Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (V. 31.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló 6/2022.( II.16.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 06. 01
az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló 6/2022.( II.16.) rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Az Önkormányzat és az Intézmények maradványai feladásra kerültek.
Az Önkormányzat 2021. évi szabad maradványának, a Működési célú támogatásként kapott többletösszeg, és a helyi vállalkozók által Felhalmozási célú pénzeszközként adott összegek előirányzatával növeltük a kiadási előirányzatot.
A kiadások között a beruházásoknál és felújításoknál rendeztük az előirányzatokat az első negyedévben teljesült kiadásokhoz igazodóan.
Az óvodák, a bölcsőde és a Dabasi Intézményfenntartó Központ esetében a maradvány összegével megemeltük a Személyi juttatások, a Munkaadót terhelő járulék és Dologi kiadások előirányzatát.
A Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet esetében a maradvány összegével az Egyéb működési kiadások, és a Beruházások előirányzata került megemelésre.
A Polgármesteri Hivatalnál Személyi juttatások, a Munkaadót terhelő járulék és Dologi kiadások, illetve a Beruházások előirányzata módosult.
A Kossuth Művelődési Központ és Halász Boldizsár Városi Könyvtár vonatkozásában a Személyi juttatások, a Dologi kiadások, illetve a Beruházások előirányzata emelkedett.