Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelete

Pécel Város Önkormányzata 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 12. 02

Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelete

Pécel Város Önkormányzata 2023. évi költségvetéséről

2023.12.02.

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testületére (a továbbiakban: Képviselő-testület), annak szerveire, a Képviselő-testület irányítása alatt működő gazdasági szervezettel rendelkező és gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szervekre terjed ki.

(2) A Képviselő-testület irányítása alatt működő költségvetési szervek:

a) Péceli Polgármesteri Hivatal

b) Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház

c) Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

d) Péceli Napsugár Bölcsőde

e) Pécel Város Óvodái.

2. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

2. § (1)1 A Képviselő-testület Pécel Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) 2023. évi költségvetését

a)2 4.253.057.472 Ft költségvetési kiadással

b)3 2.695.161.872 Ft költségvetési bevétellel

c) 1.557.895.600 Ft költségvetési egyenleggel,

ebből 1.557.895.600 Ft hiánnyal állapítja meg.

(2)4 Az (1) bekezdés c) pontja szerinti hiány finanszírozása belső forrásból, az előző évi maradvány (1.474.831.748 Ft) felhasználásával, valamint külső forrásból, 45.725.521 Ft összegű fejlesztési hitel felvételével, továbbá az államháztartáson belüli megelőlegezésből (37.338.331 Ft) történik.

3. A költségvetési rendelet táblarendszere

3. § A 2. § (1) bekezdése szerinti költségvetési főösszegek (Önkormányzat és költségvetési szervei) bevételi forrásonkénti és kiemelt kiadási előirányzatonkénti összegeit az 1. melléklet mutatja be.

4. § Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak (költségvetési szervek nélkül) kiemelt előirányzatonkénti bemutatását a 2. melléklet tartalmazza.

5. § A Képviselő-testület irányítása alatt működő költségvetési szervek összesített bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatonkénti összegeit a 3. melléklet részletezi.

6. § A Péceli Polgármesteri Hivatal bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatonkénti bemutatását a 4. melléklet tartalmazza.

7. § A Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatait az 5. melléklet mutatja be.

8. § A Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatai a 6. mellékletben kerülnek bemutatásra.

9. § A Péceli Napsugár Bölcsőde bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatait a 7. melléklet tartalmazza.

10. § Pécel Város Óvodái bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatait a 8. melléklet rögzíti.

11. § Az Önkormányzat tartalékainak részletezését a 9. melléklete mutatja be.

12. § Az Önkormányzat több évre kiható kötelezettségvállalásainak részletezése a 10. melléklet szerint kerül bemutatásra.

13. § Az Önkormányzat működési és felhalmozási célú pénzeszközátadásait a 11. melléklet tartalmazza.

14. § Az Önkormányzat által nyújtandó közvetett támogatásokat a 12. melléklete mutatja be.

15. § Az Önkormányzat által nyújtandó szociális ellátások tervezett összegét a 13. melléklet részletezi.

16. § (1) Az Önkormányzat és költségvetési szervei engedélyezett létszámkerete a 14. melléklet szerint kerül bemutatásra.

(2) Az engedélyezett létszám év közben, az elrendelt feladatokban bekövetkező változásokkal összefüggésben a Képviselő-testület által elfogadott rendelettel módosítható.

17. § Az Önkormányzat európai uniós forrásból finanszírozott programjainak, projektjeinek költségvetését a 15. melléklet részletezi.

18. § Az Önkormányzat összesített működési bevételeit és kiadásait a 16. melléklet rögzíti.

19. § Az Önkormányzat összesített beruházási (felhalmozási) bevételeit és kiadásait a 17. melléklet állapítja meg.

20. § Az Önkormányzat bevételi és kiadási előirányzat-felhasználási ütemtervét a 18. melléklet mutatja be.

21. § Az Önkormányzat 2023. évi általános működési és ágazati feladatainak támogatását a 19. melléklet állapítja meg.

22. § Az Önkormányzat 2023. évi tervezett fejlesztéseit, beruházásait, felújításait a 20. melléklet részletezi.

23. § Az Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2021-2023. évi összevont bevételeiről és kiadásairól szóló tájékoztató adatokat a 21. melléklet tartalmazza.

24. § Az Önkormányzat és költségvetési szerveinek a költségvetési évet követő három év tervezett összevont bevételi és kiadási előirányzatainak keretszámait a 22. melléklet részletezi.

25. § Az Önkormányzat 2023. évi kötelezettségeit a 23. melléklet tartalmazza.

4. A gazdálkodás rendje

26. § (1) Az Önkormányzat költségvetési szervei e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett a költségvetési szervek vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek. A jogszerű gazdálkodásért a költségvetési szerv vezetője, az Önkormányzat esetében pedig a polgármester felelős.

(2) Az Önkormányzat költségvetési szerveinek vezetői, az Önkormányzat tekintetében pedig a polgármester a hatáskörükbe tartozó kiemelt előirányzatokon belül, saját hatáskörben az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 34. § (3) bekezdése szerint hajthatnak végre átcsoportosítást.

(3) A költségvetési szerv a jóváhagyott működési és felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről bevételeiből bevételi előirányzatain felüli, működési és felhalmozási célú átvett pénzeszközeiből származó többletbevételével bevételi előirányzatát megemelheti a tényleges többletnek vagy szerződés esetén az abban meghatározott mértéknek megfelelő összeggel, a Képviselő-testület utólagos tájékoztatása mellett. A többletbevétel összege csak az adott tevékenységhez kapcsolódó kiadásokra használható fel.

(4) A (3) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás költségvetési többlettámogatási igénnyel sem a költségvetési évben, sem a következő évben nem járhat. A költségvetési szerv vezetője, az Önkormányzat tekintetében pedig a polgármester a (3) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás során tartós, a költségvetési évet meghaladó időtartamú kötelezettséget nem vállalhat.

(5) A bevételi előirányzatok - a (3) bekezdésben meghatározott kivételekkel - kizárólag azok túlteljesítése esetén növelhetők, és a költségvetési bevételek tervezettől történő elmaradása esetén azokat csökkenteni kell. A ténylegesen teljesített intézményi saját bevételeknek a jóváhagyott előirányzattól való elmaradása többlettámogatással nem járhat, ezért ebben az esetben - legfeljebb az elmaradás mértékével - a kiadási előirányzatokat is csökkenteni kell.

(6) A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő általi finanszírozási előirányzat túlteljesítése és az előirányzat közötti különbség a nyújtott önkormányzati finanszírozás összegét csökkenti.

(7) A személyi juttatások rovatainak előirányzatai csak a jóváhagyott többletbevétellel, a költségvetési szerv kötelezettségvállalással terhelt költségvetési maradványának személyi juttatásokból származó részével, vagy eredeti előirányzatként nem megtervezett, év közben rendelkezésre bocsátott egyéb forrásból növelhető.

(8) A (7) bekezdés szerinti forrás illetmény- vagy munkabéremelésre, a meglévő létszám határozatlan időre szóló foglalkoztatással történő növelésére csak abban az esetben használható fel, és a jóváhagyott többletbevétel ilyen célú felhasználására is csak abban az esetben adható engedély, ha a forrás tartós és azt a következő évben a költségvetési szerv és az Önkormányzat költségvetésében eredeti előirányzatként megtervezik.

27. § A kiadások készpénzben történő teljesítésére a következő esetekben kerülhet sor, figyelemmel a költségvetési szervek pénzkezelési szabályzatában meghatározott összeghatárra és a készpénzkímélő fizetési módok előnyben részesítésének követelményére:

a) készlet, kis értékű tárgyi eszköz beszerzése,

b) kiküldetési kiadások,

c) reprezentációs jellegű kiadások,

d) kisösszegű szolgáltatási kiadások,

e) társadalom- és szociálpolitikai juttatások, ellátottak pénzbeli juttatásai,

f) közfoglalkoztatottak juttatásai,

g) pályázati kiadások során felmerülő banki átutalással nem teljesíthető kiadások.

5. A költségvetés végrehajtásának szabályai

28. § (1) A Péceli Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapja 2023. január 1. napjától 2023. február 28. napjáig 60.000 Ft, 2023. március 1. napjától 2023. december 31. napjáig 67.000 Ft.

(2) A Péceli Polgármesteri Hivatal valamennyi felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselőjét a 2023. évben illetménykiegészítés illeti meg. Az illetménykiegészítés mértéke a köztisztviselő alapilletményének 30 %-a.

(3) A Péceli Polgármesteri Hivatal valamennyi érettségi végzettségű köztisztviselőjét a 2023. évben illetménykiegészítés illeti meg. Az illetménykiegészítés mértéke a köztisztviselő alapilletményének 20 %-a.

29. § (1) A polgármester, az alpolgármester, a Péceli Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők, munkavállalók és ügykezelők, az Önkormányzat által foglalkoztatottak, valamint a Képviselő-testület irányítása alatt működő költségvetési szervek által foglalkoztatottak éves cafetéria-juttatása nettó 240.000 forint/fő.

(2) Az Önkormányzat által fenntartott Pécel Város Óvodái intézményben foglalkoztatott óvodapedagógusokat óvodapedagógusi pótlék illeti meg, melynek mértéke bruttó 50.000 Ft/hó/fő.

30. § A Képviselő-testület irányítása alatt működő költségvetési szervek által benyújtandó pályázatokhoz minden esetben az irányító szerv vagy az általa felhatalmazott személy előzetes engedélye szükséges a következők szerint:

a) az egymillió forintot meghaladó önrészt igénylő pályázatoknál a Képviselő-testület,

b) az egymillió forint vagy az alatti, továbbá az önrészt nem igénylő és fenntartási költségekkel nem járó pályázatok esetén a polgármester

jogosult az engedélyt megadni.

30/A. §5 (1) Az Önkormányzat támogatásban részesíti a gyermeke óvodáztatásával kapcsolatban azon péceli lakóhelyű vagy tartózkodási helyű gyermek szülőjét vagy törvényes képviselőjét (a továbbiakban együttesen: szülő), aki a 2023/2024. nevelési évre az óvodaköteles korú gyermeke felvételét kérte a Pécel Város Óvodái intézménybe (a továbbiakban: PVO), azonban gyermeke felvétele férőhely hiányában elutasításra került, és a szülő gyermeke felvételt nyert a 2023/2024. nevelési évre a PVO-n kívüli óvodába.

(2) Az (1) bekezdés szerinti támogatás (a továbbiakban: óvodáztatási támogatás) összege gyermekenként havonta 10.000 Ft. A támogatás pénzügyi fedezetét a Képviselő-testület az Önkormányzat éves költségvetéséről szóló rendeletében biztosítja.

(3) Az óvodáztatási támogatásra a szülő – az e rendelet szerinti feltételek megléte esetén - kérelem benyújtása alapján jogosult. A kérelemre vonatkozó formanyomtatványt a polgármester állítja össze.

(4) Az óvodáztatási támogatásra való jogosultság legfeljebb egy nevelési évre illeti meg a szülőt. Az óvodáztatási támogatás újabb nevelési évre is igényelhető, újabb kérelem benyújtása alapján, amennyiben az óvodáztatási támogatás pénzügyi fedezete rendelkezésre áll és az óvodáztatási támogatás e rendelet szerinti feltételei teljesültek. Az óvodáztatási támogatás csak azokra a hónapokra illeti meg a szülőt, mely hónapok teljes időtartama alatt rendelkezik a gyermek a PVO-n kívüli óvodában óvodai jogviszonnyal.

(5) Az óvodáztatási támogatásra való jogosultság, valamint az óvodáztatási támogatás folyósításának további feltétele, hogy a szülő írásban vállalja, hogy 2024. január 15. és 2024. január 31. napja között, valamint 2024. szeptember 1. és 2024. szeptember 15. napja között postai úton vagy személyesen benyújtja az Önkormányzathoz a gyermekének a PVO-n kívüli óvodában fennálló óvodai jogviszonyáról szóló, az intézményvezető által aláírt igazolás (a továbbiakban: igazolás) eredeti példányát papír alapon. A szülő által benyújtott igazolást az Önkormányzat az óvodáztatási támogatással való elszámolásnak tekinti.

(6) Az óvodáztatási támogatás összege a szülőt a kérelem Péceli Polgármesteri Hivatalhoz (a továbbiakban: Hivatal) való beérkezését követő hónap első napjától illeti meg. A kérelmet egy eredeti példányban papír alapon kell benyújtani személyesen vagy postai úton a Hivatalhoz. A kérelmet mindkét, a gyermek felett felügyeleti joggal rendelkező szülőnek alá kell írnia, és a kérelemben meg kell jelölniük, mely szülővel kerül megkötésre a támogatási szerződés és mely bankszámlaszámra kérik az óvodáztatási támogatás utalását, vagy bankszámla hiányában mely címre kérik az óvodáztatási támogatás összegének kifizetését. A kérelemhez csatolni kell a gyermek óvodai jogviszonyának a PVO-n kívüli óvodában való fennállását vagy 2023. szeptember 1. napjától való fennállását igazoló, az intézményvezető által kiállított igazolás eredeti példányát papír alapon.

(7) Amennyiben az e rendelet szerinti feltételeknek a kérelem megfelel, a polgármester dönt az óvodáztatási támogatás biztosításáról és az Önkormányzat a szülővel támogatási szerződést köt. A támogatási szerződést az Önkormányzat nevében a polgármester írja alá, az e rendelet rendelkezései szerinti tartalommal.

(8) Az óvodáztatási támogatás összegét az Önkormányzat havonta, a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig utalja át a kérelemben és a támogatási szerződésben a szülő által megjelölt bankszámlaszámra. Bankszámlaszám hiányában az óvodáztatási támogatás összege postai úton kerül a támogatott szülő részére kifizetésre.

(9) Amennyiben a szülő az (5) bekezdés szerinti igazolást 2024. január 31. napjáig nem nyújtja be a Hivatalhoz, az óvodáztatási támogatás folyósítása, kifizetése felfüggesztésre kerül.

(10) Amennyiben az (5) bekezdés szerinti igazolást a szülő az Önkormányzat írásos felszólításának kézhezvételét követő 8 napon belül sem nyújtja be a Hivatalhoz, úgy az Önkormányzat a támogatási szerződést felmondja, melyről írásban értesíti a támogatott szülőt.

(11) Amennyiben az (5) bekezdés szerinti igazolást a szülő az Önkormányzat írásos felszólításának kézhezvételét követő 8 napon belül benyújtja, úgy az óvodáztatási támogatás folyósításának, kifizetésének a felfüggesztése megszűnik, és az óvodáztatási támogatás felfüggesztés idejére eső összege, a felfüggesztés megszűnését követő hónap 10. napjáig folyósításra, kifizetésre kerül.

(12) Amennyiben megszűnik vagy megszüntetésre kerül a támogatott szülő gyermekének az óvodai jogviszonya a PVO-n kívüli óvodában, úgy a támogatott szülő az óvodai jogviszony megszűnését vagy megszüntetését követő 8 napon belül köteles ezt írásban jelezni az Önkormányzatnak.

(13) A szülő köteles az óvodáztatási támogatás összegét az Önkormányzat részére visszafizetni, amennyiben a gyermeknek a PVO-n kívüli óvodában lévő óvodai jogviszonya megszűnik vagy megszüntetésre kerül, de ezt nem jelezte a (12) bekezdés szerinti módon és időben az Önkormányzat részére. A visszafizetési kötelezettség az azon hónapokra kifizetett óvodáztatási támogatásokra vonatkozik, amelyek esetében a gyermek nem rendelkezett óvodai jogviszonnyal a PVO-n kívüli óvodában. A szülő a visszafizetési kötelezettségét az Önkormányzat bankszámlaszámára történő átutalással teljesíti, az Önkormányzat nevében a polgármester által aláírt, visszafizetésre kötelező írásos felszólítás kézhezvételét követő 15 napon belül.

(14) Amennyiben a szülő az óvodáztatási támogatást jogosulatlanul vette igénybe, úgy az Önkormányzat nevében a polgármester a támogatási szerződést írásban felmondja. A jogosulatlanul felvett óvodáztatási támogatást a szülő köteles visszafizetni, az Önkormányzat nevében a polgármester által aláírt felszólítás kézhezvételét követő 15 napon belül. A szülő a jogosulatlanul felvett óvodáztatási támogatás összege után az Áht. 53/A. §-a, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 98. §-a szerinti ügyleti kamatot, késedelmes visszafizetés esetén pedig késedelmi kamatot köteles fizetni az Önkormányzat részére.

(15) Az óvodáztatási támogatás visszakövetelésével, az ügyleti kamat és a késedelmi kamat megállapításával kapcsolatos intézkedéseket az Önkormányzat nevében a polgármester köteles megtenni.

31. § (1) Az Önkormányzat költségvetésében elfogadott beruházásokra, valamint a felújításokra jóváhagyott pénzeszköz felhasználásáról – a Képviselő-testület ettől eltérő rendelkezése hiányában - a polgármester gondoskodik. A beruházási és felhalmozási kiadásokra kötelezettségvállalás kizárólag csak abban az esetben teljesíthető, ha az ingatlanértékesítésből tervezett, a kötelezettségvállalás mértékével megegyező felhalmozási bevétel a kötelezettségvállalás időpontjában rendelkezésre áll vagy legkésőbb a kötelezettségvállalástól számított 60 napon belül teljesül. Ezen átmeneti időszak alatt a bevétel megelőlegezése érdekében egyedi képviselő-testületi határozattal likviditási hitel igénybe vehető.

(2) A költségvetési szerv költségvetésében jóváhagyott beruházás vagy felújítás esetén a költségvetési szerv vezetője gondoskodik annak lebonyolításáról. Kivétel ez alól az ingatlan-beruházás és -felújítás.

(3) A költségvetési szerv eszközfejlesztésre jóváhagyott pénzeszköz felhasználásáról a költségvetési szerv vezetője gondoskodik.

32. § A Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv vezetője, Önkormányzat esetében pedig a polgármester köteles betartani. Az előirányzat-túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

33. § Az Önkormányzat beszerzéseiről, közbeszerzéseiről - értékhatártól függetlenül - a polgármester dönt, a Pécel Város Önkormányzatának beszerzési és közbeszerzési szabályzata rendelkezéseinek betartásával.

6. Előirányzatok átcsoportosítására, módosítására vonatkozó szabályok

34. § A rendelet bevételi és kiadási előirányzatainak módosításáról, valamint a bevételi és kiadási előirányzatok átcsoportosításáról - az Áht. 34. § (3) bekezdése, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 36. § (2)-(3) bekezdése és a 43. § (2) bekezdése alapján a költségvetési szerv vezetője, az Önkormányzat esetén a polgármester dönt, a költségvetési kiadások kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

35. § (1) A 34. §-ban foglalt változásokról, az annak megtörténtét követően legkésőbb a 36. § (2) bekezdése szerinti időpontokban a döntésre jogosult a Képviselő-testületet köteles tájékoztatni.

(2) A 34. § szerinti döntések, átcsoportosítások az e rendelet szerinti költségvetés főösszegét nem változtathatják meg, továbbá jogszabályt nem sérthetnek.

36. § (1) Ha az Önkormányzat év közben az e rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester legkésőbb a (2) bekezdés szerinti időpontokban a Képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A Képviselő-testület 2023. június 30. napi hatállyal 2023. szeptember 30-ig, 2023. szeptember 30. napi hatállyal 2023. december 31-ig és a költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, 2023. december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét.

(3) A Péceli Polgármesteri Hivatal, valamint a Képviselő-testület irányítása alatt működő költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. A gazdálkodás szabályai

37. § Az Önkormányzat bevételeivel és kiadásaival kapcsolatban a tervezési, gazdálkodási, ellenőrzési, finanszírozási, adatszolgáltatási és beszámolási feladatok ellátásáért a jegyző mint a gazdasági szervezettel rendelkező költségvetési szerv vezetője a felelős.

38. § A költségvetési szerv költségvetési támogatása kizárólag a költségvetési szerv szakmai tevékenységére és az ezzel összefüggő kiadásokra használható fel.

39. § (1) A Képviselő-testület irányítása alatt működő költségvetési szervek e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett a költségvetési szervek vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek. A jogszerű gazdálkodásért a költségvetési szerv vezetője felelős.

(2) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor hatályos jogszabályi előírások figyelembe vételével, valamint a szükséges módosításokat végrehajtani.

(3) A szabályozás hiányosságáért a felelősség a költségvetési szerv vezetőjét terheli.

40. § Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert (az adó- és pénzügyi irodavezető ellenjegyzésével) az ideiglenesen szabad pénzeszközök rövid távú – 12 hónapnál nem hosszabb időtartamú – hasznosítására (betéti elhelyezésére vagy állampapír vásárlására), a Képviselő-testület utólagos tájékoztatása mellett.

8. Államháztartáson kívüli forrás átvételére vonatkozó szabályok

41. § (1) Az államháztartáson kívüli forrás - kivéve az alapítványi forrásokat - végleges átvételéről 2 millió forint értékhatár alatt a polgármester dönt, melyről a költségvetési rendelet módosítása keretében utólagosan tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(2) Ingó vagy ingatlan vagyon tulajdonjogának ingyenes megszerzése esetén a Pécel Város Önkormányzata vagyonáról és az egyes vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 17/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelet 12. § (3) bekezdésének és a 13. § (9) bekezdésének rendelkezéseit kell alkalmazni.

(3) Az államháztartáson kívüli forrás átvételéről szóló megállapodást a polgármester köti meg.

9. Záró rendelkezések

42. § E rendelet rendelkezéseit 2023. január 1. napjától kell alkalmazni.

43. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez6

Pécel Város Önkormányzata és költségvetési szerveinek költségvetése 2023. évi összevont bevételi és kiadási kiemelt előirányzatonként

B E V É T E L E K

adatok forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.

Önkormányzat működési támogatásai

1 073 458 285

1 073 458 285

1 241 824 755

1 241 824 755

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

321 955 854

321 955 854

410 352 708

410 352 708

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

313 055 800

313 055 800

353 024 377

353 024 377

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

260 334 345

260 334 345

290 870 852

290 870 852

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

38 112 286

38 112 286

45 258 006

45 258 006

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

140 000 000

140 000 000

140 000 000

140 000 000

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

2 318 812

2 318 812

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

92 763 894

92 763 894

25 151 720

25 151 720

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

387 000

387 000

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

92 763 894

92 763 894

24 764 720

24 764 720

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

266 198 000

266 198 000

266 198 000

266 198 000

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

266 198 000

266 198 000

266 198 000

266 198 000

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

4.

Közhatalmi bevételek

664 669 524

664 669 524

664 669 524

664 669 524

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

651 669 524

651 669 524

651 669 524

651 669 524

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

241 669 524

241 669 524

241 669 524

241 669 524

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

410 000 000

410 000 000

410 000 000

410 000 000

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

13 000 000

13 000 000

13 000 000

13 000 000

5.

Működési bevételek

218 556 306

4 540 000

223 096 306

294 384 146

4 540 000

298 924 146

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

4 500 000

2 270 000

6 770 000

4 230 000

2 270 000

6 500 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5 000 000

2 270 000

7 270 000

4 740 000

2 270 000

7 010 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

45 000 000

45 000 000

110 000 000

110 000 000

5.5.

Ellátási díjak

80 500 000

80 500 000

80 500 000

80 500 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

78 406 306

78 406 306

78 946 306

78 946 306

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

4 050 000

4 050 000

4 050 000

4 050 000

5.8.

Kamatbevételek

100 000

100 000

100 000

100 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

1 000 000

1 000 000

11 817 840

11 817 840

6.

Felhalmozási bevételek

198 393 727

198 393 727

198 393 727

198 393 727

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

198 393 727

198 393 727

198 393 727

198 393 727

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

6 264 720

6 264 720

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

2 055 712 729

464 591 727

4 540 000

2 524 844 456

2 226 030 145

464 591 727

4 540 000

2 695 161 872

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

45 725 521

45 725 521

45 725 521

45 725 521

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

45 725 521

45 725 521

45 725 521

45 725 521

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele

1 374 500 000

1 500 000

1 376 000 000

1 474 831 748

1 474 831 748

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 374 500 000

1 500 000

1 376 000 000

1 474 831 748

1 474 831 748

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

37 338 331

37 338 331

37 338 331

37 338 331

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezés

37 338 331

37 338 331

37 338 331

37 338 331

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 411 838 331

45 725 521

1 500 000

1 459 063 852

1 557 895 600

1 557 895 600

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

3 467 551 060

510 317 248

6 040 000

3 983 908 308

3 788 465 745

464 591 727

4 540 000

4 253 057 472

K I A D Á S O K

adatok forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1.

Működési költségvetés kiadásai

1 642 105 451

547 921 808

431 952 537

2 621 979 796

1 714 781 338

538 947 404

431 952 537

2 685 681 279

1.1.

Személyi juttatások

596 879 070

50 103 578

303 111 486

950 094 134

621 862 772

50 103 578

303 111 486

975 077 836

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

81 066 505

6 410 140

40 253 791

127 730 436

85 913 480

6 410 140

40 253 791

132 577 411

1.3.

Dologi kiadások

943 543 216

77 396 330

88 587 260

1 109 526 806

982 469 153

77 396 330

88 587 260

1 148 452 743

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

4 500 000

4 400 000

8 900 000

4 500 000

4 400 000

8 900 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

16 116 660

409 611 760

425 728 420

20 035 933

400 637 356

420 673 289

1.6

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.7

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.8

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.9

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1 389 400

1 389 400

1.10

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.11

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.12

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.13

- Elvonások és befizetések kiadásai

16 116 660

100 000 000

116 116 660

18 646 533

100 000 000

118 646 533

1.14

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

309 611 760

309 611 760

300 637 356

300 637 356

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

17 421 352

1 219 427 504

5 080 000

1 241 928 856

30 507 723

1 386 218 285

1 416 726 008

2.1.

Beruházások

17 421 352

1 219 427 504

5 080 000

1 241 928 856

30 507 723

146 593 180

177 100 903

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

1 239 625 105

1 239 625 105

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

48 180 885

48 180 885

78 831 414

78 831 414

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

48 180 885

48 180 885

78 831 414

78 831 414

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 659 526 803

1 815 530 197

437 032 537

3 912 089 537

1 745 289 061

2 003 997 103

431 952 537

4 181 238 701

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

34 480 440

34 480 440

34 480 440

34 480 440

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

37 338 331

37 338 331

37 338 331

37 338 331

7.1.

Központi, irányítószervi támogatás

7.2.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.3.

Államháztartási megelőlegezés visszafizetése

37 338 331

37 338 331

37 338 331

37 338 331

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

71 818 771

71 818 771

37 338 331

34 480 440

71 818 771

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

1 731 345 574

1 815 530 197

437 032 537

3 983 908 308

1 782 627 392

2 038 477 543

431 952 537

4 253 057 472

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

adatok forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

396 185 926

-1 350 938 470

-432 492 537

-1 387 245 081

480 741 084

-1 539 405 376

-427 412 537

-1 486 076 829

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 16. sor - finanszírozási kiadások 8. sor) (+/-)

1 340 019 560

45 725 521

1 500 000

1 387 245 081

1 520 557 269

-34 480 440

1 486 076 829

2. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez7

adatok forintban

Pécel Város Önkormányzata

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi eredeti előirányzat

Módosított ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

7

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

1 073 458 285

1 073 458 285

1 241 824 755

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

321 955 854

321 955 854

410 352 708

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

313 055 800

313 055 800

353 024 377

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

260 334 345

260 334 345

290 870 852

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

38 112 286

38 112 286

45 258 006

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

140 000 000

140 000 000

140 000 000

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

2 318 812

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

92 763 894

92 763 894

18 887 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök visszatérülése

387 000

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

92 763 894

92 763 894

18 500 000

3.

Felhalmozási célú tám.államháztartáson belülről

266 198 000

266 198 000

266 198 000

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

266 198 000

266 198 000

266 198 000

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

4.

Közhatalmi bevételek

664 669 524

664 669 524

664 669 524

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

651 669 524

651 669 524

651 669 524

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

241 669 524

241 669 524

241 669 524

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

410 000 000

410 000 000

410 000 000

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

13 000 000

13 000 000

13 000 000

5.

Működési bevételek

208 056 306

208 056 306

283 874 146

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 500 000

2 500 000

2 500 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5 000 000

5 000 000

5 000 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

45 000 000

45 000 000

110 000 000

5.5.

Ellátási díjak

72 000 000

72 000 000

72 000 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

78 406 306

78 406 306

78 406 306

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

4 050 000

4 050 000

4 050 000

5.8.

Kamatbevételek

100 000

100 000

100 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

1 000 000

1 000 000

11 817 840

6.

Felhalmozási bevételek

198 393 727

198 393 727

198 393 727

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

198 393 727

198 393 727

198 393 727

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.1.

Műk. C. garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési c. visszatérítendő tám. kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

2 038 948 009

464 591 727

2 503 539 736

2 673 847 152

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

45 725 521

45 725 521

45 725 521

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

45 725 521

45 725 521

45 725 521

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

1 370 000 000

1 370 000 000

1 468 831 748

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 370 000 000

1 370 000 000

1 468 831 748

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

37 338 331

37 338 331

37 338 331

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

37 338 331

37 338 331

37 338 331

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.2.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó szárm.ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

1 407 338 331

45 725 521

1 453 063 852

1 551 895 600

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

3 446 286 340

510 317 248

3 956 603 588

4 225 742 752

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi eredeti előirányzat

Módosított ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

7

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

951 909 656

512 292 543

1 464 202 199

1 501 236 992

1.1.

Személyi juttatások

92 617 785

22 243 435

114 861 220

125 150 860

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

11 989 228

2 741 018

14 730 246

16 099 993

1.3.

Dologi kiadások

826 685 983

73 296 330

899 982 313

934 132 123

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

4 500 000

4 400 000

8 900 000

8 900 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

16 116 660

409 611 760

425 728 420

416 954 016

- Elvonások és befizetések kiadásai

16 116 660

100 000 000

116 116 660

114 927 260

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

309 611 760

309 611 760

300 637 356

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

1 389 400

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

1 219 427 504

1 219 427 504

1 386 218 285

2.1.

Beruházások

1 219 427 504

1 219 427 504

146 593 180

2.2.

Felújítások

1 239 625 105

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

48 180 885

48 180 885

78 831 414

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

48 180 885

48 180 885

78 831 414

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

951 909 656

1 779 900 932

2 731 810 588

2 966 286 691

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

34 480 440

34 480 440

34 480 440

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

723 690 758

35 629 265

430 992 537

1 190 312 560

1 224 975 621

7.1.

Központi, irányítószervi támogatás

686 352 427

35 629 265

430 992 537

1 152 974 229

1 187 637 290

7.2.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.3.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

37 338 331

37 338 331

37 338 331

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

723 690 758

70 109 705

430 992 537

1 224 793 000

1 259 456 061

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

1 675 600 414

1 850 010 637

430 992 537

3 956 603 588

4 225 742 752

3. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez8

adatok forintban

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete irányítása alatt működő költségvetési szervek összesen

Összes bevétel, kiadás

--------

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi eredeti előirányzat

Módosított
ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

7

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

6 264 720

6 264 720

6 264 720

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú tám.államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

10 500 000

4 540 000

15 040 000

15 050 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 000 000

2 270 000

4 270 000

4 000 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

2 270 000

2 270 000

2 010 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

8 500 000

8 500 000

8 500 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

540 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

16 764 720

4 540 000

21 304 720

21 314 720

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

4 500 000

1 500 000

6 000 000

6 000 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

686 352 427

35 629 265

430 992 537

1 152 974 229

1 187 637 290

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

686 352 427

35 629 265

430 992 537

1 152 974 229

1 187 637 290

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

690 852 427

35 629 265

432 492 537

1 158 974 229

1 193 637 290

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

707 617 147

35 629 265

437 032 537

1 180 278 949

1 214 952 010

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi eredeti előirányzat

Módosított ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

7

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

690 195 795

35 629 265

431 952 537

1 157 777 597

1 184 444 287

1.1.

Személyi juttatások

504 261 285

27 860 143

303 111 486

835 232 914

849 926 976

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

69 077 277

3 669 122

40 253 791

113 000 190

116 477 418

1.3.

Dologi kiadások

116 857 233

4 100 000

88 587 260

209 544 493

214 320 620

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

3 719 273

1.6.

Tarlékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

17 421 352

5 080 000

22 501 352

30 507 723

2.1.

Beruházások

17 421 352

5 080 000

22 501 352

30 507 723

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

707 617 147

35 629 265

437 032 537

1 180 278 949

1 214 952 010

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

707 617 147

35 629 265

437 032 537

1 180 278 949

1 214 952 010

4. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez9

adatok forintban

Péceli Polgármesteri Hivatal

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Módosított ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

7

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felh. célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

4 540 000

4 540 000

4 540 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 270 000

2 270 000

2 000 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

2 270 000

2 270 000

2 000 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

540 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

4 540 000

4 540 000

4 540 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

1 500 000

1 500 000

1 500 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

35 629 265

430 992 537

466 621 802

466 971 802

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

35 629 265

430 992 537

466 621 802

466 971 802

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

35 629 265

432 492 537

468 121 802

468 471 802

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

35 629 265

437 032 537

472 661 802

473 011 802

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Módosított ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

7

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

35 629 265

431 952 537

467 581 802

467 931 802

1.1.

Személyi juttatások

27 860 143

303 111 486

330 971 629

329 521 629

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 669 122

40 253 791

43 922 913

45 322 913

1.3.

Dologi kiadások

4 100 000

88 587 260

92 687 260

89 367 987

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

3 719 273

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

5 080 000

5 080 000

5 080 000

2.1.

Beruházások

5 080 000

5 080 000

5 080 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

35 629 265

437 032 537

472 661 802

473 011 802

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

35 629 265

437 032 537

472 661 802

473 011 802

5. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez10

adatok forintban

Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház

Összes bevétel, kiadás

--------

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi eredeti előirányzat

Módosított ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

7

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

6 264 720

6 264 720

6 264 720

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

6 264 720

3.

Felh. célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

2 000 000

2 000 000

2 000 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 000 000

2 000 000

2 000 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

8 264 720

8 264 720

8 264 720

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

1 000 000

1 000 000

1 000 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

62 779 753

62 779 753

69 109 753

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

62 779 753

62 779 753

69 109 753

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcs. szárm. ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

63 779 753

63 779 753

70 109 753

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

72 044 473

72 044 473

78 374 473

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi eredeti előirányzat

Módosított ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

7

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

69 261 903

69 261 903

75 591 903

1.1.

Személyi juttatások

36 982 600

36 982 600

37 092 600

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 059 738

5 059 738

5 074 038

1.3.

Dologi kiadások

27 219 565

27 219 565

33 425 265

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

2 782 570

2 782 570

2 782 570

2.1.

Beruházások

2 782 570

2 782 570

2 782 570

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

72 044 473

72 044 473

78 374 473

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

72 044 473

72 044 473

78 374 473

6. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez11

adatok forintban

Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Módosított ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

7

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

2 500 000

2 500 000

2 510 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

10 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

2 500 000

2 500 000

2 500 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

2 500 000

2 500 000

2 510 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

2 000 000

2 000 000

2 000 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

63 768 966

63 768 966

64 028 046

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

63 768 966

63 768 966

64 028 046

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

65 768 966

65 768 966

66 028 046

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

68 268 966

68 268 966

68 538 046

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Módosított ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

7

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

67 113 266

67 113 266

67 932 346

1.1.

Személyi juttatások

50 573 448

50 573 448

50 923 448

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 064 858

7 064 858

7 064 858

1.3.

Dologi kiadások

9 474 960

9 474 960

9 944 040

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

1 155 700

1 155 700

605 700

2.1.

Beruházások

1 155 700

1 155 700

605 700

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

68 268 966

68 268 966

68 538 046

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

68 268 966

68 268 966

68 538 046

7. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez12

adatok forintban

Péceli Napsugár Bölcsőde

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Módosított ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

7

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

6 000 000

6 000 000

6 000 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

6 000 000

6 000 000

6 000 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

6 000 000

6 000 000

6 000 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

500 000

500 000

500 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

148 570 625

148 570 625

146 570 625

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

148 570 625

148 570 625

146 570 625

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

149 070 625

149 070 625

147 070 625

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

155 070 625

155 070 625

153 070 625

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Módosított ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

7

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

151 819 425

151 819 425

149 819 425

1.1.

Személyi juttatások

110 992 323

110 992 323

109 222 411

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

15 122 002

15 122 002

14 891 914

1.3.

Dologi kiadások

25 705 100

25 705 100

25 705 100

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

3 251 200

3 251 200

3 251 200

2.1.

Beruházások

3 251 200

3 251 200

3 251 200

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

155 070 625

155 070 625

153 070 625

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

155 070 625

155 070 625

153 070 625

8. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez13

adatok forintban

Pécel Város Óvodái

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Módosított ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

7

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

1 000 000

1 000 000

1 000 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

411 233 083

411 233 083

440 957 064

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

411 233 083

411 233 083

440 957 064

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

412 233 083

412 233 083

441 957 064

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

412 233 083

412 233 083

441 957 064

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2023. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Módosított ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

7

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

402 001 201

402 001 201

423 168 811

1.1.

Személyi juttatások

305 712 914

305 712 914

323 166 888

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

41 830 679

41 830 679

44 123 695

1.3.

Dologi kiadások

54 457 608

54 457 608

55 878 228

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

10 231 882

10 231 882

18 788 253

2.1.

Beruházások

10 231 882

10 231 882

18 788 253

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

412 233 083

412 233 083

441 957 064

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

412 233 083

412 233 083

441 957 064

9. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez14

Pécel Város Önkormányzata 2023. évi tartalékainak részletezése

adatok forintban

sorszám

megnevezés

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

megjegyzés

1.

Céltartalék

3 000 000

0

- ebből vis maior önrész

0

0

- ebből városi rendezvények

3 000 000

0

2.

Polgármesteri keret

0

0

3.

Általános tartalék

0

0

4.

Fejlesztési céltartalék

45 180 885

78 831 414

- ebből Általános fejlesztési tartalék

45 180 885

78 831 414

- ebből Lakóépület felújítása, korszerűsítése alap

0

- ebből Folyamatban lévő pályázatok

0

Tartalékok összesen:

48 180 885

78 831 414

10. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Pécel Város Önkormányzatának fennálló több évre kiható kötelezettségvállalásainak részletezése

adatok forintban

Sorszám

Megnevezés

Hitel futamidő vége

2023

2024

2025

2026

2027

2028

2029

2030

2031

2032

2033

1.

Beruházási/Fejlesztési hitel

2032.12.31

67 898 465

66 113 947

64 100 290

62 086 632

60 072 974

58 059 316

56 045 659

54 032 001

52 018 352

48 116 911

-

2.

Beruházási/Fejlesztési hitel

2033.12.31

-

8 011 111

12 757 927

11 867 804

10 977 681

10 087 557

9 197 434

8 307 311

7 417 188

6 527 065

5 636 954

3.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

6.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Összesen:

0

67 898 465

74 125 058

76 858 217

73 954 436

71 050 655

68 146 873

65 243 093

62 339 312

59 435 540

54 643 976

5 636 954

11. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez15

Működési és felhalmozási célú pénzeszközátadások

adatok forintban

Sorszám

Pénzeszközátadás megnevezése

Működési célú pénzeszközátadás

Felhalmozási célú pénzeszközátadás

Eredeti ei.

Módosított
ei.

1

2

3

4

5

6

1.

Pécel Kft. támogatása

250 726 803

250 726 803

252 731 111

2.

Volánbusz Zrt. költségtérítési támogatása

13 634 400

13 634 400

15 611 388

3.

Gödöllő-Vác Térségi Vízgazdálkodási Társulat közfoglalkoztatáshoz hozzájárulás

1 547 557

1 547 557

1 547 557

4.

Magyarok Nagyasszonya Egyházközség támogatása

500 000

500 000

500 000

5.

Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság bérleti díj támogatása

2 903 000

2 903 000

2 903 000

6.

Péceli Roma Önkormányzat támogatása

300 000

300 000

100 000

7.

Helyi járat veszteség kompenzáció

24 000 000

24 000 000

24 000 000

8.

"Rákos-patak Pest megyei szakaszának revitalizációja" tárgyú projekt költségvetési fedezet biztosítása

15 400 000

15 400 000

50 000

9.

Ray-Med Kft. működési támogatása

600 000

600 000

600 000

10.

Péceli Női Kar Egyesület támogatása

100 000

11.

Péceli Túrakerékpáros Egylet támogatása

300 000

12.

Péceli Fáy András Alapítvány támogatása

174 300

13.

Nem Pécel Város Önkormányzata által fenntartott óvodába felvételt nyert óvodaköteles korú, péceli lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező gyermekek szülei/törvényes képviselői részére támogatás

1 320 000

14.

Péceli Parnasszus Alapítvány támogatása

300 000

15.

Petőfi Sándor Férfikórus Alapítvány támogatása

150 000

16.

Péceli Természetvédők és Állatbarátok Közhasznú Egyesülete

200 000

17.

Petőfi Sándor Férfikórus Alapítvány támogatása

50 000

ÖSSZESEN:

309 611 760

309 611 760

300 637 356

12. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Pécel Város Önkormányzatának 2023. évi közvetett támogatásai

adatok forintban

Sorszám

Megnevezés

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Állami feladat

Összesen:

1.

Pécel Város Önkormányzata és a Képviselő-testület irányítása alatt működő költségvetési szervek egyéb sajátos bevételeiből

0

0

0

0

1.1

ebből: ellátottak térítési díjának, kártérítésének méltányossági alapon történő elengedése

0

0

0

0

1.2

ebből: lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

0

0

0

0

1.3

ebből: a helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

0

0

0

0

1.4

ebből: egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

0

0

0

0

2.

Pécel Város Önkormányzata bevételeiből

0

550 000

0

550 000

2.1

Helyi iparűzési adó

0

0

0

0

2.2

Építményadó

1 100 000

0

0

1 100 000

2.3

Telekadó

0

0

0

0

2.4

Magánszemély kommunális adója

0

500 000

0

500 000

2.5

Késedelmi pótlék

0

50 000

0

50 000

3.

Átengedett központi adóból

0

0

0

0

3.1

Gépjárműadó

0

0

0

0

4.

Összesen:

0

550 000

0

550 000

13. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Pécel Város Önkormányzata 2023. évre tervezett szociális ellátásainak részletezése

adatok forintban

Sorszám

Megnevezés

eredeti előirányzat

Összesen

megjegyzés

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

1.

Rendszeres települési támogatások

0

1 800 000

1 800 000

1.1

Települési adósságcsökkentési támogatás

0

0

0

1.2

Települési ápoláshoz kapcsolódó rendszeres támogatás

0

0

0

1.3

Lakhatási települési rendszeres támogatás

0

1 800 000

1 800 000

1.4

Családi napközi támogatás

0

0

0

1.5

Kamatmentes kölcsön

0

0

0

2.

Nem rendszeres települési támogatások

4 500 000

2 600 000

7 100 000

2.1

Rendkívüli települési támogatás

3 500 000

0

3 500 000

2.2

Köztemetés

1 000 000

0

1 000 000

2.3

Egészségügyi települési támogatás

0

100 000

100 000

2.4

Létfenntartási települési támogatás

0

2 000 000

2 000 000

2.5

Temetési települési támogatás

0

500 000

500 000

2.6

Bursa Hungarica ösztöndíj

0

0

0

2.7

Téli rezsicsökkentés támogatása

0

0

0

3.

Támogatások összesen:

4 500 000

4 400 000

8 900 000

14. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez16

Pécel Város Önkormányzata és költségvetési szervei engedélyezett létszámkerete 2023-ban

2023.01.01 - 2023.04.30.

2023.05.01 - 2023.06.30.

2023.07.01 - 2023.10.31.

2023.11.01 - 2023.11.30.

2023.12.01 - 2023.12.31.

Sorszám

Megnevezés

létszám (fő)

teljes munkaidős (fő)

részmunka- idős (fő)

álláshely

létszám (fő)

teljes munkaidős (fő)

részmunka- idős (fő)

álláshely

létszám (fő)

teljes munkaidős (fő)

részmunka- idős (fő)

álláshely

létszám (fő)

teljes munkaidős (fő)

részmunka- idős (fő)

álláshely

létszám (fő)

teljes munkaidős (fő)

részmunka- idős (fő)

álláshely

1.

Pécel Város Önkormányzata

10,00

10,00

0,00

10,00

11,00

11,00

0,00

11,00

5,00

5,00

0,00

5,00

5,00

5,00

0,00

5,00

6,00

6,00

0,00

6,00

- polgármester, alpolgármester

2,00

2,00

0,00

2,00

2,00

2,00

0,00

2,00

2,00

2,00

0,00

2,00

2,00

2,00

0,00

2,00

2,00

2,00

0,00

2,00

- védőnők

7,00

7,00

0,00

7,00

8,00

8,00

0,00

8,00

2,00

2,00

0,00

2,00

2,00

2,00

0,00

2,00

2,00

2,00

0,00

2,00

- egészségügyi szolgálati jogviszony

1,00

1,00

0,00

1,00

- munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

1,00

1,00

0,00

1,00

1,00

1,00

0,00

1,00

1,00

1,00

0,00

1,00

1,00

1,00

0,00

1,00

1,00

1,00

0,00

1,00

- közfoglalkoztatott

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

2.

Péceli Polgármesteri Hivatal

46,00

46,00

0,00

46,00

46,00

46,00

0,00

46,00

46,00

46,00

0,00

46,00

46,00

46,00

0,00

46,00

46,00

46,00

0,00

46,00

ebből: - köztisztviselő

41,00

41,00

0,00

41,00

41,00

41,00

0,00

41,00

41,00

41,00

0,00

41,00

41,00

41,00

0,00

41,00

41,00

41,00

0,00

41,00

- munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

4,00

4,00

0,00

4,00

4,00

4,00

0,00

4,00

4,00

4,00

0,00

4,00

4,00

4,00

0,00

4,00

4,00

4,00

0,00

4,00

- közfoglalkoztatott

1,00

1,00

0,00

1,00

1,00

1,00

0,00

1,00

1,00

1,00

0,00

1,00

1,00

1,00

0,00

1,00

1,00

1,00

0,00

1,00

3.

Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház

7,00

7,00

0,00

7,00

7,00

7,00

0,00

7,00

7,00

7,00

0,00

7,00

5,00

5,00

0,00

5,00

5,00

5,00

0,00

5,00

4.

Pécel Város Óvodái

63,00

62,00

1,00

62,50

63,00

62,00

1,00

62,50

63,00

62,00

1,00

62,50

63,00

62,00

1,00

62,50

63,00

62,00

1,00

62,50

4/a.

Székhelyintézmény

30,00

29,00

1,00

29,50

30,00

29,00

1,00

29,50

30,00

29,00

1,00

29,50

30,00

29,00

1,00

29,50

30,00

29,00

1,00

29,50

4/b.

Szivárvány Tagóvoda (tagintézmény)

19,00

19,00

0,00

19,00

19,00

19,00

0,00

19,00

19,00

19,00

0,00

19,00

19,00

19,00

0,00

19,00

19,00

19,00

0,00

19,00

4/c.

Gesztenyés Tagóvoda (tagintézmény)

14,00

14,00

0,00

14,00

14,00

14,00

0,00

14,00

14,00

14,00

0,00

14,00

14,00

14,00

0,00

14,00

14,00

14,00

0,00

14,00

ebből - munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

2,00

1,00

1,00

1,50

2,00

1,00

1,00

1,50

2,00

1,00

1,00

1,50

2,00

1,00

1,00

1,50

2,00

1,00

1,00

1,50

- közfoglalkoztatott

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

5.

Péceli Napsugár Bölcsőde

19,00

19,00

0,00

19,00

19,00

19,00

0,00

19,00

19,00

19,00

0,00

19,00

19,00

19,00

0,00

19,00

19,00

19,00

0,00

19,00

6.

Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

10,00

9,00

1,00

9,50

10,00

9,00

1,00

9,50

10,00

9,00

1,00

9,50

10,00

9,00

1,00

9,50

10,00

9,00

1,00

9,50

ebből: - közalkalmazott

9,00

9,00

0,00

9,00

9,00

9,00

0,00

9,00

9,00

9,00

0,00

9,00

9,00

9,00

0,00

9,00

9,00

9,00

0,00

9,00

- munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

1,00

0,00

1,00

0,50

1,00

0,00

1,00

0,50

1,00

0,00

1,00

0,50

1,00

0,00

1,00

0,50

1,00

0,00

1,00

0,50

- közfoglalkoztatott

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

Összesen:

155,00

153,00

2,00

154,00

156,00

154,00

2,00

155,00

150,00

148,00

2,00

149,00

148,00

146,00

2,00

147,00

149,00

147,00

2,00

148,00

15. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Kimutatás az európai uniós támogatásokkal megvalósuló projektekről

EU-s projekt neve, azonosítója:

VEKOP-6.2.2-15-2016-00005

adatok forintban

Források

2023.

2024.

2024. után

Összesen

Saját erő

154 120 839

0

0

154 120 839

- saját erőből központi támogatás

0

0

0

0

EU-s forrás

295 990 886

0

0

295 990 886

Társfinanszírozás

0

0

0

0

Hitel

0

0

0

0

Egyéb forrás

0

0

0

0

Források összesen:

450 111 725

0

0

450 111 725

Kiadások, költségek

2023.

2024.

2024. után

Összesen

Személyi jellegű

0

0

0

0

Beruházások, beszerzések

450 111 725

0

0

450 111 725

Szolgáltatások igénybe vétele

0

0

0

0

Adminisztratív költségek

0

0

0

0

Összesen:

450 111 725

0

0

450 111 725

16. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez17

Működési célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

adatok forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2023. évi előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Megnevezés

2023. évi előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

1

2

3

4

5

6

7

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

1 073 458 285

1 241 824 755

Személyi juttatások

950 094 134

975 077 836

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

92 763 894

25 151 720

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

127 730 436

132 577 411

3.

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

1 109 526 806

1 148 452 743

4.

Közhatalmi bevételek

664 669 524

664 669 524

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 900 000

8 900 000

5.

Működési célú átvett pénzeszközök

6 264 720

Egyéb működési célú kiadások

425 728 420

420 673 289

6.

4.-ből EU-s támogatás

Tartalékok

48 180 885

78 831 414

7.

Egyéb működési bevételek

223 096 306

298 924 146

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+7.+…+12.)

2 060 252 729

2 230 570 145

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

2 670 160 681

2 764 512 693

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

1 413 338 331

1 512 170 079

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

1 376 000 000

1 474 831 748

Likviditási célú hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

37 338 331

37 338 331

Kölcsön törlesztése

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Egyéb finanszírozási kiadások

37 338 331

37 338 331

21.

Értékpapírok bevételei

22.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.)

1 413 338 331

1 512 170 079

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+21.)

37 338 331

37 338 331

23.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+22.)

3 473 591 060

3 742 740 224

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+22.)

2 707 499 012

2 801 851 024

24.

Költségvetési hiány:

609 907 952

533 942 548

Költségvetési többlet:

-

-

25.

Tárgyévi hiány:

-

-

Tárgyévi többlet:

766 092 048

940 889 200

17. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez18

Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

adatok forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2023. évi előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Megnevezés

2023. évi előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

1

2

3

4

5

6

7

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

266 198 000

266 198 000

Beruházások

1 241 928 856

177 100 903

2.

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

3.

Felhalmozási bevételek

198 393 727

198 393 727

Felújítások

1 239 625 105

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7.

8.

9.

10.

11.

Tartalékok

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

464 591 727

464 591 727

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

1 241 928 856

1 416 726 008

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

Hitelek törlesztése

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

34 480 440

34 480 440

17.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

45 725 521

45 725 521

Betét elhelyezése

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

45 725 521

45 725 521

Pénzügyi lízing kiadásai

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Értékpapírok kibocsátása

24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

45 725 521

45 725 521

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

34 480 440

34 480 440

26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

510 317 248

510 317 248

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

1 276 409 296

1 451 206 448

27.

Költségvetési hiány:

777 337 129

952 134 281

Költségvetési többlet:

-

-

28.

Tárgyévi hiány:

811 817 569

986 614 721

Tárgyévi többlet:

-

-

18. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez19

Előirányzat-felhasználási terv 2023. évre

adatok forintban

Sorsz.

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen:

1

Bevételek

2

Önkormányzatok működési támogatásai

308 091 002

88 403 665

89 058 653

90 568 303

88 314 469

89 781 469

88 314 461

127 674 553

127 674 553

127 674 553

1 225 555 681

3

Működési célú támogatások ÁH-on belül

16 538 716

5 565 132

5 573 332

6 481 232

3 692 632

1 873 618

1 696 132

41 420 794

4

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

250 000 000

-

-

16 198 000

266 198 000

5

Közhatalmi bevételek

299 754 865

18 698 204

112 032 122

45 424 610

19 582 219

11 983 336

157 194 168

664 669 524

6

Működési bevételek

27 328 957

9 154 816

10 503 100

39 541 028

23 858 489

6 559 606

26 740 927

51 745 741

51 745 741

51 745 741

298 924 146

7

Felhalmozási bevételek

15 149 724

140 773

1 024 751

140 773

140 773

140 773

140 773

181 515 387

198 393 727

8

Működési célú átvett pénzeszközök

-

9

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

10

Finanszírozási bevételek

1 474 831 748

45 725 521

37 338 331

1 557 895 600

11

Bevételek összesen:

666 863 264

371 962 590

1 693 023 706

182 155 946

135 588 582

110 338 802

274 086 461

360 935 681

225 145 815

232 956 625

4 253 057 472

12

Kiadások

13

Személyi juttatások

209 325 872

106 341 434

77 831 046

71 621 455

75 828 093

80 626 684

72 729 001

93 591 417

93 591 417

93 591 417

975 077 836

14

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

28 970 859

20 597 574

9 588 228

9 228 904

12 006 105

10 221 868

9 215 883

10 915 997

10 915 997

10 915 996

132 577 411

15

Dologi kiadások

195 172 060

70 402 500

64 560 435

87 861 571

65 805 352

50 634 893

64 088 256

183 309 225

183 309 225

183 309 226

1 148 452 743

16

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 069 150

712 660

450 600

540 350

456 050

1 142 050

542 050

995 697

995 697

995 696

8 900 000

17

Egyéb működési célú kiadások

59 127 111

17 933 191

24 064 126

27 092 212

24 477 326

23 977 329

24 464 126

73 179 289

73 179 289

73 179 290

420 673 289

18

Tartalékok

78 831 414

78 831 414

19

Beruházások

6 001 846

333 980

3 463 245

150 080

529 429

8 820 285

17 592 914

46 736 375

46 736 375

46 736 374

177 100 903

20

Felújítások

7 296 785

4 374 622

-

-

-

-

409 317 899

409 317 899

409 317 900

1 239 625 105

21

Egyéb felhalmozási kiadások

17 240 220

8 620 110

8 620 110

34 480 440

22

Finanszírozási kiadások

37 338 331

37 338 331

23

Kiadások összesen:

562 542 234

220 695 961

179 957 680

205 114 682

179 102 355

175 423 109

197 252 340

896 877 313

818 045 899

818 045 899

4 253 057 472

24

Egyenleg

104 321 030

151 266 629

1 513 066 026

- 22 958 736

- 43 513 773

- 65 084 307

76 834 121

- 535 941 632

- 592 900 084

- 585 089 274

-

19. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

A 2023. évi általános működési és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény 2. melléklet e alapján a helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása

adatok forintban

Megnevezés

Eredeti
előirányzat
(Ft)

I.

1

A települési önkormányzatok működésének támogatása

321 955 854

a)

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

199 941 070

b)

Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása

72 864 984

c)

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

49 149 800

2

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítása

0

3

Polgármesteri illetmény támogatása

0

A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

321 955 854

II.

1

a)

Óvodapedagógusok bértámogatása

178 469 800

b)

Óvodapedagógusok bértámogatásának pótlólagos összege

c)

Óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők bértámogatása

85 316 000

(a+b+c)

Óvodapedagógusok, és az óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők bértámogatása

263 785 800

2

Óvodaműködtetési támogatás

49 270 000

3

Társulás által fenntartott óvodákba bejáró gyermekek utaztatásának támogatása

0

A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK EGYES KÖZNEVELÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

313 055 800

III.

2

Települési önkormányzatok egyes szociális feladatainak támogatása

25 737 772

3

a)

Szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatások általános feladatai

17 438 396

b)

Gyermekjóléti központ

0

c)

Szociális étkeztetés

1 623 820

d)

Házi segítségnyújtás

5 582 560

e)

Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás

0

f)

Időskorúak nappali intézményi ellátása

0

g)

Fogyatékos és demens személyek nappali intézményi ellátása

0

h)

Pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali intézményi ellátása

0

i)

Hajléktalanok nappali intézményi ellátása

0

j)

Családi bölcsőde

0

k)

Hajléktalanok átmeneti intézményei

0

l)

Támogató szolgáltatás

0

m)

Közösségi alapellátások

0

n)

Óvodai és iskolai szociális tevékenység támogatása

0

Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

24 644 776

4

a)

Települési önkormányzat által biztosított szociális szakosított ellátások

0

5

aa)

A finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

51 224 691

ab)

Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

52 136 371

b)

Rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

267 235

Gyermekétkeztetés támogatása

103 628 297

6

a)

A finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

92 057 500

b)

Bölcsődei üzemeltetés támogatása

14 266 000

Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

106 323 500

A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK SZOCIÁLIS, GYERMEKJÓLÉTI ÉS GYERMEKÉTKEZTETÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

260 334 345

IV.

1

a)

Megyei hatókörű városi múzeumok feladatainak támogatása

0

b)

Megyei könyvtárak feladatainak támogatása

0

c)

Megyeszékhely megyei jogú városok és Szentendre Város Önkormányzatának közműv. támogatása

0

d)

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

38 112 286

e)

Települési önkormányzatok muzeális intézményi feladatainak támogatása

0

f)

Budapest Főváros Önkormányzatának múzeumi, könyvtári és közművelődési támogatása

0

g)

Fővárosi kerületi önkormányzatok közművelődési támogatása

0

h)

Megyei könyvtár kistelepülési könyvtári célú kiegészítő támogatása

0

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása összesen

38 112 286

2

a)

Színházművészeti szervezetek támogatása

0

b)

Táncművészeti szervezetek támogatása

0

c)

Zeneművészeti szervezetek támogatása

0

A települési önkormányzatok által fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása összesen

0

A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK KULTURÁLIS FELADATAINAK TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

38 112 286

20. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Beruházási és felújítási kiadások célonként

adatok forintban

Sorszám

Beruházás megnevezése

Pályázati forrásból finanszírozott rész

Saját forrásból finanszírozott rész

Eredeti ei.

1

2

3

4

1.

VEKOP

295 990 886

154 120 839

450 111 725

2.

MEKTEC járda (közvilágítással)

10 000 000

10 000 000

3.

Önkormányzati informatikai eszköz és szoftver beszerzések

6 000 000

6 000 000

4.

Újtelepi út kisajátítása

2 500 000

2 500 000

5.

Fáy tanya út kisajátítása

12 000 000

12 000 000

6.

Vis maior 537 336

16 198 000

619 800

16 817 800

7.

Integrált közlekedésfejlesztési és csapadékvíz elvezetési koncepció megalkotása, vízkár-elhárítási terv aktualizálása és integrált települési vízgazdálkodási terv (ITVT) elkészíttetése

10 000 000

10 000 000

8.

Kolozsvári utca 9. szám alatti ingatlanból 224 m2 kisajátítása

6 000 000

6 000 000

9.

02/246 és 02/277 hrsz.-ú ingatlanból összesen ~ 800 m2 kisajátítása (Bartoshegy)

8 000 000

8 000 000

10.

Pécel Város Óvodái székhelyóvodája elavult tűzjelző rendszerének cseréje, tervezéssel, engedélyeztetéssel

3 000 000

3 000 000

11.

Maglódi úton csapadékvíz elvezetés

10 000 000

10 000 000

12.

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

71 260 716

24 725 521

95 986 237

13.

Élhető települések (csapadékvíz elvezetés II.)

285 720 492

10 000 000

295 720 492

14.

Pécel, Rákóczi út út és járda felújítása

250 000 000

250 000 000

15.

Maglódi úti buszvégállomásnál gyalogos átkelőhely tervezés

3 000 000

3 000 000

16.

Isaszegi út 3. alatt a Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház gáz- és fűtésrendszerének felújítása

10 266 337

10 266 337

17.

Isaszegi út 3. alatt a Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház épületébe klímák beszerelése

3 324 913

3 324 913

18.

Isaszegi út 3. alatt a Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház két helyisége közötti ajtónyitás

200 000

200 000

19.

Intézményekben belső világítás korszerűsítése

6 000 000

6 000 000

20.

Pegazus szobor felújítása

1 000 000

1 000 000

21.

Dr. Varga László Egészségház beruházásai

15 000 000

15 000 000

22.

József Attila utca vízelvezető árok felújítása

2 500 000

2 500 000

23.

Egyéb települési beruházás

2 000 000

2 000 000

ÖSSZESEN:

919 170 094

300 257 410

1 219 427 504

21. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Tájékoztató adatok Pécel Város Önkormányzata és költségvetési szerveinek 2021-2023. évi összevont bevételeiről és kiadásairól

B E V É T E L E K

adatok forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi

2022. évi

2023. évi várható

1

2

3

4

5

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

709 732 657

1 097 925 133

1 073 458 285

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

235 754 252

319 902 108

321 955 854

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

242 327 303

319 368 258

313 055 800

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

183 914 298

262 901 181

260 334 345

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

22 700 556

37 967 780

38 112 286

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

21 398 000

125 458 245

140 000 000

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

3 638 248

32 327 561

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

42 430 023

130 035 884

92 763 894

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

42 430 023

130 035 884

92 763 894

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

69 880 479

485 505 354

266 198 000

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18 900 505

485 505 354

266 198 000

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

50 979 974

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

834 994 532

615 794 366

664 669 524

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

770 512 021

579 979 958

651 669 524

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

143 050 130

177 317 970

241 669 524

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

627 461 891

402 661 988

410 000 000

4.2.

Gépjárműadó

50 539 431

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

13 943 080

35 814 408

13 000 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

97 443 596

188 730 628

223 096 306

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

8 500

13 620

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 125 700

2 874 346

6 770 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1 327 566

7 553 600

7 270 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

35 490 897

61 596 889

45 000 000

5.5.

Ellátási díjak

41 347 327

54 871 986

80 500 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

14 432 738

51 369 066

78 406 306

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

4 050 000

5.8.

Kamatbevételek

147 906

118 567

100 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

2 562 962

10 332 554

1 000 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

8 726 025

110 277 924

198 393 727

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

8 726 025

110 277 924

198 393 727

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

6 264 720

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

6 264 720

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

1 763 207 312

2 628 269 289

2 524 844 456

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

237 784 423

45 725 521

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

237 784 423

45 725 521

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

1 435 986 201

1 913 783 869

1 376 000 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 435 986 201

1 913 783 869

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

26 649 064

37 955 465

37 338 331

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

37 955 465

37 338 331

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

1 462 635 265

2 189 523 757

1 459 063 852

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

3 225 842 577

4 817 793 046

3 983 908 308

K I A D Á S O K

forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2021. évi

2022. évi

2023. évi várható

1

2

3

4

5

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1 501 356 076

2 479 022 659

2 621 979 796

1.1.

Személyi juttatások

607 802 482

860 268 374

950 094 134

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

121 892 738

123 442 803

127 730 436

1.3.

Dologi kiadások

529 877 994

955 462 421

1 109 526 806

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 408 740

10 115 990

8 900 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

231 374 122

529 733 071

425 728 420

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

82 665 134

798 083 033

1 241 928 856

2.1.

Beruházások

26 172 167

350 767 823

1 241 928 856

2.3.

Felújítások

56 492 967

256 660 858

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

190 654 352

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

48 180 885

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

48 180 885

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

1 584 021 210

3 277 105 692

3 912 089 537

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

25 860 330

34 480 440

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

25 860 330

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

23 868 542

35 442 248

37 338 331

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

34 668 824

37 338 331

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

773 424

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

23 868 542

61 302 578

71 818 771

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

1 607 889 752

3 338 408 270

3 983 908 308

22. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Pécel Város Önkormányzata és költségvetési szerveinek a költségvetési évet követő három év tervezett összevont bevételi és kiadási előirányzatainak keretszámai

B E V É T E L E K

adatok forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi várható

2024. évi várható

2025. évi várható

2026. évi várható

1

2

4

5

6

7

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1 073 458 285

1 066 571 766

1 105 496 801

1 153 291 057

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

321 955 854

327 751 059

334 306 081

340 992 202

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

313 055 800

318 690 804

325 064 620

331 565 913

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

260 334 345

265 020 363

270 320 770

275 727 186

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

38 112 286

38 798 307

39 574 273

40 365 759

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

140 000 000

116 311 232

136 231 056

164 639 998

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

92 763 894

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

92 763 894

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

266 198 000

53 239 600

54 304 392

55 390 480

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

266 198 000

53 239 600

54 304 392

55 390 480

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

664 669 524

730 070 476

744 671 886

759 565 324

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

651 669 524

716 836 476

731 173 206

745 796 670

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

241 669 524

246 019 575

250 939 967

255 958 766

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

410 000 000

417 380 000

425 727 600

434 242 152

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

13 000 000

13 234 000

13 498 680

13 768 654

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

223 096 306

222 989 140

227 448 923

231 997 901

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

6 770 000

6 891 860

7 029 697

7 170 291

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

7 270 000

7 400 860

7 548 877

7 699 855

5.4.

Tulajdonosi bevételek

45 000 000

45 810 000

46 726 200

47 660 724

5.5.

Ellátási díjak

80 500 000

81 949 000

83 587 980

85 259 740

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

78 406 306

79 817 620

81 413 972

83 042 252

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

4 050 000

4 122 900

4 205 358

4 289 465

5.8.

Kamatbevételek

100 000

101 800

103 836

105 913

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

1 000 000

1 018 000

1 038 360

1 059 127

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

198 393 727

19 839 373

20 236 160

20 640 883

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

198 393 727

19 839 373

20 236 160

20 640 883

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

6 264 720

6 377 485

6 505 035

6 635 135

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

6 264 720

6 377 485

6 505 035

6 635 135

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

2 524 844 456

2 099 087 840

2 158 663 197

2 227 520 781

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

45 725 521

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

1 376 000 000

1 238 400 000

1 263 168 000

1 144 157 122

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 376 000 000

1 238 400 000

1 263 168 000

1 144 157 122

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

37 338 331

38 010 421

38 770 629

39 546 042

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

37 338 331

38 010 421

38 770 629

39 546 042

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

1 459 063 852

1 276 410 421

1 301 938 629

1 183 703 164

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

3 983 908 308

3 375 498 261

3 460 601 826

3 411 223 945

K I A D Á S O K

adatok forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2023. évi várható

2024. évi várható

2025. évi várható

2026. évi várható

1

2

4

5

6

7

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

2 621 979 796

2 661 175 432

2 734 398 941

2 786 086 920

1.1.

Személyi juttatások

950 094 134

959 195 828

973 379 745

987 847 340

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

127 730 436

130 029 584

132 630 176

135 282 779

1.3.

Dologi kiadások

1 109 526 806

1 129 498 289

1 152 088 254

1 175 130 019

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 900 000

9 060 200

9 241 404

11 426 232

1.5

Egyéb működési célú kiadások

425 728 420

433 391 532

467 059 362

476 400 549

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.4.)

1 241 928 856

638 211 318

646 629 145

540 071 811

2.1.

Beruházások

1 241 928 856

638 211 318

646 629 145

530 071 811

2.3.

Felújítások

10 000 000

2.4.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

48 180 885

3 000 000

5 000 000

9 000 000

3.1.

Általános tartalék

48 180 885

3 000 000

5 000 000

9 000 000

3.2.

Céltartalék

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

3 912 089 537

3 302 386 751

3 386 028 086

3 335 158 731

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

34 480 440

44 101 088

53 983 110

55 062 772

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai

37 338 331

37 338 331

37 338 331

38 085 098

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

37 338 331

38 010 421

38 770 629

39 546 042

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

71 818 771

73 111 509

74 573 739

76 065 214

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

3 983 908 308

3 375 498 261

3 460 601 826

3 411 223 945

23. melléklet a 6/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Pécel Város Önkormányzatának 2023. évi kötelezettségei

adatok forintban

sorszám

megnevezés

tőketörlesztés

kamat

összesen

1.

Beruházási/Fejlesztési hitel

34 480 440

33 418 025

67 898 465

2.

-

-

-

3.

-

-

-

4.

-

-

-

5.

-

-

-

6.

-

-

-

Összesen:

34 480 440

33 418 025

67 898 465

1

A 2. § (1) bekezdése a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (1) bekezdés a) pontja a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 2. § (1) bekezdés b) pontja a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A 2. § (2) bekezdése a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

5

A 30/A. §-t a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (VIII. 18.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

6

Az 1. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 2. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 3. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 4. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

10

Az 5. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 6. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 7. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 8. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 9. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 11. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 14. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 16. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 17. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 17. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 18. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 18. melléklet a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg.