Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2016 (V.4.) önkormányzati rendelete

a Pécel Város közigazgatási területén korlátozással terhelt helyi közutakra történő behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról szóló 1/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 05. 05- 2016. 05. 06

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és e) pontjaiban kapott felhatalmazás, és az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában, a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 8. § (1) bekezdés a) 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A Pécel Város közigazgatási területén korlátozással terhelt helyi közutakra történő behajtás rendjéről

és a fizetendő díjakról szóló 1/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) (3a) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(3a) A polgármester a (3) bekezdés és a (3b) bekezdés szerinti közútkezelői hozzájárulás kiadását vagy a közútkezelői hozzájárulás kiadásának elutasítását megelőzően műszaki szakvélemény alapján állapítja meg azt, hogy a helyi közút teherbírása vagy állapota alapján alkalmas-e a megengedettnél nagyobb össztömegű gépjármű közlekedésére.”


2. § A Rendelet 2. §-a kiegészül a következő (3b) bekezdéssel:


(3b) A polgármester a korlátozással terhelt önkormányzati kezelésben lévő közutakon az engedélyezhető legnagyobb, a (3) bekezdés szerinti össztömeget meghaladó gépjárművek helyi közútra történő behajtásához közútkezelői hozzájárulást adhat, amennyiben kérelmező megfizeti a 4. § (2a) bekezdésében meghatározott – az út javítási költségeit fedező - behajtási díjat, valamint a helyi közút teherbírása vagy állapota alapján alkalmas a megengedettnél nagyobb össztömegű gépjármű közlekedésére.


3. § A Rendelet 4. §-a kiegészül a következő (2a) bekezdéssel:


(2a) A korlátozással terhelt önkormányzati kezelésben lévő közutakon az engedélyezhető legnagyobb, a (3) bekezdés szerinti össztömeget meghaladó gépjárművek helyi közútra történő behajtása esetén a behajtással érintett, korlátozással terhelt önkormányzati kezelésben lévő közút minden megkezdett 100 folyómétere után 500.000,- Ft+ÁFA /naptári év díjat kell fizetni.”


4. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő második napon hatályát veszti.