Újhartyán Város képviselő-testületének18/2015 (X.21..) önkormányzati rendelete

A szociális célú tűzifa juttatás szabályairól

Hatályos: 2015. 10. 22- 2016. 10. 19

Újhartyán Város képviselő-testületének18/2015 (X.21..) önkormányzati rendelete

A szociális célú tűzifa juttatás szabályairól

2015.10.22.

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdése, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. 45. §-ában kapott felhatalmazás alapján és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében és a 42 §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya Újhartyán Város közigazgatási területén a polgárok személyi adataink és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvény szerinti - bejelentett lakóhellyel, állandó lakcímmel rendelkező, a szociális törvény 3. §.ban meghatározott személyekre terjed ki.

(2) Újhartyán Város Önkormányzata térítésmentesen tűzifát biztosít azon szociálisan rászoruló személynek, aki Újhartyán Város bejelentett állandó lakóhelyén életvitelszerűen él, és az e rendeletben meghatározott egyéb feltételeknek megfelel.

(3) Újhartyán Város Önkormányzata vállalja, hogy a szociális célú tűzifában vagy szénben részesülőtől ellenszolgáltatást nem kér.

2. § . (1) A kérelmek elbírálása során előnyt élveznek:

a) a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény szerinti aktív korúak ellátására, időskorúak járadékára, vagy – tekintet nélkül annak természetbeni vagy pénzbeli formában történő nyújtására – települési támogatásra (e támogatásban részesülők közül különösen a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viselésével kapcsolatos támogatásban részesülők

b) a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család

c) kiskorú gyermeket nevelők,

d) egyedül élő időskorúak

ha a lakásának fűtését fatüzelésre alkalmas tüzelőberendezéssel biztosítja.

(2) A kérelem benyújtása a rendelet 1. számú melléklet szerinti nyomtatványon történik, a kérelem benyújtásának határideje 2015. november 30.

(3) Egy jogcímen egyszer lehet támogatást igényelni.

(4) Háztartásonként legfeljebb 5 m3 tűzifa vagy 10 q szén adható.

(5) A támogatási kérelemről Újhartyán Város Önkormányzatának képviselő- testülete által átruházott hatáskörben a szociális bizottság határozattal dönt.

3. § . (1) Szociális célú tűzifajuttatást kérelmezhet az a személy, akinek háztartásában együtt élő személyek egy főre jutó jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 150%-át ( 42.750.- Ft ) egyedül élő esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 200 %-át ( 57.000.- Ft).

(2) A szociális bizottság a 3. §. (1) pontban meghatározott jövedelemhatároktól különös méltányolást érdemlő esetben eltérhet.

4. § Jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény szabályait kell alkalmazni.

5. § (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet kihitetéséről a jegyző gondoskodik.

Újhartyán, 2015. október 21.
Göndörné Frajka Gabriella Schulcz József
Jegyző polgármester
Záradék:
A rendelet a helyben szokásos módon kihirdetésre került.
Göndörné Frajka Gabriella
jegyző

1. melléklet a 18/2015. (X. 21.) önkormányzati rendelethez

2. melléklet a 18/2015. (X. 21.) önkormányzati rendelethez