Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

a Képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 16/2019. (XII. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 04. 29

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (IV. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.04.29.
a Képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 16/2019. (XII. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
A Pest Vármegyei Kormányhivatal 2022. évi intézményi munkatervi feladatainak keretében sor került Pest vármegyében a települési önkormányzatok szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletek vizsgálatára, és ennek megállapításai alapján a Kormányhivatal szakmai segítségnyújtással fordult az önkormányzatokhoz a jegyzői feladatellátás módját érintő szabályozás rendjét illetően.
A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 82. § (3) bekezdésének szabályozása értelmében a jegyzői és az aljegyzői tisztség egyidejű betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatásuk esetére – legfeljebb hat hónap időtartamra – a szervezeti és működési szabályzat rendelkezik a jegyzői feladatok ellátásának módjáról.
Az Mötv. hivatkozott rendelkezése tehát jogalkotási kötelezettséget hárít a Képviselő-testületre, aminek önkormányzatunk eleget is tett, ugyanis a Képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 16/2019. (XII. 13.) önkormányzati rendelete 49. § (2) bekezdésében úgy rendelkezett, hogy „a jegyzői és az aljegyzői tisztség egyidejű betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatásuk esetén – legfeljebb hat hónap időtartamban – a Polgármesteri Hivatal Adó- és Pénzügyi Irodájának vezetője látja el a jegyzői feladatokat”.
Ugyanakkor a Kormányhivatal álláspontja az, hogy az Mötv. 82. § (3) bekezdéséből következő jogalkotási kötelezettség nem ad felhatalmazást a képviselő-testületnek arra, hogy közvetlenül hatáskört telepítsen a hivatali köztisztviselőkre.
A testület mindazonáltal telepíthet hatáskört a polgármesterre, hiszen a polgármester a testület döntései szerint és a saját hatáskörében irányítja a hivatalt. A polgármester főszabály szerint a „külső", irányítói jogkörét a jegyzőn illetve az aljegyzőn keresztül gyakorolja, azonban a hivatkozott szakmai vezető(k) hiánya (betöltetlenség/tartós akadályoztatás) esetén a polgármester az Mötv. 67. § (1) bekezdésének a) pontjában kapott felhatalmazás alapján közvetlenül lesz jogosult a hivatalt irányítani, illetve ennek keretében hivatali köztisztviselőt kijelölni a jegyzői feladatok ellátására.
Mindezek alapján a Kormányhivatal álláspontját figyelembe véve – miután további szabályozás erre vonatkozólag a Sülysápi Polgármesteri Hivatal SZMSZ-ében nincs – a jelenlegi helyett az alábbi szabályozás bevezetése javasolt:
A jegyzői és az aljegyzői tisztség egyidejű betöltetlensége illetve tartós akadályoztatásuk esetére – legfeljebb hat hónap időtartamra – a jegyzői feladatokat a polgármester által kijelölt, jegyzői képesítéssel rendelkező hivatali köztisztviselő látja el."