Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (XII. 20.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat 2022. évi átmeneti gazdálkodásáról

Hatályos: 2022. 01. 01
az önkormányzat 2022. évi átmeneti gazdálkodásáról
Általános indokolás
Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata 2022. évi átmeneti gazdálkodásáról szóló rendelete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény előírásainak megfelelően készült. A rendelet megalkotása az önkormányzat biztonságos működését szolgálja.
Az önkormányzat 2021. évi költségvetése megfelelő alapot képez az átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet kiemelt előirányzatainak meghatározásához, mert az intézményszerkezetben, a feladatellátásban és az állami támogatások rendszerében nincs alapvető változás a két évet érintően.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
Az önkormányzat folyamatos, zavartalan működése miatt a polgármester felhatalmazást kap a képviselő-testülettől, hogy az átmeneti időszakban gondoskodjon a bevételek folyamatos beszedéséről és az intézmények működéséhez szükséges kiadások teljesítéséről.
A 2. §-hoz
Az átmeneti gazdálkodás feladatonkénti bevételi és kiadási előirányzatait az önkormányzat 2021. évi költségvetése alapján határozza meg, továbbá rendelkezik a személyi juttatásokról is.
A 3. §-hoz
Rendelkezik az átmeneti gazdálkodás időtartama alatti beruházásokról, felújításokról, különös tekintettel a pályázati forrásából megvalósuló beruházásokra.
A 4. §-hoz
Az átmeneti gazdálkodás időtartama alatti eltérésekről rendelkezik.
Az 5. §-hoz
Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.