Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2019 (III.5.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat pénzügyi támogatásairól szóló 25/2013. (XII. 5.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 03. 06- 2019. 03. 05

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 41. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és (2) bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat pénzügyi támogatásairól szóló 25/2013. (XII. 5.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 5. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(6) A Képviselő-testület nem adhat támogatást

a) a rendelet előírásainak nem megfelelően előterjesztett kérelmekre,

b) a mulasztástól számított két éven belül annak a támogatást kérőnek, aki

ba) a korábban megkötött támogatási szerződésben meghatározott feltételeket az abban megjelölt határidőre nem teljesítette, és mulasztását a felszólítás ellenére sem pótolta,

bb) a visszafizetésre vonatkozó felszólítástól számított harminc napon belül a támogatást nem fizette vissza, vagy harminc napon belül a támogatás visszafizettetésére irányuló beszedési megbízás nem vezetett eredményre”.


2. § A Rendelet 9. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(6) Amennyiben a támogatott

a) a támogatási szerződés szerinti határidőt követően felszólítás ellenére sem nyújtotta be az elszámolást az abban megadott határidőig, vagy

b) egyáltalán nem nyújtott be elszámolást, vagy

c) a pénzügyi elszámolásban foglaltak nem fogadhatóak el, vagy

d) az elszámolással kapcsolatos hiánypótlásban szereplő határidőre a hiánypótlási kötelezettségének nem tett eleget,

a vizsgálati jelentésben ezt a tényt rögzíteni kell az elszámolás elutasításának indoklásával együtt. A támogatottnak értesítést kell küldeni az elszámolás elutasításáról a vizsgálati jelentés egyidejű megküldésével. Az önkormányzat nevében a polgármester értesíti a támogatottat az elutasításról és a támogatási szerződés felbontásáról.”


3. § A Rendelet 2. melléklet 6. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


6. 1. A Támogatott a támogatás felhasználásáról az alábbiak szerint …................................... napjáig köteles elszámolni.

6.2. Az elszámolásnak tartalmaznia kell:

6.2.1. a kitűzött célok megvalósítását bemutató szakmai beszámolót egy példányban,

6.2.2. a megvalósított célok érdekében felmerült kiadások záradékkal ellátott bizonylatainak és a pénzügyi teljesítést bizonyító pénzintézeti kivonatok, pénztárbizonylatok (a továbbiakban együtt: pénzügyi bizonylat) hitelesített fénymásolatát. A pénzügyi bizonylatok eredeti példányát a Támogatott nyilatkozattételre jogosult képviselője a következő záradékkal látja el: „Kizárólag a Pécel Város Önkormányzatával kötött …….. iktatószámú támogatási szerződés terhére elszámolva.”, dátum, cégszerű aláírás és bélyegző.

A záradékkal ellátott pénzügyi bizonylatokról, valamint a támogatási cél megvalósulása érdekében kötött szerződésekről a Támogatott másolatot készít, melyet szabályszerűen hitelesít az „Az eredetivel mindenben megegyező hiteles másolat.” szöveggel, dátummal, cégszerű aláírással és bélyegzővel ellátva.

6.3. A 6.2. pont szerint elkészített elszámolást a 6.1. pontban meghatározott határidőig a Péceli Polgármesteri Hivatal címére kell benyújtani.


6.4. A számlán a rendezvényszervezés, étkezés, szállás, szállítás megfogalmazás csak abban az esetben fogadható el, amennyiben külön részletezve van a rendezvény megjelölése, a résztvevők (jelenléti ív, utaslista), a szolgáltatás jellege, az igénybe vevők köre.”


4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.