Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete

a Pécel Város Önkormányzata tulajdonában álló vagyon elidegenítésére és hasznosítására vonatkozó szabályokról szóló 18/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 01. 31- 2023. 01. 31

Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (I. 30.) önkormányzati rendelete

a Pécel Város Önkormányzata tulajdonában álló vagyon elidegenítésére és hasznosítására vonatkozó szabályokról szóló 18/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.01.31.

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és e) pontjaiban, 32. cikk (2) bekezdésében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107. §-ában, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Pécel Város Önkormányzata tulajdonában álló vagyon elidegenítésére és hasznosítására vonatkozó szabályokról szóló 18/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelet 6. §-a a következő (8)–(10) bekezdéssel egészül ki:

„(8) A Képviselő-testület a Pécel Város Önkormányzata vagyonáról és az egyes vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 17/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelet 3. § (1) bekezdés f) pontja szerinti elidegenítési címjegyzék elfogadásával egyidejűleg dönthet arról is, hogy az elidegenítési címjegyzékben szereplő beépítetlen ingatlan elidegenítésére vonatkozó döntését megelőzően határoz arról is, hogy az Önkormányzat felhívást tesz közzé a beépítetlen ingatlan elidegenítésére vonatkozó szándékáról, melyre az érdeklődők írásban nyújthatják be a beépítetlen ingatlanra vonatkozó vételi szándékukat, vételár megjelölése nélkül.

(9) A (8) bekezdés szerinti felhívásnak tartalmaznia kell

a) a felhívást közzé tévő megnevezését, székhelyét

b) az értékesítendő vagyontárgy adatait, az ingatlan címét, helyrajzi számát,

c) az ingatlan jellegét,

d) alapterületét,

e) közművekkel való ellátottságát,

f) műszaki állapotát,

g) beépíthetőségi lehetőségét,

h) per-, teher-, igény- és szolgalommentességét vagy az erről való tájékoztatást, az esetleges elővásárlási joggal kapcsolatos feltételeket,

i) az írásos jelentkezések benyújtásának módját, helyét és határidejét,

j) a beépítetlen ingatlanra vonatkozó további információszerzés módját, határidejét,

k) az arról való tájékoztatást, hogy a Képviselő-testület a beérkező jelentkezések ismeretében dönt a beépítetlen ingatlan elidegenítésének módjáról és az eladási árról vagy a becsült forgalmi értékről vagy a kikiáltási árról.

(10) A polgármester a (8) bekezdés szerinti esetben a beérkezett írásos jelentkezések ismeretében dönt a beépítetlen ingatlanra vonatkozó forgalmi értékbecslés elkészíttetéséről, majd az értékbecslések ismeretében a Képviselő-testület hoz döntést a beépítetlen ingatlan elidegenítésének módjáról, valamint a vételárról vagy versenyeztetés esetén a becsült bruttó forgalmi értékről vagy a kikiáltási árról.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.