Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Pécel Város Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 03. 29

Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Pécel Város Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről

2024.03.29.

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testületére (a továbbiakban: Képviselő-testület), annak szerveire, a Képviselő-testület irányítása alatt működő gazdasági szervezettel rendelkező és gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szervekre terjed ki.

(2) A Képviselő-testület irányítása alatt működő költségvetési szervek:

a) Péceli Polgármesteri Hivatal

b) Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház

c) Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

d) Péceli Napsugár Bölcsőde

e) Pécel Város Óvodái.

2. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

2. § (1) A Képviselő-testület Pécel Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) 2024. évi költségvetését

a) 4.190.534.557 Ft költségvetési kiadással

b) 2.460.209.514 Ft költségvetési bevétellel

c) 1.730.325.043 Ft költségvetési egyenleggel,

ebből 1.730.325.043 Ft hiánnyal állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés c) pontja szerinti hiány finanszírozása belső forrásból, az előző évi maradvány (1.688.800.000 Ft) felhasználásával, valamint az államháztartáson belüli megelőlegezésből (41.525.043 Ft) történik.

3. A költségvetési rendelet táblarendszere

3. § A 2. § (1) bekezdése szerinti költségvetési főösszegek (Önkormányzat és költségvetési szervei) bevételi forrásonkénti és kiemelt kiadási előirányzatonkénti összegeit az 1. melléklet mutatja be.

4. § Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak (költségvetési szervek nélkül) kiemelt előirányzatonkénti bemutatását a 2. melléklet tartalmazza.

5. § A Képviselő-testület irányítása alatt működő költségvetési szervek összesített bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatonkénti összegeit a 3. melléklet részletezi.

6. § A Péceli Polgármesteri Hivatal bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatonkénti bemutatását a 4. melléklet tartalmazza.

7. § A Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatait az 5. melléklet mutatja be.

8. § A Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatai a 6. mellékletben kerülnek bemutatásra.

9. § A Péceli Napsugár Bölcsőde bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatait a 7. melléklet tartalmazza.

10. § Pécel Város Óvodái bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatait a 8. melléklet rögzíti.

11. § Az Önkormányzat tartalékainak részletezését a 9. melléklete mutatja be.

12. § Az Önkormányzat több évre kiható kötelezettségvállalásainak részletezése a 10. melléklet szerint kerül bemutatásra.

13. § Az Önkormányzat működési és felhalmozási célú pénzeszközátadásait a 11. melléklet tartalmazza.

14. § Az Önkormányzat által nyújtandó közvetett támogatásokat a 12. melléklete mutatja be.

15. § Az Önkormányzat által nyújtandó szociális ellátások tervezett összegét a 13. melléklet részletezi.

16. § (1) Az Önkormányzat és költségvetési szervei engedélyezett létszámkerete a 14. melléklet szerint kerül bemutatásra.

(2) Az engedélyezett létszám év közben, az elrendelt feladatokban bekövetkező változásokkal összefüggésben a Képviselő-testület által elfogadott rendelettel módosítható.

17. § Az Önkormányzat európai uniós forrásból finanszírozott programjainak, projektjeinek költségvetését a 15. melléklet részletezi.

18. § Az Önkormányzat összesített működési bevételeit és kiadásait a 16. melléklet rögzíti.

19. § Az Önkormányzat összesített beruházási (felhalmozási) bevételeit és kiadásait a 17. melléklet állapítja meg.

20. § Az Önkormányzat bevételi és kiadási előirányzat-felhasználási ütemtervét a 18. melléklet mutatja be.

21. § Az Önkormányzat 2024. évi általános működési és ágazati feladatainak támogatását a 19. melléklet állapítja meg.

22. § Az Önkormányzat 2024. évi tervezett fejlesztéseit, beruházásait, felújításait a 20. melléklet részletezi.

23. § Az Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2022-2024. évi összevont bevételeiről és kiadásairól szóló tájékoztató adatokat a 21. melléklet tartalmazza.

24. § Az Önkormányzat és költségvetési szerveinek a költségvetési évet követő három év tervezett összevont bevételi és kiadási előirányzatainak keretszámait a 22. melléklet részletezi.

25. § Az Önkormányzat 2024. évi kötelezettségeit a 23. melléklet tartalmazza.

4. A gazdálkodás rendje

26. § (1) Az Önkormányzat költségvetési szervei e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett a költségvetési szervek vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek. A jogszerű gazdálkodásért a költségvetési szerv vezetője, az Önkormányzat esetében pedig a polgármester felelős.

(2) Az Önkormányzat költségvetési szerveinek vezetői, az Önkormányzat tekintetében pedig a polgármester a hatáskörükbe tartozó kiemelt előirányzatokon belül, saját hatáskörben az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 34. § (3) bekezdése szerint hajthatnak végre átcsoportosítást.

(3) A költségvetési szerv a jóváhagyott működési és felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről bevételeiből bevételi előirányzatain felüli, működési és felhalmozási célú átvett pénzeszközeiből származó többletbevételével bevételi előirányzatát megemelheti a tényleges többletnek vagy szerződés esetén az abban meghatározott mértéknek megfelelő összeggel, a Képviselő-testület utólagos tájékoztatása mellett. A többletbevétel összege csak az adott tevékenységhez kapcsolódó kiadásokra használható fel.

(4) A (3) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás költségvetési többlettámogatási igénnyel sem a költségvetési évben, sem a következő évben nem járhat. A költségvetési szerv vezetője, az Önkormányzat tekintetében pedig a polgármester a (3) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás során tartós, a költségvetési évet meghaladó időtartamú kötelezettséget nem vállalhat.

(5) A bevételi előirányzatok - a (3) bekezdésben meghatározott kivételekkel - kizárólag azok túlteljesítése esetén növelhetők, és a költségvetési bevételek tervezettől történő elmaradása esetén azokat csökkenteni kell. A ténylegesen teljesített intézményi saját bevételeknek a jóváhagyott előirányzattól való elmaradása többlettámogatással nem járhat, ezért ebben az esetben - legfeljebb az elmaradás mértékével - a kiadási előirányzatokat is csökkenteni kell.

(6) A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő általi finanszírozási előirányzat túlteljesítése és az előirányzat közötti különbség a nyújtott önkormányzati finanszírozás összegét csökkenti.

(7) A személyi juttatások rovatainak előirányzatai csak a jóváhagyott többletbevétellel, a költségvetési szerv kötelezettségvállalással terhelt költségvetési maradványának személyi juttatásokból származó részével, vagy eredeti előirányzatként nem megtervezett, év közben rendelkezésre bocsátott egyéb forrásból növelhető.

(8) A (7) bekezdés szerinti forrás illetmény- vagy munkabéremelésre, a meglévő létszám határozatlan időre szóló foglalkoztatással történő növelésére csak abban az esetben használható fel, és a jóváhagyott többletbevétel ilyen célú felhasználására is csak abban az esetben adható engedély, ha a forrás tartós és azt a következő évben a költségvetési szerv és az Önkormányzat költségvetésében eredeti előirányzatként megtervezik.

27. § A kiadások készpénzben történő teljesítésére a következő esetekben kerülhet sor, figyelemmel a költségvetési szervek pénzkezelési szabályzatában meghatározott összeghatárra és a készpénzkímélő fizetési módok előnyben részesítésének követelményére:

a) készlet, kis értékű tárgyi eszköz beszerzése,

b) kiküldetési kiadások,

c) reprezentációs jellegű kiadások,

d) kisösszegű szolgáltatási kiadások,

e) társadalom- és szociálpolitikai juttatások, ellátottak pénzbeli juttatásai,

f) közfoglalkoztatottak juttatásai,

g) pályázati kiadások során felmerülő banki átutalással nem teljesíthető kiadások.

5. A költségvetés végrehajtásának szabályai

28. § (1) A Péceli Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapja 2024. január 1. napjától 2024. február 29. napjáig 67.000 Ft, 2024. március 1. napjától 2024. december 31. napjáig 79.000 Ft.

(2) A Péceli Polgármesteri Hivatal valamennyi felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselőjét a 2024. évben illetménykiegészítés illeti meg. Az illetménykiegészítés mértéke a köztisztviselő alapilletményének 30 %-a.

(3) A Péceli Polgármesteri Hivatal valamennyi érettségi végzettségű köztisztviselőjét a 2024. évben illetménykiegészítés illeti meg. Az illetménykiegészítés mértéke a köztisztviselő alapilletményének 20 %-a.

29. § (1) A polgármester, az alpolgármester, a Péceli Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők, munkavállalók és ügykezelők, az Önkormányzat által foglalkoztatottak, valamint a Képviselő-testület irányítása alatt működő költségvetési szervek által foglalkoztatottak éves cafetéria-juttatása nettó 300.000 forint/fő.

(2) A Péceli Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők és ügykezelők, ruházati költségtérítése bruttó 50.000 forint/fő, a kinevezett anyakönyvvezető esetén bruttó 100.000 Ft/fő.

(3)1 A (2) bekezdés hatálya nem terjed ki a közterület-felügyelői feladatokat ellátó személyekre.

(4) Az Önkormányzat által fenntartott Pécel Város Óvodái intézményben foglalkoztatott óvodapedagógusokat óvodapedagógusi pótlék illeti meg, melynek mértéke bruttó 50.000 Ft/hó/fő.

30. § A Képviselő-testület irányítása alatt működő költségvetési szervek által benyújtandó pályázatokhoz minden esetben az irányító szerv vagy az általa felhatalmazott személy előzetes engedélye szükséges a következők szerint:

a) az egymillió forintot meghaladó önrészt igénylő pályázatoknál a Képviselő-testület,

b) az egymillió forint vagy az alatti, továbbá az önrészt nem igénylő és fenntartási költségekkel nem járó pályázatok esetén a polgármester

jogosult az engedélyt megadni.

31. § (1) Az Önkormányzat támogatásban részesíti a gyermeke óvodáztatásával kapcsolatban azon péceli lakóhelyű vagy tartózkodási helyű gyermek szülőjét vagy törvényes képviselőjét (a továbbiakban együttesen: szülő), aki a 2023/2024. nevelési évre az óvodaköteles korú gyermeke felvételét kérte a Pécel Város Óvodái intézménybe (a továbbiakban: PVO), azonban gyermeke felvétele férőhely hiányában elutasításra került, és a szülő gyermeke felvételt nyert a 2023/2024. nevelési évre a PVO-n kívüli óvodába.

(2) Az (1) bekezdés szerinti támogatás (a továbbiakban: óvodáztatási támogatás) összege gyermekenként havonta 10.000 Ft. A támogatás pénzügyi fedezetét a Képviselő-testület az Önkormányzat éves költségvetéséről szóló rendeletében biztosítja.

(3) Az óvodáztatási támogatásra a szülő – az e rendelet szerinti feltételek megléte esetén - kérelem benyújtása alapján jogosult. A kérelemre vonatkozó formanyomtatványt a polgármester állítja össze.

(4) Az óvodáztatási támogatásra való jogosultság legfeljebb egy nevelési évre illeti meg a szülőt. Az óvodáztatási támogatás újabb nevelési évre is igényelhető, újabb kérelem benyújtása alapján, amennyiben az óvodáztatási támogatás pénzügyi fedezete rendelkezésre áll és az óvodáztatási támogatás e rendelet szerinti feltételei teljesültek. Az óvodáztatási támogatás csak azokra a hónapokra illeti meg a szülőt, mely hónapok teljes időtartama alatt rendelkezik a gyermek a PVO-n kívüli óvodában óvodai jogviszonnyal.

(5) Az óvodáztatási támogatásra való jogosultság, valamint az óvodáztatási támogatás folyósításának további feltétele, hogy a szülő írásban vállalja, hogy 2024. január 15. és 2024. január 31. napja között, valamint 2024. szeptember 1. és 2024. szeptember 15. napja között postai úton vagy személyesen benyújtja az Önkormányzathoz a gyermekének a PVO-n kívüli óvodában fennálló óvodai jogviszonyáról szóló, az intézményvezető által aláírt igazolás (a továbbiakban: igazolás) eredeti példányát papír alapon. A szülő által benyújtott igazolást az Önkormányzat az óvodáztatási támogatással való elszámolásnak tekinti.

(6) Az óvodáztatási támogatás összege a szülőt a kérelem Péceli Polgármesteri Hivatalhoz (a továbbiakban: Hivatal) való beérkezését követő hónap első napjától illeti meg. A kérelmet egy eredeti példányban papír alapon kell benyújtani személyesen vagy postai úton a Hivatalhoz. A kérelmet mindkét, a gyermek felett felügyeleti joggal rendelkező szülőnek alá kell írnia, és a kérelemben meg kell jelölniük, mely szülővel kerül megkötésre a támogatási szerződés és mely bankszámlaszámra kérik az óvodáztatási támogatás utalását, vagy bankszámla hiányában mely címre kérik az óvodáztatási támogatás összegének kifizetését. A kérelemhez csatolni kell a gyermek óvodai jogviszonyának a PVO-n kívüli óvodában való fennállását vagy 2023. szeptember 1. napjától való fennállását igazoló, az intézményvezető által kiállított igazolás eredeti példányát papír alapon.

(7) Amennyiben az e rendelet szerinti feltételeknek a kérelem megfelel, a polgármester dönt az óvodáztatási támogatás biztosításáról és az Önkormányzat a szülővel támogatási szerződést köt. A támogatási szerződést az Önkormányzat nevében a polgármester írja alá, az e rendelet rendelkezései szerinti tartalommal.

(8) Az óvodáztatási támogatás összegét az Önkormányzat havonta, a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig utalja át a kérelemben és a támogatási szerződésben a szülő által megjelölt bankszámlaszámra. Bankszámlaszám hiányában az óvodáztatási támogatás összege postai úton kerül a támogatott szülő részére kifizetésre.

(9) Amennyiben a szülő az (5) bekezdés szerinti igazolást 2024. január 31. napjáig nem nyújtja be a Hivatalhoz, az óvodáztatási támogatás folyósítása, kifizetése felfüggesztésre kerül.

(10) Amennyiben az (5) bekezdés szerinti igazolást a szülő az Önkormányzat írásos felszólításának kézhezvételét követő 8 napon belül sem nyújtja be a Hivatalhoz, úgy az Önkormányzat a támogatási szerződést felmondja, melyről írásban értesíti a támogatott szülőt.

(11) Amennyiben az (5) bekezdés szerinti igazolást a szülő az Önkormányzat írásos felszólításának kézhezvételét követő 8 napon belül benyújtja, úgy az óvodáztatási támogatás folyósításának, kifizetésének a felfüggesztése megszűnik, és az óvodáztatási támogatás felfüggesztés idejére eső összege, a felfüggesztés megszűnését követő hónap 10. napjáig folyósításra, kifizetésre kerül.

(12) Amennyiben megszűnik vagy megszüntetésre kerül a támogatott szülő gyermekének az óvodai jogviszonya a PVO-n kívüli óvodában, úgy a támogatott szülő az óvodai jogviszony megszűnését vagy megszüntetését követő 8 napon belül köteles ezt írásban jelezni az Önkormányzatnak.

(13) A szülő köteles az óvodáztatási támogatás összegét az Önkormányzat részére visszafizetni, amennyiben a gyermeknek a PVO-n kívüli óvodában lévő óvodai jogviszonya megszűnik vagy megszüntetésre kerül, de ezt nem jelezte a (12) bekezdés szerinti módon és időben az Önkormányzat részére. A visszafizetési kötelezettség az azon hónapokra kifizetett óvodáztatási támogatásokra vonatkozik, amelyek esetében a gyermek nem rendelkezett óvodai jogviszonnyal a PVO-n kívüli óvodában. A szülő a visszafizetési kötelezettségét az Önkormányzat bankszámlaszámára történő átutalással teljesíti, az Önkormányzat nevében a polgármester által aláírt, visszafizetésre kötelező írásos felszólítás kézhezvételét követő 15 napon belül.

(14) Amennyiben a szülő az óvodáztatási támogatást jogosulatlanul vette igénybe, úgy az Önkormányzat nevében a polgármester a támogatási szerződést írásban felmondja. A jogosulatlanul felvett óvodáztatási támogatást a szülő köteles visszafizetni, az Önkormányzat nevében a polgármester által aláírt felszólítás kézhezvételét követő 15 napon belül. A szülő a jogosulatlanul felvett óvodáztatási támogatás összege után az Áht. 53/A. §-a, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 98. §-a szerinti ügyleti kamatot, késedelmes visszafizetés esetén pedig késedelmi kamatot köteles fizetni az Önkormányzat részére.

(15) Az óvodáztatási támogatás visszakövetelésével, az ügyleti kamat és a késedelmi kamat megállapításával kapcsolatos intézkedéseket az Önkormányzat nevében a polgármester köteles megtenni.

32. § (1) Az Önkormányzat költségvetésében elfogadott beruházásokra, valamint a felújításokra jóváhagyott pénzeszköz felhasználásáról – a Képviselő-testület ettől eltérő rendelkezése hiányában - a polgármester gondoskodik. A beruházási és felhalmozási kiadásokra kötelezettségvállalás kizárólag csak abban az esetben teljesíthető, ha az ingatlanértékesítésből tervezett, a kötelezettségvállalás mértékével megegyező felhalmozási bevétel a kötelezettségvállalás időpontjában rendelkezésre áll vagy legkésőbb a kötelezettségvállalástól számított 60 napon belül teljesül. Ezen átmeneti időszak alatt a bevétel megelőlegezése érdekében egyedi képviselő-testületi határozattal likviditási hitel igénybe vehető.

(2) A költségvetési szerv költségvetésében jóváhagyott beruházás vagy felújítás esetén a költségvetési szerv vezetője gondoskodik annak lebonyolításáról. Kivétel ez alól az ingatlan-beruházás és -felújítás.

(3) A költségvetési szerv eszközfejlesztésre jóváhagyott pénzeszköz felhasználásáról a költségvetési szerv vezetője gondoskodik.

33. § A Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv vezetője, Önkormányzat esetében pedig a polgármester köteles betartani. Az előirányzat-túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

34. § Az Önkormányzat beszerzéseiről, közbeszerzéseiről - értékhatártól függetlenül - a polgármester dönt, a Pécel Város Önkormányzatának beszerzési és közbeszerzési szabályzata rendelkezéseinek betartásával.

6. Előirányzatok átcsoportosítására, módosítására vonatkozó szabályok

35. § A rendelet bevételi és kiadási előirányzatainak módosításáról, valamint a bevételi és kiadási előirányzatok átcsoportosításáról - az Áht. 34. § (3) bekezdése, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 36. § (2)-(3) bekezdése és a 43. § (2) bekezdése alapján a költségvetési szerv vezetője, az Önkormányzat esetén a polgármester dönt, a költségvetési kiadások kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

36. § (1)2 A 35. §-ban foglalt változásokról, az annak megtörténtét követően, legkésőbb a 37. § (2) bekezdése szerinti időpontokban a döntésre jogosult a Képviselő-testületet köteles tájékoztatni.

(2)3 A 35. § szerinti döntések, átcsoportosítások az e rendelet szerinti költségvetés főösszegét nem változtathatják meg, továbbá jogszabályt nem sérthetnek.

37. § (1) Ha az Önkormányzat év közben az e rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester legkésőbb a (2) bekezdés szerinti időpontokban a Képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A Képviselő-testület 2024. június 30. napi hatállyal 2024. szeptember 30-ig, 2024. szeptember 30. napi hatállyal 2024. december 31-ig és a költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, 2024. december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét.

(3) A Péceli Polgármesteri Hivatal, valamint a Képviselő-testület irányítása alatt működő költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. A gazdálkodás szabályai

38. § Az Önkormányzat bevételeivel és kiadásaival kapcsolatban a tervezési, gazdálkodási, ellenőrzési, finanszírozási, adatszolgáltatási és beszámolási feladatok ellátásáért a jegyző mint a gazdasági szervezettel rendelkező költségvetési szerv vezetője a felelős.

39. § A költségvetési szerv költségvetési támogatása kizárólag a költségvetési szerv szakmai tevékenységére és az ezzel összefüggő kiadásokra használható fel.

40. § (1) A Képviselő-testület irányítása alatt működő költségvetési szervek e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett a költségvetési szervek vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek. A jogszerű gazdálkodásért a költségvetési szerv vezetője felelős.

(2) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor hatályos jogszabályi előírások figyelembe vételével, valamint a szükséges módosításokat végrehajtani.

(3) A szabályozás hiányosságáért a felelősség a költségvetési szerv vezetőjét terheli.

41. § Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert (az adó- és pénzügyi irodavezető ellenjegyzésével) az ideiglenesen szabad pénzeszközök rövid távú – 12 hónapnál nem hosszabb időtartamú – hasznosítására (betéti elhelyezésére vagy állampapír vásárlására), a Képviselő-testület utólagos tájékoztatása mellett.

8. Államháztartáson kívüli forrás átvételére vonatkozó szabályok

42. § (1) Az államháztartáson kívüli forrás - kivéve az alapítványi forrásokat - végleges átvételéről 2 millió forint értékhatár alatt a polgármester dönt, melyről a költségvetési rendelet módosítása keretében utólagosan tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(2) Ingó vagy ingatlan vagyon tulajdonjogának ingyenes megszerzése esetén a Pécel Város Önkormányzata vagyonáról és az egyes vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 17/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelet 12. § (3) bekezdésének és a 13. § (9) bekezdésének rendelkezéseit kell alkalmazni.

(3) Az államháztartáson kívüli forrás átvételéről szóló megállapodást a polgármester köti meg.

9. Záró rendelkezések

43. § E rendelet rendelkezéseit 2024. január 1. napjától kell alkalmazni.

44. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Pécel Város Önkormányzata és költségvetési szerveinek költségvetése 2024. évi összevont bevételi és kiadási kiemelt előirányzatonként

B E V É T E L E K

adatok forintban

Sor-
szám 4

Bevételi jogcím

2024. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

1.

Önkormányzat működési támogatásai

1 207 235 314

1 207 235 314

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

366 657 889

366 657 889

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

496 160 704

496 160 704

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

305 795 445

305 795 445

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

38 621 276

38 621 276

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

57 000 000

57 000 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

57 000 000

57 000 000

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.

Közhatalmi bevételek

974 000 000

974 000 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

959 000 000

959 000 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

249 000 000

249 000 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

710 000 000

710 000 000

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

15 000 000

15 000 000

5.

Működési bevételek

174 439 397

3 500 000

177 939 397

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

7 000 000

2 000 000

9 000 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

10 000 000

1 500 000

11 500 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

52 000 000

52 000 000

5.5.

Ellátási díjak

69 500 000

69 500 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

30 789 397

30 789 397

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

4 050 000

4 050 000

5.8.

Kamatbevételek

100 000

100 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

1 000 000

1 000 000

6.

Felhalmozási bevételek

44 034 803

44 034 803

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

44 034 803

44 034 803

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

2 412 674 711

44 034 803

3 500 000

2 460 209 514

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele

1 684 800 000

4 000 000

1 688 800 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 684 800 000

4 000 000

1 688 800 000

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

41 525 043

41 525 043

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezés

41 525 043

41 525 043

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 726 325 043

4 000 000

1 730 325 043

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

4 138 999 754

44 034 803

7 500 000

4 190 534 557

K I A D Á S O K

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2024. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

1.

Működési költségvetés kiadásai

2 239 197 435

528 141 357

507 150 921

3 274 489 713

1.1.

Személyi juttatások

789 594 222

40 838 763

372 158 098

1 202 591 083

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

107 244 236

5 534 039

50 203 176

162 981 451

1.3.

Dologi kiadások

938 058 445

33 139 836

84 789 647

1 055 987 928

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 000 000

5 000 000

10 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

399 300 532

443 628 719

842 929 251

1.6

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.7

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.8

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.9

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.10

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.11

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.12

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.13

- Elvonások és befizetések kiadásai

37 379 698

428 628 719

466 008 417

1.14

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

361 920 834

15 000 000

376 920 834

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

26 860 589

789 165 744

6 985 000

823 011 333

2.1.

Beruházások

26 860 589

388 700 638

6 985 000

422 546 227

2.3.

Felújítások

400 465 106

400 465 106

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

17 028 028

17 028 028

3.1.

Általános tartalék

17 028 028

17 028 028

3.2.

Céltartalék

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

2 266 058 024

1 334 335 129

514 135 921

4 114 529 074

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

34 480 440

34 480 440

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

41 525 043

41 525 043

7.1.

Központi, irányítószervi támogatás

7.2.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.3.

Államháztartási megelőlegezés visszafizetése

41 525 043

41 525 043

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

76 005 483

76 005 483

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

2 342 063 507

1 334 335 129

514 135 921

4 190 534 557

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

146 616 687

-1 290 300 326

-510 635 921

-1 654 319 560

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 16. sor - finanszírozási kiadások 8. sor) (+/-)

1 650 319 560

4 000 000

1 654 319 560

2. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

adatok forintban

Megnevezés

Pécel Város Önkormányzata

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

1 207 235 314

1 207 235 314

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

366 657 889

366 657 889

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

496 160 704

496 160 704

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

305 795 445

305 795 445

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

38 621 276

38 621 276

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

57 000 000

57 000 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

57 000 000

57 000 000

3.

Felhalmozási célú tám.államháztartáson belülről

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.

Közhatalmi bevételek

974 000 000

974 000 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

959 000 000

959 000 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

249 000 000

249 000 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

710 000 000

710 000 000

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

15 000 000

15 000 000

5.

Működési bevételek

160 439 397

160 439 397

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 500 000

2 500 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

10 000 000

10 000 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

52 000 000

52 000 000

5.5.

Ellátási díjak

60 000 000

60 000 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

30 789 397

30 789 397

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

4 050 000

4 050 000

5.8.

Kamatbevételek

100 000

100 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

1 000 000

1 000 000

6.

Felhalmozási bevételek

44 034 803

44 034 803

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

44 034 803

44 034 803

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.1.

Műk. C. garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési c. visszatérítendő tám. kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

2 398 674 711

44 034 803

2 442 709 514

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

1 680 000 000

1 680 000 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 680 000 000

1 680 000 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

41 525 043

41 525 043

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

41 525 043

41 525 043

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.2.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó szárm.ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

1 721 525 043

1 721 525 043

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

4 120 199 754

44 034 803

4 164 234 557

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

1 331 404 313

485 097 998

1 816 502 311

1.1.

Személyi juttatások

99 146 496

6 888 888

106 035 384

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

12 725 559

940 555

13 666 114

1.3.

Dologi kiadások

815 231 726

28 639 836

843 871 562

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 000 000

5 000 000

10 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

399 300 532

443 628 719

842 929 251

- Elvonások és befizetések kiadásai

37 379 698

428 628 719

466 008 417

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

361 920 834

15 000 000

376 920 834

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

789 165 744

789 165 744

2.1.

Beruházások

388 700 638

388 700 638

2.2.

Felújítások

400 465 106

400 465 106

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

17 028 028

17 028 028

3.1.

Általános tartalék

17 028 028

17 028 028

3.2.

Céltartalék

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 331 404 313

1 291 291 770

2 622 696 083

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

34 480 440

34 480 440

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

957 378 754

43 043 359

506 635 921

1 507 058 034

7.1.

Központi, irányítószervi támogatás

915 853 711

43 043 359

506 635 921

1 465 532 991

7.2.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.3.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

41 525 043

41 525 043

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

957 378 754

77 523 799

506 635 921

1 541 538 474

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

2 288 783 067

1 368 815 569

506 635 921

4 164 234 557

3. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

adatok forintban

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete irányítása alatt működő költségvetési szervek összesen

Összes bevétel, kiadás

--------

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3.

Felhalmozási célú tám.államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

5.

Működési bevételek

14 000 000

3 500 000

17 500 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

4 500 000

2 000 000

6 500 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1 500 000

1 500 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

9 500 000

9 500 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

14 000 000

3 500 000

17 500 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

4 800 000

4 000 000

8 800 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

915 853 711

43 043 359

506 635 921

1 465 532 991

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

915 853 711

43 043 359

506 635 921

1 465 532 991

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

920 653 711

43 043 359

510 635 921

1 474 332 991

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

934 653 711

43 043 359

514 135 921

1 491 832 991

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

907 793 122

43 043 359

507 150 921

1 457 987 402

1.1.

Személyi juttatások

690 447 726

33 949 875

372 158 098

1 096 555 699

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

94 518 677

4 593 484

50 203 176

149 315 337

1.3.

Dologi kiadások

122 826 719

4 500 000

84 789 647

212 116 366

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tarlékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

26 860 589

6 985 000

33 845 589

2.1.

Beruházások

26 860 589

6 985 000

33 845 589

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

934 653 711

43 043 359

514 135 921

1 491 832 991

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

934 653 711

43 043 359

514 135 921

1 491 832 991

4. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

adatok forintban

Megnevezés

Péceli Polgármesteri Hivatal

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

5.

Működési bevételek

3 500 000

3 500 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 000 000

2 000 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1 500 000

1 500 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

3 500 000

3 500 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

4 000 000

4 000 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

43 043 359

506 635 921

549 679 280

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

43 043 359

506 635 921

549 679 280

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

43 043 359

510 635 921

553 679 280

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

43 043 359

514 135 921

557 179 280

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

43 043 359

507 150 921

550 194 280

1.1.

Személyi juttatások

33 949 875

372 158 098

406 107 973

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 593 484

50 203 176

54 796 660

1.3.

Dologi kiadások

4 500 000

84 789 647

89 289 647

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

6 985 000

6 985 000

2.1.

Beruházások

6 985 000

6 985 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

43 043 359

514 135 921

557 179 280

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

43 043 359

514 135 921

557 179 280

5. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

adatok forintban

Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház

Összes bevétel, kiadás

--------

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

1

2

3

4

5

6

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3.

Felh. célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

4 500 000

4 500 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

4 500 000

4 500 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

4 500 000

4 500 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

800 000

800 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

75 738 175

75 738 175

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

75 738 175

75 738 175

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcs. szárm. ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

76 538 175

76 538 175

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

81 038 175

81 038 175

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi eredeti előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

Összesen

3

4

5

6

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

77 609 175

77 609 175

1.1.

Személyi juttatások

34 199 030

34 199 030

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 704 624

4 704 624

1.3.

Dologi kiadások

38 705 521

38 705 521

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

3 429 000

3 429 000

2.1.

Beruházások

3 429 000

3 429 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

81 038 175

81 038 175

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

81 038 175

81 038 175

6. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

adatok forintban

Megnevezés

Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

2 500 000

2 500 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

2 500 000

2 500 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

2 500 000

2 500 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

2 000 000

2 000 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

88 611 914

88 611 914

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

88 611 914

88 611 914

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

90 611 914

90 611 914

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

93 111 914

93 111 914

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

91 397 414

91 397 414

1.1.

Személyi juttatások

67 452 331

67 452 331

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

9 490 556

9 490 556

1.3.

Dologi kiadások

14 454 527

14 454 527

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

1 714 500

1 714 500

2.1.

Beruházások

1 714 500

1 714 500

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

93 111 914

93 111 914

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

93 111 914

93 111 914

7. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

adatok forintban

Megnevezés

Péceli Napsugár Bölcsőde

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

7 000 000

7 000 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

7 000 000

7 000 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

7 000 000

7 000 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

171 224 632

171 224 632

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

171 224 632

171 224 632

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

171 224 632

171 224 632

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

178 224 632

178 224 632

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

174 033 632

174 033 632

1.1.

Személyi juttatások

136 646 869

136 646 869

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

18 619 063

18 619 063

1.3.

Dologi kiadások

18 767 700

18 767 700

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

4 191 000

4 191 000

2.1.

Beruházások

4 191 000

4 191 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

178 224 632

178 224 632

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

178 224 632

178 224 632

8. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

adatok forintban

Megnevezés

Pécel Város Óvodái

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele

2 000 000

2 000 000

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

580 278 990

580 278 990

13.1.

Központi, irányítószervi támogatás

580 278 990

580 278 990

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

582 278 990

582 278 990

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

582 278 990

582 278 990

adatok forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2024. évi eredeti előirányzat

Eredeti ei.

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

1

2

3

4

5

6

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai

564 752 901

564 752 901

1.1.

Személyi juttatások

452 149 496

452 149 496

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

61 704 434

61 704 434

1.3.

Dologi kiadások

50 898 971

50 898 971

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

Tartalékok

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai

17 526 089

17 526 089

2.1.

Beruházások

17 526 089

17 526 089

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

582 278 990

582 278 990

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai

8.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

582 278 990

582 278 990

9. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Pécel Város Önkormányzata 2024. évi tartalékainak részletezése

adatok forintban

sorszám

megnevezés

2024. eredeti előirányzat

megjegyzés

1.

Céltartalék

0

- ebből vis maior önrész

0

- ebből városi rendezvények

0

0

2.

Polgármesteri keret

0

3.

Általános tartalék

17 028 028

4.

Fejlesztési céltartalék

0

- ebből Általános fejlesztési tartalék

0

- ebből Lakóépület felújítása, korszerűsítése alap

0

- ebből Folyamatban lévő pályázatok

0

Tartalékok összesen:

17 028 028

10. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Pécel Város Önkormányzatának fennálló több évre kiható kötelezettségvállalásainak részletezése

adatok forintban

Sorszám

Megnevezés

Hitel futamidő vége

2024

2025

2026

2027

2028

2029

2030

2031

2032

2033

2034

1.

Beruházási/Fejlesztési hitel

2030.12.31

60 120 276

56 210 194

52 300 112

48 390 030

44 479 948

40 569 866

34 327 714

-

-

-

-

2.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

3.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

6.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Összesen

60 120 276

56 210 194

52 300 112

48 390 030

44 479 948

40 569 866

34 327 714

-

-

-

-

11. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Működési és felhalmozási célú pénzeszközátadások

adatok forintban

Sorszám

Pénzeszközátadás megnevezése

Működési célú pénzeszközátadás

Felhalmozási célú pénzeszközátadás

Eredeti ei.

1

2

3

4

5

1.

Pécel Kft. támogatása

294 711 712

294 711 712

2.

Volánbusz Zrt. költségtérítési támogatása

15 611 388

15 611 388

3.

Gödöllő-Vác Térségi Vízgazdálkodási Társulat közfoglalkoztatáshoz hozzájárulás

1 934 734

1 934 734

4.

Magyarok Nagyasszonya Egyházközség támogatása

500 000

500 000

5.

Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság bérleti díj támogatása

2 903 000

2 903 000

6.

Helyi járat veszteség kompenzáció

36 000 000

36 000 000

7.

Rákos-patak Pest megyei szakaszának revitalizációja tárgyú projekt költségvetési fedezet biztosítása

15 000 000

15 000 000

8.

Ray-Med Kft. működési támogatása

1 300 000

1 300 000

9.

Civil szervezetek támogatása

3 000 000

3 000 000

10.

Nem Pécel Város Önkormányzata által fenntartott óvodába felvételt nyert óvodaköteles korú, péceli lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező gyermekek szülei/törvényes képviselői részére támogatás

3 960 000

3 960 000

11.

Péceli Spartacus SE támogatása

2 000 000

2 000 000

ÖSSZESEN:

361 920 834

15 000 000

376 920 834

12. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Pécel Város Önkormányzatának 2024. évi közvetett támogatásai

adatok forintban

Sorszám

Megnevezés

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Állami feladat

Összesen:

1.

Pécel Város Önkormányzata és a Képviselő-testület irányítása alatt működő költségvetési szervek egyéb sajátos bevételeiből

0

0

0

0

1.1

ebből: ellátottak térítési díjának, kártérítésének méltányossági alapon történő elengedése

0

0

0

0

1.2

ebből: lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

0

0

0

0

1.3

ebből: a helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

0

0

0

0

1.4

ebből: egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

0

0

0

0

2.

Pécel Város Önkormányzata bevételeiből

7 744 800

2 167 640

0

9 912 440

2.1

Helyi iparűzési adó

0

0

0

0

2.2

Építményadó

7 744 800

972 840

0

8 717 640

2.3

Telekadó

0

0

0

0

2.4

Magánszemély kommunális adója

1 144 800

0

1 144 800

2.5

Késedelmi pótlék

50 000

0

50 000

3.

Átengedett központi adóból

0

0

0

0

3.1

Gépjárműadó

0

4.

Összesen:

7 744 800

2 167 640

0

9 912 440

13. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Pécel Város Önkormányzata 2024. évre tervezett szociális ellátásainak részletezése

adatok forintban

Sorszám

Megnevezés

eredeti előirányzat

Összesen

megjegyzés

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

1.

Rendszeres települési támogatások

0

1 900 000

1 900 000

1.1

Települési adósságcsökkentési támogatás

0

0

0

1.2

Települési ápoláshoz kapcsolódó rendszeres támogatás

0

0

0

1.3

Lakhatási települési rendszeres támogatás

0

1 900 000

1 900 000

1.4

Családi napközi támogatás

0

0

0

1.5

Kamatmentes kölcsön

0

0

0

2.

Nem rendszeres települési támogatások

5 000 000

3 100 000

8 100 000

2.1

Rendkívüli települési támogatás

4 000 000

0

4 000 000

2.2

Köztemetés

1 000 000

0

1 000 000

2.3

Egészségügyi települési támogatás

0

100 000

100 000

2.4

Létfenntartási települési támogatás

0

2 500 000

2 500 000

2.5

Temetési települési támogatás

0

500 000

500 000

2.6

Bursa Hungarica ösztöndíj

0

0

0

2.7

Téli rezsicsökkentés támogatása

0

0

0

3.

Támogatások összesen:

5 000 000

5 000 000

10 000 000

14. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Pécel Város Önkormányzata és költségvetési szervei engedélyezett létszámkerete 2024-ben

2024.01.01 - 2024.02.29.

2024.03.01 - 2024.04.30.

2024.05.01 - 2024.12.31.

Sorszám

Megnevezés

létszám (fő)

teljes munkaidős (fő)

részmunka- idős (fő)

álláshely

létszám (fő)

teljes munkaidős (fő)

részmunka- idős (fő)

álláshely

létszám (fő)

teljes munkaidős (fő)

részmunka- idős (fő)

álláshely

1.

Pécel Város Önkormányzata

6,00

6,00

0,00

6,00

6,00

6,00

0,00

6,00

5,00

5,00

0,00

5,00

- polgármester, alpolgármester

2,00

2,00

0,00

2,00

2,00

2,00

0,00

2,00

2,00

2,00

0,00

2,00

- védőnők

2,00

2,00

0,00

2,00

2,00

2,00

0,00

2,00

2,00

2,00

0,00

2,00

- egészségügyi szolgálati jogviszony

1,00

1,00

0,00

1,00

1,00

1,00

0,00

1,00

0,00

0,00

0,00

0,00

- munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

1,00

1,00

0,00

1,00

1,00

1,00

0,00

1,00

1,00

1,00

0,00

1,00

- közfoglalkoztatott

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

2.

Péceli Polgármesteri Hivatal

46,00

46,00

0,00

46,00

46,00

46,00

0,00

46,00

46,00

46,00

0,00

46,00

ebből: - köztisztviselő

41,00

41,00

0,00

41,00

41,00

41,00

0,00

41,00

41,00

41,00

0,00

41,00

- munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

4,00

4,00

0,00

4,00

4,00

4,00

0,00

4,00

4,00

4,00

0,00

4,00

- közfoglalkoztatott

1,00

1,00

0,00

1,00

1,00

1,00

0,00

1,00

1,00

1,00

0,00

1,00

3.

Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház

5,00

5,00

0,00

5,00

6,00

5,00

1,00

5,75

6,00

5,00

1,00

5,75

4.

Pécel Város Óvodái

68,00

66,00

2,00

67,00

68,00

66,00

2,00

67,00

68,00

66,00

2,00

67,00

4/a.

Székhelyintézmény

30,00

29,00

1,00

29,50

30,00

29,00

1,00

29,50

30,00

29,00

1,00

29,50

4/b.

Szivárvány Tagóvoda (tagintézmény)

19,00

19,00

0,00

19,00

19,00

19,00

0,00

19,00

19,00

19,00

0,00

19,00

4/c.

Gesztenyés Tagóvoda (tagintézmény)

19,00

18,00

1,00

18,50

19,00

18,00

1,00

18,50

19,00

18,00

1,00

18,50

ebből - munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

3,00

1,00

2,00

2,00

3,00

1,00

2,00

2,00

3,00

1,00

2,00

2,00

- közfoglalkoztatott

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

5.

Péceli Napsugár Bölcsőde

19,00

19,00

0,00

19,00

19,00

19,00

0,00

19,00

19,00

19,00

0,00

19,00

6.

Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

11,00

10,00

1,00

10,50

11,00

10,00

1,00

10,50

11,00

10,00

1,00

10,50

ebből: - közalkalmazott

10,00

10,00

0,00

10,00

10,00

10,00

0,00

10,00

10,00

10,00

0,00

10,00

- munka törvénykönyve hatálya alá tartozó

1,00

0,00

1,00

0,50

1,00

0,00

1,00

0,50

1,00

0,00

1,00

0,50

- közfoglalkoztatott

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

Összesen:

155,00

152,00

3,00

153,50

156,00

152,00

4,00

154,25

155,00

151,00

4,00

153,25

15. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Kimutatás az európai uniós támogatásokkal megvalósuló projektekről

EU-s projekt neve, azonosítója: Élhető települések (csapadékvíz elvezetés II.) TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00034

adatok forintban

Források

2024.

2025.

2025. után

Összesen

Saját erő

0

0

0

0

- saját erőből központi támogatás

0

0

0

0

EU-s forrás

260 186 802

0

0

260 186 802

Társfinanszírozás

0

0

0

0

Hitel

0

0

0

0

Egyéb forrás

0

0

0

0

Források összesen:

260 186 802

0

0

260 186 802

Kiadások, költségek

2024.

2025.

2025. után

Összesen

Személyi jellegű

0

0

0

0

Beruházások, beszerzések

260 186 802

0

0

260 186 802

Szolgáltatások igénybe vétele

0

0

0

0

Adminisztratív költségek

0

0

0

0

Összesen:

260 186 802

0

0

260 186 802

EU-s projekt neve, azonosítója: Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése TOP_PLUSZ-2.1.1-21-PT1-2022-00009

adatok forintban

Források

2024.

2025.

2025. után

Összesen

Saját erő

37 167 650

0

0

37 167 650

- saját erőből központi támogatás

0

0

0

0

EU-s forrás

71 260 716

0

0

71 260 716

Társfinanszírozás

0

0

0

0

Hitel

0

0

0

0

Egyéb forrás

0

0

0

0

0

Források összesen:

108 428 366

0

0

108 428 366

Kiadások, költségek

2024.

2025.

2025. után

Összesen

Személyi jellegű

9 221 216

0

0

9 221 216

Beruházások, beszerzések

99 207 150

0

0

99 207 150

Szolgáltatások igénybe vétele

0

0

0

0

Adminisztratív költségek

0

0

0

0

Összesen:

108 428 366

0

0

108 428 366

EU-s projekt neve, azonosítója: Pécel, Rákóczi út út és járda felújítása TOP_PLUSZ-1.2.3-21-PT1-2022-00058

adatok forintban

Források

2024.

2025.

2025. után

Összesen

Saját erő

0

0

0

0

- saját erőből központi támogatás

0

0

0

0

EU-s forrás

232 315 576

0

0

232 315 576

Társfinanszírozás

0

0

0

0

Hitel

0

0

0

0

Egyéb forrás

0

0

0

0

Források összesen:

232 315 576

0

0

232 315 576

Kiadások, költségek

2024.

2025.

2025. után

Összesen

Személyi jellegű

0

0

0

0

Beruházások, beszerzések

232 315 576

0

0

232 315 576

Szolgáltatások igénybe vétele

0

0

0

0

Adminisztratív költségek

0

0

0

0

Összesen:

232 315 576

0

0

232 315 576

16. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Működési célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

adatok forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2024. évi előirányzat

Megnevezés

2024. évi előirányzat

1

2

3.

4.

5.

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

1 207 235 314

Személyi juttatások

1 202 591 083

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

57 000 000

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

162 981 451

3.

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

1 055 987 928

4.

Közhatalmi bevételek

974 000 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 000 000

5.

Működési célú átvett pénzeszközök

Egyéb működési célú kiadások

842 929 251

6.

4.-ből EU-s támogatás

Tartalékok

17 028 028

7.

Egyéb működési bevételek

177 939 397

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+7.+…+12.)

2 416 174 711

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

3 291 517 741

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

1 730 325 043

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

1 688 800 000

Likviditási célú hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

41 525 043

Kölcsön törlesztése

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Egyéb finanszírozási kiadások

41 525 043

21.

Értékpapírok bevételei

22.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.)

1 730 325 043

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+21.)

41 525 043

23.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+22.)

4 146 499 754

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+22.)

3 333 042 784

24.

Költségvetési hiány:

875 343 030

Költségvetési többlet:

-

25.

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

813 456 970

17. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

adatok forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2024. évi előirányzat

Megnevezés

2024. évi előirányzat

1

2

3

4

5

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Beruházások

422 546 227

2.

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

3.

Felhalmozási bevételek

44 034 803

Felújítások

400 465 106

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7.

8.

9.

10.

11.

Tartalékok

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

44 034 803

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

823 011 333

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

Hitelek törlesztése

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

34 480 440

17.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Értékpapírok kibocsátása

24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

34 480 440

26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

44 034 803

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

857 491 773

27.

Költségvetési hiány:

778 976 530

Költségvetési többlet:

-

28.

Tárgyévi hiány:

813 456 970

Tárgyévi többlet:

-

18. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat-felhasználási terv 2024. évre

adatok forintban

Sorsz.

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen:

1

Bevételek

2

Önkormányzatok működési támogatásai

100 602 943

100 602 943

100 602 943

100 602 943

100 602 943

100 602 943

100 602 943

100 602 943

100 602 943

100 602 943

100 602 943

100 602 943

1 207 235 314

3

Működési célú támogatások ÁH-on belül

4 750 000

4 750 000

4 750 000

4 750 000

4 750 000

4 750 000

4 750 000

4 750 000

4 750 000

4 750 000

4 750 000

4 750 000

57 000 000

4

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

5

Közhatalmi bevételek

487 000 000

487 000 000

974 000 000

6

Működési bevételek

14 828 283

14 828 283

14 828 283

14 828 283

14 828 283

14 828 283

14 828 283

14 828 283

14 828 283

14 828 283

14 828 283

14 828 283

177 939 397

7

Felhalmozási bevételek

44 034 803

44 034 803

8

Működési célú átvett pénzeszközök

9

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

10

Finanszírozási bevételek

1 688 800 000

41 525 043

1 730 325 043

11

Bevételek összesen:

120 181 226

120 181 226

607 181 226

120 181 226

1 808 981 226

120 181 226

120 181 226

120 181 226

607 181 226

164 216 029

120 181 226

161 706 269

4 190 534 557

12

Kiadások

13

Személyi juttatások

100 215 924

100 215 924

100 215 924

100 215 924

100 215 924

100 215 924

100 215 924

100 215 924

100 215 924

100 215 924

100 215 924

100 215 924

1 202 591 083

14

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

13 581 788

13 581 788

13 581 788

13 581 788

13 581 788

13 581 788

13 581 788

13 581 788

13 581 788

13 581 788

13 581 788

13 581 788

162 981 451

15

Dologi kiadások

87 998 994

87 998 994

87 998 994

87 998 994

87 998 994

87 998 994

87 998 994

87 998 994

87 998 994

87 998 994

87 998 994

87 998 994

1 055 987 928

16

Ellátottak pénzbeli juttatásai

833 333

833 333

833 333

833 333

833 333

833 333

833 333

833 333

833 333

833 333

833 333

833 333

10 000 000

17

Egyéb működési célú kiadások

70 244 104

70 244 104

70 244 104

70 244 104

70 244 104

70 244 104

70 244 104

70 244 104

70 244 104

70 244 104

70 244 104

70 244 104

842 929 251

18

Tartalékok

17 028 028

17 028 028

19

Beruházások

140 848 742

140 848 742

140 848 742

422 546 227

20

Felújítások

400 465 106

400 465 106

21

Egyéb felhalmozási kiadások

8 620 110

8 620 110

8 620 110

8 620 110

34 480 440

22

Finanszírozási kiadások

41 525 043

41 525 043

23

Kiadások összesen:

314 399 186

272 874 143

298 522 281

272 874 143

272 874 143

822 808 101

413 722 885

413 722 885

281 494 253

272 874 143

272 874 143

281 494 253

4 190 534 557

24

Egyenleg

-194 217 960

-152 692 917

308 658 945

-152 692 917

1 536 107 083

-702 626 875

-293 541 659

-293 541 659

325 686 973

-108 658 114

-152 692 917

-119 787 984

19. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A 2024. évi általános működési és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 2. melléklete alapján a helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása

adatok forintban

Megnevezés

Eredeti
előirányzat
(Ft)

I.

1

A települési önkormányzatok működésének támogatása

366 657 889

a)

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

241 658 405

b)

Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása

75 236 284

c)

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

49 763 200

2

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítása

0

3

Polgármesteri illetmény támogatása

0

A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

366 657 889

II.

1

a)

Óvodapedagógusok bértámogatása

304 616 400

b)

Óvodapedagógusok bértámogatásának pótlólagos összege

c)

Óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők bértámogatása

121 164 000

(a+b+c)

Óvodapedagógusok, és az óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők bértámogatása

425 780 400

2

Óvodaműködtetési támogatás

70 380 304

3

Társulás által fenntartott óvodákba bejáró gyermekek utaztatásának támogatása

0

A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK EGYES KÖZNEVELÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

496 160 704

III.

2

Települési önkormányzatok egyes szociális feladatainak támogatása

24 561 296

3

a)

Szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatások általános feladatai

23 250 850

b)

Gyermekjóléti központ

0

c)

Szociális étkeztetés

1 951 780

d)

Szociális segítés

25 000

e)

Házi segítségnyújtás

7 230 000

f)

Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás

0

g)

Időskorúak nappali intézményi ellátása

0

h)

Fogyatékos és demens személyek nappali intézményi ellátása

0

i)

Pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali intézményi ellátása

0

j)

Hajléktalanok nappali intézményi ellátása

0

k)

Családi bölcsőde

0

l)

Hajléktalanok átmeneti intézményei

0

m)

Támogató szolgáltatás

0

n)

Közösségi alapellátások

0

o)

Óvodai és iskolai szociális tevékenység támogatása

0

Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

32 457 630

4

a)

Települési önkormányzat által biztosított szociális szakosított ellátások

0

5

aa)

A finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

71 096 800

ab)

Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

38 713 057

b)

Rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

141 816

Gyermekétkeztetés támogatása

109 951 673

6

a)

A finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

114 233 700

b)

Bölcsődei üzemeltetés támogatása

24 591 146

Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

138 824 846

A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK SZOCIÁLIS, GYERMEKJÓLÉTI ÉS GYERMEKÉTKEZTETÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

305 795 445

IV.

1

a)

Megyei hatókörű városi múzeumok feladatainak támogatása

0

b)

Megyei könyvtárak feladatainak támogatása

0

c)

Megyeszékhely megyei jogú városok és Szentendre Város Önkormányzatának közműv. támogatása

0

d)

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

38 621 276

e)

Települési önkormányzatok muzeális intézményi feladatainak támogatása

0

f)

Budapest Főváros Önkormányzatának múzeumi, könyvtári és közművelődési támogatása

0

g)

Fővárosi kerületi önkormányzatok közművelődési támogatása

0

h)

Megyei könyvtár kistelepülési könyvtári célú kiegészítő támogatása

0

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása összesen

38 621 276

2

a)

Színházművészeti szervezetek támogatása

0

b)

Táncművészeti szervezetek támogatása

0

c)

Zeneművészeti szervezetek támogatása

0

A települési önkormányzatok által fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása összesen

0

A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK KULTURÁLIS FELADATAINAK TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

38 621 276

20. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Beruházási és felújítási kiadások célonként

adatok forintban

Sorszám

Beruházás megnevezése

Pályázati forrásból finanszírozott rész

Saját forrásból finanszírozott rész

Eredeti ei.

1

2

3

4

1.

Újtelepi út kisajátítása

2 500 000

2 500 000

2.

Fáy-tanya út kisajátítása

26 000 000

26 000 000

3.

02/246 és 02/277 hrsz.-ú ingatlanból összesen ~ 800 m2 kisajátítása (Bartoshegy)

8 000 000

8 000 000

4.

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

71 260 716

37 167 650

108 428 366

5.

Péceli Polgármesteri Hivatal kivitelezési munkálatait követő felújítási feladatok

10 986 164

10 986 164

6.

Élhető települések (csapadékvíz elvezetés II.)

260 186 802

260 186 802

7.

Pécel, Rákóczi út út és járda felújítása

232 315 576

232 315 576

8.

Intézmények érintésvédelmi és tűzvédelmi felülvizsgálata és intézkedések megtétele

3 000 000

3 000 000

10.

Önkormányzati lakások felújítási munkái

13 000 000

13 000 000

11.

Egyéb települési beruházás

5 000 000

5 000 000

12.

Konténeróvoda kivitelezése

79 013 836

79 013 836

13.

Térfigyelő kamerarendszer bővítése

3 000 000

3 000 000

14.

Pécel város földútjainak közlekedésbiztonsági intézkedése

5 000 000

5 000 000

16.

Péceli Napsugár Bölcsőde felújítási munkálatai II. ütem

1 000 000

1 000 000

17.

Pécel Város Óvodái felújítási munkálatai

10 000 000

10 000 000

18.

Péceli Polgármesteri Hivatal előtti lépcső és parkoló javítása

6 000 000

6 000 000

19.

Lázár Ervin Város Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház felújítási munkálatai

3 000 000

3 000 000

20.

Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat épületében ablakok cseréje

1 000 000

1 000 000

21.

Péceli Polgármesteri Hivatal I. épület lift kötélsodrony cseréje

4 000 000

4 000 000

22.

Pécel Város Óvodái Székhelyóvoda villamos hálózat átalakítása

5 000 000

5 000 000

23.

Járda felújítás

2 000 000

2 000 000

25.

Péceli Polgármesteri Hivatal II. épület kamerarendszer bővítése

735 000

735 000

ÖSSZESEN:

563 763 094

225 402 650

789 165 744

21. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Tájékoztató adatok Pécel Város Önkormányzata és költségvetési szerveinek 2022-2024. évi összevont bevételeiről és kiadásairól

B E V É T E L E K

adatok forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi

2023. évi

2024. évi várható

1

2

4

4

5

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1 097 925 133

1 186 890 417

1 207 235 314

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

319 902 108

410 352 708

366 657 889

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

319 368 258

377 314 614

496 160 704

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

262 901 181

293 708 842

305 795 445

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

37 967 780

45 258 006

38 621 276

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

125 458 245

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

32 327 561

1.7.

Elszámolásból származó bevételek teljesítése

60 256 247

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

130 035 884

51 122 209

57 000 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

130 035 884

51 122 209

57 000 000

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

485 505 354

250 000 000

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

485 505 354

250 000 000

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

615 794 366

1 049 111 915

974 000 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

579 979 958

1 003 781 204

959 000 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

177 317 970

245 710 760

249 000 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

402 661 988

758 070 444

710 000 000

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

35 814 408

45 330 711

15 000 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

188 730 628

196 127 730

177 939 397

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

13 620

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 874 346

3 406 797

9 000 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

7 553 600

15 825 077

11 500 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

61 596 889

60 503 448

52 000 000

5.5.

Ellátási díjak

54 871 986

64 026 871

69 500 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

51 369 066

26 434 128

30 789 397

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

4 050 000

5.8.

Kamatbevételek

118 567

1 712 919

100 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

10 332 554

24 218 490

1 000 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

110 277 924

44 354 376

44 034 803

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

110 277 924

44 314 281

44 034 803

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

40 095

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

2 628 269 289

2 777 606 647

2 460 209 514

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

237 784 423

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

237 784 423

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

1 913 783 869

1 490 022 559

1 688 800 000

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 913 783 869

1 490 022 559

1 688 800 000

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei

37 955 465

41 525 043

41 525 043

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

37 955 465

41 525 043

41 525 043

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

2 189 523 757

1 531 547 602

1 730 325 043

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

4 817 793 046

4 309 154 249

4 190 534 557

K I A D Á S O K

forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2022. évi

2023. évi

2024. évi várható

1

2

4

4

5

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

2 479 022 659

2 309 488 905

3 274 489 713

1.1.

Személyi juttatások

860 268 374

981 432 899

1 202 591 083

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

123 442 803

138 648 061

162 981 451

1.3.

Dologi kiadások

955 462 421

921 399 973

1 055 987 928

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 115 990

8 404 365

10 000 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

529 733 071

259 603 607

842 929 251

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

798 083 033

179 570 817

823 011 333

2.1.

Beruházások

350 767 823

59 346 430

422 546 227

2.3.

Felújítások

256 660 858

20 224 387

400 465 106

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

190 654 352

100 000 000

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

17 028 028

3.1.

Általános tartalék

17 028 028

3.2.

Céltartalék

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

3 277 105 692

2 489 059 722

4 114 529 074

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

25 860 330

34 480 440

34 480 440

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

25 860 330

34 480 440

34 480 440

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

35 442 248

37 338 331

41 525 043

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

34 668 824

37 338 331

41 525 043

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

773 424

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

61 302 578

71 818 771

76 005 483

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

3 338 408 270

2 560 878 493

4 190 534 557

22. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Pécel Város Önkormányzata és költségvetési szerveinek a költségvetési évet követő három év tervezett összevont bevételi és kiadási előirányzatainak keretszámai

B E V É T E L E K

adatok forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi várható

2025. évi várható

2026. évi várható

2027. évi várható

1

2

4

5

6

7

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1 207 235 314

1 345 276 782

1 389 775 917

1 443 255 756

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

366 657 889

373 257 731

380 722 886

388 337 343

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

496 160 704

505 091 597

515 193 429

525 497 297

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

305 795 445

311 299 763

317 525 758

323 876 273

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

38 621 276

39 316 459

40 102 788

40 904 844

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

116 311 232

136 231 056

164 639 998

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

57 000 000

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

57 000 000

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

974 000 000

991 532 000

1 011 362 640

1 031 589 893

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

959 000 000

976 262 000

995 787 240

1 015 702 985

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

249 000 000

253 482 000

258 551 640

263 722 673

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

710 000 000

722 780 000

737 235 600

751 980 312

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

15 000 000

15 270 000

15 575 400

15 886 908

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

177 939 397

181 142 306

184 765 152

188 460 455

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

9 000 000

9 162 000

9 345 240

9 532 145

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

11 500 000

11 707 000

11 941 140

12 179 963

5.4.

Tulajdonosi bevételek

52 000 000

52 936 000

53 994 720

55 074 614

5.5.

Ellátási díjak

69 500 000

70 751 000

72 166 020

73 609 340

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

30 789 397

31 343 606

31 970 478

32 609 888

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

4 050 000

4 122 900

4 205 358

4 289 465

5.8.

Kamatbevételek

100 000

101 800

103 836

105 913

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

1 000 000

1 018 000

1 038 360

1 059 127

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

44 034 803

4 403 480

4 491 550

4 581 381

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

44 034 803

4 403 480

4 491 550

4 581 381

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

2 460 209 514

2 522 354 568

2 590 395 259

2 667 887 484

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

11.

Belföldi értékpapírok bevételei

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

1 688 800 000

1 519 920 000

1 550 318 400

1 395 286 560

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 688 800 000

1 519 920 000

1 550 318 400

1 395 286 560

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

41 525 043

42 272 494

43 117 944

43 980 303

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

41 525 043

42 272 494

43 117 944

43 980 303

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

1 730 325 043

1 562 192 494

1 593 436 344

1 439 266 863

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

4 190 534 557

4 084 547 062

4 183 831 603

4 107 154 347

K I A D Á S O K

adatok forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2024. évi várható

2025. évi várható

2026. évi várható

2027. évi várható

1

2

4

5

6

7

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

3 274 489 713

3 241 915 429

3 217 753 737

3 179 108 811

1.1.

Személyi juttatások

1 202 591 083

1 216 237 722

1 235 562 477

1 255 273 726

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

162 981 451

165 915 117

169 233 419

172 618 088

1.3.

Dologi kiadások

1 055 987 928

1 074 995 711

1 096 495 625

1 118 425 537

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 000 000

10 180 000

10 383 600

12 591 272

1.5

Egyéb működési célú kiadások

842 929 251

774 586 879

706 078 616

620 200 187

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.4.)

823 011 333

737 254 765

846 629 467

802 431 049

2.1.

Beruházások

422 546 227

329 581 287

431 826 513

428 749 443

2.3.

Felújítások

400 465 106

407 673 478

414 802 954

373 681 606

2.4.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

17 028 028

19 003 286

22 347 345

26 571 413

3.1.

Általános tartalék

17 028 028

19 003 286

22 347 345

26 571 413

3.2.

Céltartalék

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

4 114 529 074

3 998 173 480

4 086 730 549

4 008 111 273

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

34 480 440

44 101 088

53 983 110

55 062 772

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai

41 525 043

42 272 494

43 117 944

43 980 303

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

41 525 043

42 272 494

43 117 944

43 980 303

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

76 005 483

86 373 582

97 101 053

99 043 074

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

4 190 534 557

4 084 547 062

4 183 831 603

4 107 154 347

23. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Pécel Város Önkormányzatának 2024. évi kötelezettségei

adatok forintban

sorszám

megnevezés

tőketörlesztés

kamat

összesen

1.

Beruházási/Fejlesztési hitel

34 480 440

25 639 836

60 120 276

2.

-

-

-

3.

-

-

-

4.

-

-

-

5.

-

-

-

6.

-

-

-

Összesen:

34 480 440

25 639 836

60 120 276

1

A 29. § (3) bekezdése a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (III. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 36. § (1) bekezdése a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (III. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

A 36. § (2) bekezdése a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (III. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Sor- szám” sora a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (III. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.