Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete

a Pécel Város Önkormányzata vagyonáról és az egyes vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 17/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 05. 28- 2022. 05. 29

Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (V. 27.) önkormányzati rendelete

a Pécel Város Önkormányzata vagyonáról és az egyes vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 17/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.05.28.

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és e) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A Pécel Város Önkormányzata vagyonáról és az egyes vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 17/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése a következő e) ponttal egészül ki:

(A rendelet személyi hatálya kiterjed:)

„e) a 10. § (10)-(12) bekezdése vonatkozásában az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Pécel Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaságra (a továbbiakban: Pécel Kft.), a részére az Önkormányzat által nyújtott működési célú támogatással összefüggő tulajdonosi joggyakorlás tekintetében.”

(2) A Pécel Város Önkormányzata vagyonáról és az egyes vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 17/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelet 2. § (2) bekezdése a következő f) ponttal egészül ki:

[A rendelet tárgyi hatálya kiterjed az Önkormányzat tulajdonában lévő és tulajdonába kerülő nemzeti vagyonra (a továbbiakban: Vagyon), különösen a Vagyon alábbi elemeire:]

„f) a Pécel Kft. részére az Önkormányzat által nyújtott működési célú támogatások”

(3) A Pécel Város Önkormányzata vagyonáról és az egyes vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 17/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdés d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Nem terjed ki a rendelet hatálya:)

„d) a pénzeszközökre, kivéve a Pécel Kft. részére az Önkormányzat által nyújtott működési célú támogatásokkal összefüggő tulajdonosi joggyakorlást.”

2. § A Pécel Város Önkormányzata vagyonáról és az egyes vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 17/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelet 10. §-a a következő (10)–(12) bekezdéssel egészül ki:

„(10) A Pécel Kft. feletti tulajdonosi joggyakorlás a Pécel Kft. alapító okiratában foglaltak szerint történik.

(11) A (10) bekezdésben foglaltakon kívül a Képviselő-testület gyakorolja a Pécel Kft.-vel kapcsolatos következő tulajdonosi jogokat:

a) a Pécel Város közigazgatási területén a Pécel Kft. által kizárólagosan ellátandó kötelező helyi önkormányzati feladatok vonatkozásában, az Önkormányzat és a Pécel Kft. között kötendő, a Pécel Kft. részére az Önkormányzat által nyújtott működési célú támogatásokkal összefüggő fenntartói-támogatói megállapodás (a továbbiakban: fenntartói-támogatói megállapodás) elfogadása és módosítása,

b) a fenntartói-támogatói megállapodás szerinti, a Pécel Kft. által minden tárgyévet megelőző év november 10. napjáig az Önkormányzat részére benyújtandó éves feladat-ellátási terv elfogadása és módosítása,

c) a Pécel Kft. által minden év március 10. napjáig az Önkormányzat részére benyújtandó üzleti terv elfogadása és módosítása, a Pécel Kft. éves feladat-ellátási tervében, üzleti tervében előirányzott összegek közötti, a Pécel Kft. ügyvezetője által írásban kezdeményezett, 1 millió forintot elérő vagy azt meghaladó összegű átcsoportosítások engedélyezése.

(12) A (10) bekezdésben foglaltakon kívül a polgármester gyakorolja a Pécel Kft.-vel kapcsolatos következő tulajdonosi jogokat:

a) a Pécel Kft. éves feladat-ellátási tervében, üzleti tervében előirányzott összegek közötti, a Pécel Kft. ügyvezetője által írásban kezdeményezett, 1 millió forintot el nem érő összegű átcsoportosítások engedélyezése,

b) a Pécel Kft. által teljesített, a fenntartói-támogatói megállapodásban rögzített negyedéves adatszolgáltatás elfogadása, továbbá annak nem teljesítése esetén, vagy amennyiben a Pécel Kft. azt teljesítette, de abból az tűnik ki, hogy a támogatást a Pécel Kft. a fenntartói-támogatói megállapodástól eltérően használta fel, a további támogatás folyósításának felfüggesztése.”

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.