Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2018 (II.19..) önkormányzati rendelete

Az adóügyi feladatokat ellátó köztisztviselők anyagi érdekeltségéről

Hatályos: 2018. 02. 20- 2018. 04. 05

Páty Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 45.§-ban kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX.törvény 13.§ (1) bekezdés 13. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1.§ (1) A képviselő-testület az adóügyi feladatokat ellátó köztisztviselők részére ösztönzési célú érdekeltségi alapot hoz létre.


(2) Az érdekeltségi alap a feltárt és beszedett adóhiány, a határidőre be nem fizetett és ezért az önkormányzat adóhatóságának beszedési és végrehajtási cselekményei útján befolyt adó, pótlék és bírság összegének 8%-a.


(3) Az érdekeltségi alap összegének számításánál a visszatérítés címén előírt, a Pest Megyei Kormányhivatal által vitatott eljárásban szereplő, valamint peres eljárásban az eljáró bíróság által felfüggesztett összegeket figyelmen kívül kell hagyni.


(4) Az érdekeltségi alap jutalék címén fel nem használt összege a költségvetés bevétele.


2.§ (1) Az érdekeltségi alapból jutalék címen történő kifizetésének feltétele, hogy a kivetett helyi adókból származó éves bevétel összege a kivetés összegének legalább 89%-át elérje.


(2) A jutalék mértéke az adóügyi feladatokat ellátó köztisztviselők kifizetéskor érvényes havi illetményének legfeljebb 100%-a.


(3) A jutalék mértékét a (2) bekezdésre tekintettel az érintett adó és pénzügyi irodavezető és az adóiroda köztisztviselői, valamint a műszaki iroda ügyintézője esetében a jegyző, a jegyző esetében a polgármester állapítja meg.


3.§ A jutalékot évi egy alkalommal a tárgyév végi pénzügyi zárási összesítő Államkincstár által történő elfogadását követő harminc napon belül lehet kifizetni, első alkalommal 2018-ban.


4.§ Az 1.§ (2) bekezdésben meghatározott forrásokról tételes és részletes nyilvántartást kell vezetni. A nyilvántartás vezetése az adó és a pénzügyi iroda feladata. A nyilvántartásról és az érdekeltségi alap felhasználásáról a kifizetést követő harminc napon belül beszámolót kell készíteni a képviselő-testület Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága részére.


5.§ (1) Ez a rendelet kihirdetését követő napon hatályba.




  Székely László                                                                  Dr. Hekman Tibor

polgármester                                                                              jegyző




Z Á R A D É K :

A rendeletet a mai napon kihirdettem.

Páty, 2018. február 19.

                                                                                          Dr. Hekman Tibor

                                                                                                  jegyző