Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

a hulladékgazdálkodás helyi szabályairól szóló 32/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 01. 01- 2022. 01. 01

Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2021. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

a hulladékgazdálkodás helyi szabályairól szóló 32/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.01.01.

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 35. §-ában és 88. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A hulladékgazdálkodás helyi szabályairól szóló 32/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelet 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„3. § (1) Pécel Város Önkormányzata a közigazgatási területén a települési hulladék gyűjtésével, szállításával, kijelölt hulladékkezelőben történő ártalommentes elhelyezésével kapcsolatos feladatokat a - (2) bekezdésben foglaltak kivételével - a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás útján látja el.

(2) A lakossági háztartási használt sütőolaj begyűjtését és elszállítását a Biotrans Kft. látja el.”

2. § A hulladékgazdálkodás helyi szabályairól szóló 32/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelet 11. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„11. § (1) Pécel Város közigazgatási területén az Önkormányzat a Közszolgáltatóval együttműködve elkülönített hulladékgyűjtési (továbbiakban: szelektív hulladékgyűjtés) közszolgáltatást szervez és tart fenn.

(2) A lakosság által a háztartásokban szelektíven gyűjtött hulladékot a Közszolgáltató térítésmentesen, járatlista alapján, hétfőnként, 2 heti rendszerességgel házhoz menő begyűjtő-járattal szállítja el.

(3) Az egyes hulladékfajták gyűjtése az ingatlanok előtti közterületről az alábbiak szerint történik:

a) a nem visszaváltható, átlátszó, ásványvizes és üdítős palack (PET-palack): víztiszta színű 110 literes űrtartalmú zsákban kerül elszállításra;

b) a kötegelve kihelyezett papírhulladékot (újság, íves papírhulladék, nem szennyezett hullámkarton) a Közszolgáltató térítésmentesen elszállítja.

(4) Üveghulladék gyűjtése a település két pontján történik, a Közszolgáltató által kihelyezett gyűjtőkonténerekbe az éves tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.

(5) Pécel Város közigazgatási területén az Önkormányzat a Biotrans Kft.-vel együttműködve elkülönített lakossági háztartási használt sütőolaj hulladékgyűjtési közszolgáltatást szervez és tart fenn.

(6) A lakosság által a gyűjtőpontokra szállított háztartási használt sütőolajat a Biotrans Kft. térítésmentesen, a gyűjtőedények megtöltése alapján, a Pécel Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság jelzését követően, igény szerint szállítja el és biztosít tiszta és fertőtlenített csereedényeket.

(7) A lakossági háztartási használt sütőolaj gyűjtése a település két pontján történik, a Biotrans Kft. által kihelyezett gyűjtőedényzetbe az Önkormányzat honlapján lévő tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.”

3. § Ez a rendelet 2022. január 1-jén lép hatályba.