Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (II. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló 6/2022.(II.16.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 03. 01

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (II. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.03.01.
az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló 6/2022.(II.16.) rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Az Önkormányzat esetében a befolyt bevételek összegével megemeltük a bevételi és kiadási előirányzatot.
A beruházásoknál és felújításoknál rendeztük az előirányzatokat a teljesült kiadásokhoz igazodóan.
A Dabasi Polgármesteri Hivatal előirányzatát módosítottuk a Népszámlálás finanszírozás elszámolást követő végleges összegével, illetve a dologi kiadások terhére megemeltük a Személyi kiadás és Munkaadót terhelő járulék előirányzatát.
Dabas-Sári Óvoda esetében csökkentésre kerültek a bevételi előirányzatok a normatíva elszámolás eredményével, az év végi finanszírozás elvonással, illetve emeltük a kapott támogatási összegekkel, mely összegekhez igazítottuk a kiadási előirányzatot is.
A Dabasi Egyesített Óvoda a Személyi kiadások és a Munkaadót terhelő járulékok előirányzatát csökkentettük és megemeltük a Dologi kiadások és a Beruházások előirányzatát. Továbbá a megemeltük a Bevételi és Kiadási előirányzatot a Normatíva elszámolások szerint.
A Manódombi bölcsőde bevételi előirányzatát módosítottuk a májusi és októberi normatíva felmérés eredményével, illetve csökkentettük az év végi intézménvfinanszírozás elvonás összegével. A fenti összegekkel módosítottuk a kiadási előirányzatot.
A Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet többletbevételeivel megemeltük a kiadási és bevételi előirányzatot, továbbá Személyi kiadások, Munkaadót terhelő járulékok sorról a Dologi kiadások sorra történt átvezetés.
A beruházásoknál rendeztük az előirányzatokat a teljesült kiadásokhoz igazodóan.
Kossuth Művelődési Központ esetében pályázatra kapott támogatás összegével, illetve a működési többlet bevétellel emeltük a bevételi előirányzatot, illetve a kiadásoknál a Személyi kiadások és Dologi kiadások előirányzatát.
Dabasi Intézményfenntartó Központ előirányzatát bevételi oldalon a megemeltük a működési többletbevételek összegével, módosítottuk a májusi és októberi normatíva felmérés eredményével, illetve csökkentettük az év végi intézménvfinanszírozás elvonás összegével. A fenti összegekkel módosítottuk a kiadási előirányzatot.