Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének

5/2014. (IV.1.) önkormányzati rendelete a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásával kapcsolatos egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

Hatályos: 2014. 04. 02- 2014. 04. 02

Sülysáp Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésével kapott felhatalmazással, tekintettel a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében foglalt egyes feladataira a következőket rendeli el:


1. § 


A helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről szóló 1/2010. (II. 3.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: Civilr.) 2. § (2) bekezdésében a „képviselő-testület” szövegrész helyébe az „önkormányzat” szövegrész lép.


2. § 


A Civilr. 4. § (3) bekezdésében a „tehet javaslatot a támogatás megállapítására a képviselő-testület felé” szövegrész helyébe a „állapíthat meg támogatást” szövegrész lép.


3. § 


Az Civilr. 5. § (2) bekezdésében a „megvizsgálja, véleményezi és indokolással ellátott javaslatot tesz a képviselő-testület felé, a keretösszegen belül, a támogatás odaítélésére, illetőleg pályázóként annak összegére” szövegrész helyébe a „bírálja el, és a keretösszegen belül dönt a támogatás pályázónkénti összegéről” szövegrész lép.


4. § 


Az Civilr. 6. § (1) bekezdésében az „a bizottságok által véleményezett pályázatok képviselő-testület” szövegrész helyébe az „A pályázatoknak az Oktatási, Művelődési és Sportbizottság” szövegrész lép.


5. § 


Az Civilr. 6. § (3), (5) és (6) bekezdésében, valamint 7. §-ában a „képviselő-testület” szövegrész helyébe az „Oktatási, Művelődési és Sportbizottság” szövegrész lép.


6. § 


Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2009. (XII. 22.) önkormányzati rendeletének 3. melléklete a következő ponttal egészül ki:


IV.A Képviselő-testület által az Oktatási, Művelődési és Sportbizottságra átruházott hatáskörök:

  • Döntés a civil szervezetek pályázati támogatásáról.


7. § 


(1)Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, majd a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

(2)Hatályát veszti a Civilr. 6. § (2) és (4) bekezdése, valamint a 8. § b) pontjában „– képviselő-testületi döntés nélkül –„ szövegrész.


Sülysáp, 2014. március 31.


                          Horinka László                                                    Tóth Krisztina

                            polgármester                                                            jegyző