Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete

a Pátyi Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek juttatásairól

Hatályos: 2024. 01. 01

Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete

a Pátyi Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek juttatásairól

2024.01.01.

Páty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) E rendelet hatálya a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőire és ügykezelőire (a továbbiakban: köztisztviselő) terjed ki.

(2) Az e rendelet 2. § (3) bekezdésében meghatározott rendelkezéseket a Polgármesteri Hivatal, illetve jogelőd intézményeinek nyugállományú köztisztviselőire is alkalmazni kell.

2. § (1) A képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői számára visszatérítendő szociális támogatásként biztosítja, a köztisztviselő kérelmére, évente egy alkalommal a köztisztviselői illetményalap ötszöröséig terjedő illetményelőleget.

(2) A Képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői számára az alábbi vissza nem térítendő szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokat biztosítja:

a) A képernyő előtti munkát végző köztisztviselő kérelmére 2 évente monitorvédő szemüveg készítésének támogatására jogosult, amelynek összege legfeljebb a köztisztviselői illetményalap.

b) A köztisztviselő családalapítási támogatásként házasságkötése, illetve gyermeke születésekor a köztisztviselői illetményalap kétszeresének megfelelő támogatásban részesíthető. A házasságkötéskor járó támogatás egy köztisztviselő esetében csak egyszer adható.

c) A fizetési számlához kapcsolódóan a köztisztviselő részére évente – a központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott mértékű - bankszámla-hozzájárulás jár.

(3) A képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal nyugállományú köztisztviselői számára az alábbi vissza nem térítendő szociális, jóléti és kegyeleti juttatásokat biztosítja:

a) A méltányolható okból szociálisan rászoruló köztisztviselő részére évente egy alkalommal a köztisztviselői illetményalap mértékéig terjedő szociális segély adható.

b) A 3. § b) pontjában megállapított temetési segély a nyugállományú köztisztviselők számára is adható.

c) A köztisztviselő ingyenesen jogosult a hivatalban fénymásolási lehetőségre, ingyenes internet-használatra, valamint jogosult a községi könyvtár ingyenes látogatására.

(4) Az (1)-(3) bekezdésekben meghatározott juttatások feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét az önkormányzat jegyzője a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg a költségvetési rendeletben a polgármesteri hivatal számára meghatározott bérjellegű kifizetések előirányzatának erejéig.

3. § A Képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői számára az alábbi vissza nem térítendő szociális és kegyeleti támogatásokat biztosítja:

a) A méltányolható körülmények miatt szociálisan nehéz helyzetbe került köztisztviselő számára évente legfeljebb kétszer eseti szociális segély adható, amelynek összege legfeljebb a köztisztviselői illetményalap.

b) A közeli hozzátartozó eltemettetéséről gondoskodó köztisztviselő számára kérelmére, a köztisztviselői illetményalap mértékéig terjedő temetési segély adható.

4. § Ez a rendelet 2024. január 1-jén lép hatályba, hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a Pátyi Polgármesteri hivatal köztisztviselőinek juttatásairól szóló 10/2015.( VIII.26) önkormányzati rendelet.