeket.

(2) Az Önkormányzat által támogatott alapítványok, illetve más szervezetek kötelesek a támogatási szerződésben, az Áht.-ban és az Ávr-ben meghatározott módon elszámolni a részükre biztosított támogatás felhasználásáról.

(3) Nagykovácsi Német Nemzetiségi Önkormányzata támogatására az Önkormányzat a 2017. évi eredeti költségvetésében 500 ezer forintot biztosít.

16. § A költségvetési szervek vezetői felelősek a feladatmutatókhoz kötött állami normatív hozzájárulások igénylését megalapozó mutatószámok, (pl. létszám stb,) valóságtartalmáért, a normatív elszámolásokhoz szükséges dokumentumok helyességéért, továbbá kötelesek a normatív támogatás alapját képező nyilvántartásokat naprakészen vezetni.

17. § Az önkormányzati pályázatokról és azok önrészének mértékéről a Képviselő-testület határozattal dönt.

Vegyes és átmeneti rendelkezések

18. § Az önkormányzat számláin lévő, átmenetileg szabad pénzeszközök elkülönített betétként történő elhelyezéséről a polgármester dönt.

Záró rendelkezések

19. § Ezen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, rendelkezéseit 2017. január 1. napjától kell alkalmazni. Ezzel egyidejűleg hatályát veszti Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának 2017. évi átmeneti gazdálkodásáról szóló 22/2016. (XII. 19.) önkormányzati rendelete.

Kiszelné Mohos Katalin polgármester

Papp István jegyző

Mérleg


megnevezés


Polgármesteri
Hivatal


Kispatak
Óvoda


Öregiskola


Bölcsőde

Önkor-
mányzati -
előirány-
zatok

ÖSSZESEN
Intézmény-
finanszírozás
nélkül


megnevezés


Polgármesteri Hivatal


Kispatak Óvoda


Öregiskola


Bölcsőde

Önkor-
mányzati előirány-
zatok

ÖSSZESEN
Intézmény-
finanszírozás
nélkül


Hiány (--) /
többlet (+)

Személyi juttatások

143 678

183 174

24 197

41 748

33 994

426 791

Önkormányzatok működési támogatása

473 767

473 767

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

32 202

44 144

5 558

9 441

7 479

98 824

Működési célú egyéb támogatások államháztartáson belülről

895

895

Dologi kiadások

49 282

77 303

23 000

14 201

257 788

421 574

Közhatalmi bevételek

442 966

442 966

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

36 898

36 898

Működési bevételek

3 683

15 465

5 200

20 216

54 100

98 664

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

128 283

128 283

Működési célú átvett pénzeszközök

0

Működési célú tartalékok

0

0

0

0

41 355

41 355

Maradvány igénybevétele

138 802

138 802

0

0

0

0

0

0

MŰKÖDÉSI CÉLÚ KIADÁSOK ÖSSZESEN

225 162

304 621

52 755

65 390

505 797

1 153 725

MŰKÖDÉSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÖSSZESEN

3 683

15 465

5 200

20 216

1 110 530

1 155 094

1 369

Beruházások

3 632

1 562

2 413

635

29 250

37 492

Önkormányzatok felhalmozási támogatása

0

0

Felújítások

1 778

0

1 613

0

4 500

7 891

Felhalmozási célú egyéb támogatások államháztartáson belülről

54 014

54 014

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása

0

0

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

Felhalmozási célú nyújtott támogatások államháztartáson belül

0

0

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

Felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre

0

0

0

0

10 000

10 000

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

Felhalmozási célú tartalékok

0

0

0

0

0

Maradvány igénybevétele felhalmozási célra

FELHALMOZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK ÖSSZESEN:

5 410

1 562

4 026

635

43 750

55 383

FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

0

0

0

0

54 014

54 014

-1 369

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

230 572

306 183

56 781

66 025

549 547

1 209 108

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

3 683

15 465

5 200

20 216

1 164 544

1 209 108

0

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása - működési célra

0

0

0

0

603 364

0

Központi, irányító szervi támogatás - működési célra

221 479

289 156

47 555

45 174

603 364

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása - felhalmozási célra

0

0

0

0

11 633

0

Központi, irányító szervi támogatás - felhalmozási célra

5 410

1 562

4 026

635

11 633

Hitel, kölcsön felvétele

0

Belföldi értékpapírok bevételei

0

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

0

0

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek

226 889

290 718

51 581

45 809

0

0

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

230 572

306 183

56 781

66 025

1 164 544

1 209 108

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

230 572

306 183

56 781

66 025

1 164 544

1 209 108

0

Bevételek-kiadások

Önkormányzat mindösszesen

Önkormányzat mindösszesen

Sor-
szám

Rovat-
rend

Megnevezés

Kötelező feladatok

Önként
vállalt
feladatok

Állam-
igazgatási feladatok


Összesen

1.a

B11

Önkormányzatok működési támogatása

473 767

0

0

473 767

1.b

B14-15

Működési célú egyéb támogatások államháztartáson belülről

20 095

0

0

20 095

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

493 862

0

0

493 862

2.

B3

Közhatalmi bevételek

340 606

102 360

0

442 966

3.

B4

Működési bevételek

78 448

1 016

0

79 464

4.

B63

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

I.

Működési költségvetési bevételek összesen (1+...+4.)

912 916

103 376

0

1 016 292

5.a

B21

Önkormányzatok felhalmozási támogatása

0

0

0

0

5.b

B25

Felhalmozási célú egyéb támogatások államháztartáson belülről

54 014

0

0

54 014

5.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (5.a+5.b)

54 014

0

0

54 014

6.

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

7.a

B74

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

7.b

B75

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

7.

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (7.a+7.b)

0

0

0

0

II.

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen (5.+6.+7.)

54 014

0

0

54 014

III.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.)

966 930

103 376

0

1 070 306

8.

B813

Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele működési célra

100 000

38 802

0

138 802

9.

B816

Központi, irányító szervi támogatás - működési célra

561 543

41 821

0

603 364

IV.

Működési célú finanszírozási bevételek (8.+9.)

661 543

80 623

0

742 166

10.

B811

Hitel, kölcsön felvétele

0

0

0

0

11.

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

0

0

0

0

12.

B813

Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele felhalmozási célra

0

0

0

0

13.

B816

Központi, irányító szervi támogatás - felhalmozási célra

10 998

635

0

11 633

V.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek (10.+...+13.)

10 998

635

0

11 633

VI.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN IRÁNYÍTÓ SZERVI TÁMOGATÁS NÉLKÜL (III.+IV.+V.-9-12)

1 066 930

142 178

0

1 209 108

14.

K1

Személyi juttatások

400 781

26 010

0

426 791

15.

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

92 845

5 979

0

98 824

16.

K3

Dologi kiadások

383 303

38 271

0

421 574

17.

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

36 898

0

0

36 898

18.

K502

Elvonások és befizetések

0

0

0

0

19.a

K504, K508

Működési célú visszítérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása

0

0

0

0

19.b

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

97 550

18 360

0

115 910

19.c

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

12 373

0

12 373

19.d

K513

Működési célú tartalékok

9 452

0

0

9 452

19.

K5

Egyéb működési célú kiadások (19.a+...+19.d)

107 002

30 733

0

137 735

VII.

Működési költségvetési kiadások (13.+...+18.+19.)

1 020 829

100 993

0

1 121 822

20.

K6

Beruházások

26 107

15 885

0

41 992

21.

K7

Felújítások

3 391

0

0

3 391

22.a

K82, K86

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása

0

0

0

0

22.b

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

22.c

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

10 000

0

10 000

22.d

K512

Felhalmozási célú tartalékok

16 603

15 300

0

31 903

22.

Egyéb felhalmozási célú kiadások (22.a+...+22.d)

16 603

25 300

0

41 903

VIII.

Felhalmozás költségvetési kiadások (20.+21.+22.)

46 101

41 185

0

87 286

IX.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (VIII.+IX.)

1 066 930

142 178

0

1 209 108

23.

K911

Hitel, kölcsön törlesztése államháztartáson kívülre

0

0

0

0

24.

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása - működési célra

561 543

41 821

0

603 364

25.

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása - felhalmozási célra

10 998

635

0

11 633

26.

K912

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

0

0

0

X.

Finanszírozási kiadások (23+...+26.)

572 541

42 456

0

614 997

VIII.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN IRÁNYÍTÓ SZERVI TÁMOGATÁS NÉLKÜL (IX.+X.-24-25)

1 066 930

142 178

0

1 209 108

Polgármesteri Hivatal

Polgármesteri Hivatal

Sor-
szám

Rovat-
rend

Megnevezés

Kötelező
feladatok

Önként
vállalt
feladatok

Állam-
igazgatási
feladatok


Összesen

1.a

B11

Önkormányzatok működési támogatása

0

1.b

B14-15

Működési célú egyéb támogatások államháztartáson belülről

0

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

2.

B3

Közhatalmi bevételek

0

3.

B4

Működési bevételek

3 683

3 683

4.

B63

Működési célú átvett pénzeszközök

0

I.

Működési költségvetési bevételek összesen (1+...+4.)

3 683

0

0

3 683

5.a

B21

Önkormányzatok felhalmozási támogatása

0

5.b

B25

Felhalmozási célú egyéb támogatások államháztartáson belülről

0

5.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (5.a+5.b)

0

0

0

0

6.

B5

Felhalmozási bevételek

0

7.a

B74

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

7.b

B75

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

7.

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (7.a+7.b)

0

0

0

0

II.

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen (5.+6.+7.)

0

0

0

0

III.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.)

3 683

0

0

3 683

8.

B813

Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele működési célra

0

9.

B816

Központi, irányító szervi támogatás - működési célra

221 479

0

0

221 479

IV.

Működési célú finanszírozási bevételek (8.+9.)

221 479

0

0

221 479

10.

B811

Hitel, kölcsön felvétele

11.

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

B813

Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele felhalmozási célra

0

13.

B816

Központi, irányító szervi támogatás - felhalmozási célra

5 410

0

0

5 410

V.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek (10.+...+13.)

5 410

0

0

5 410

VI.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (III.+IV.+V.)

230 572

0

0

230 572

14.

K1

Személyi juttatások

143 678

143 678

15.

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

32 202

32 202

16.

K3

Dologi kiadások

49 282

49 282

17.

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

18.

K502

Elvonások és befizetések

0

19.a

K504, K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása

0

19.b

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

19.c

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

19.d

K513

Működési célú tartalékok

0

19.

K5

Egyéb működési célú kiadások (19.a+...+19.d)

0

0

0

0

VII.

Működési költségvetési kiadások (13.+...+18.+19.)

225 162

0

0

225 162

20.

K6

Beruházások

3 632

0

0

3 632

21.

K7

Felújítások

1 778

1 778

22.a

K82, K86

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása

22.b

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

22.c

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

22.d

K512

Felhalmozási célú tartalékok

0

22.

Egyéb felhalmozási célú kiadások (22.a+...+22.d)

0

0

0

0

VIII.

Felhalmozás költségvetési kiadások (20.+21.+22.)

5 410

0

0

5 410

IX.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (VIII.+IX.)

230 572

0

230 572

23.

K911

Hitel, kölcsön törlesztése államháztartáson kívülre

0

24.

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása - működési célra

0

25.

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása - felhalmozási célra

0

26.

K912

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

X.

Finanszírozási kiadások (23+...+26.)

0

0

0

0

VIII.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN IRÁNYÍTÓ SZERVI TÁMOGATÁS NÉLKÜL (IX.+X.-24-25)

230 572

0

0

230 572

Kispatak Óvoda

Kispatak Óvoda

Sor-
szám

Rovat-
rend

Megnevezés

Kötelező
feladatok

Önként
vállalt
feladatok

Állam-
igazgatási feladatok


Összesen

1.a

B11

Önkormányzatok működési támogatása

0

1.b

B14-15

Működési célú egyéb támogatások államháztartáson belülről

0

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

2.

B3

Közhatalmi bevételek

0

3.

B4

Működési bevételek

15 465

15 465

4.

B63

Működési célú átvett pénzeszközök

0

I.

Működési költségvetési bevételek összesen (1+...+4.)

15 465

0

0

15 465

5.a

B21

Önkormányzatok felhalmozási támogatása

0

5.b

B25

Felhalmozási célú egyéb támogatások államháztartáson belülről

0

5.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (5.a+5.b)

0

0

0

0

6.

B5

Felhalmozási bevételek

0

7.a

B74

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

7.b

B75

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

7.

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (7.a+7.b)

0

0

0

0

II.

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen (5.+6.+7.)

0

0

0

0

III.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.)

15 465

0

0

15 465

8.

B813

Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele működési célra

0

9.

B816

Központi, irányító szervi támogatás - működési célra

289 156

0

0

289 156

IV.

Működési célú finanszírozási bevételek (8.+9.)

289 156

0

0

289 156

10.

B811

Hitel, kölcsön felvétele

11.

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

B813

Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele felhalmozási célra

0

13.

B816

Központi, irányító szervi támogatás - felhalmozási célra

1 562

0

0

1 562

V.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek (10.+...+13.)

1 562

0

0

1 562

VI.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (III.+IV.+V.)

306 183

0

0

306 183

14.

K1

Személyi juttatások

183 174

183 174

15.

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

44 144

44 144

16.

K3

Dologi kiadások

77 303

77 303

17.

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

18.

K502

Elvonások és befizetések

0

19.a

K504, K508

Működési célú visszítérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása

0

19.b

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

19.c

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

19.d

K513

Működési célú tartalékok

0

19.

K5

Egyéb működési célú kiadások (19.a+...+19.d)

0

0

0

0

VII.

Működési költségvetési kiadások (13.+...+18.+19.)

304 621

0

0

304 621

20.

K6

Beruházások

1 562

0

0

1 562

21.

K7

Felújítások

0

22.a

K82, K86

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása

22.b

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

22.c

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

22.d

K512

Felhalmozási célú tartalékok

0

22.

Egyéb felhalmozási célú kiadások (22.a+...+22.d)

0

0

0

0

VIII.

Felhalmozás költségvetési kiadások (20.+21.+22.)

1 562

0

0

1 562

IX.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (VIII.+IX.)

306 183

0

0

306 183

23.

K911

Hitel, kölcsön törlesztése államháztartáson kívülre

0

24.

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása - működési célra

0

25.

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása - felhalmozási célra

0

26.

K912

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

X.

Finanszírozási kiadások (23+...+26.)

0

0

0

0

VIII.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN IRÁNYÍTÓ SZERVI TÁMOGATÁS NÉLKÜL (IX.+X.-24-25)

306 183

0

0

306 183

Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár

Öregiskola

Sor-
szám

Rovat-
rend

Megnevezés

Kötelező
feladatok

Önként
vállalt
feladatok

Állam-
igazgatási
feladatok


Összesen

1.a

B11

Önkormányzatok működési támogatása

0

1.b

B14-15

Működési célú egyéb támogatások államháztartáson belülről

0

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

2.

B3

Közhatalmi bevételek

0

3.

B4

Működési bevételek

5 200

5 200

4.

B63

Működési célú átvett pénzeszközök

0

I.

Működési költségvetési bevételek összesen (1+...+4.)

5 200

0

0

5 200

5.a

B21

Önkormányzatok felhalmozási támogatása

0

5.b

B25

Felhalmozási célú egyéb támogatások államháztartáson belülről

0

5.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (5.a+5.b)

0

0

0

0

6.

B5

Felhalmozási bevételek

0

7.a

B74

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

7.b

B75

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

7.

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (7.a+7.b)

0

0

0

0

II.

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen (5.+6.+7.)

0

0

0

0

III.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.)

4 636

0

0

5 200

8.

B813

Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele működési célra

0

9.

B816

Központi, irányító szervi támogatás - működési célra

45 555

2 000

0

47 555

IV.

Működési célú finanszírozási bevételek (8.+9.)

45 555

2 000

0

47 555

10.

B811

Hitel, kölcsön felvétele

11.

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

B813

Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele felhalmozási célra

0

13.

B816

Központi, irányító szervi támogatás - felhalmozási célra

4 026

0

0

4 026

V.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek (10.+...+13.)

4 026

0

0

4 026

VI.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (III.+IV.+V.)

54 217

2 000

0

56 781

14.

K1

Személyi juttatások

24 197

24 197

15.

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 558

5 558

16.

K3

Dologi kiadások

21 000

2 000

23 000

17.

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

18.

K502

Elvonások és befizetések

0

19.a

K504, K508

Működési célú visszítérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása

0

19.b

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

19.c

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

19.d

K513

Működési célú tartalékok

0

19.

K5

Egyéb működési célú kiadások (19.a+...+19.d)

0

0

0

0

VII.

Működési költségvetési kiadások (13.+...+18.+19.)

50 755

2 000

0

52 755

20.

K6

Beruházások

2 413

0

2 413

21.

K7

Felújítások

1 613

1 613

22.a

K82, K86

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása

22.b

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

22.c

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

22.d

K512

Felhalmozási célú tartalékok

0

22.

Egyéb felhalmozási célú kiadások (22.a+...+22.d)

0

0

0

0

VIII.

Felhalmozás költségvetési kiadások (20.+21.+22.)

4 026

0

0

4 026

IX.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (VIII.+IX.)

54 781

2 000

0

56 781

23.

K911

Hitel, kölcsön törlesztése államháztartáson kívülre

0

24.

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása - működési célra

0

25.

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása - felhalmozási célra

0

26.

K912

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

X.

Finanszírozási kiadások (23+...+26.)

0

0

0

0

VIII.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN IRÁNYÍTÓ SZERVI TÁMOGATÁS NÉLKÜL (IX.+X.-24-25)

54 781

2 000

0

56 781

Lenvirág Bölcsőde és Védőnői Szolgálat

Bölcsőde

Sor-
szám

Rovat-
rend

Megnevezés

Kötelező
feladatok

Önként
vállalt
feladatok

Állam-
igazgatási
feladatok


Összesen

1.a

B11

Önkormányzatok működési támogatása

0

1.b

B14-15

Működési célú egyéb támogatások államháztartáson belülről

19 200

19 200

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

19 200

0

0

19 200

2.

B3

Közhatalmi bevételek

0

3.

B4

Működési bevételek

1 016

1 016

4.

B63

Működési célú átvett pénzeszközök

0

I.

Működési költségvetési bevételek összesen (1+...+4.)

19 200

1 016

0

20 216

5.a

B21

Önkormányzatok felhalmozási támogatása

0

5.b

B25

Felhalmozási célú egyéb támogatások államháztartáson belülről

0

5.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (5.a+5.b)

0

0

0

0

6.

B5

Felhalmozási bevételek

0

7.a

B74

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

7.b

B75

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

7.

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (7.a+7.b)

0

0

0

0

II.

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen (5.+6.+7.)

0

0

0

0

III.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.)

19 200

1 016

0

20 216

8.

B813

Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele működési célra

0

9.

B816

Központi, irányító szervi támogatás - működési célra

5 353

39 821

0

45 174

IV.

Működési célú finanszírozási bevételek (8.+9.)

5 353

39 821

0

45 174

10.

B811

Hitel, kölcsön felvétele

11.

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

B813

Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele felhalmozási célra

0

13.

B816

Központi, irányító szervi támogatás - felhalmozási célra

0

635

0

635

V.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek (10.+...+13.)

0

635

0

635

VI.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (III.+IV.+V.)

24 553

41 472

0

66 025

14.

K1

Személyi juttatások

15 738

26 010

41 748

15.

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 462

5 979

9 441

16.

K3

Dologi kiadások

5 353

8 848

14 201

17.

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

18.

K502

Elvonások és befizetések

0

19.a

K504, K508

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása

0

19.b

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

0

19.c

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

19.d

K513

Működési célú tartalékok

0

19.

K5

Egyéb működési célú kiadások (19.a+...+19.d)

0

0

0

0

VII.

Működési költségvetési kiadások (13.+...+18.+19.)

24 553

40 837

0

65 390

20.

K6

Beruházások

635

0

635

21.

K7

Felújítások

0

22.a

K82, K86

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása

22.b

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

22.c

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

22.d

K512

Felhalmozási célú tartalékok

0

22.

Egyéb felhalmozási célú kiadások (22.a+...+22.d)

0

0

0

0

VIII.

Felhalmozás költségvetési kiadások (20.+21.+22.)

0

635

0

635

IX.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (VIII.+IX.)

24 553

41 472

0

66 025

23.

K911

Hitel, kölcsön törlesztése államháztartáson kívülre

0

24.

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása - működési célra

0

25.

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása - felhalmozási célra

0

26.

K912

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

X.

Finanszírozási kiadások (23+...+26.)

0

0

0

0

VIII.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN IRÁNYÍTÓ SZERVI TÁMOGATÁS NÉLKÜL (IX.+X.-24-25)

24 553

41 472

0

66 025

Önkormányzati előirányzatok

Sor-
szám

Rovat-
rend

Megnevezés

Kötelező
feladatok

Önként
vállalt
feladatok

Állam-
igazgatási feladatok


Összesen

1.a

B11

Önkormányzatok működési támogatása

473 767

0

0

473 767

1.b

B14-15

Működési célú egyéb támogatások államháztartáson belülről

895

895

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

474 662

0

0

474 662

2.

B3

Közhatalmi bevételek

340 606

102 360

0

442 966

3.

B4

Működési bevételek

54 100

54 100

4.

B63

Működési célú átvett pénzeszközök

0

I.

Működési költségvetési bevételek összesen (1+...+4.)

869 368

102 360

0

971 728

5.a

B21

Önkormányzatok felhalmozási támogatása

0

5.b

B25

Felhalmozási célú egyéb támogatások államháztartáson belülről

54 014

54 014

5.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (5.a+5.b)

54 014

0

0

54 014

6.

B5

Felhalmozási bevételek

0

7.a

B74

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

7.b

B74,B75

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

7.

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (7.a+7.b)

0

0

0

0

II.

Felhalmozási költségvetési bevételek összesen (5.+6.+7.)

54 014

0

0

54 014

III.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (I.+II.)

923 382

102 360

0

1 025 742

8.

B813

Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele működési célra

100 000

38 802

138 802

9.

B816

Központi, irányító szervi támogatás - működési célra

0

IV.

Működési célú finanszírozási bevételek (8.+9.)

100 000

38 802

0

138 802

10.

B811

Hitel, kölcsön felvétele

0

11.

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

B813

Előző évek költségvetési maradványának igénybevétele felhalmozási célra

0

13.

B816

Központi, irányító szervi támogatás - felhalmozási célra

0

V.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek (10.+...+13.)

0

0

0

0

VI.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (III.+IV.+V.)

1 023 382

141 162

0

1 164 544

14.

K1

Személyi juttatások

33 994

33 994

15.

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 479

7 479

16.

K3

Dologi kiadások

230 365

27 423

257 788

17.

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

36 898

36 898

18.

K502

Elvonások és befizetések

0

19.a

K504, K508

Működési célú visszítérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása

0

19.b

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

97 550

18 360

0

115 910

19.c

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

12 373

0

12 373

19.d

K513

Működési célú tartalékok

9 452

0

9 452

19.

K5

Egyéb működési célú kiadások (19.a+...+19.d)

107 002

30 733

0

137 735

VII.

Működési költségvetési kiadások (13.+...+18.+19.)

415 738

58 156

0

473 894

20.

K6

Beruházások

18 500

15 250

0

33 750

21.

K7

Felújítások

0

22.a

K82, K86

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása

0

22.b

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

0

0

22.c

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

10 000

0

10 000

22.d

K512

Felhalmozási célú tartalékok

16 603

15 300

0

31 903

22.

Egyéb felhalmozási célú kiadások (22.a+...+22.d)

16 603

25 300

0

41 903

VIII.

Felhalmozás költségvetési kiadások (20.+21.+22.)

35 103

40 550

0

75 653

IX.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (VIII.+IX.)

450 841

98 706

0

549 547

23.

K911

Hitel, kölcsön törlesztése államháztartáson kívülre

0

24.

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása - működési célra

561 543

41 821

0

603 364

25.

K915

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása - felhalmozási célra

10 998

635

0

11 633

26.

K912

Belföldi értékpapírok kiadásai

0

X.

Finanszírozási kiadások (23+...+26.)

572 541

42 456

0

614 997

VIII.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN IRÁNYÍTÓ SZERVI TÁMOGATÁS NÉLKÜL (IX.+X.-24-25)

1 023 382

141 162

0

1 164 544

Kiadások-bevételek


Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat
2017. évi tervezett bevételi előirányzatai előirányzat-csoportonként, kiemelt előirányzatok szerint
ezer forintban
Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Kispatak Óvoda Öregiskola Bölcsőde ÖSSZESEN
Bevételi előirányzatok megnevezése Rovat száma 2016. évi előirányzat 2017. évi előirányzat 2016. évi előirányzat 2017. évi előirányzat 2016. évi előirányzat 2017. évi előirányzat 2016. évi előirányzat 2017. évi előirányzat 2016. évi előirányzat 2017. évi előirányzat 2016. évi előirányzat 2017. évi előirányzat
KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK B1-B7 1 101 422 1 025 742 3 683 3 683 15 800 15 465 4 636 5 200 3 551 20 216 1 129 092 1 070 306
I. Működési költségvetés összesen 947 643 971 728 3 683 3 683 15 800 15 465 4 636 5 200 3 551 20 216 975 313 1 016 292
1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről B1 486 684 474 662 0 0 0 0 0 0 0 19 200 486 684 493 862
Önkormányzatok működési támogatásai B11 472 284 473 767 472 284 473 767
Egyéb működési c.támogatások államháztartáson belülről B16 14 400 895 19 200 14 400 20 095
2. Közhatalmi bevételek B3 419 892 442 966 0 0 0 0 0 0 0 0 419 892 442 966
Helyi adók B34,351,355 381 839 398 207 381 839 398 207
Gépjárműadók B354 28 953 28 259 28 953 28 259
Pótlék, bírság, egyéb közhatalmi bevételek B36 9 100 16 500 9 100 16 500
3. Működési bevételek B4 41 067 54 100 3 683 3 683 15 800 15 465 4 636 5 200 3 551 1 016 68 737 79 464
4. Működési célú átvett pénzeszközök B6 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Egyéb működési célú átvett pénzeszközök B65 0 0
II. Felhalmozási költségvetés összesen 153 779 54 014 0 0 0 0 0 0 0 0 153 779 54 014
1.Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről B2 135 279 54 014 0 0 0 0 0 0 0 0 135 279 54 014
Felhalmozási célú önkormányzati támogatások B21 0 0
Egyéb felhalmozási c. támogatások államháztartáson belülről B25 135 279 54 014 135 279 54 014
2. Felhalmozási bevételek B5 16 500 0 0 0 0 0 0 0 0 0 16 500 0
Ingatlanok értékesítése B52 16 500 16 500 0
Egyéb tárgyi eszközök értékesítése B53 0 0
3. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök B7 2 000 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 000 0
Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök B75 2 000 2 000 0
0 0
FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK B8 180 709 138 802 211 363 226 889 296 155 290 718 45 624 51 581 60 854 45 809 794 705 753 799
I. Belföldi finanszírozás bevételei B81 180 709 138 802 211 363 226 889 296 155 290 718 45 624 51 581 60 854 45 809 794 705 753 799
1. Hitel-, kölcsönfelvétel pénzügyi vállalkozástól B811 0 0
2. Belföldi értékpapírok bevételei B812 0 0
3. Maradvány igénybevétele B813 180 709 138 802 180 709 138 802
4. Központi, irányítószervi támogatás B816 211 363 226 889 296 155 290 718 45 624 51 581 60 854 45 809 613 996 614 997
0 0
TÁRGYÉVI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: 1 282 131 1 164 544 215 046 230 572 311 955 306 183 50 260 56 781 64 405 66 025 1 923 797 1 824 105




ezer forintban
Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Kispatak Óvoda Öregiskola Bölcsőde ÖSSZESEN
Kiadási előirányzatok megnevezése Rovat száma
2015 2016. évi előirányzat 2017. évi előirányzat 2016. évi előirányzat 2017. évi előirányzat 2016. évi előirányzat 2017. évi előirányzat 2016. évi előirányzat 2017. évi előirányzat 2016. évi előirányzat 2017. évi előirányzat 2016. évi előirányzat 2017. évi előirányzat
KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK K1-K8 668 135 549 547 215 046 230 572 311 955 306 183 50 260 56 781 64 405 66 025 1 309 801 1 209 108
I. Működési költségvetés összesen 433 196 505 797 208 061 225 162 308 869 304 621 46 360 52 755 60 836 65 390 1 057 322 1 153 725
1. Személyi juttatások K1 19 768 33 994 126 438 143 678 168 984 183 174 20 057 24 197 35 980 41 748 371 227 426 791
2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó K2 5 412 7 479 35 102 32 202 45 626 44 144 5 415 5 558 9 714 9 441 101 269 98 824
3. Dologi kiadások K3 194 963 257 788 46 521 49 282 94 259 77 303 20 888 23 000 15 142 14 201 371 773 421 574
4. Ellátottak pénzbeli juttatásai K4 35 763 36 898 35 763 36 898
5. Egyéb működési célú kiadások K5 177 290 169 638 0 0 0 0 0 0 - 0 177 290 169 638
A helyi önkormányzatok előző évi elszámolásából származó kiadások K5021 0 0
Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre K512 153 019 128 283 153 019 128 283
Tartalékok K513 24 271 41 355 24 271 41 355
II. Felhalmozási költségvetés összesen 234 939 43 750 6 985 5 410 3 086 1 562 3 900 4 026 3 569 635 252 479 55 383
1. Beruházások K6 216 939 33 750 6 985 3 632 3 086 1 562 3 900 2 413 3 569 635 234 479 41 992
2. Felújítások K7 1 778 1 613 0 3 391
3. Egyéb felhalmozási célú kiadások K8 18 000 10 000 0 0 0 0 0 0 - 0 18 000 10 000
Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre K84 0 0
Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre K89 18 000 10 000 18 000 10 000
0 0
FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK K9 613 996 614 997 0 0 0 0 0 0 - 0 613 996 614 997
I. Belföldi finanszírozás kiadásai K91 613 996 614 997 0 0 0 0 0 0 - 0 613 996 614 997
1. Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre K911 0 0
2. Belföldi értékpapírok kiadásai K912 0 0
3. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása K915 613 996 614 997 613 996 614 997

TÁRGYÉVI KIADÁSOK ÖSSZESEN: 1 282 131 1 164 544 215 046 230 572 311 955 306 183 50 260 56 781 64 405 66 025 1 923 797 1 824 105
Bevételek


Sorszám


MEGNEVEZÉS

2016. évi eredeti előirányzat

2017. évi eredeti előirányzat


Változás

ÖSSZESEN

ÖSSZESEN

%-ban

1

2

3

4

5=4/3 %

I.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI

947 643

971 728

103%

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

486 684

474 662

98%

B11

Önkormányzatok működési támogatása

472 284

473 767

100%

B16

Egyéb működési célú támogatások áht.-n belülről

14 400

895

6%

B3

Közhatalmi bevételek

419 892

442 966

105%

B34,351,355

Helyi adók

381 839

398 207

104%

B354

Gépjárműadó

28 953

28 259

98%

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

9 100

16 500

181%

B4

Működési bevételek

41 067

54 100

132%

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

II.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI

153 779

54 014

35%

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

135 279

54 014

40%

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások áht.-n belülről

135 279

54 014

40%

B5

Felhalmozási bevételek

16 500

0

0%

B52

Ingatlanok értékesítése

16 500

0

0%

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

2 000

0

0%

B75

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

2 000

0

0%

III.

FINANSZIROZÁSI BEVÉTELEK

180 709

138 802

77%

B813

Pénzmaradvány bevétele:

180 709

138 802

77%

IV.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN(I+II+III)

1 282 131

1 164 544

91%

Bevételek - Polgármesteri Hivatal


Sor-
szám


MEGNEVEZÉS

2016. évi eredeti előirányzat

2017. évi eredeti előirányzat


Változás

ÖSSZESEN

ÖSSZESEN

%-ban

1

2

3

4

5=4/3 %

I.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

B4

Működési bevételek

3 683

3 683

100%

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

Működési bevételek

3 683

3 683

100%

Egyéb közhatalmi bevételek

B8

Finanszírozási bevételek

211 363

226 889

107%

Állami támogatás

91 829

94 027

102%

Intézményfinanszírozás állami támogatáson felül

119 534

132 862

111%

I.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

215 046

230 572

107%

IV.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN(I+II+III)

215 046

230 572

107%

Bevételek - Kispatak Óvoda


Sor-
szám


MEGNEVEZÉS

2016. évi eredeti előirányzat

2017. évi eredeti előirányzat


Változás

ÖSSZESEN

ÖSSZESEN

%-ban

1

2

3

4

5=4/3 %

I.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

B4

Működési bevételek

15 800

15 465

98%

Működési bevételek

15 800

15 465

98%

B8

Finanszírozási bevételek

296 155

290 718

98%

Állami támogatás

248 321

230 207

93%

Intézményfinanszírozás állami támogatáson felül

47 834

60 511

127%

I.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

311 955

306 183

98%

IV.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN(I+II+III)

311 955

306 183

98%

Bevételek - Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár


Sor-
szám


MEGNEVEZÉS

2016. évi eredeti előirányzat

2017. évi eredeti előirányzat


Változás

ÖSSZESEN

ÖSSZESEN

%-ban

1

2

3

4

5=4/3 %

I.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

B4

Működési bevételek

4 636

5 200

112%

Működési bevételek

4 636

5 200

112%

B8

Finanszírozási bevételek

45 624

51 581

113%

Állami támogatás

8 776

9 031

103%

Intézményfinanszírozás állami támogatáson felül

36 848

42 550

115%

I.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

50 260

56 781

113%

IV.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN(I+II+III)

50 260

56 781

113%

Bevételek - Lenvirág Bölcsőde és Védőnői Szolgálat


Sor-
szám


MEGNEVEZÉS

2016. évi eredeti előirányzat

2017. évi eredeti előirányzat


Változás

ÖSSZESEN

ÖSSZESEN

%-ban

1

2

3

4

5=4/3 %

I.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

B4

Működési bevételek

3 551

1 016

29%

Működési bevételek

3 551

1 016

29%

B8

Finanszírozási bevételek

60 854

65 009

107%

Állami támogatás

17 618

34 978

199%

Intézményfinanszírozás állami támogatáson felül

43 236

30 031

69%

I.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

64 405

66 025

103%

IV.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN(I+II+III)

64 405

66 025

103%

Felhalmozási bevételek

Megnevezés

Felhalmozási célú támogatások:

Vis maior bevétel:

54 014

Felhalmozási célú támogatások összesen:

54 014

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

54 014

Állami támogatások

Jogcím

me. egység x mutató

Nagykovácsi összesen

Önkormányzat

Phivatal

Óvoda

Bölcsőde

Öregiskola

I.1.a Önkormányzati hivatal működésének támogatása

20,53 fő

94 027 400

94 027 400

I.1.b Település-üzemeltetéshez kapcs. feladatellátás összesen

36 377 880

36 377 880

I.1.ba zöldterület gazdálkodással kapcs.feladatok

9 441 820

I.1.bb közvilágítás fenntartás támogatása

19 168 000

I.1.bc köztemető fenntartással kapcs. feladatok

100 000

I.1.bd közutak fenntartásának támogatása

7 668 060

I.1c. Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

12 993 910

12 993 910

I.1d. Lakott külterületel kapcsolatos feladatok támogatása

25 500

25 500

I.1e. Üdülőhelyi feladatok támogatása

67 000

67 000

I. A helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

143 491 690

49 464 290

94 027 400

II.1.(1) óvodapedagógusok elismert létszáma 8 hónapra

29,6 fő

88 206 027

88 206 027

II.1.(2) óvodapedagógusok munkáját közvetlenül segítők 8 hónapra

18,0 fő

21 600 000

21 600 000

II.1.(1) óvodapedagógusok elismert létszáma 4 hónapra

29,6 fő

44 103 013

44 103 013

II.1.(3) óvodapedagógusok elismert létszáma pótlólagos összeg

1 130 720

1 130 720

II.1.(2) óvodapedagógusok munkáját közvetlenül segítők 4 hónapra

18,0 fő

10 800 000

10 800 000

II.2.(8) gyermekek teljes körü óvodai nevelése 8 hónapra

343 fő

18 682 067

18 682 067

II.2.(8) gyermekek teljes körü óvodai nevelése 4 hónapra

343 fő

9 341 033

9 341 033

II.5.(5) óvodapedagógusok minősítésből adódó többletbér

3 899 000

3 899 000

II. Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

197 761 860

197 761 860

III.2 A települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

41 911 000

41 911 000

III.3.ja (1) bölcsődei ellátás

21 fő

10 376 100

10 376 100

III.3.ja (4) bölcsődei ellátás fogyatékos gyermek

1 fő

741 150

741 150

III.3.c (1) Szociális étkeztetés

10 fő

553 600

553 600

III. 5.a) A finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

17,17 fő

28 021 440

28 021 440

III.5.b) Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

40 370 663

40 370 663

III.7 Kiegészítő támogatás a bölcsődei felsőfokú végzettségűek béréhez

1 fő

1 508 760

1 508 760

III. Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak feladatainak támogatása

123 482 713

110 856 703

0

12 626 010

0

Települési önkormányzat könyvtári és közművelődési támogatása

7922 fő x 1140 Ft/fő

9 031 080

9 031 080

Összesen:

473 767 343

160 320 993

94 027 400

197 761 860

12 626 010

9 031 080

Kiadások

Sor-
szám

MEGNEVEZÉS

2016. évi eredeti terv

2017. évi eredeti terv

Változás
%-ban

1

2

3

4

5=4/3 (%)

I

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

K1

Személyi juttatások

19 768

33 994

172%

K11

Foglakoztatottak személyi juttatásai

K12

Külső személyi juttatások

19 768

33 994

172%

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

5 412

7 479

138%

K3

Dologi kiadások

194 963

257 788

132%

K31

Készletbeszerzés

2 185

2 130

97%

K32

Kommunikációs szolgáltatások

0

0

K33

Szolgáltatási kiadások

140 566

187 079

133%

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

11 100

12 120

109%

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

41 112

56 459

137%

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

35 763

36 898

103%

K5

Egyéb működési célú kiadások

177 290

169 638

96%

I.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1.....7):

433 196

505 797

117%

II.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK:

K6

Beruházások

216 939

33 750

16%

K7

Felújítások

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

18 000

10 000

II.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1......3):

234 939

43 750

19%

K9

Finanszírozási kiadások

613 996

614 997

100%

Irányító szervi támogatás folyósítása

613 996

614 997

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

1 282 131

1 164 544

91%

Kiadások - Polgármesteri Hivatal

Sor-
szám

MEGNEVEZÉS

2016. évi eredeti terv

2017. évi eredeti terv

Változás
%-ban

1

2

3

4

5=4/3 (%)

I

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

K1

Személyi juttatások

126 438

143 678

114%

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

35 102

32 202

92%

K3

Dologi kiadások

46 521

49 282

106%

K31

Készletbeszerzés

4 650

4 100

88%

K32

Kommunikációs szolgáltatások

6 948

6 490

93%

K33

Szolgáltatási kiadások

24 525

26 898

110%

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

500

700

140%

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

9 898

11 094

112%

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K5

Egyéb működési célú kiadások

I.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1..7):

208 061

225 162

108%

II.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK:

K6

Beruházások

6 985

3 632

52%

K7

Felújítások

1 778

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

II.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1……3):

6 985

5 410

77%

K9

Finanszírozási kiadások

Irányító szervi támogatás folyósítása

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

215 046

230 572

107%

Kiadások - Kispatak Óvoda

Sor-
szám

MEGNEVEZÉS

2016. évi eredeti terv

2017. évi eredeti terv

Változás %-ban

1

2

3

4

5=4/3 (%)

I

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

K1

Személyi juttatások

168 984

183 174

108%

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

45 626

44 144

97%

K3

Dologi kiadások

94 259

77 303

82%

K31

Készletbeszerzés

8 675

6 775

78%

K32

Kommunikációs szolgáltatások

1 300

705

54%

K33

Szolgáltatási kiadások

62 299

49 820

80%

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

800

310

39%

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

21 185

19 693

93%

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K5

Egyéb működési célú kiadások

I.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1..7):

308 869

304 621

99%

II.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK:

K6

Beruházások

3 086

1 562

51%

K7

Felújítások

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

II.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1……3):

3 086

1 562

51%

K9

Finanszírozási kiadások

Irányító szervi támogatás folyósítása

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

311 955

306 183

98%

Kiadások - Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár

Sor-
szám

MEGNEVEZÉS

2016. évi eredeti terv

2017.évi eredeti terv

Változás %-ban

1

2

3

4

5=4/3 (%)

I

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

K1

Személyi juttatások

20 057

24 197

121%

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

5 415

5 558

103%

K3

Dologi kiadások

20 888

23 000

110%

K31

Készletbeszerzés

3 010

2 570

85%

K32

Kommunikációs szolgáltatások

1 000

540

54%

K33

Szolgáltatási kiadások

12 138

14 550

120%

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

350

450

129%

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

4 390

4 890

111%

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K5

Egyéb működési célú kiadások

I.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1..7):

46 360

52 755

114%

II.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK:

K6

Beruházások

3 900

2 413

62%

K7

Felújítások

1 613

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

II.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1……3):

3 900

4 026

103%

K9

Finanszírozási kiadások

Irányító szervi támogatás folyósítása

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

50 260

56 781

113%

Kiadások - Lenvirág Bölcsőde és Védőnői Szolgálat


Sor-
szám


MEGNEVEZÉS

2016. évi eredeti előirányzat

2017. évi eredeti előirányzat

Változás
%-ban

1

2

3

4

5=4/3 (%)

I

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

K1

Személyi juttatások

35 980

41 748

116%

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

9 714

9 441

97%

K3

Dologi kiadások

15 142

14 201

94%

K31

Készletbeszerzés

3 420

2 970

87%

K32

Kommunikációs szolgáltatások

400

230

58%

K33

Szolgáltatási kiadások

7 808

7 638

98%

K34

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

240

150

63%

K35

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

3 274

3 213

98%

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K5

Egyéb működési célú kiadások

I.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1..7):

60 836

65 390

107%

II.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK:

K6

Beruházások

3 569

635

K7

Felújítások

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

II.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1……3):

3 569

635

18%

K9

Finanszírozási kiadások

Irányító szervi támogatás folyósítása

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

64 405

66 025

103%

Felhalmozási kiadások

Beruházások előirányzata

Megnevezés

bruttó E Ft

1

Kossuth L. u. 56/2 ingatlanrész megvásárlása

13 000

2

térinformatikai rendszer fejlesztése

2 000

3

Bánya u. forgalomtechnikai beruházások

400

4

Kaszáló Óvoda - Bölcsőde kút gépészet (szivattyútelepítés)

500

5

Dózsa óvoda játszóeszköz ütéscsillapítás, kerítés építés

3 300

6

Öregiskola tolóajtó csere

1 500

7

Közvilágítás bővítés

3 000

8

Felszíni vízelvezetés

4 000

9

Tűzoltó laktanya villamos energiaellátásnak kiépítése

500

10

Iskola részére szerszámok vásárlása (fűnyíró, fűkasza, hókotró stb.)

750

11

Iskola fűtésrendszer javítása, felújítása:

1 500

12

Temető 6-os parcella felújítása

3 000

13

Ravatalozó melletti út murvázása

300

Beruházások előirányzata összesen:

33 750

Működési célra átadott pénzeszközök

Sorsz.

Támogatott megnevezése

2017. évi

eredeti

1

Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola

3 262

2

Nagykovácsi Készenléti Szolgálat működési hozzájárulás

2 000

3

Bursa Hungarica

600

4

Helyi közösségi közlekedés fejlesztésének támogatása

300

5

Civil Alap

6 000

6

BKK támogatás

22 860

7

TÖOSZ, Duna-Vértes Hull.gazd Zrt., Pilisi Kötet tagsági díjak

348

8

Peter Cerny Alapítvány

50

9

Pest-Megyei Rendőrkapitányság KMB támogatása

1 200

10

Medicopter Alapítvány

50

11

Iskolaegészségügyi ellátás finanszírozásának továbbadása

530

12

Crosskovácsi Egyesület

450

13

Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatása

800

14

Sportpálya felújítás önrész (TAO támogatás)

1 300

15

Róm. Kat Egyház

1 500

16

Református Egyház

1 500

17

NATÜ támogatás

74 160

Államháztartáson kívüli műk-i célú pénzeszköz átadás összesen (1+..17):

116 910

1

Német Nemzetiségi Önkormányzat

500

2

BÖT tagdíj (2017. évi működési hozzájárulás)

1 867

3

BÖT támogatás a Budakörnyéki Közterület-felügyelet fenntartására

9 006

Államháztartáson belüli műk-i célú pénzeszköz átadás összesen (1+..3):

11 373

Működési célú pénzeszköz átadás ÖSSZESEN:

128 283

Felhasználási célra átadott pénzeszközök

sorsz.

Támogatott megnevezése

2017. évi

eredeti

1

Nagykovácsi Készenléti Szolgálat tűzoltó laktanya építéshez hozzájárulás

10 000

Államháztartáson kívüli felhalmozási célú pénzeszköz átadás összesen:

10 000

Tartalékok

ÖNKORMÁNYZAT

Eredeti előirányzat (E Ft)

polgármesteri keret

1 000

jegyzői keret

1 000

általános tartalék

7 452

Általános tartalék összesen

9 452

Céltartalék összesen

31 903

ÖNKORMÁNYZAT TARTALÉKAI ÖSSZESEN

41 355

Céltartalék részletezése:

Lakossági útépítés önrész:

2 000

Családi fesztivál:

5 000

Békás tó rekultivációja:

5 300

PM_ONKORMUT_2016 pályázat önrész:

7 879

PM_ONKORMUT_2016 pályázat nem elszámolható költségek:

8 724

Sportcélú fejleszés

3 000

,

Céltartalék összesen:

31 903

Ütemterv

BEVÉTELEK MEGNEVEZÉSE

2017. össz.

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

2017 össz.

1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

474 662

39 555

39 555

39 555

39 555

39 555

39 555

39 555

39 555

39 555

39 555

39 555

39 555

474 662

2. Közhatalmi bevételek

442 966

34 551

3 987

119 601

29 679

30 122

19 933

15 061

27 021

89 479

20 376

25 692

27 464

442 966

3. Működési bevételek

54 100

4 220

487

14 607

3 625

3 679

2 435

1 839

3 300

10 928

2 489

3 138

3 354

54 100

1.Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

54 014

4 501

4 501

4 501

4 501

4 501

4 501

4 501

4 501

4 501

4 501

4 501

4 501

54 014

2. Felhalmozási bevételek

0

3. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

3. Maradvány igénybevétele

138 802

14 195

48 196

0

0

0

0

24 655

22 572

0

0

0

29 184

138 802

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

1 164 544

97 022

96 726

178 264

77 360

77 857

66 424

85 612

96 949

144 464

66 921

72 886

104 058

1 164 544

KIADÁSOK MEGNEVEZÉSE

2017. össz.

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jún.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

2017 össz.

1. Személyi juttatások

33 994

2 833

2 833

2 833

2 833

2 833

2 833

2 833

2 833

2 833

2 833

2 833

2 833

33 994

2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 479

623

623

623

623

623

623

623

623

623

623

623

623

7 479

3. Dologi kiadások

257 788

21 482

21 482

21 482

21 482

21 482

21 482

21 482

21 482

21 482

21 482

21 482

21 482

257 788

4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

36 898

3 075

3 075

3 075

3 075

3 075

3 075

3 075

3 075

3 075

3 075

3 075

3 075

36 898

5. Egyéb működési célú kiadások

169 638

14 137

14 137

14 137

14 137

14 137

14 137

14 137

14 137

14 137

14 137

14 137

14 137

169 638

1. Beruházások

43 750

3 646

3 646

3 646

3 646

3 646

3 646

3 646

3 646

3 646

3 646

3 646

3 646

43 750

3. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

614 997

51 250

51 250

51 250

51 250

51 250

51 250

51 250

51 250

51 250

51 250

51 250

51 250

614 997

KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 164 544

97 045

97 045

97 045

97 045

97 045

97 045

97 045

97 045

97 045

97 045

97 045

97 045

1 164 544

Hitelállomány
Az Önkormányzat hitelállománya 0 Ft.
Pályázati bevételek

Projekt megnevezése

2017. évi bevétel

2017. évi kiadás

-------------

0

0

ÖSSZESEN

0

0

Kedvezmények

Megnevezés

Összeg (Ezer Ft-ban)

Ellátottak térítési díj méltányossági alapon történő elengedése

0

Kártérítés méltányossági alapon történő elengedése

0

Ámr. 28. § a) pontja alapján összesen:

0

Lakásépítéshez nyújtott kölcsönök

0

Lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök

0

Ámr. 28. § b) pontja alapján összesen:

0

Helyi adóknál nyújtott kedvezmények, ebből

30 222

- Telekadó

126

= Kedvezmények, mentességek miatt

126

= Övezeti besorolás miatt

0

- Építményadó

30 096

= Kedvezmények, mentességek miatt

30 096

= Övezeti besorolás miatt

0

Gépjárműadónál biztosított kedvezmények

3 346

Ámr. 28. § c) pontja alapján összesen:

33 568

Helyiségek hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény

0

Eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény

0

Ámr. 28. § d) pontja alapján összesen:

0

Egyéb nyújtott kedvezmény

0

Ámr. 28. § c) pontja alapján összesen:

0

Összes közvezetett támogatás:

33 568

Létszám-előírások

Létszám

Megnevezés

fő

Hivatal

Önkor-
mányzat

Óvoda

Öregiskola Könyvtár

Bölcsőde

Összesen

1

2

3

4

5

7

8

polgármester

1

alpolgármester

2

jegyző, aljegyző

2

köztisztviselő, fizikai alkalmazott

26

ÖNKORMÁNYZATI KÖZTISZTVISELŐK ÖSSZESEN:

28

3

intézményvezető, int.vez. helyettes

2

1

1

tagintézményvezető

2

pedagógus, vagy könyvtáros, művelődésszervező

27

4

dajka, kisgyermeknevelő

13

6

védőnő

4

egyéb

17

2

3

ALKALMAZOTTAK ÖSSZESEN:

28

3

61

7

14

113

Tájékoztató 1. - Többéves kihatás

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve:


lejárat:


évente:

összesen
a hátralévő
időben:

Jäger Kft. síkosságmentestés

2018. dec

~ 14.000 e Ft

~28.000 e Ft

VTK Innosystem

2021. dec.

400 e Ft

2.000 e Ft

Ezüstkor

2019. dec.

15.342 e Ft

46.026 e Ft

NEG Zrt.

2026. jún.

1021 e Ft

10.210 e Ft

Nemzeti Kataszteri Program

2019. dec.

340 e Ft

1.020 e Ft

1

Megállapította: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2017. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 1. §. Hatályos: 2017. XI. 28-tól. Lásd: 23/2017. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 2. §.

2

Megállapította: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2018. (I. 29.) önkormányzati rendelete 1. §. Hatályos: 2018. I. 30-tól. Lásd: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2018. (I. 29.) önkormányzati rendelete 2. §.