Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011. (III. 23.) önkormányzati rendelete

Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Hatályos: 2011. 03. 23- 2011. 03. 23

Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011. (III. 23.) önkormányzati rendelete

Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének

2011.03.23.

11/2011.(III.23.) sz. rendelete, a többször módosított 3/2004.(II.17.) sz.,

Az építészeti és természeti értékek helyi védelméről,

helyi védetté nyilvánításáról szóló rendelet módosítására.
Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testülete Az építészeti és természeti értékek helyi védelméről, helyi védetté nyilvánításáról szóló 3/2004.(II.17.) sz. önkormányzati rendelete (továbbiakban: R) módosítására az alábbi rendeletet alkotja:

1. § A R. 1.sz. melléklete, Védettségi lista, Tárgy: épületek helyileg védetté nyilvánítása című mellékletében szereplő védettségi jegyzékből a „Rákóczi utca 8., 11., 15., 17., 19., 37., a Kossuth Lajos utca 19., a Ady Endre utca 17. sz.” szövegrész törlésre kerül.

2. § A R. 2.sz. melléklete, Védettségi lista, Tárgy: területek és utcaképek helyileg védetté nyilvánítása című mellékletében szereplő védettségi jegyzékből a „Rákóczi úti utcakép: A község egyik főutcája, melyen sok védendő épület is található. A jellegzetes széles utca kialakítása, a fésűs beépítésű lakóházakkal és a „keresztben” elhelyezkedő volt vendégfogadóval, és a zártsorú községházával olyan jellegzetes településszerkezeti értéket képvisel, mely megőrzendő” szövegrész törlésre kerül.

3. § A R.2.sz. melléklete, Védettségi lista, Tárgy: területek és utcaképek helyileg védetté nyilvánítása című mellékletében szereplő védettségi jegyzékben a „Templom utcai utcakép: Az új templomot az öregtemplommal összekötő utca teljes hosszában megőrizte az eredeti beépítési formáját. Mint a régi falu egyik legfőbb utcája, utcaképileg védelemre javasolható, az egyes külön megjelölt épületekkel együtt.” szövegrész módosul „ Templom utcai utcakép (Öregtemplom és Jászberényi, Magyar utca közötti szakaszon): Az új templomot az öregtemplommal összekötő utca megőrizte az eredeti beépítési formáját. Mint a régi falu egyik legfőbb utcája, utcaképileg védelemre javasolható az Öregtemplom és Jászberényi,Magyar utca közötti szakaszon, az egyes külön megjelölt épületekkel együtt.” szövegre.

4. § Jelen rendelet kihirdetése napján lép hatályba.

dr. Busai György s.k. Hatvani Miklós s.k.
jegyző polgármester
Kihirdetve 2011. március 23-án