Erdőkertes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2021. (VI. 12.) önkormányzati rendeletének indokolása

Egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, hatályon kívül helyezéséről

Hatályos: 2021. 06. 13

Erdőkertes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2021. (VI. 12.) önkormányzati rendeletének indokolása

2021.06.13.
Egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, hatályon kívül helyezéséről
Végső előterjesztői indokolás
A rendeletmódosítás Erdőkertes Község Önkormányzatának a hivatali helyiségen kívüli valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés szabályairól szóló 13/2017. (IX. 13.) önkormányzati rendeletét és Erdőkertes településképének védelméről szóló 18/2017. (XII. 15.) önkormányzati rendeletét érinti. Továbbá két önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló döntést tartalmaz.
A hivatali helyiségen kívüli valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosítása során a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő anyakönyvi eseményekért fizetendő összegek helyesbítésére kerül sor. A módosítás következtében kedvezőbb feltételek megállapítására kerül sor.
Erdőkertes településképének védelméről szóló 18/2017. (XII. 15.) önkormányzati rendelet módosításával az építkezéssel érintett ingatlanok esetében a településképi követelmények teljesítése érdekében településképi kötelezési eljárás szabályainak kialakítására kerül sor. A rendelet módosítása tartalmazza a településkép-védelmi bírság megállapításának feltételeit és a bírság összegét.
Hatályon kívül helyezésre kerül Erdőkertes Község Önkormányzat Képviselő-testületének a szennyvíz-csatorna szolgáltatás díjáról szóló önkormányzati rendeletek, tekintettel arra, hogy a szolgáltatási díj megállapítása nem az önkormányzat hatásköre.
Erdőkertes Község Önkormányzat Képviselő-testületének a feltétel teljesítéséhez kötött építési tilalom feloldásáról szóló 9/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelete is hatályát veszti, mert a rendelkezés fenntartása már nem indokolt.