Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2017 (III.23..) önkormányzati rendelete

Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (III. 23.) önkormányzati rendelete Páty község helyi építési szabályzatról szóló 19/2013.(VII.4.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 03. 24- 2017. 03. 23

Páty Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 1. pontjában kapott feladatkörében eljárva, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Kormányrendelet 41.§ (2) bekezdésben biztosított véleményezési jogkörben eljáró  Pest Megyei Állami Főépítészének  a Pest Megyei Kormányhivatal Bányafelügyeleti Főosztályának, Pest Megye Főépítészének, a Közép-Duna Völgyi Vízügyi Igazgatóságnak, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnak, a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Főosztályának, Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának, a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának, a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény és Talajvédelmi Főosztályának, a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Földművelésügyi és  Erdőgazdálkodási Főosztályának Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának véleményének kikérésével a következőket rendeli el:



1. §. A helyi építési szabályzatról szóló 19/2013(VII.4.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) a következő 14/A. § -sal egészül ki:


„14/A. § A Gip-E-01 építési övezetben az alábbi előírásokat kell betartani:

a) Az építési övezetben az ipari, az energiaszolgáltatási és a településgazdálkodás építményei, létesítményei helyezhetők el, valamint ezekben a létesítményekben a tulajdonos, a használó vagy a személyzet számára, telkenként legfeljebb egy lakás is kialakítható. A Sasfészek-tó déli telekhatára és az 1. számú út közötti területen csak vendéglátási, ismeretterjesztési célú létesítmény helyezhető el.

b) Az építési övezet területén legalább 2 ha területű telek alakítható ki.

c) A beépítettség legfeljebb 45% lehet. A szintterületi mutató a telkeken legfeljebb 1,5    lehet.

d) A telek legalább 25%-át zöldfelületként kell kialakítani.

e) Az építménymagasság legfeljebb 15 m lehet, az épületeket szabadon állóan kell elhelyezni.

f) A telkeken belül az előkert 5 m legyen, a hátsókert 10 m legyen.

g) A Sasfészek-tó telekhatárától mért 25m-en belül kerítés, épület nem helyezhető el, ott csak közműépítmény és faszerkezetű gyalogos híd emelhető. A tó felé néző kerítés áttört lehet. A területnek legalább 75%-át háromszintes zöldfelületként kell kialakítani, ahol csak a táji és ökológiai adottságoknak megfelelő, honos fajok telepíthetők.”




2.§. A Rendelet 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.



3.§. Hatályát veszti a Rendelet 13.§ (8) - (10) bekezdése.



4.§. E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.







        Székely László                                                                     Dr. Hekman Tibor

         polgármester                                                                               jegyző






Z Á R A D É K :

A rendeletet a mai napon kihirdettem.

Páty, 2017. március 23.


                                                                     Dr. Hekman Tibor

                                                                               jegyző






Mellékletek