Erdőkertes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2017.(II.9.) önkormányzati rendelete

A helyi kitüntetések, elismerő címek köréről és adományozásukról szóló 1/2009. (II. 05.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 02. 10- 2017. 02. 10

Erdőkertes Község Önkormányzat Képviselő-testületének

1/2017. (II. 9.) önkormányzati rendelet

a helyi kitüntetések, elismerő címek köréről és adományozásukról szóló

1/2009. (02. 05.) önkormányzati rendelet módosításáról.


Erdőkertes Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. § (1) bekezdés a)és i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletmódosítást fogadja el:


1. §


A helyi kitüntetések, elismerő címek köréről és adományozásukról szóló 1/2009. (02. 05.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) kiegészül az alábbi 27/A. §-al:


„27/A. §

POLGÁRMESTERI ELISMERÉS


(1) Az önkormányzat képviselő-testülete a településen működő civil szervezetek intézmények segítéséért, rászoruló személyek gyámolításáért, önzetlenül érdek nélkül hozott anyagi, természetbeni áldozatáért, személyes munkavégzéséért, átfogó települési érdek segítéséért, természetes személyek, valamint jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok, munkahelyi közösségek részére POLGÁRMESTERI ELISMERÉS címet alapít.


(2) A POLGÁRMESTERI ELISMERÉS cím adományozását kezdeményezheti bármely erdőkertesi lakos, egyesület, egyház, érdekképviselet, civil szervezet, önszerveződő közösség a Polgármester címére történő elküldésével, illetve a Polgármesteri Hivatal Titkárságán történő leadásával.


(3) A POLGÁRMESTERI ELISMERÉS cím adományozásáról a Képviselő-testület felhatalmazása alapján a polgármester átruházott hatáskörben dönt.  


(4) A POLGÁRMESTERI ELISMERÉS cím átadására Erdőkertes Község Önkormányzata által szervezett március 15-i, augusztus 20-i, október 23-i ünnepség keretében kerülhet sor. 


(5) A POLGÁRMESTERI ELISMERÉS cím birtokosának Erdőkertes címerével és „Polgármesteri Elismerés” felirattal ellátott emléklap jár tárgyjutalomként. Az emléklapot a polgármester adja át.”


2. §


(1) A Rendelet 30. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(1) A Polgármesteri Hivatal a díszpolgárokról Díszpolgári Névkönyvet, a további kitüntetettekről és a Polgármesteri Elismerésben részesült személyekről, közösségekről nyilvántartást vezet, a jelen rendelet 2. mellékletében meghatározott nyilatkozat igénybevételével.


(2) A Rendelet 30. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(2) A Polgármesteri Hivatal gondoskodik továbbá arról, hogy a kitüntetett és elismerésben részesült személyek és közösségek névsora, - a kitüntetés, elismerés átadási időpontjának feltüntetésével együttesen - a Polgármesteri Hivatal épületében az e célra kijelölt felületen elhelyezésre kerüljön. A Polgármesteri Hivatal gondoskodik a kitüntetések, emléklapok a díjazottak igénye szerint a Polgármesteri Hivatal épületében az erre a célra kialakított emlékfalon történő elhelyezéséről.”


3. §


(1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

(2) A rendelet kihirdetéséről – az SZMSZ-ben meghatározott módon – a jegyző gondoskodik.


Erdőkertes, 2017. február 1.



                        Dr. Pásztor László                                        Vargáné Rajna Ágnes

                              polgármester                                               címzetes főjegyző


Záradék:

A rendelet 2017. február 9-én került kihirdetésre.

Erdőkertes, 2017. február 9.

           

                                                                                              Vargáné Rajna Ágnes

                                                                                                   címzetes főjegyző