Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2014 (XI.5..) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjának megállapításáról

Hatályos: 2014. 11. 06- 2019. 10. 12

Sülysáp Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésével, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 35. § (1) bekezdésével és 143. § (4) f) pontjával keletkeztetett feladatkörében, illetőleg felhatalmazása alapján a következőket rendeli el:


  1. Általános rendelkezések


  1. §


  1. E rendelet hatálya – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének és a Képviselő-testület bizottságainak tagjaira terjed ki.
  2. A rendelet hatálya nem terjed ki a polgármesterre és az alpolgármesterre.


  1. §


(1)A települési önkormányzati képviselőt (a továbbiakban: képviselő) és a bizottsági tagot (a továbbiakban együtt: jogosultak) a testületi munkában végzett tevékenységéért tiszteletdíj illeti meg, melyre a megbízatásának keletkezése napjától a megbízása megszűnése napjáig jogosult.

(2)A tiszteletdíj összegét Sülysáp Város Önkormányzata költségvetésében biztosítani kell. A tiszteletdíj megállapítása és kifizetése nem veszélyeztetheti az önkormányzat kötelező feladatainak ellátását.


  1. A tiszteletdíj mértéke és a lemondás szabályai


  1. §


(1)A képviselő havi tiszteltdíja (bruttó) 40.000 Ft.

(2)A bizottság nem képviselő tagjának havi tiszteltdíja (bruttó) 10.000 Ft. A bizottság képviselő tagja és elnöke bizottsági munkájáért a képviselői tiszteletdíján felüli juttatásra nem jogosult.

(3)A tiszteletdíjat a tárgyhót követő hónap 10. napjáig kell a jogosult részére - nyilatkozata szerint - átutalással vagy házipénztárból kifizetni.

(4)A tiszteletdíj elszámolásáról és kifizetéséről a jegyző gondoskodik.


  1. §


(1)A jogosult a tiszteletdíjáról írásban lemondhat, az ezzel kapcsolatos nyilatkozatot a polgármesterhez kell benyújtani.

(2)A nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy a jogosult mely időszakra járó tiszteletdíjáról és milyen célra kíván lemondani.

(3)Az önkormányzati költségvetésben szereplő előirányzatokra történő lemondás esetén bruttó összegről, a költségvetésen kívüli célokra történő lemondás esetén nettó összegről rendelkezhet a jogosult.


  1. Záró rendelkezések


  1. §


E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, azonban rendelkezéseit visszamenőlegesen, 2014. október 12. napjától kell alkalmazni.



Sülysáp, 2014. november 4.




                      Horinka László s.k.                                              Tóth Krisztina s.k.

                            polgármester                                                             jegyző


Kihirdetési záradék


E rendelet a mai napon kihirdetésre került.


Sülysáp, 2014. november 5.



                                                                                                    Tóth Krisztina

                                                                                                          jegyző