Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (XI. 19.) önkormányzati rendelete

a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat elbírálásának szabályairól 12/2014. ( IX.30.) sz. rendeletének módosításáról

Hatályos: 2014. 11. 20- 2015. 02. 28

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (XI. 19.) önkormányzati rendelete

a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat elbírálásának szabályairól 12/2014. ( IX.30.) sz. rendeletének módosításáról

2014.11.20.

Újhartyán Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, valamint a Magyarország helyi Önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 13. §-ban meghatározott feladatkörében eljárva, Újhartyán Város Önkormányzat képviselő-testületének 14/2014 (X.21.) a képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet 13 § (2) bekezdésében foglalt, a 9.sz. mellékletben rögzítettek szerint szükséges a 12/2014.(IX.30.) a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat elbírálásának szabályairól szóló önkormányzati rendeletét a következők szerint módosítja:

1. § . A rendelet 5. §. (4) bekezdés az alábbiakkal szerint módosul:

A szociális bizottság, különös méltánylást érdemlő esetben a 5. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott jövedelemhatártól el lehet tekinteni.

2. § . A rendelet 6. §. (1) bekezdés az alábbiakkal szerint módosul:

A pályázatok benyújtásának határidejét követően a beérkezett pályázatokról a Szociális Bizottság dönt. A Szociális bizottság a határidőn belül benyújtott, formailag megfelelő pályázatok elbírálása alapján dönt a támogatás odaítéléséről, vagy a pályázó támogatási igényét elutasítja.

3. § . A rendelet 6. §. (3) bekezdés az alábbiakkal szerint módosul:

A pályázó a Szociális Bizottság döntése ellen a Képviselő-testülethez benyújtott fellebbezéssel élhet.

4. § . A rendelet 6. §. (4) bekezdés az alábbiakkal szerint módosul:

A Szociális Bizottság az elbírálást követő 3 munkanapon belül, a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat keretében az általa nyújtott támogatások összesített adatait az önkormányzat hirdetőtábláján és hivatalos honlapján nyilvánosságra hozza. Az adatok „A” és „B” típusú támogatottak szerinti bontásban a pályázók és a támogatottak számát, az összes megítélt támogatást, a támogatás átlagos mértékét és mindazokat a Képviselő-testület által informatívnak talált mutatókat tartalmazzák, melyek nem alkalmasak a támogatásban részesítettek, illetve a pályázók személyének azonosításában.

5. § . A rendelet 6. §. (5) bekezdés az alábbiakkal szerint módosul:

A Szociális Bizottság döntéséről írásban értesíti a pályázókat. A pályázók személyükre vonatkozó döntést, a döntés nyilvánosságra hozatalát követő 30 napig a Hivatalban (2367 Újhartyán, Fő utca 21.) ügyfélfogadási időben megtekinthetik.

6. § . (1) A rendelet többi része változatlan marad.

(2) Ezen rendelet 2014. kihirdetést követő napon lép hatályba, a kihirdetésről a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.

Újhartyán, 2014. november 19.
Schulcz József Göndörné Frajka Gabriella
polgármester jegyző
Záradék:
Ezen rendelet a helyben szokásos módon kihirdetésre került.
Újhartyán, 2014. november 19.
Göndörné Frajka Gabriella
jegyző