Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2020 (III.4.) önkormányzati rendelete

a hulladékgazdálkodás helyi szabályairól szóló 32/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 03. 05- 2020. 03. 04


Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 35. §-ában és 88. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A hulladékgazdálkodás helyi szabályairól szóló 32/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 11. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(2) A lakosság által a háztartásokban szelektíven gyűjtött hulladékot a Közszolgáltató térítésmentesen, járatlista alapján, hétfőnként, 2 heti rendszerességgel házhoz menő begyűjtő-járattal szállítja el.”


2. § A Rendelet 11. §-a a következő bekezdéssel egészül ki:


(4) Üveghulladék gyűjtése a település két pontján történik, a Közszolgáltató által kihelyezett gyűjtőkonténerekbe az éves tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.”


3. § A Rendelet 13. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


13. § Zárt udvarral rendelkező társasházak esetében a zsákok útján történő szelektív hulladékgyűjtés kiváltható a társasház zárt udvarán elhelyezett színes gyűjtőedényekkel, melyeket a Közszolgáltató önköltségi áron biztosít. A gyűjtőedények tisztán tartásáért a társasház lakóközössége felel.”


4. § A Rendelet 16. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(1) A nagydarabos háztartási hulladék (lom) - amely a rendszeresített gyűjtőedényben mérete miatt nem helyezhető el – gyűjtéséről, szállításáról és ártalommentes elhelyezéséről a Közszolgáltató évente két alkalommal - külön díj felszámítása nélkül -, házhozmenő rendszer keretein belül gondoskodik. A közszolgáltatás keretében a zszolgáltató kizárólag a lakosságnál a háztartásokban képződött, de a rendszeres hulladékszállításra használatos gyűjtőedényekben el nem helyezhető nagydarabos, lomhulladékot szállítja el. Ingatlanonként és alkalmanként legfeljebb 2 m3 hulladék helyezhető ki térítésmentesen. A meghatározott mennyiség feletti hulladék esetén a Közszolgáltató az ingatlantulajdonos részére külön hulladékgazdálkodási díjat számol fel.”


5. § A Rendelet 16. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(6) A zöldhulladék gyűjtése a Közszolgáltató által kéthetenként, a háztartási hulladékszállítás napjával megegyezően történik, a Közszolgáltató által kiadott éves tájékoztatónak megfelelően. A szolgáltatás során a kerti hulladék gyűjtése logó és felirat nélküli, zöld színű, 160 liter űrtartalmú zsákokban történik. Ezen alkalmakkor a lakosok a legfeljebb 1 méteresre darabolt összekötözött faágakat a szállítási napot megelőző napon 20 órától helyezhetik ki a közterületre, kivéve a tartósan engedélyezett elhelyezést.”


6. § Hatályát veszti a Rendelet 16. § (7) bekezdése.


7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.