Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (III. 12.) önkormányzati rendelete

Pécel Város Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 06. 12- 2021. 10. 06

Pécel Város Önkormányzat Polgármesterének 5/2021 (III.12.) önkormányzati rendelete

Pécel Város Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről

2021.06.12.

A Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testülete – a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerinti – feladat- és hatáskörében eljáró Pécel Város Önkormányzat Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzetre való tekintettel, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében és az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testületére (a továbbiakban: Képviselő-testület), annak szerveire, a Képviselő-testület irányítása alatt működő gazdasági szervezettel rendelkező és gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szervekre terjed ki.

(2) A Képviselő-testület irányítása alá tartozó költségvetési szervek:

a) Péceli Polgármesteri Hivatal

b) Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház

c) Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

d) Péceli Napsugár Bölcsőde

e) Pécel Város Óvodái.

2. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

2. § (1) A Képviselő-testület Pécel Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) 2021. évi költségvetését

a) 4.266.517.849 Ft költségvetési kiadással

b) 2.325.745.168 Ft költségvetési bevétellel

c) 1.940.772.681 Ft költségvetési egyenleggel,

ebből 1.940.772.681 Ft hiánnyal állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés c) pontja szerinti hiány finanszírozása

a) belső forrásból, az előző évi maradvány (1.562.934.665 Ft) felhasználásával, valamint

b) külső forrásból, 344.804.413 Ft összegű fejlesztési hitel felvételével

történik.

3. A költségvetési rendelet táblarendszere

3. § A 2. § (1) bekezdése szerinti költségvetési főösszegek (Önkormányzat és költségvetési szervei) bevételi forrásonkénti és kiemelt kiadási előirányzatonkénti összegeit az 1. melléklet mutatja be.

4. § Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak (költségvetési szervek nélkül) kiemelt előirányzatonkénti bemutatását a 2. melléklet tartalmazza.

5. § A Képviselő-testület irányítása alá tartozó költségvetési szervek összesített bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatonkénti összegeit a 3. melléklet részletezi.

6. § A Péceli Polgármesteri Hivatal bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatonkénti bemutatását a 4. melléklet tartalmazza.

7. § A Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatait az 5. melléklet mutatja be.

8. § A Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatai a 6. mellékletben kerülnek bemutatásra.

9. § A Péceli Napsugár Bölcsőde bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatait a 7. melléklet tartalmazza.

10. § Pécel Város Óvodái bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatait a 8. melléklet rögzíti.

11. § Az Önkormányzat tartalékainak részletezését a 9. melléklete mutatja be.

12. § Az Önkormányzat több évre kiható kötelezettségvállalásainak részletezése a 10. melléklet szerint kerül bemutatásra.

13. § Az Önkormányzat működési és felhalmozási célú pénzeszközei államháztartáson kívülre történő átadását a 11. melléklet tartalmazza.

14. § Az Önkormányzat által nyújtandó közvetett támogatásokat a 12. melléklete mutatja be.

15. § Az Önkormányzat által nyújtandó szociális ellátások tervezett összegét a 13. melléklet részletezi.

16. § (1) Az Önkormányzat és költségvetési szervei engedélyezett létszámkerete a 14. melléklet szerint kerül bemutatásra.

(2) Az engedélyezett létszám év közben, az elrendelt feladatokban bekövetkező változásokkal összefüggésben a Képviselő-testület által elfogadott rendelettel módosítható.

17. § Az Önkormányzat európai uniós forrásból finanszírozott programjainak, projektjeinek költségvetését a 15. melléklet részletezi.

18. § Az Önkormányzat összesített működési bevételeit és kiadásait a 16. melléklet rögzíti.

19. § Az Önkormányzat összesített beruházási (felhalmozási) bevételeit és kiadásait a 17. melléklet állapítja meg.

20. § Az Önkormányzat bevételi és kiadási előirányzat-felhasználási ütemtervét a 18. melléklet mutatja be.

21. § Az Önkormányzat 2021. évi általános működési és ágazati feladatainak támogatását a 19. melléklet állapítja meg.

22. § Az Önkormányzat 2021. évi tervezett fejlesztéseit, beruházásait, felújításait a 20. melléklet részletezi.

23. § Pécel Város Önkormányzata és költségvetési szerveinek 2019-2021. évi összevont bevételeiről és kiadásairól szóló tájékoztató adatokat a 21. melléklet tartalmazza.

24. § Pécel Város Önkormányzata és költségvetési szerveinek a költségvetési évet követő három év tervezett összevont bevételi és kiadási előirányzatainak keretszámait a 22. melléklet részletezi.

25. § Az Önkormányzat 2021. évi kötelezettségeit a 23. melléklet tartalmazza.

4. A gazdálkodás rendje

26. § (1) Az Önkormányzat költségvetési szervei e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett a költségvetési szervek vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek. A jogszerű gazdálkodásért a költségvetési szerv vezetője, az önkormányzat esetében pedig a polgármester felelős.

(2) Az Önkormányzat költségvetési szerveinek vezetői, az önkormányzat tekintetében pedig a polgármester a hatáskörükbe tartozó kiemelt előirányzatokon belül, saját hatáskörben az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 34. § (3) bekezdése szerint hajthatnak végre átcsoportosítást.

(3) A költségvetési szerv a jóváhagyott működési és felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről bevételeiből bevételi előirányzatain felüli, működési és felhalmozási célú átvett pénzeszközeiből származó többletbevételével bevételi előirányzatát megemelheti a tényleges többletnek vagy szerződés esetén az abban meghatározott mértéknek megfelelő összeggel, a Képviselő-testület utólagos tájékoztatása mellett. A többletbevétel összege csak az adott tevékenységhez kapcsolódó kiadásokra használható fel.

(4) A (3) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás költségvetési többlettámogatási igénnyel sem a költségvetési évben, sem a következő évben nem járhat. A költségvetési szerv vezetője, az önkormányzat tekintetében pedig a polgármester a (3) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás során tartós, a költségvetési évet meghaladó időtartamú kötelezettséget nem vállalhat.

(5) A bevételi előirányzatok - a (3) bekezdésben meghatározott kivételekkel - kizárólag azok túlteljesítése esetén növelhetők, és a költségvetési bevételek tervezettől történő elmaradása esetén azokat csökkenteni kell. A ténylegesen teljesített intézményi saját bevételeknek a jóváhagyott előirányzattól való elmaradása többlettámogatással nem járhat, ezért ebben az esetben - legfeljebb az elmaradás mértékével - a kiadási előirányzatokat is csökkenteni kell.

(6) A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő általi finanszírozás előirányzat túlteljesítése és az előirányzat közötti különbség a nyújtott önkormányzati finanszírozás összegét csökkenti.

(7) A személyi juttatások rovatainak előirányzatai csak a jóváhagyott többletbevétellel, a költségvetési szerv kötelezettségvállalással terhelt költségvetési maradványának személyi juttatásokból származó részével, vagy eredeti előirányzatként nem megtervezett, év közben rendelkezésre bocsátott egyéb forrásból növelhető.

(8) A (7) bekezdés szerinti forrás illetmény- vagy munkabéremelésre, a meglévő létszám határozatlan időre szóló foglalkoztatással történő növelésére csak abban az esetben használható fel, és a jóváhagyott többletbevétel ilyen célú felhasználására is csak abban az esetben adható engedély, ha a forrás tartós és a következő évben a költségvetési szerv és az Önkormányzat költségvetésében eredeti előirányzatként megtervezik.

27. § A kiadások készpénzben történő teljesítésére a következő esetekben kerülhet sor, figyelemmel a költségvetési szervek pénzkezelési szabályzatában meghatározott összeghatárra és a készpénzkímélő fizetési módok előnyben részesítésének követelményére:

a) készlet, kis értékű tárgyi eszköz beszerzése,

b) kiküldetési kiadások,

c) reprezentációs jellegű kiadások,

d) kisösszegű szolgáltatási kiadások,

e) társadalom- és szociálpolitikai juttatások, ellátottak pénzbeli juttatásai,

f) közfoglalkoztatottak juttatásai,

g) pályázati kiadások során felmerülő banki átutalással nem teljesíthető kiadások.

5. A költségvetés végrehajtásának szabályai

28. § A Péceli Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapja a köztisztviselők 2021. évi illetményalapjáról és illetménykiegészítéséről szóló 36/2020. (XI. 27.) önkormányzati rendelet szerinti összeg.

29. §1 A polgármester, az alpolgármester, a Péceli Polgármesteri Hivatal, az Önkormányzat, valamint a Képviselő-testület irányítása alá tartozó költségvetési szervek által foglalkoztatottak éves cafetéria-juttatása bruttó 200.000 forint/fő, mely összeg a munkáltatói közterheket is tartalmazza.

30. § A Képviselő-testület irányítása alá tartozó költségvetési szervek által benyújtandó pályázatokhoz minden esetben az irányító szerv vagy az általa felhatalmazott személy előzetes engedélye szükséges a következők szerint:

a) az egymillió forintot meghaladó önrészt igénylő pályázatoknál a Képviselő-testület,

b) az egymillió forint vagy az alatti, továbbá az önrészt nem igénylő és fenntartási költségekkel nem járó pályázatok esetén az engedélyt a polgármester jogosult megadni.

31. § (1) Az Önkormányzat költségvetésében elfogadott beruházásokra, valamint a felújításokra jóváhagyott pénzeszköz felhasználásáról – a Képviselő-testület ettől eltérő rendelkezése hiányában - a polgármester gondoskodik. A beruházási és felhalmozási kiadásokra kötelezettségvállalás csak abban az esetben teljesíthető, ha az ingatlanértékesítésből tervezett, a kötelezettségvállalás mértékével megegyező felhalmozási bevétel a kötelezettségvállalás időpontjában rendelkezésre áll vagy legkésőbb a kötelezettségvállalástól számított 60 napon belül teljesül, vagy a tervezett fejlesztési hitel felvételéhez szükséges jóváhagyott kormányengedély a Magyar Közlönyben megjelenik. Ezen átmeneti időszak alatt a bevétel megelőlegezése érdekében egyedi képviselő-testületi határozattal likviditási hitel igénybe vehető.

(2) A költségvetési szerv költségvetésében jóváhagyott beruházás vagy felújítás esetén a költségvetési szerv vezetője gondoskodik annak lebonyolításáról.

(3) A költségvetési szerv eszközfejlesztésre jóváhagyott pénzeszköz felhasználásáról a költségvetési szerv vezetője gondoskodik.

32. § A Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles betartani. Az előirányzat-túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

33. § Az Önkormányzat beszerzéseiről, közbeszerzéseiről - értékhatártól függetlenül - a polgármester dönt, a Pécel Város Önkormányzatának beszerzési és közbeszerzési szabályzata rendelkezéseinek betartásával.

6. Előirányzatok átcsoportosítására, módosítására vonatkozó szabályok

34. § A rendelet bevételi és kiadási előirányzatainak módosításáról, valamint a bevételi és kiadási előirányzatok átcsoportosításáról az - Áht. 34. § (3) bekezdése és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 36. § (2)-(3) bekezdése és a 43. § (2) bekezdése alapján a költségvetési szerv vezetője, az önkormányzat esetén a polgármester a költségvetési kiadások kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

35. § (1) A 34. §-ban foglalt változásokról, az annak megtörténtét követően legkésőbb a 36. § (2) bekezdése szerinti időpontokban a döntésre jogosult a Képviselő-testületet köteles tájékoztatni.

(2) A 34. § szerinti döntések, átcsoportosítások az e rendelet szerinti költségvetés főösszegét nem változtathatják meg, továbbá jogszabályt nem sérthetnek.

36. § (1) Ha az Önkormányzat az év közben az e rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester legkésőbb a (2) bekezdés szerinti időpontokban a Képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A Képviselő-testület 2021. június 30. napi hatállyal 2021. szeptember 30-ig, 2021. szeptember 30. napi hatállyal 2021. december 31-ig és a költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, 2021. december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét.

(3) A Péceli Polgármesteri Hivatal, valamint a Képviselő-testület irányítása alatt álló költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. A gazdálkodás szabályai

37. § Az Önkormányzat bevételeivel és kiadásaival kapcsolatban a tervezési, gazdálkodási, ellenőrzési, finanszírozási, adatszolgáltatási és beszámolási feladatok ellátásáért a jegyző mint a gazdasági szervezettel rendelkező költségvetési szerv vezetője a felelős.

38. § A költségvetési szerv költségvetési támogatása kizárólag a költségvetési szerv szakmai tevékenységére és az ezzel összefüggő kiadásokra használható fel.

39. § (1) Az Önkormányzat költségvetési szervei e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett a költségvetési szervek vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek. A jogszerű gazdálkodásért a költségvetési szerv vezetője felelős.

(2) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor hatályos jogszabályi előírások figyelembe vételével, valamint a szükséges módosításokat végrehajtani.

(3) A szabályozás hiányosságáért a felelősség a költségvetési szerv vezetőjét terheli.

40. § Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert (az adó- és pénzügyi irodavezető ellenjegyzésével) az ideiglenesen szabad pénzeszközök rövid távú – 12 hónapnál nem hosszabb időtartamú – hasznosítására (betéti elhelyezésére vagy állampapír vásárlására), a Képviselő-testület utólagos tájékoztatása mellett.

8. Államháztartáson kívüli forrás átvételére vonatkozó szabályok

41. § (1) Az államháztartáson kívüli forrás - kivéve az alapítványi forrásokat - végleges átvételéről - 2 millió forint értékhatár alatt - a polgármester dönt, melyről a költségvetési rendelet módosítása keretében utólagosan tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(2) Az (1) bekezdés szerinti tájékoztatásnak tartalmaznia kell az átvételre felajánlott ingó vagy ingatlan vagyon esetében annak forgalmi értékét, a vagyon működtetésével, fenntartásával kapcsolatos költségeket és egyéb kötelezettségeket, a hasznosítás módját, valamint a vagyontárgy besorolását.

(3) A forgalmi érték meghatározásához ingatlan esetében ingatlanforgalmi szakértői véleményt kell beszerezni.

(4) Az államháztartáson kívüli forrás átvételéről szóló megállapodást a polgármester köti meg.

9. Záró rendelkezések

42. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2021. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet

Pécel Város Önkormányzata és költségvetési szerveinek költségvetése 2021. évi összevont bevételi és kiadási kiemelt előirányzatonként

B E V É T E L E K

adatok forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

3

1.

Önkormányzat működési támogatásai

825 840 051

825 840 051

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

310 160 195

310 160 195

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

264 293 900

264 293 900

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

215 077 516

215 077 516

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

36 308 440

36 308 440

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

220 230 893

220 230 893

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

220 230 893

220 230 893

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

434 314 605

434 314 605

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

434 314 605

434 314 605

4.

Közhatalmi bevételek

500 000 000

500 000 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

495 000 000

495 000 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

131 000 000

131 000 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

364 000 000

364 000 000

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

5 000 000

5 000 000

5.

Működési bevételek

205 802 973

205 802 973

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5 730 000

5 730 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

16 000 000

16 000 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

129 572 973

129 572 973

5.5.

Ellátási díjak

43 100 000

43 100 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

11 000 000

11 000 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

100 000

100 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

300 000

300 000

6.

Felhalmozási bevételek

139 556 646

139 556 646

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

139 556 646

139 556 646

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 751 873 917

573 871 251

2 325 745 168

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

344 804 413

344 804 413

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

344 804 413

344 804 413

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

1 562 934 665

1 562 934 665

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 562 934 665

1 562 934 665

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

33 033 603

33 033 603

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezés

33 033 603

33 033 603

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 595 968 268

344 804 413

1 940 772 681

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

3 347 842 185

918 675 664

4 266 517 849

K I A D Á S O K

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2021. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

1.

Működési költségvetés kiadásai

1 617 008 375

795 013 081

2 412 021 456

1.1.

Személyi juttatások

729 813 779

6 539 000

736 352 779

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

114 966 648

960 846

115 927 494

1.3.

Dologi kiadások

729 526 354

13 487 272

743 013 626

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

4 000 000

9 400 000

13 400 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

38 701 594

764 625 963

803 327 557

1.6

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.7

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.8

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.9

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.10

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.11

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.12

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.13

- Elvonások és befizetések kiadásai

38 701 594

556 636 868

595 338 462

1.14

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

207 989 095

207 989 095

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

19 065 823

1 786 660 133

1 805 725 956

2.1.

Beruházások

16 345 823

1 786 660 133

1 803 005 956

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2 720 000

2 720 000

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

14 576 758

14 576 758

3.1.

Általános tartalék

14 576 758

3.2.

Céltartalék

14 576 758

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 650 650 956

2 581 673 214

4 232 324 170

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

33 033 603

1 160 076

34 193 679

7.1.

Központi, irányítószervi támogatás

7.2.

Pénzügyi lízing kiadásai

1 160 076

1 160 076

7.3.

Államháztartási megelőlegezés visszafizetése

33 033 603

33 033 603

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

33 033 603

1 160 076

34 193 679

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

1 683 684 559

2 582 833 290

4 266 517 849

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

101 222 961

-2 007 801 963

-1 906 579 002

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 16. sor - finanszírozási kiadások 8. sor) (+/-)

1 562 934 665

343 644 337

1 906 579 002

2. melléklet

adatok forintban

Megnevezés

Pécel Város Önkormányzata

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

825 840 051

825 840 051

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

310 160 195

310 160 195

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

264 293 900

264 293 900

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

215 077 516

215 077 516

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

36 308 440

36 308 440

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

216 588 800

216 588 800

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

216 588 800

216 588 800

3.

Felhalmozási célú tám.államháztartáson belülről

434 314 605

434 314 605

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

434 314 605

434 314 605

4.

Közhatalmi bevételek

500 000 000

500 000 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

495 000 000

495 000 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

131 000 000

131 000 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

364 000 000

364 000 000

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

5 000 000

5 000 000

5.

Működési bevételek

196 972 973

196 972 973

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 000 000

2 000 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

16 000 000

16 000 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

129 572 973

129 572 973

5.5.

Ellátási díjak

38 000 000

38 000 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

11 000 000

11 000 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

100 000

100 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

300 000

300 000

6.

Felhalmozási bevételek

139 556 646

139 556 646

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

139 556 646

139 556 646

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.1.

Műk. C. garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési c. visszatérítendő tám. kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 739 401 824

573 871 251

2 313 273 075

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

344 804 413

344 804 413

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

344 804 413

344 804 413

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

1 550 000 000

1 550 000 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 550 000 000

1 550 000 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

33 033 603

33 033 603

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

33 033 603

33 033 603

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó szárm.ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

1 583 033 603

344 804 413

1 927 838 016

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

3 322 435 427

918 675 664

4 241 111 091

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

732 485 723

786 013 235

1 518 498 958

1.1.

Személyi juttatások

84 053 154

84 053 154

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

13 216 939

13 216 939

1.3.

Dologi kiadások

592 514 036

11 987 272

604 501 308

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

4 000 000

9 400 000

13 400 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

38 701 594

764 625 963

803 327 557

- Elvonások és befizetések kiadásai

38 701 594

556 636 868

595 338 462

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

207 989 095

207 989 095

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

1 786 660 133

1 786 660 133

2.1.

Beruházások

1 786 660 133

1 786 660 133

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

732 485 723

2 572 673 368

3 305 159 091

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

925 792 078

10 159 922

935 952 000

7.1.

Központi, irányítószervi támogatás

892 758 475

8 999 846

901 758 321

7.2.

Pénzügyi lízing kiadásai

1 160 076

1 160 076

7.3.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

33 033 603

33 033 603

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

925 792 078

10 159 922

935 952 000

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

1 658 277 801

2 582 833 290

4 241 111 091

3. melléklet

adatok forintban

Pécel Város önkormányzatának Képviselő-testülete irányítása alá tartozó költségvetési szervek összesen

Összes bevétel, kiadás

--------

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3 642 093

3 642 093

3.

Felhalmozási célú tám.államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

8 830 000

8 830 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

3 730 000

3 730 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5 100 000

5 100 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

12 472 093

12 472 093

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

12 934 665

12 934 665

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

892 758 475

892 758 475

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

892 758 475

8 999 846

901 758 321

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

895 678 475

588 900 690

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

918 165 233

8 999 846

927 165 079

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

884 522 652

8 999 846

893 522 498

1.1.

Személyi juttatások

645 760 625

6 539 000

652 299 625

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

101 749 709

960 846

102 710 555

1.3.

Dologi kiadások

137 012 318

1 500 000

138 512 318

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tarlékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

19 065 823

19 065 823

2.1.

Beruházások

16 345 823

16 345 823

2.2.

Felújítások

2 720 000

2 720 000

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

14 576 758

14 576 758

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

14 576 758

14 576 758

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

918 165 233

8 999 846

927 165 079

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

918 165 233

8 999 846

927 165 079

4. melléklet

adatok forintban

Megnevezés

Péceli Polgármesteri Hivatal

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3 642 093

3 642 093

5.

Működési bevételek

2 000 000

2 000 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 000 000

2 000 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

5 642 093

5 642 093

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

10 934 665

10 934 665

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

10 934 665

10 934 665

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

345 587 775

8 999 846

354 587 621

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

345 587 775

8 999 846

354 587 621

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

356 522 440

8 999 846

365 522 286

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

362 164 533

8 999 846

371 164 379

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

342 507 775

8 999 846

351 507 621

1.1.

Személyi juttatások

248 276 494

6 539 000

254 815 494

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

37 310 281

960 846

38 271 127

1.3.

Dologi kiadások

56 921 000

1 500 000

58 421 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

5 080 000

5 080 000

2.1.

Beruházások

5 080 000

5 080 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

14 576 758

14 576 758

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

14 576 758

14 576 758

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

362 164 533

8 999 846

371 164 379

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

362 164 533

8 999 846

371 164 379

5. melléklet

adatok forintban

Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház

Összes bevétel, kiadás

--------

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3.

Felh. célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

1 730 000

1 730 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1 730 000

1 730 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 730 000

1 730 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

500 000

500 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

500 000

500 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

60 047 340

60 047 340

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

60 047 340

60 047 340

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcs. szárm. ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

60 547 340

60 547 340

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

62 277 340

62 277 340

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

3

4

5

6

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

60 569 190

60 569 190

1.1.

Személyi juttatások

32 150 000

32 150 000

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 746 100

4 746 100

1.3.

Dologi kiadások

23 673 090

23 673 090

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

1 708 150

1 708 150

2.1.

Beruházások

1 454 150

1 454 150

2.2.

Felújítások

254 000

254 000

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

62 277 340

62 277 340

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

62 277 340

62 277 340

6. melléklet

adatok forintban

Megnevezés

Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

3

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

1 100 000

1 100 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

1 100 000

1 100 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 100 000

1 100 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

500 000

500 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

500 000

500 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

57 349 255

57 349 255

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

57 349 255

57 349 255

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

57 849 255

57 849 255

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

58 949 255

58 949 255

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

3

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

58 314 255

58 314 255

1.1.

Személyi juttatások

41 711 555

41 711 555

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

6 757 190

6 757 190

1.3.

Dologi kiadások

9 845 510

9 845 510

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

635 000

635 000

2.1.

Beruházások

635 000

635 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

58 949 255

58 949 255

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

58 949 255

58 949 255

7. melléklet

adatok forintban

Megnevezés

Péceli Napsugár Bölcsőde

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

3

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

4 000 000

4 000 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

4 000 000

4 000 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

4 000 000

4 000 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

500 000

500 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

500 000

500 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

114 496 472

114 496 472

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

114 496 472

114 496 472

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

114 996 472

114 996 472

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

118 996 472

118 996 472

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

3

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

117 211 072

117 211 072

1.1.

Személyi juttatások

89 293 996

89 293 996

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

14 382 876

14 382 876

1.3.

Dologi kiadások

13 534 200

13 534 200

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

1 785 400

1 785 400

2.1.

Beruházások

1 785 400

1 785 400

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

118 996 472

118 996 472

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

118 996 472

118 996 472

8. melléklet

adatok forintban

Megnevezés

Pécel Város Óvodái

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

3

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

500 000

500 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

500 000

500 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

315 277 633

315 277 633

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

315 277 633

315 277 633

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

315 777 633

315 777 633

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

315 777 633

315 777 633

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

3

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

305 920 360

305 920 360

1.1.

Személyi juttatások

234 328 580

234 328 580

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

38 553 262

38 553 262

1.3.

Dologi kiadások

33 038 518

33 038 518

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

9 857 273

9 857 273

2.1.

Beruházások

7 391 273

7 391 273

2.2.

Felújítások

2 466 000

2 466 000

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

315 777 633

315 777 633

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

315 777 633

315 777 633

adatok forintban

Megnevezés

Pécel Város Óvodái

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

3

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

500 000

500 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

500 000

500 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

315 277 633

315 277 633

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

315 277 633

315 277 633

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

315 777 633

315 777 633

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

315 777 633

315 777 633

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

3

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

305 920 360

305 920 360

1.1.

Személyi juttatások

234 328 580

234 328 580

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

38 553 262

38 553 262

1.3.

Dologi kiadások

33 038 518

33 038 518

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

9 857 273

9 857 273

2.1.

Beruházások

7 391 273

7 391 273

2.2.

Felújítások

2 466 000

2 466 000

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

315 777 633

315 777 633

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

315 777 633

315 777 633

9. melléklet

Pécel Város Önkormányzata 2021. évi tartalékainak részletezése

adatok forintban

sorszám

megnevezés

2021. eredeti előirányzat

megjegyzés

1.

Céltartalék

0

-ebből vis maior önrész

0

-Péceli Roma Önkormányzat támogatása

0

2.

Polgármesteri keret

0

3.

Általános tartalék

0

4.

Fejlesztési céltartalék

0

-ebből Általános fejlesztési tartalék

0

-ebből Óvodabővítés

0

-ebből Környezetvédelmi alap

0

- ebből Lakóépület felújítása, korszrűsítése alap

0

- ebből Folyamatban lévő pályázatok

0

Tartalékok összesen:

0

10. melléklet

Pécel Város Önkormányzatának fennálló több évre kiható kötelezettségvállalásainak részletezése

adatok forintban

Sorszám

Megnevezés

Hitel futamidő vége

2021

2022

2023

2024

2025

2026

2027

2028

2029

2030

2031

1.

Beruházási/Fejlesztési hitel

2031.12.31

1 738 098

41 947 611

41 171 801

40 395 991

39 620 181

38 844 371

38 068 561

37 292 751

36 516 941

35 741 131

34 965 334

2.

Pénzügyi lízingből eredő fizetési kötelezettség

2022.08.01

1 160 076

773 384

0

0

0

0

0

0

0

0

0

3.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

6.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Összesen:

0

2 898 174

42 720 995

41 171 801

40 395 991

39 620 181

38 844 371

38 068 561

37 292 751

36 516 941

35 741 131

34 965 334

*Az 5/2021. (III. 12.) önkormányzati rendelet 10. melléklete a 7/2021. (III. 26.) önkormányzati rendelet 1. §-ának megfelelően módosított melléklet. Hatályos 2021. március 27.

adatok forintban

Sorszám

Megnevezés

Hitel futamidő vége

2021

2022

2023

2024

2025

2026

2027

2028

2029

2030

2031

1.

Beruházási/Fejlesztési hitel

2031.12.31

1 738 098

44 403 480

43 372 515

42 341 550

41 310 585

40 279 619

39 248 654

38 217 689

37 186 724

36 155 758

35 124 808

2.

Pénzügyi lízingből eredő fizetési kötelezettség

2022.08.01

1 160 076

773 384

0

0

0

0

0

0

0

0

0

3.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

6.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Összesen:

0

2 898 174

45 176 864

43 372 515

42 341 550

41 310 585

40 279 619

39 248 654

38 217 689

37 186 724

36 155 758

35 124 808

11. melléklet

Működési és felhalmozási célú pénzeszközátadások

adatok forintban

Pénzeszközátadás megnevezése

Működési célú pénzeszközátadás

Felhalmozási célú pénzeszközátadás

Eredeti ei.

1

2

3

2

Civil szervezetek támogatása

3 000 000

3 000 000

Testvérvárosi kapcsolatok ápolása

500 000

500 000

Pécel Kft. támogatása

183 526 776

183 526 776

Péceli Spartacus Sportegyesület támogatása

2 000 000

2 000 000

Volánbusz Zrt. költségtérítési támogatása

13 634 400

13 634 400

Millenniumi Nemzeti Hagyományőrző Alapítvány működési tám.

15 000

15 000

Ray-Med Kft. működési támogatása

270 000

270 000

Gödöllő-Vác térségi Vízgazd.Társulás közfoglalkoztatáshoz hj.

1 282 919

1 282 919

Cseuz László könyvkiadás támogatása

300 000

300 000

Péceli Roma Önkormányzat támogatása

960 000

960 000

Magyarok Nagyasszonya Egyházközség támogatása

500 000

500 000

Pest Megyei Rendőkapitányság

2 000 000

2 000 000

ÖSSZESEN:

207 989 095

207 989 095

12. melléklet

Pécel Város Önkormányzatának 2021. évi közvetett támogatásai

adatok forintban

Sorszám

Megnevezés

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Állami feladat

Összesen:

1.

Pécel Város Önkormányzata és a Képviselő-testület irányítása alatt álló költségvetési szervek egyéb sajátos bevételeiből

0

500 000

0

500 000

1.1

ebből: ellátottak térítési díjának, kártérítésének méltányossági alapon történő elengedése

0

0

0

0

1.2

ebből: lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

0

0

0

0

1.3

ebből: a helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

0

500 000

0

500 000

1.4

ebből: egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

0

0

0

0

2.

Pécel Város Önkormányzata bevételeiből

4 660 000

0

0

4 660 000

2.1

Iparűzési adó

0

0

0

0

2.2

Építményadó

100 000

0

0

100 000

2.3

Telekadó

0

0

0

0

2.4

Magánszemély kommunális adója

4 500 000

0

0

4 500 000

2.5

Késedelmi pótlék

60 000

0

0

60 000

3.

Átengedett központi adóból

200 000

0

0

200 000

3.1

Gépjárműadó

200 000

200 000

4.

Összesen:

4 860 000

500 000

0

5 360 000

13. melléklet

Pécel Város Önkormányzata 2021. évre tervezett szociális ellátásainak részletezése

adatok forintban

Sorszám

Megnevezés

eredeti előirányzat

Összesen

megjegyzés

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

1.

Rendszeres települési támogatások

3 000 000

0

3 000 000

1.1

Települési adósságcsökkentési támogatás

0

0

0

1.2

Települési ápoláshoz kapcsolódó rendszeres támogatás

0

0

0

1.3

Lakhatási települési rendszeres támogatás

3 000 000

0

3 000 000

1.4

Családi napközi támogatás

0

0

0

1.5

Kamatmentes kölcsön

0

0

0

2.

Nem rendszeres települési támogatások

1 000 000

9 400 000

10 400 000

2.1

Rendkívüli települési támogatás

0

4 500 000

4 500 000

2.2

Köztemetés

1 000 000

0

1 000 000

2.3

Egészségügyi települési támogatás

0

400 000

400 000

2.4

Létfenntartási települési támogatás

0

2 000 000

2 000 000

2.5

Temetési települési támogatás

0

500 000

500 000

2.6

Bursa Hungarica ösztöndíj

0

2 000 000

2 000 000

2.7

Téli rezsicsökkentés támogatása

0

0

0

3.

Támogatások összesen:

4 000 000

9 400 000

13 400 000

14. melléklet

Pécel Város Önkormányzata és költségvetési szervei engedélyezett létszámkerete 2021-ban

2021.01.01 - 2021.03.31

2021.04.01 - 2021.12.31.

Sorszám

Megnevezés

létszám (fő)

teljes munkaidős (fő)

részmunka- idős (fő)

álláshely

létszám (fő)

teljes munkaidős (fő)

részmunka- idős (fő)

álláshely

1.

Pécel Város Önkormányzata

6,00

6,00

0,00

6,00

7,00

7,00

0,00

7,00

- polgármester, alpolgármester

2,00

2,00

0,00

2,00

2,00

2,00

0,00

2,00

- védőnők

3,00

3,00

0,00

3,00

4,00

4,00

0,00

4,00

- munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

1,00

1,00

0,00

1,00

1,00

1,00

0,00

1,00

- közfoglalkoztatott

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

2.

Péceli Polgármesteri Hivatal

48,00

48,00

0,00

48,00

48,00

48,00

0,00

48,00

ebből: - köztisztviselő

42,00

42,00

0,00

42,00

42,00

42,00

0,00

42,00

- munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

5,00

5,00

0,00

5,00

5,00

5,00

0,00

5,00

- közfoglalkoztatott

1,00

1,00

0,00

1,00

1,00

1,00

0,00

1,00

3.

Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház (Mt. Hatálya alá tartozók)

10,00

10,00

0,00

10,00

9,00

8,00

1,00

8,50

4.

Pécel Város Óvodái

64,00

63,00

1,00

63,50

64,00

63,00

1,00

63,50

4/a.

Székhelyintézmény (közalkalmazott)

29,00

29,00

0,00

29,00

29,00

29,00

0,00

29,00

4/b.

Szivárvány Tagóvoda tagintézmény (közalkalmazott)

18,00

18,00

0,00

18,00

18,00

18,00

0,00

18,00

4/c.

Gesztenyés Óvoda tagintézmény (közalkalmazott)

13,00

13,00

0,00

13,00

13,00

13,00

0,00

13,00

- munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

2,00

1,00

1,00

1,50

2,00

1,00

1,00

1,50

- közfoglalkoztatott

2,00

2,00

0,00

2,00

2,00

2,00

0,00

2,00

5.

Péceli Napsugár Bölcsőde

19,00

19,00

0,00

19,00

19,00

19,00

0,00

19,00

6.

Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

11,00

9,00

2,00

10,00

10,00

9,00

1,00

9,50

ebből: - közalkalmazott

9,00

9,00

0,00

9,00

9,00

9,00

0,00

9,00

- munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

1,00

0,00

1,00

0,50

1,00

0,00

1,00

0,50

- közfoglalkoztatott

1,00

0,00

1,00

0,50

0,00

0,00

0,00

0,00

Összesen:

158,00

155,00

3,00

156,50

157,00

154,00

3,00

155,50

15. melléklet

Kimutatás az európai uniós támogatásokkal megvalósuló projektekről

EU-s projekt neve, azonosítója:

adatok forintban

Források

2021.

2022.

2022. után

Összesen

Saját erő

0

0

0

0

- saját erőből központi támogatás

0

0

0

0

EU-s forrás

0

0

0

0

Társfinanszírozás

0

0

0

0

Hitel

0

0

0

0

Egyéb forrás

0

0

0

0

Támogatás (még várt)

0

0

0

Források összesen:

0

0

0

0

Kiadások, költségek

2021.

2022.

2022. után

Összesen

Személyi jellegű

0

0

0

0

Beruházások, beszerzések

0

0

0

0

Szolgáltatások igénybe vétele

0

0

0

0

Adminisztratív költségek

0

0

0

0

Összesen:

0

0

0

0

16. melléklet

Működési célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

adatok forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2021. évi előirányzat

Megnevezés

2021. évi előirányzat

1

2

3.

4.

5.

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

825 840 051

Személyi juttatások

736 352 779

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

220 230 893

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

115 927 494

3.

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

743 013 626

4.

Közhatalmi bevételek

500 000 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 400 000

5.

Működési célú átvett pénzeszközök

Egyéb működési célú kiadások

803 327 557

6.

4.-ből EU-s támogatás

Tartalékok

14 576 758

7.

Egyéb működési bevételek

205 802 973

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+7.+…+12.)

1 751 873 917

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

2 426 598 214

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

1 595 968 268

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

1 562 934 665

Likviditási célú hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

33 033 603

Kölcsön törlesztése

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Egyéb finanszírozási kiadások

33 033 603

21.

Értékpapírok bevételei

22.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.)

1 595 968 268

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+21.)

33 033 603

23.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+22.)

3 347 842 185

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+22.)

2 459 631 817

24.

Költségvetési hiány:

674 724 297

Költségvetési többlet:

-

25.

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

888 210 368

17. melléklet

Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

adatok forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2021. évi előirányzat

Megnevezés

2021. évi előirányzat

1

2

3

4

5

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

434 314 605

Beruházások

1 803 005 956

2.

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

3.

Felhalmozási bevételek

139 556 646

Felújítások

2 720 000

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7.

8.

9.

10.

11.

Tartalékok

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

573 871 251

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

1 805 725 956

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

Hitelek törlesztése

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

344 804 413

Betét elhelyezése

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

344 804 413

Pénzügyi lízing kiadásai

1 160 076

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Értékpapírok kibocsátása

24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

344 804 413

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

1 160 076

26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

918 675 664

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

1 806 886 032

27.

Költségvetési hiány:

1 231 854 705

Költségvetési többlet:

-

28.

Tárgyévi hiány:

1 233 014 781

Tárgyévi többlet:

-

18. melléklet

Előirányzat-felhasználási terv 2021. évre

adatok

forintban

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

1.

Bevételek

2.

Önkormányzatok működési támogatásai

68 820 004

68 820 004

68 820 004

68 820 004

68 820 004

68 820 004

68 820 004

68 820 004

68 820 004

68 820 004

68 820 004

68 820 004

825 840 051

3.

Működési célú támogatások ÁH-on belül

1 685 907

1 685 907

1 685 907

1 685 907

1 685 907

1 685 907

101 685 907

1 685 907

1 685 907

101 685 907

1 685 907

1 685 916

220 230 893

4.

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

144 771 535

144 771 535

144 771 535

434 314 605

5.

Közhatalmi bevételek

250 000 000

250 000 000

500 000 000

6.

Működési bevételek

17 150 248

17 150 248

17 150 248

17 150 248

17 150 248

17 150 248

17 150 248

17 150 248

17 150 248

17 150 248

17 150 248

17 150 248

205 802 973

7.

Felhalmozási bevételek

139 556 646

139 556 646

8.

Működési célú átvett pénzeszközök

9.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

10.

Finanszírozási bevételek

1 562 934 665

344 804 413

33 033 603

1 940 772 681

11.

Bevételek összesen:

87 656 159

87 656 159

337 656 159

87 656 159

1 650 590 824

87 656 159

332 427 694

232 427 694

827 232 107

327 212 805

87 656 159

120 689 771

4 266 517 849

12.

Kiadások

13.

Személyi juttatások

61 362 732

61 362 732

61 362 732

61 362 732

61 362 732

61 362 732

61 362 732

61 362 732

61 362 732

61 362 732

61 362 732

61 362 732

736 352 779

14.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9 660 625

9 660 625

9 660 625

9 660 625

9 660 625

9 660 625

9 660 625

9 660 625

9 660 625

9 660 625

9 660 625

9 660 625

115 927 494

15.

Dologi kiadások

61 917 802

61 917 802

61 917 802

61 917 802

61 917 802

61 917 802

61 917 802

61 917 802

61 917 802

61 917 802

61 917 802

61 917 802

743 013 626

16.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 116 667

1 116 667

1 116 667

1 116 667

1 116 667

1 116 667

1 116 667

1 116 667

1 116 667

1 116 667

1 116 667

1 116 667

13 400 000

17.

Egyéb működési célú kiadások

66 943 963

66 943 963

66 943 963

66 943 963

66 943 963

66 943 963

66 943 963

66 943 963

66 943 963

66 943 963

66 943 963

66 943 963

803 327 557

18.

Tartalékok

1 214 730

1 214 730

1 214 730

1 214 730

1 214 730

1 214 730

1 214 730

1 214 730

1 214 730

1 214 730

1 214 730

1 214 730

14 576 758

19.

Beruházások

601 001 985

601 001 985

601 001 985

1 803 005 956

20.

Felújítások

2 720 000

2 720 000

21.

Egyéb felhalmozási kiadások

22.

Finanszírozási kiadások

33 130 276

96 673

96 673

96 673

96 673

96 673

96 673

96 673

96 673

96 673

96 673

96 673

34 193 679

23.

Kiadások összesen:

235 346 794

202 313 191

202 313 191

202 313 191

202 313 191

806 035 176

803 315 176

803 315 176

202 313 191

202 313 191

202 313 191

202 313 191

4 266 517 849

24.

Egyenleg

-147 690 635

-114 657 032

135 342 968

-114 657 032

1 448 277 633

-718 379 017

-470 887 482

-570 887 482

624 918 916

124 899 614

-114 657 032

-81 623 420

19. melléklet

A 2021. évi általános működési és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény 2. melléklete alapján a helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása

adatok forintban

Megnevezés

Eredeti
előirányzat
(Ft)

I.

1

A települési önkormányzatok működésének támogatása

310 160 195

a)

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

193 924 500

b)

Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása

70 059 695

c)

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

46 176 000

2

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítása

0

3

Polgármesteri illetmény támogatása

0

A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

310 160 195

II.

1

a)

Óvodapedagógusok bértámogatása

160 429 500

b)

Óvodapedagógusok bértámogatásának pótlólagos összege

3 024 000

c)

Óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők bértámogatása

64 218 000

(a+b+c)

Óvodapedagógusok, és az óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők bértámogatása

227 671 500

2

Óvodaműködtetési támogatás

36 622 400

3

Társulás által fenntartott óvodákba bejáró gyermekek utaztatásának támogatása

0

A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK EGYES KÖZNEVELÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

264 293 900

III.

2

Települési önkormányzatok egyes szociális feladatainak támogatása

28 822 276

3

a)

Szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatások általános feladatai

13 530 000

b)

Gyermekjóléti központ

0

c)

Szociális étkeztetés

1 659 000

d)

Házi segítségnyújtás

3 292 000

e)

Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás

0

f)

Időskorúak nappali intézményi ellátása

0

g)

Fogyatékos és demens személyek nappali intézményi ellátása

0

h)

Pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali intézményi ellátása

0

i)

Hajléktalanok nappali intézményi ellátása

0

j)

Családi bölcsőde

0

k)

Hajléktalanok átmeneti intézményei

0

l)

Támogató szolgáltatás

0

m)

Közösségi alapellátások

0

n)

Óvodai és iskolai szociális tevékenység támogatása

0

Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

18 481 000

4

a)

Települési önkormányzat által biztosított szociális szakosított ellátások

0

5

aa)

A finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

43 623 360

ab)

Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

62 118 050

b)

Rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

522 830

Gyermekétkeztetés támogatása

106 264 240

6

a)

A finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

45 144 000

b)

Bölcsődei üzemeltetés támogatása

16 366 000

Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

61 510 000

A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK SZOCIÁLIS, GYERMEKJÓLÉTI ÉS GYERMEKÉTKEZTETÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

215 077 516

IV.

1

a)

Megyei hatókörű városi múzeumok feladatainak támogatása

0

b)

Megyei könyvtárak feladatainak támogatása

0

c)

Megyeszékhely megyei jogú városok és Szentendre Város Önkormányzatának közműv. támogatása

0

d)

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

36 308 440

e)

Települési önkormányzatok muzeális intézményi feladatainak támogatása

0

f)

Budapest Főváros Önkormányzatának múzeumi, könyvtári és közművelődési támogatása

0

g)

Fővárosi kerületi önkormányzatok közművelődési támogatása

0

h)

Megyei könyvtár kistelepülési könyvtári célú kiegészítő támogatása

0

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása összesen

36 308 440

2

a)

Színházművészeti szervezetek támogatása

0

b)

Táncművészeti szervezetek támogatása

0

c)

Zeneművészeti szervezetek támogatása

0

A települési önkormányzatok által fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása összesen

0

A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK KULTURÁLIS FELADATAINAK TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

36 308 440

20. melléklet

Beruházási és felújítási kiadások célonként

adatok forintban

Sorszám

Beruházás megnevezése

Pályázati forrásból finanszírozott rész

Saját forrásból finanszírozott rész

Eredeti ei.

1

2

3

4

1.

Mikrovoks rendszer 2021. évi ütem

152 376

152 376

2.

PM Csapvízgazd pályázat

274 159 279

67 068 401

341 227 680

3.

PM Vállalkozói parkkal kapcsolatos kifizetések

10 000 000

10 000 000

4.

VEKOP

5.

PM Egészségügyi alapellátás pályázat

113 128 836

115 787 225

228 916 061

6.

PM Óvodafejlesztés pályázat

736 995 950

29 333 526

766 329 476

7.

Óvoda építéshez telekvásárlás

33 745 240

33 745 240

8.

Piac pályázat

105 544 294

28 370 227

133 914 521

9.

Határ utca, Felsősor utca, Jókai utca vízműrendszer korszerűsítés és útburkolat helyreállítása

99 572 973

99 572 973

10.

ENMECH járda (közvilágítással)

10 000 000

10 000 000

11.

Önkormányzati informatikai és egyéb eszközbeszerzések

2 000 000

2 000 000

12.

Településszintű szabályozási terv

10 000 000

10 000 000

13.

Maglódi út 7. szám alatti önkormányzati lakás új csővezeték lefektetése

469 900

469 900

14.

Napsugár Bölcsőde beázás miatti felújítás (tetőjavítás, mosdó felújítás)

3 303 716

3 303 716

15.

Nyitnikék óvoda kazán szivattyú csere

600 000

600 000

16.

Szivárvány és Gesztenyés óvoda elektromos hálózatának felújítása

5 000 000

5 000 000

17.

Újtelepi út kisajátítása

6 375 900

6 375 900

18.

Fáy-tanya út kisajátítása

8 000 000

8 000 000

19.

Mektec járda területének kisajátítása

8 700 000

8 700 000

20.

Gyalogos átkelőhely kiépítése a Pesti úton

18 669 000

18 669 000

21.

Vis maior 414 339

20 646 000

2 294 000

22 940 000

22.

Vis maior 486 459

19 876 906

2 208 546

22 085 452

23.

Buszmegálló Búzavirág u. 3., Szondi utca 1.

654 188

654 188

24.

Eridánusz Kft. FAD-os számla áfája

8 091 626

8 091 626

25.

Térfigyelő kamerarendszer fejlesztése

4 064 000

4 064 000

26.

Zsigmondi utca felújítása

31 386 018

10 462 006

41 848 024

27.

28.

29.

30.

ÖSSZESEN:

1 301 737 283

484 922 850

1 786 660 133

20/a. melléklet

Pécel Város Önkormányzata 2021. évi költségvetési évének fejlesztési céljairól, amelyek megvalósításához a Stabilitási tv. 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése (hitelfelvétel) válik szükségessé, az adóság keletkeztető ügylet várható együttes összegével

adatok forintban

Sorszám

Fejlesztési cél

Beruházás megnevezése

Pályázati forrásból finanszírozott rész

Hitelből finanszírozott rész

Fejlesztési cél összesen

1

2

3

4

1.

Környezetvédelemhez és természeti katasztrófák elhárításához kapcsolódó beruházási célok - Csapadékvíz elvezetést szolgáló ber.

PM Csapvízgazd 2017/16 pályázat

274 159 279

67 068 401

341 227 680

2.

Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése - Az alapellátási központi/összevont ügyeletek létrehozása és tárgyi eszközeinek fejlesztése, a fűtés- és világítási rendszer korszerűsítése

PM EUALAPELLATAS 2017/64

113 128 836

123 878 851

237 007 687

3.

Közoktatási célú beruházási célok - Óvoda építése, bővítése, műszaki felújítása és rekonstrukciója, a fűtés- és világítási rendszer korszerűsítése

PM OVODAFEJLESZTÉS 2017/49

736 995 950

63 078 766

800 074 716

4.

Egyéb feladatokhoz kapcsolódó célok - Egyéb (nem köznevelési, szociális, kulturális és sportcélú) önkormányzati tulajdonú létesítmények felújítása, fejlesztés, valaminta fűtés- és világítási rendszer korszerűsítése

PM PIAC 2018/39

105 544 294

28 370 227

133 914 521

5.

Egyéb feladatokhoz kapcsolódó célok - Közutak, hidak építése, felújítása

ENMECH járda (közvilágítással)

18 700 000

18 700 000

6.

Szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi célok - Bölcsődei intézmény kialakítása, fejlesztése, felújítása, a fűtés- és világítási rendszer korszerűsítése

Napsugár Bölcsőde beázás miatti felújítás (tetőjavítás, mosdó felújítás)

3 303 716

3 303 716

7.

Közoktatási célú beruházási célok - Óvoda építése, bővítése, műszaki felújítása és rekonstrukciója, a fűtés- és világítási rendszer korszerűsítése

Szivárvány és Gesztenyés óvoda elektromos hálózatának felújítása

5 000 000

5 000 000

8.

Egyéb feladatokhoz kapcsolódó célok - Közutak, hidak építése, felújítása

Újtelepi út kisajátítása

6 375 900

6 375 900

9.

Egyéb feladatokhoz kapcsolódó célok - Közutak, hidak építése, felújítása

Vis maior 414 339

20 646 000

2 294 000

22 940 000

10.

Egyéb feladatokhoz kapcsolódó célok - Közutak, hidak építése, felújítása

Vis maior 486 459

19 876 906

2 208 546

22 085 452

11.

Egyéb feladatokhoz kapcsolódó célok - Közbiztonság növelését szolgáló fejlesztések

Térfigyelő kamerarendszer fejlesztése

4 064 000

4 064 000

12.

Egyéb feladatokhoz kapcsolódó célok - Közutak, hidak építése, felújítása

Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása

31 386 018

10 462 006

41 848 024

13.

Egyéb feladatokhoz kapcsolódó célok - Egyéb rendezési tervekhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások

Településszintű szabályozási terv

10 000 000

10 000 000

14.

15.

16.

17.

ÖSSZESEN:

1 301 737 283

344 804 413

1 646 541 696

Az 5/2021. (III. 12.) önkormányzati rendelet 20/a. melléklete a 7/2021. (III. 26.) önkormányzati rendelet 2. §-ának megfelelően megállapított melléklet. Hatályos 2021. március 27.

21. melléklet

Tájékoztató adatok Pécel Város Önkormányzata és költségvetési szerveinek 2019-2021. évi összevont bevételeiről és kiadásairól

B E V É T E L E K

adatok forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2019. évi

2020. évi

2021. évi várható

1

2

4

5

6

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

718 047 893

709 732 657

825 840 051

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

233 693 878

235 754 252

310 160 195

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

232 713 267

242 327 303

264 293 900

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

223 465 702

183 914 298

215 077 516

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

21 166 503

22 700 556

36 308 440

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

3 918 844

21 398 000

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

3 089 699

3 638 248

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

61 223 693

42 430 023

220 230 893

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

61 223 693

42 430 023

220 230 893

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

1 462 807 184

69 880 479

434 314 605

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

397 771 969

18 900 505

434 314 605

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

1 065 035 215

50 979 974

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

602 385 980

834 994 532

500 000 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

536 553 430

770 512 021

495 000 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

143 041 133

143 050 130

131 000 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

393 512 297

627 461 891

364 000 000

4.2.

Gépjárműadó

53 510 451

50 539 431

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

12 322 099

13 943 080

5 000 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

187 064 203

97 443 596

205 802 973

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

8 500

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

39 954 261

2 125 700

5 730 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

11 201 370

1 327 566

16 000 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

55 960 934

35 490 897

129 572 973

5.5.

Ellátási díjak

43 679 546

41 347 327

43 100 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

32 395 223

14 432 738

11 000 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

61 951

147 906

100 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

350 067

5.10.

Egyéb működési bevételek

3 460 851

2 562 962

300 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

20 885 222

8 726 025

139 556 646

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

20 885 222

8 726 025

139 556 646

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

5 500 000

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

3 057 914 175

1 763 207 312

2 325 745 168

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

344 804 413

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

197 054 668

1 435 986 201

1 562 934 665

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

197 054 668

1 435 986 201

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

96 791 899

26 649 064

33 033 603

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

293 846 567

1 462 635 265

1 940 772 681

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

3 351 760 742

3 225 842 577

4 266 517 849

K I A D Á S O K

forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2019. évi

2020. évi várható

2021. évi várható

1

2

4

5

6

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1 453 839 885

1 501 356 076

2 412 021 456

1.1.

Személyi juttatások

576 818 381

607 802 482

736 352 779

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

120 452 766

121 892 738

115 927 494

1.3.

Dologi kiadások

550 900 898

529 877 994

743 013 626

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

17 998 886

10 408 740

13 400 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

187 668 954

231 374 122

803 327 557

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

359 012 546

82 665 134

1 805 725 956

2.1.

Beruházások

119 908 640

26 172 167

1 803 005 956

2.3.

Felújítások

239 103 906

56 492 967

2 720 000

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

14 576 758

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

14 576 758

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

1 812 852 431

1 584 021 210

4 232 324 170

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

102 922 110

24 479 412

34 193 679

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

102 922 110

24 479 412

34 193 679

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

1 915 774 541

1 608 500 622

4 266 517 849

22. melléklet

Pécel Város Önkormányzata és költségvetési szerveinek a költségvetési évet követő három év tervezett összevont bevételi és kiadási előirányzatainak keretszámai

B E V É T E L E K

adatok forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi várható

2022. évi várható

2023. évi várható

2024. évi várható

2025. évi várható

2026. évi várható

2027. évi várható

2028. évi várható

2029. évi várható

2030. évi várható

2031. évi várható

1

2

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

825 840 051

840 705 172

857 519 275

874 669 661

892 163 054

910 006 315

928 206 441

946 770 570

965 705 982

985 020 101

1 004 720 503

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

310 160 195

315 743 079

322 057 940

328 499 099

335 069 081

341 770 462

348 605 872

355 577 989

362 689 549

369 943 340

377 342 207

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

264 293 900

269 051 190

274 432 214

279 920 858

285 519 275

291 229 661

297 054 254

302 995 339

309 055 246

315 236 351

321 541 078

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

215 077 516

218 948 911

223 327 890

227 794 447

232 350 336

236 997 343

241 737 290

246 572 036

251 503 476

256 533 546

261 664 217

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

36 308 440

36 961 992

37 701 232

38 455 256

39 224 362

40 008 849

40 809 026

41 625 206

42 457 710

43 306 865

44 173 002

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

220 230 893

224 195 049

228 678 950

233 252 529

237 917 580

242 675 931

247 529 450

252 480 039

257 529 640

262 680 232

267 933 837

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

220 230 893

224 195 049

228 678 950

233 252 529

237 917 580

242 675 931

247 529 450

252 480 039

257 529 640

262 680 232

267 933 837

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

434 314 605

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

434 314 605

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

500 000 000

509 000 000

519 180 000

529 563 600

540 154 872

550 957 969

561 977 129

573 216 671

584 681 005

596 374 625

608 302 117

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

495 000 000

503 910 000

513 988 200

524 267 964

534 753 323

545 448 390

556 357 358

567 484 505

578 834 195

590 410 879

602 219 096

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

131 000 000

133 358 000

136 025 160

138 745 663

141 520 576

144 350 988

147 238 008

150 182 768

153 186 423

156 250 152

159 375 155

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

364 000 000

370 552 000

377 963 040

385 522 301

393 232 747

401 097 402

409 119 350

417 301 737

425 647 772

434 160 727

442 843 941

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

5 000 000

5 090 000

5 191 800

5 295 636

5 401 549

5 509 580

5 619 771

5 732 167

5 846 810

5 963 746

6 083 021

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

205 802 973

108 142 140

110 304 983

112 511 082

114 761 304

117 056 530

119 397 661

121 785 614

124 221 326

126 705 753

129 239 868

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5 730 000

5 833 140

5 949 803

6 068 799

6 190 175

6 313 978

6 440 258

6 569 063

6 700 444

6 834 453

6 971 142

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

16 000 000

16 288 000

16 613 760

16 946 035

17 284 956

17 630 655

17 983 268

18 342 933

18 709 792

19 083 988

19 465 668

5.4.

Tulajdonosi bevételek

129 572 973

30 540 000

31 150 800

31 773 816

32 409 292

33 057 478

33 718 628

34 393 000

35 080 860

35 782 477

36 498 127

5.5.

Ellátási díjak

43 100 000

43 875 800

44 753 316

45 648 382

46 561 350

47 492 577

48 442 429

49 411 277

50 399 503

51 407 493

52 435 643

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

11 000 000

11 198 000

11 421 960

11 650 399

11 883 407

12 121 075

12 363 497

12 610 767

12 862 982

13 120 242

13 382 647

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

100 000

101 800

103 836

105 913

108 031

110 192

112 395

114 643

116 936

119 275

121 660

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

300 000

305 400

311 508

317 738

324 093

330 575

337 186

343 930

350 809

357 825

364 981

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

139 556 646

100 973 866

102 993 342

105 053 211

107 154 277

109 297 365

111 483 314

113 712 983

115 987 244

118 306 991

120 673 133

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

139 556 646

100 973 866

102 993 342

105 053 211

107 154 277

109 297 365

111 483 314

113 712 983

115 987 244

118 306 991

120 673 133

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

2 325 745 168

1 783 016 227

1 818 676 551

1 855 050 084

1 892 151 087

1 929 994 111

1 968 593 995

2 007 965 877

2 048 125 197

2 089 087 703

2 130 869 459

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

344 804 413

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

1 562 934 665

147 490 318

150 440 124

155 109 145

159 871 546

164 729 195

169 683 997

174 737 894

179 892 870

185 150 946

190 514 183

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 562 934 665

147 490 318

150 440 124

155 109 145

159 871 546

164 729 195

169 683 997

174 737 894

179 892 870

185 150 946

190 514 183

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

33 033 603

33 628 208

34 300 772

34 986 787

35 686 523

36 400 254

37 128 259

37 870 824

38 628 240

39 400 805

40 188 821

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

33 033 603

33 628 208

34 300 772

34 986 787

35 686 523

36 400 254

37 128 259

37 870 824

38 628 240

39 400 805

40 188 821

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

1 940 772 681

181 118 526

184 740 896

190 095 932

195 558 069

201 129 448

206 812 255

212 608 718

218 521 111

224 551 751

230 703 004

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

4 266 517 849

1 964 134 753

2 003 417 447

2 045 146 016

2 087 709 156

2 131 123 559

2 175 406 250

2 220 574 595

2 266 646 307

2 313 639 454

2 361 572 463

Az 5/2021. (III. 12.) önkormányzati rendelet 22. melléklete a 7/2021. (III. 26.) önkormányzati rendelet 3. §-ának megfelelően módosított melléklet. Hatályos 2021. március 27.

K I A D Á S O K

adatok forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2021. évi várható

2022. évi várható

2023. évi várható

2024. évi várható

2025. évi várható

2026. évi várható

2027. évi várható

2028. évi várható

2029. évi várható

2030. évi várható

2031. évi várható

1

2

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

2 412 021 456

1 835 328 972

1 867 035 552

1 899 376 263

1 937 363 788

1 976 111 064

2 015 633 285

2 055 945 951

2 097 064 870

2 139 006 167

2 181 786 290

1.1.

Személyi juttatások

736 352 779

747 498 259

754 448 224

764 537 189

779 827 932

795 424 491

811 332 981

827 559 641

844 110 833

860 993 050

878 212 911

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

115 927 494

118 014 189

120 374 473

122 781 962

125 237 601

127 742 353

130 297 200

132 903 144

135 561 207

138 272 432

141 037 880

1.3.

Dologi kiadások

743 013 626

756 387 871

771 515 629

786 945 941

802 684 860

818 738 557

835 113 328

851 815 595

868 851 907

886 228 945

903 953 524

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 400 000

15 641 200

18 954 024

19 333 104

19 719 767

20 114 162

20 516 445

20 926 774

21 345 310

21 772 216

22 207 660

1.5

Egyéb működési célú kiadások

803 327 557

197 787 453

201 743 202

205 778 066

209 893 627

214 091 500

218 373 330

222 740 797

227 195 613

231 739 525

236 374 315

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.4.)

1 803 005 956

79 157 475

85 740 624

84 115 656

85 797 970

87 513 929

89 264 208

91 049 492

92 870 482

94 727 891

96 622 449

2.1.

Beruházások

1 803 005 956

76 388 515

72 916 285

71 034 831

72 455 527

73 904 638

75 382 730

76 890 385

78 428 193

79 996 757

81 596 692

2.3.

Felújítások

2 720 000

2 768 960

12 824 339

13 080 826

13 342 443

13 609 291

13 881 477

14 159 107

14 442 289

14 731 135

15 025 757

2.4.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

14 576 758

14 839 140

15 135 922

25 438 641

27 607 634

29 820 007

32 076 627

34 378 379

36 726 167

39 120 910

41 563 548

3.1.

Általános tartalék

14 576 758

14 839 140

15 135 922

15 438 641

15 747 414

16 062 362

16 383 609

16 711 281

17 045 507

17 386 417

17 734 146

3.2.

Céltartalék

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

4 232 324 170

1 929 325 587

1 967 912 098

2 008 930 560

2 050 769 391

2 093 444 999

2 136 974 119

2 181 373 822

2 226 661 518

2 272 854 969

2 319 972 288

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

41 947 611

41 171 801

40 395 991

39 620 181

38 844 371

38 068 561

37 292 751

36 516 941

35 741 131

34 965 334

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai

34 193 679

34 809 165

35 505 349

36 215 455

36 939 765

37 678 560

38 432 131

39 200 774

39 984 789

40 784 485

41 600 175

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

33 033 603

33 628 208

34 300 772

34 986 787

35 686 523

36 400 254

37 128 259

37 870 824

38 628 240

39 400 805

40 188 821

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

1 160 076

773 384

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

34 193 679

34 809 165

35 505 349

36 215 455

36 939 765

37 678 560

38 432 131

39 200 774

39 984 789

40 784 485

41 600 175

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

4 266 517 849

1 964 134 753

2 003 417 447

2 045 146 016

2 087 709 156

2 131 123 559

2 175 406 250

2 220 574 595

2 266 646 307

2 313 639 454

2 361 572 463

Az 5/2021. (III. 12.) önkormányzati rendelet 22. melléklete a 7/2021. (III. 26.) önkormányzati rendelet 3. §-ának megfelelően módosított melléklet. Hatályos 2021. március 27.

B E V É T E L E K

adatok forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi várható

2022. évi várható

2023. évi várható

2024. évi várható

2025. évi várható

2026. évi várható

2027. évi várható

2028. évi várható

2029. évi várható

2030. évi várható

2031. évi várható

1

2

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

825 840 051

840 705 172

857 519 275

874 669 661

892 163 054

910 006 315

928 206 441

946 770 570

965 705 982

985 020 101

1 004 720 503

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

310 160 195

315 743 079

322 057 940

328 499 099

335 069 081

341 770 462

348 605 872

355 577 989

362 689 549

369 943 340

377 342 207

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

264 293 900

269 051 190

274 432 214

279 920 858

285 519 275

291 229 661

297 054 254

302 995 339

309 055 246

315 236 351

321 541 078

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

215 077 516

218 948 911

223 327 890

227 794 447

232 350 336

236 997 343

241 737 290

246 572 036

251 503 476

256 533 546

261 664 217

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

36 308 440

36 961 992

37 701 232

38 455 256

39 224 362

40 008 849

40 809 026

41 625 206

42 457 710

43 306 865

44 173 002

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

220 230 893

224 195 049

228 678 950

233 252 529

237 917 580

242 675 931

247 529 450

252 480 039

257 529 640

262 680 232

267 933 837

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

220 230 893

224 195 049

228 678 950

233 252 529

237 917 580

242 675 931

247 529 450

252 480 039

257 529 640

262 680 232

267 933 837

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

434 314 605

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

434 314 605

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

2 000 000

2 036 000

2 443 200

2 931 840

3 518 208

4 221 850

5 066 220

6 079 463

7 295 356

8 754 427

10 505 313

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

500 000 000

509 000 000

519 180 000

529 563 600

540 154 872

550 957 969

561 977 129

573 216 671

584 681 005

596 374 625

608 302 117

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

495 000 000

503 910 000

513 988 200

524 267 964

534 753 323

545 448 390

556 357 358

567 484 505

578 834 195

590 410 879

602 219 096

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

131 000 000

133 358 000

136 025 160

138 745 663

141 520 576

144 350 988

147 238 008

150 182 768

153 186 423

156 250 152

159 375 155

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

364 000 000

370 552 000

377 963 040

385 522 301

393 232 747

401 097 402

409 119 350

417 301 737

425 647 772

434 160 727

442 843 941

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

5 000 000

5 090 000

5 191 800

5 295 636

5 401 549

5 509 580

5 619 771

5 732 167

5 846 810

5 963 746

6 083 021

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

205 802 973

108 142 140

110 304 983

112 511 082

114 761 304

117 056 530

119 397 661

121 785 614

124 221 326

126 705 753

129 239 868

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5 730 000

5 833 140

5 949 803

6 068 799

6 190 175

6 313 978

6 440 258

6 569 063

6 700 444

6 834 453

6 971 142

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

16 000 000

16 288 000

16 613 760

16 946 035

17 284 956

17 630 655

17 983 268

18 342 933

18 709 792

19 083 988

19 465 668

5.4.

Tulajdonosi bevételek

129 572 973

30 540 000

31 150 800

31 773 816

32 409 292

33 057 478

33 718 628

34 393 000

35 080 860

35 782 477

36 498 127

5.5.

Ellátási díjak

43 100 000

43 875 800

44 753 316

45 648 382

46 561 350

47 492 577

48 442 429

49 411 277

50 399 503

51 407 493

52 435 643

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

11 000 000

11 198 000

11 421 960

11 650 399

11 883 407

12 121 075

12 363 497

12 610 767

12 862 982

13 120 242

13 382 647

5.8.

Kamatbevételek

100 000

101 800

103 836

105 913

108 031

110 192

112 395

114 643

116 936

119 275

121 660

5.10.

Egyéb működési bevételek

300 000

305 400

311 508

317 738

324 093

330 575

337 186

343 930

350 809

357 825

364 981

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

139 556 646

6.2.

Ingatlanok értékesítése

139 556 646

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

2 325 745 168

1 682 042 361

1 715 683 208

1 749 996 872

1 784 996 810

1 820 696 746

1 857 110 681

1 894 252 895

1 932 137 952

1 970 780 711

2 010 196 326

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

344 804 413

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

344 804 413

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

1 562 934 665

147 490 318

150 440 124

155 109 145

159 871 546

164 729 195

169 683 997

174 737 894

179 892 870

185 150 946

190 514 183

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 562 934 665

147 490 318

150 440 124

155 109 145

159 871 546

164 729 195

169 683 997

174 737 894

179 892 870

185 150 946

190 514 183

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

33 033 603

33 628 208

34 300 772

34 986 787

35 686 523

36 400 254

37 128 259

37 870 824

38 628 240

39 400 805

40 188 821

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

33 033 603

33 628 208

34 300 772

34 986 787

35 686 523

36 400 254

37 128 259

37 870 824

38 628 240

39 400 805

40 188 821

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

1 940 772 681

181 118 526

184 740 896

190 095 932

195 558 069

201 129 448

206 812 255

212 608 718

218 521 111

224 551 751

230 703 004

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

4 266 517 849

1 863 160 887

1 900 424 105

1 940 092 805

1 980 554 879

2 021 826 194

2 063 922 936

2 106 861 613

2 150 659 063

2 195 332 462

2 240 899 330

K I A D Á S O K

adatok forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2021. évi várható

2022. évi várható

2023. évi várható

2024. évi várható

2025. évi várható

2026. évi várható

2027. évi várható

2028. évi várható

2029. évi várható

2030. évi várható

2031. évi várható

1

2

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

2 412 021 456

1 760 670 755

1 787 429 888

1 815 596 779

1 844 328 241

1 873 635 587

1 903 530 356

1 934 024 321

1 965 129 490

1 996 858 108

2 029 222 658

1.1.

Személyi juttatások

736 352 779

749 607 129

764 599 272

779 891 257

795 489 082

811 398 864

827 626 841

844 179 378

861 062 965

878 284 225

895 849 909

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

115 927 494

118 014 189

120 374 473

122 781 962

125 237 601

127 742 353

130 297 200

132 903 144

135 561 207

138 272 432

141 037 880

1.3.

Dologi kiadások

743 013 626

681 620 784

686 826 200

693 008 791

699 316 766

705 752 665

712 319 076

719 018 644

725 854 064

732 828 085

739 943 501

1.4.

- ebből kamatkiadát (hitel)

9 923 040

8 892 075

7 861 110

6 830 145

5 799 179

4 768 214

3 737 249

2 706 284

1 675 319

644 354

1.5.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 400 000

13 641 200

13 886 742

14 136 703

14 391 164

14 650 205

14 913 908

15 182 359

15 455 641

15 733 843

16 017 052

1.6.

Egyéb működési célú kiadások

803 327 557

197 787 453

201 743 202

205 778 066

209 893 627

214 091 500

218 373 330

222 740 797

227 195 613

231 739 525

236 374 315

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.4.)

1 803 005 956

18 768 960

29 144 339

39 727 226

50 521 771

61 532 206

72 762 850

84 218 107

95 902 469

107 820 519

119 976 929

2.1.

Beruházások

1 803 005 956

16 000 000

16 320 000

16 646 400

16 979 328

17 318 915

17 665 293

18 018 599

18 378 971

18 746 550

19 121 481

2.3.

Felújítások

2 720 000

2 768 960

12 824 339

23 080 826

33 542 443

44 213 291

55 097 557

66 199 508

77 523 498

89 073 968

100 855 448

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

14 576 758

14 839 140

15 135 922

15 438 641

15 747 414

16 062 362

16 383 609

16 711 281

17 045 507

17 386 417

17 734 146

3.1.

Általános tartalék

14 576 758

14 839 140

15 135 922

15 438 641

15 747 414

16 062 362

16 383 609

16 711 281

17 045 507

17 386 417

17 734 146

3.2.

Céltartalék

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

4 232 324 170

1 794 278 855

1 831 710 149

1 870 762 646

1 910 597 425

1 951 230 154

1 992 676 815

2 034 953 710

2 078 077 466

2 122 065 044

2 166 933 732

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

34 480 440

34 480 440

34 480 440

34 480 440

34 480 440

34 480 440

34 480 440

34 480 440

34 480 440

34 480 453

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai

34 193 679

34 401 592

34 233 516

34 849 719

35 477 014

36 115 600

36 765 681

37 427 463

38 101 157

38 786 978

39 485 144

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

33 033 603

33 628 208

34 233 516

34 849 719

35 477 014

36 115 600

36 765 681

37 427 463

38 101 157

38 786 978

39 485 144

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

1 160 076

773 384

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

34 193 679

68 882 032

68 713 956

69 330 159

69 957 454

70 596 040

71 246 121

71 907 903

72 581 597

73 267 418

73 965 597

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

4 266 517 849

1 863 160 886

1 900 424 105

1 940 092 805

1 980 554 879

2 021 826 195

2 063 922 936

2 106 861 613

2 150 659 064

2 195 332 462

2 240 899 329

23. melléklet

Pécel Város Önkormányzatának 2021. évi kötelezettségei

adatok forintban

sorszám

megnevezés

tőketörlesztés

kamat

összesen

1.

0

0

0

2.

0

0

0

3.

0

0

0

4.

0

0

0

5.

0

0

0

6.

0

0

0

Összesen:

0

0

0

1

A 29. § a Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testülete 11/2021. (V. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.