Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelete

A közszolgálati tisztségviselők juttatásairól és támogatásairól

Hatályos: 2024. 03. 02

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2024. (II. 29.) önkormányzati rendelete

A közszolgálati tisztségviselők juttatásairól és támogatásairól

2024.03.02.

Dabas Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237 §-ban kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Dabasi Polgármesteri Hivatallal (továbbiakban: Hivatal) jogviszonyban álló valamennyi köztisztviselőre, ügykezelőre, munkavállalóra, a polgármesterre, az alpolgármesterre. (továbbiakban: közszolgálati tisztségviselők)

(2) A Dabasi Polgármesteri Hivatalából, illetve jogelőd szervétől nyugállományba ment, volt köztisztviselőkre a rendelet 2. §. (2) bekezdése terjed ki.

(3) E rendelet hatálya nem terjed ki a közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatottakra.

2. § (1) A közszolgálati tisztviselők részére az alábbi juttatások biztosíthatók:

a) temetési segély

b) eseti szociális segély

c) családalapítási támogatás gyermek születése esetén

(2) Nyugállományú köztisztviselő a szociális helyzetére figyelemmel, rászorultság alapján az alábbi vissza nem térítendő pénzbeli támogatásban részesíthető:

a) temetési segély

b) eseti szociális segély

3. § (1) A juttatásokra és a támogatásokra adott évben kifizethető keretösszegeket a Képviselő-testület a költségvetési rendeletében állapítja meg.

(2) A jegyző a nyugállományú köztisztviselők szociális helyzetének folyamatos figyelemmel kísérését referens útján látja el, a folyamatos kapcsolattartás érdekében nyugdíjas bizottságot hoz létre.

(3) E rendeletben meghatározott juttatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és az elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

4. § A Képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői, ügykezelői és munkavállalói számára 2024. július 1-jét, a Közszolgálati Tisztviselők Napját, munkaszüneti nappá nyilvánítja.

5. §1

6. § Ez a rendelet 2024. március 1-jén lép hatályba.

1

Az 5. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.