Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2018. (I.26.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2009. (XII. 22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 01. 27- 2018. 01. 27

Sülysáp Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) a) és d) pontjával, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésével kapott felhatalmazással és feladatkörében a következőket rendeli el:


1. § 


Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2009. (XII. 22.) önkormányzati rendelete a következő X/A. Fejezettel egészül ki:


„X/A. Fejezet

A SÜLYSÁPI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATTAL VALÓ EGYÜTTMŰKÖDÉS FELTÉTELEI


56/A. §


(1) Az önkormányzat a Sülysápi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (a továbbiakban: nemzetiségi önkormányzat) részére annak székhelyén, a 2241 Sülysáp, Szent István tér 1. szám alatt működő Polgármesteri Hivatalban biztosítja az önkormányzati működés személyi és tárgyi feltételeit. Ennek keretében havonta igény szerint, de legalább harminckét órában biztosítja az önkormányzati feladat ellátásához szükséges tárgyi, technikai eszközökkel felszerelt helyiség ingyenes használatát, és viseli a helyiséghez, továbbá a helyiség infrastruktúrájához kapcsolódó rezsi- és fenntartási költségeket.

(2) Az önkormányzat megbízásából és képviseletében a jegyző vagy annak - a jegyzővel azonos képesítési előírásoknak megfelelő - megbízottja részt vesz a nemzetiségi önkormányzat testületi ülésein és jelzi, amennyiben törvénysértést észlel.

(3) A nemzetiségi önkormányzat iratkezelési és személyügyi feladatait a Polgármesteri Hivatal látja el.

(4) A nemzetiségi önkormányzat operatív gazdálkodásának bonyolító szerve a Polgármesteri Hivatal Adó- és Pénzügyi Irodája, amely a költségvetési szervekre vonatkozó gazdálkodási szabályok betartása mellett végzi feladatait.

(5) A nemzetiségi önkormányzat feladatellátáshoz kapcsolódó költségeket az önkormányzat viseli a belső ellenőrzési és banki költségek, valamint a helyi nemzetiségi önkormányzat tagja és tisztségviselője telefonhasználata költségeinek kivételével.

(6) Az önkormányzat és a nemzetiségi önkormányzat együttműködésének részletes szabályait külön megállapodás tartalmazza.”




2. § 


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, majd az azt követő napon hatályát veszti.



Sülysáp, 2018. január 25.




                          Horinka László                                                 dr. Tóth Krisztina 

                            polgármester                                                            jegyző